Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tehát én pl ha átírom a css-et, akkor teljesen új design tudnék alávinni pár lépéssel 😊
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
másoljam be mindegyik HTML-be az állandókat
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Van a frame, de az nem ajánlott.
Php + ajax-al szépen meg lehetne oldani, de az meg bonyolult.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Lenne egy kérdés is ha már írók 😊
Már a banner + a gombok bal oldalt megvannak 😊 hurrá 😊 meg pár más dolog
A problémám csak annyi hogy, nem szeretném minden egyet HTML-be be másolni a Banner meg a többi állandó dolgot.
Mit kéne csinálnom? ahhoz hogy 1 fájlba tegyen azokat "pl banner elérését és helyzetét, meg a gombok elhelyezkedése stb mindent "
?
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
<form action="/calendar/event_add.php" method="post" target="calwindow">
Csak a példa kedvéért írtam .php-re mutató hivatkozást, lehet ott más szerveroldali szkriptnyelven írt alkalmazás is.
(Egy JSP/Java Hibernate webalkalmazást írok)
<a href="del_confirm.php?id=123" target="_blank">123. rekord törlése</a>
A legelegánsabb, ha megcsinálod PHP-ben, és erre ráillesztesz diszkréten egy Javascript megoldást.
Tehát tegyük fel, hogy az alábbi sorod:
<a href="del_confirm.php?id=123">123. rekord törlése</a>
Ez kissé megbolondítva:
<a href="del_confirm.php?id=123" target="_blank">123. rekord törlése</a>
aki letiltja a Javascriptet, annak megjelenik új ablakban; aki nem, az meg popup formájában kapja meg.
Persze ezt lehet finomítani Ajaxxal, így az ellenõrzés betölthetõ az eredeti dokumentumba (akár jQuery-s animálással); vagy lehet még diszkrétebben csinálni: az onclick eseményt Javascripttel hozzárendelni a linkekhez...
MÁS:
Ha már a popup ablakoknál tartunk, van egy ilyen ûrlapom:
<form action="/calendar/event_add.php" method="post">
<input name="cal_title" value="asdasd" type="hidden">
<input name="cal_contact" value="qweqwe" type="hidden">
<input name="calsubmit" id="calsubmit" value="Teszt" type="submit">
</form>
ez így szépen mûködik, a meghívott oldalnak (ami mellesleg egy ûrlap) átadódnak a POST metódussal átadott értékek.
De ha módosítom ilyesmire:
<form action="/calendar/event_add.php" method="post">
<input name="cal_title" value="asdasd" type="hidden">
<input name="cal_contact" value="qweqwe" type="hidden">
<input name="calsubmit" id="calsubmit" value="Teszt" type="submit">
</form>
akkor az oldal GET metódussal nyílik meg (LiveHTTPHeaders-sel megnéztem), és a POST metódussal elküldeni kívánt értékek nem jelennek meg (mivel GET metódussal küldõdnek az adatok).
Arra gyanakszom, hogy a window.open metódus automatikusan fittyet hány a POST metódusra. Jól sejtem?
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function show_confirm()
{
var r=confirm("Press a button");
if (r==true)
{
document.write("You pressed OK!");
}
else
{
document.write("You pressed Cancel!");
}
}
</script>
</head>
<body>
<input type="button" value="Show a confirm box" />
</body>
</html>
Ha itt a gombot le akarom cserélni linkre, azt hogyan kell? Próbálkoztam ezzel:
<a href="show_confirm()">katt ide</a>
de ez nem mûködik. Lehet egyáltalán ilyet?
Második kérdésem, hogy azt hogy csináljam meg, hogy ha okot nyomott, akkor továbbítsam egy másik oldalra?
Van egy táblázatom, annak minden sorában egy link, ami az adott rekordot törli. Szeretnék egy megerõsítést, hogy ne csak az legyen, hogy rákattintok a linkre, és puff. Mi az elegáns megoldás? Átirányítani egy külön lapra, és ott egy igen/nem link? Vagy javascript-es ok/cancel ablak? (elvileg az oldalnak 100%-ig használható kell lennie JS nélkül is, nem?). Ti hogy csinálnátok?
<table> - tábla
<tr> - tábla rekord
<td> - tábla cella
tartalom
</td>
</tr>
</table>
<td>
Definition and Usage
The <td> tag defines a standard cell in an HTML table.
An HTML table has two kinds of cells:
* Header cells - contains header information (created with the th element)
* Standard cells - contains data (created with the td element)
The text in a th element is bold and centered.
The text in a td element is regular and left-aligned.
Olvassátok már el az alapokat az istenért... Nem fogtok tudni hortobágyi húsospalacsintát csinálni, amíg nincs meg a recept...
[merlinw.org]
Live for nothing or die for something.
