Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én amikor nem használhatom a sajátom, akkor punbb-t szoktam, mert olyan mint én, minimalista, de mûködésben nem ismer korlátokat 😊
de legalább ingyenes
az SMF egyébként nem jobb? van valakinek tapasztalata vele?
hogy jó azért az picit erõs..., legalábbis phpbb forumok 90% amivel összefutok neten..., hát onnan kb menekülök, tudom hogy ált a felhazsnálo hibája az igénytelenség de hát akkoris na 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Kicsomagol, feltölt netre, install/index.php-t meghívni böngészõbõl.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

MerlinW
Tudtommal van igen részletes leírás a honlapján, és a csomagban is.

[merlinw.org]

Danny1987
leszedtem a phpbb3-at és ezt hogy kell hasznalni?

Live for nothing or die for something.

igazad van... az egyik a múltkor tényleg egy hordó sörrel érkezett...
szendvicses már volt... de még cukrászda (még) nem 😞
MerlinW
készíts PHP-ban weboldalt egy cukrászdának 😊

[merlinw.org]

kérek egy esküvõi tortát 😊 (éhezem na )
Mûködik, max a designt lesz macerás összeegyeztetni, de az felesleges is. Ám phpBB egyszerû és jó ^^

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Miért ne mûködhetne?

Danny1987
thx

és az megoldható hogy htmlbe csinalok menüt és lesz egy forum menûpont amit a forum.php-ra irányitok.

Ez igy müködhet vagy gubanc lesz?

Danny1987
vannak?

Danny1987
és php forum sablonok?

MerlinW
PHP-val bármit, azaz bármit meg lehet csinálni.

[merlinw.org]

Danny1987
ok most már én is rájöttem thx😊)

Php-val lehet csak forumot csinalni?

CattiBrie
A szöveget miért nem a dobozba írod?

<div id="container">fdbgfdgdsfgdfsgfdsgsdfgsdf</div>

[/spam]&#8482;

Danny1987
html:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="hu">
<head>
<title>póker kaszinó pénz nyeremények </title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="index.css" media="screen" />
</head>
<body>
fdbgfdgdsfgdfsgfdsgsdfgsdf
<div id="container"></div>
</body>
</html>

css:

body
{
background: #000000;
color: #000000;
}

div#container
{
width: 870px;
height: 980px;
background: #D6E4F5;
color: #0000ff;
position: center;
top: 50%;
left: 50%;
margin-top: 50px;
margin-left: 200px;
}

A szöveget miért nem a dobozba írja?

MerlinW
Te is csak írsz, nem olvasol😊 #10808 - elõbb a hiba okát kellene kideríteni. Nem hiszem, hogy a feltöltés jogaival van baj.

A tárhelyed írja is:

Unlike other free webhosts we do support PHP and MySQL with no restrictions. You get full access to the latest version of PHP and MySQL. The following PHP features are fully supported:

* PHP mail() function and Sendmail
* Curl, GD2 library, XML, Zend, .htaccess support
* fopen() and PHP sockets
* safe_mode is OFF, file uploads are ON
* Zend Optimizer support, Ioncube loader.. and much more features are enabled

Tehát minden engedélyezve van.

"Szóval az adott könyvtárhoz van írás jogom" - nem, alapból nincs. Arra a könyvtárra, amibe a feltöltendõ fájl kerül(!) neked kell jogot adni. ftp kliensben attributumok, és a 3 write kapcsolót bepipálni. (users, groups, others)

Ne haragudj, de az MSN accountom privát.

[merlinw.org]

czizoli
Szóval, készítek egy .htaccess filet, és szúrjam be ezt:
php_value file_upload On
php_value upload_max_filesize 20M
php_value post_max_size 20M

És a ftp-n a fõkönyvtárba másoljam fel? De nekem így sem megy, csak fehér oldal jelenik meg.
MerlinW, ha segítenél nekem vagy msn címet vagy skype címet cserélhetnénk?

Narancs
Jogos...<#miaz>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

MerlinW
Próbáltad már? google: "free php gallery admin"

[merlinw.org]

Narancs
Sziasztok!
Egy ismerõsömnek készítek egy végtelenül egyszerû oldalt.
Egyetlen bonyolult momentuma, amit nem tudom még hogyan tudnék megoldani, hogy szeretne egy admin felület szerûséget, ahonnan a képgalériából egyszerûen tudna törölni/feltölteni képeket.
Hogy lehetne ezt megcsinálni szerintetek?
Van valamilyen ingyenes galéria, aminek van admin felülete is?
Vagy ez már bonyolultabb dolog ennél?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

MerlinW
Ha fehér oldal jön akkor írj be a problémás php fájlba egy ini_set("display_errors", 1)-t hogy megjelenjenek a hibaüzenetek.

Másik megoldás, ha megkeresed a $HTTP_POST_FILES parancsot a kódban és írsz köré egy feltételt, ami hiba esetén üzenetet ír.
pl:

if (!$HTTP_POST_FILES<'userfile'><'name'>) echo 'nem tudom feltölteni';

Bár fehér lap általában szintaktikai hibára utal, hiszen tudomásom szerint sikertelen upload esetén is tovább kell(ene) futnia a kódnak.

[merlinw.org]

czizoli
Sziasztok !
Rossz topikba írtam tegnap este problémámat, ezért ide is beszúrtam.

Egy kis segítségre lenne szükségem, készíteni szeretnék egy társkeresõ oldalt. Fel is tettem a tárhelyemre a PHP-Nuke81-es verzióját és feltettem a FriendFinder társkeresõ modult is, a http://www.000webhost.com/ tárhelyre. Ezzel nincs is semmi baj, mert szépen mûködik, csak a képfeltöltés rész ami nem mûködik. Már utána olvastam pár helyen , hogy ehhez a funkcióhoz engedélyezni kell a web tárhelyen a register_globals-t. Hogy engedélyezzem három féleképpen lehetséges:
1 : Ha hozzáférek a php.ini-hez, akkor ott átírhatom az register_globals = On-ra. (De sajnos nem férek hozzá.)
2: Levelet írok a tárhely tulajdonosának. (Válaszolt is, de csak a 3. lehetõséggel tudom megtenni.)
3: Ha van lehetõségem a .htaccess file használatara, ott kapcsoljam be a register_globlas-t. (Nos, lehetõségem van rá, csak nem tudom hogyan, azt tudom, hogy valahová be kell szúrni ezt a sort, ugyanis ez van a tárhelyen írva „php_flag register_globals on” de hová? Már próbáltam beszúrni a .htaccess-ba de nem volt jó.)
Ha tud valaki nekem segíteni, nagyon szépen megköszönném.
Zoli
MerlinW ezt írta:
Egyébként register_globals-nak semmi köze a képfeltöltéshez. file_uploads = On kell neked és írásjog az adott könyvtáron.

PHP-val: ini_set("file_upload","On")

.htaccess (a pont kell az elejére) megoldás:
php_value file_upload On
php_value upload_max_filesize 20M
php_value post_max_size 20M

További info a php topikban. Legközelebb írj hibaüzenetet, illetve nézd meg a phpinfo(); kimenetét, hogy valóban tiltva van-e a feltöltés.
Szóval az adott könyvtárhoz van írás jogom, azt már megcsináltam. Amit leírtál, hogy beszúrjam a .htaccess-ba azt is megcsináltam, de azt nem tudom, hogy a gyökér könyvtárba kell készíteni egy .htaccess-t, vagy az eredeti .htaccess-be kell beszúrni, mindegy ki próbáltam mindenhogy, de semmi, nem mûködik. Hibaüzenetet sajnos nem tudok írni mert nincs, ráklikkelek a képfeltöltésre és egy fehér oldal jelenik meg. Ha valaki tudna ebben segíteni, megköszönném.