<tr>
msafsadfsdfihuifohudsaihfjisdanhfjisdddddddddddddddddddddddddddd
</tr>
<tr>
fsdfasdfddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
</tr>
<tr>
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
</tr>
</table>
ezt miért nem rakja táblázatba?
Live for nothing or die for something.
[merlinw.org]
Meta-ban nincs mit segíteni, meg kell tanulni😊 Olvasgass html/xhtml alapokat (banner, google), nézd meg az oldalak forrásait, esetleg vásárolj egy kezdõknek való könyvet a témában. A HTML-nél egyszerûbb dolog nincs, 2-3 nap alatt elsajátíthatod.
- egyébként a sima magyar/windows karakterkészlet a következõ:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
- A késõbbiekben, ha mélyebbre szeretnél ásni a témában érdemes okosabb szerkesztõvel, UTF-8-ban dolgozni.
- ezt ne hagyd le az oldalaid legtetejérõl (<html> felett kell lennie):
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
[merlinw.org]
mi a hiba?
Na megcsináltam életem elsö weblapját 😊, így néz ki, hát nem 1 remekmû?
1 kérdés:Hogy tudom még tökéletesebbé tenni? xD és szebbé mert a fehér háttér nem tetszik 😊
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>A weblapom</title>
</head>
<body>
<font face="Times New Roman" size="3" color="red"><b>Titok</b></font>
<br>
<a href="fájl.kiterjesztés">fájl letöltés</a></br>
</body>
</html>
[merlinw.org]
A kép X és Y koordinátáival lehet kört, négyszöget, vagy sokszöget meghatározni linknek
link.php?page=$_GET
mysql_query ... order by date desc LIMIT 15 OFFSET '.($_GET
[merlinw.org]
Van egy lapozo scriptem, ami (ki hinné) tök jól lapoz.
Azonban rá kellett ébrednem, hogy bizonyos esetekben egy hagyományos lapozó script nem jó.
Ilyen lenne pl. ez az sg fórum is, aminek a lapozója teljesen rossz. Ugyanis az sql, ami lekérdezi a hsz-eket, valahogy úgy végzõdik: "ORDER BY date DESC". Ha megnézed a lapozóját, pont fordítva van, mint ahogy kéne, ugyanis az aktuális oldal valójában nem az elsõ, hanem az utolsó. A lapozónak egy fordított rendezésû sql esetében meg kellene fordulnia, mert jelenlegi állapotában pl. linkeled a 3. oldalt, ami valójában az ($oldalakSzama - 3). oldal.
Amúgy errõl a bugról szerintem az sg fórumot megalkotó programozó is tud, mert pl. a 3. oldal linkje így néz ki: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1109867251&order=reverse&index=3
(Valószínûleg elkezdte a normális lapozót, de nem jutott vele 5-rõl a 6-ra.)
Tehát ez:
<< Elejére! Elõzõ (2) Következõ (4) Végére! >>
Helyesen így nézne ki:
<< Végére! Elõzõ (4) Következõ (2) Elejére! >>
Természetesen ezzel a limit-beállítással az aktuális oldalon mindig kevesebb hsz jelenne meg, mint a limit, lehet, hogy csak 2. Ezért úgy kéne megoldani a lapozót, hogy ha nem érkezik konkrét oldalkérés, akkor listázza ki az utolsó $limit db. hsz-t.
Valakinek nincs ötlete egy ilyen fordított lapozóra? Sajnos nekem eddig nem jött össze.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
Kell egy-egy a bal és jobb oldali lekerekítéshez, ez kb 5-5 px széles és kell egy 1 pixel széles, ami a közepébõl van, és ismétlõdik, ez pl 1 px széles.
Aztán kell egy kép arról, amikor rámutat. Ezt célszerû 1 képbõl megcsinálni, mivel mindegyik menüpont fix szélességû. Végül kell egy kép a menüpontok elválasztásához, ez is pár px széles.
Ha ezek megvannak, akkor pedig css-el megtudod csinálni a menüt.
Ebbõl ki tudsz indulni
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
Elõre is kösz!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
lenne egy egészen kezdõ kérdésem:
adott egy ilyen kép:
Ezt a tutorial.hu-ról szedtem az egyik leírásból (ebbõl), és a kérdésem annyi lenne, hogy ez egy összefüggõ kép ugyebár... akkor hogyan lehet a gombok között navigálni? Elõtte szét kéne vágni, nem? Vagy van erre egy másik megoldás is?
Én pl úgy csinálnék egy ilyen menüt (most szeretném kipróbálni és fejleszteni a kezdõ tudásomat a témában... bár ez gondolom látszik -.- ), hogy csinálnék egy egy soros táblázatot, azt elosztanám x mennyiségû cellára, és azoknak a hátterébe tenném be a gombot, meg a linket. Vagy ez így nem jó? <#idiota>#idiota>
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S