Agy Halott
tenyleg, mar ezt a @ trukkot pedig mutattad es nem emlekeztem, de most megjegyzem. koszi
Malakai
Fontosnak jelöli a szabályt, hiába van utána olyan, ami amúgy felülírná, az mégse teszi (hacsaknem az is !important).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az !important mit csinál pontosan?

CSS-t használhatsz, csak a már formázott dolgokhoz használd az important jelzést is
pl.: textarea {width: 600px !important; overflow: auto}
MerlinW
Nem, mert nincs meg neked a kódja (a szerveroldali)

[merlinw.org]

sziasztok! nemtom h mennyire illik ide ez amit kérni szeretnék. arról lenne szó h regeltem egy sg ingyenes fórum felületet. lehetséges azt a kódjában szerkesztenem (meg css-el formázni)? elõre is köszi

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Nekem van egy sorrendem, ami szerint készítek egy honlapot,
1. funkcionalitása legyen rendben, ha valahova kattintani lehet, az látszodjon, és mûködjön rendesen... menük stb
2. az adott designt a lehetõ legmaximálisabban tartsa be.
3. átlátható kódolás, (igen, megtanultam indentálni a kódom, utólag is közönöm faustusnak, õ hívta volt fel a figyelmem rá, és tényleg...) a javaslatok betartásával, ha nem bonyolultabb, mint hasznos.
4. böngészõkompatibilitás figyelése, w3c szabványok betartása, ez a többinek is része fent, de még néha nem árt ellenõrizgetni, javítgatni.
5. idõ függvényében keresés optimalizálása
6. idõ függvényében külömbözõ libraryk használata menûknél, oldalanimációknál, lightboxom hozzászabása, stb.

tehát én nem tökéletes oldalt akarok csinálni, hanem mûködõt és szépet.

ez nem egy átgondolt hozzászólás volt, csak úgy hirtelen felsorolás
Az a gond, hogy minden részét adminolhatja az akinek készül az oldal, és képes szép nagy képet betenni, mert hát tinymce-s admint kap, szépen szerkesztgeti, és tényleg a legelképeztõbb dolgokra képesek ez által. ezért néha muszáj valamivel összetartani az oldalt, kézzel lábbal, vagy bármi áron, és hogy mindenhol az overflowt állítgatni, 1-2 napos határidõknél a franc fogja...
Szerinted 😊 amúgy meg azt hiszem annyit kiolvastam, amennyire most nekem szükségem van, nem szoktam ide járni, sírni, hogy megomlott 😊 és ha én csinálom, és tényleg nem ilyen abszurd a design, csakis divet használok.

és amíg olyanok rajzolják a designt, hogy még html-t nem láttak... addig sokat nem érek el a dreamweaver-rel, persze otthon fent van, és használgattam (ilyen lefele-is igazodó layoutot én még nem láttam.), de már rég csak notepad++ ban írok mindent, úgy legalább tudom mi hogy mûködik, tudom, hogy csak olyat írtam, ami 6os explorerben is megy, és firefoxban sem fog furán viselkedni. én egyik ellen se vagyok, fõ hogy mûködjön, és jól mûködjön...
The @ suppresses errors if you put it in front of your code.

Tehát csak annyival jobb, mint az ini_set hogy csak ott, és csak arra az egy sorra rejti el a hibát, de elrejti, és nem " megszuntetni a problema forrasat. 😊" azt csak azzal lehet, ha ráveszi a szolgáltatót, amelyik éppen offlinen van, hogy mukodjon kérd meg Uri Gellert, õ talán tud ebben segíteni.
MerlinW
Ha nem vagy "hajlandó" kiolvasni a css+xhtml dokumentációkat, használj dreamweaver-t CS4 egyrészt tartalmaz olyan div-es sémákat amit szeretnél - tanulhatsz belõle, illetve tud table-div konverziót is.

[merlinw.org]

de se a felsõ se az alsónak nem tudom a magasságát, úgyhogy mit írjak marginnak? pl margin-bottom:expression(document.getElementById("bottomdiv").offsetHeight);

hát szép, de köszi ezt nem írnám le, mert ha lent kép van, és nincs megadva a mérete elõre, akkor biza összecsúszik

és még mindig a 3 div egymás mellett problémám elõ se kerül, hogy kettõ nyúlhasson, és a harmadik ne, és egymás mellett megmaradjanak.
Hello, és bocsi. :S Esetleg így:

$this->sock = @fsockopen($this->hostname, $this->port, $this->error<0> , $this->error<1>, $this->timeout);

egy @ jelet az fsockopen() elé.

passatgt
azt akarod, hogy egy div a wrapperen belül alulra igazódjon?

position:absolute;left:0px;bottom:0px;

fölöttelevõ divnek meg - margin, és nem csúsznak össze

találtam valami hasonlót de ez oldalra nem igen nyúlhat ahogy látom meg csak alol van 3 oszlop, de így is elég érdekes volna divvel megcsinálni, de a függõleges problémámra jól rávilágít...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://miert.ro
a probléma forrása amit írtam, hogyha nem éri el a kiszolgálót, akkor az
fsockopen dob egy E_WARNING - ot, ezt úgy tudod megszüntetni, ha a szolgáltatót mûködésre bírod, amelyikkel ilyen típusú kapcsolatot létesítenél, magyarán, ha a másik oldalon nem megy az oldal (szolgáltatás) ez a varning mindig fog keletkezni
Agy Halott
@Lazarus, @bracsek -
en nem rejteni akarom, hanem megszuntetni a problema forrasat. 😊
http://www.php.net/manual/en/errorfunc.configuration.php

Talán ezzel eljátszani, és

fsockopen:
Errors/Exceptions
Throws E_WARNING if hostname is not a valid domain.

E_WARNING-- na ezt nem kell hagyni hogy megjelenjen.
Lazarus
van erre egy csúnya félmegoldás 😊

echo "<div style=\"position:absolute; top:0; left:0; visibility:hidden;\">";
function connect() {
if( !$this->sock ) {
$this->sock = fsockopen($this->hostname, $this->port, $this->error<0> , $this->error<1>, $this->timeout); }
if( $this->sock ) {
return TRUE; }
else {
return FALSE; }}
echo "</div>";
Agy Halott
mar majdnem kesz vok a koddal, de az utolso hiba kifogott rajtam.

amikor olyan radio cimjet ellenorzi a php kod, amelyiknek a streamje offline, akkor vmiert eg warning uzenetet dob legfelulre, de az en hibauzenetemet is megjeleniti. azt szeretnem, hogy a warningos cucc ne jelenjen meg.

itt van egy pelda

Ez pedig a hibaert feleos kodreszlet:

function connect() {
if( !$this->sock ) {
$this->sock = fsockopen($this->hostname, $this->port, $this->error<0> , $this->error<1>, $this->timeout); }
if( $this->sock ) {
return TRUE; }
else {
return FALSE; }}

van vkinek otlete? koszi
már bele írtam legalább xezer sor php-t, nem szeretném kigyomlálni, annyit nem ér 😊 én vágtam fel, ilyenkor a html el szokott veszni

ez kb úgy nézett ki táblázatban, hogy sorokat vontam össze, és kb ugyanezt a szerkezetet készítettem el, csak annyi sort vontam össze az adott oszlopban, hogy odáig érjen, ameddig kell.
passatgt
esetleg a táblázatot nem tudnád berakni, kigyomlálva?

csak hogy látszódjon mit szeretnél😊

a fehérek, a zöld részeknél kell nyúljon, meg kint a nagy keret is nyulhat.
MerlinW
A zöld részek a cellák vagy a fehérek?

[merlinw.org]