22786
Html-, css- és php-help
-
Cat 02 #13501 De az heti 4 mill oldalletöltéstől fizetős :s
Najó, csak vicceltem, azt is használom, de statgep mégiscsak magyar, meg van toplista. -
#13500 google analytics -
Cat 02 #13499 hozzáfér
ír
töröl
+ frissít -
cmsworld #13498 Egy olyan php kellene amivel egy mysql adatbázishoz tudok hozzáférni, oly módon, hogy tudok bele adatot írni és már meglevőt törölni. Egy másik php-fájl pedig keres a már meglévő adatokban. Ebben tudna valaki segíteni? -
Cat 02 #13497 Statgép-ről tud valaki valamit ? Mert egy ideje már nem nagyon van =\
Jaigen és még az, hogy nektek sql adatbázisban az ékezetes betűk, hogy néznek ki ? Ott vannak rendesen ékezettel, vagy átalakítva ilyen hülye betűkké, ha rendesen ott vannak és ki is lehet olvasni rendesen, hogy csináljátok ? -
#13496 kösz
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!csak hülyéskedek, nem is vagyok mester -
#13495 azt azt :) -
#13494 Boldog új évet, php mesterek! -
cmsworld #13493 Dolphin Community Builder telepítése közben ezt a hibát kaptam:
XsltProcessor is Off, you should install XsltProcessor
Please go to the
Dolphin Troubleshooter
and solve the problem.
Ezt hogy lehetne javítani? -
Easy Rider #13492 ez legyen a css-ben, nem kell mindenhova: a { outline: none; } -
#13491 oké megcsináltam hogy minden zárójeles részbe (css fájl) beírtam az általad javasolt parancsot.
Lehet belőle gondom hogy mindenhova odabiggyesztettem?
-
#13490 Azt hova kell rakni?
Pl minden tartalom beküldés után ezt oda kell valahova helyezni? -
Easy Rider #13489 Ahol nem szeretnéd, hogy látszódjon ez a keret, oda nyomj egy outline: none-t! -
Cat 02 #13488 Azt a Firefox csinálja, nem hiszem, hogy el lehet tüntetni. -
#13487 Hi!
BÚÉK!
Lenne egy kérdésem drupal sminkjét módosítgatom.
Van egy olyan beállítása ezen sminknek amit nem tudom hol lehetne módosítani.
A lényege az ha rákattintasz egy menu elemre akkor körülötte ilyen szaggatott vonalas keret jelenik meg.
Ugyan ez a helyzet ha egy beküldött írás címére kattintok.
Milyen css kódot kell keresnem ha ezt módosítani szeretném? -
#13486 Bugmentes Új Évet Kívánok mindenkinek! -
bracsek #13485 Igen néha nekem is a szívem szakad meg hogy egy egy munkát ki kell adni a kezem alól, de sajnos nem a tökéletességet fizetik, sajnos, de azért próbálom úgy csinálni hogy jó is legyen működjön is és hasznos is legyen, és google barát is. nem mindig sikerül. -
phoenix1 #13484 Ez a szörnyű igazság, ... én inkább az így-is-úgy-is működjön párti vagyok. -
bracsek #13483 Meg sem kaptam, de sajnos hiába tudom úgy megcsinálni hogy a googlenek és a felhasználóknak is jó legyen ritkán van rá idő. Mert az idő pénz és válságban ha mindent úgy csinálsz ahogy a kettő együtt volna jó akkor téged biza nem fognak megtartani hosszú távon.
És ne twitterrel próbáld magyarázni mit hogyan kell, abban van sok pénz, abban megcsinálható, de egy művész ritkán fogja tudni azt megfizetni, ha van 3 zenelejátszó oldal, hírportál vendégkönyv stb... és ezt mind 2 féle képpen megcsinálni. Igen a legajánlottabb tényleg a teljes flash oldal amibe most már a google is tud keresni.
Én odáig jutottam el az ajaxal, hogy azt meg szoktam csinálni hogy a link a különböző al oldalaknak elküldhető legyen. De csak minden második esetben csinálom azt, hogy a link amire kattint valós, csak mikor kattint akkor előbb javascript fogja fel... inkább a link megy javascript:; re ami elismerem hogy durrva de az emberek 99% ánál megy. Akinél nem az nem csodálkozik, mert a googlen kívül semmi sem jön be rendesen talán. :D
És számomra az értéke tényleg 0 mert tudom hogy mi a legoptimálisabb megoldás, csak tudom hogy az dupla meló, amit csak mikor SEO ra optimizáltatnak kell elvégezni :D Válság van. -
Easy Rider #13482 Ha számodra az értéke 0, akkor szerintem válts szakmát. Ráadásul frame-et ajánlani egy oltári nagy baromság. Próbáld ki twitter-t javascript-el, és anélkül. Érdekes módon, ott meg tudták csinálni, hogy mindkét módon működjön. Ha te nem veszed a fáradtságot, sajnos csak azt tudom mondani, hogy Te is a szakma ahhoz részéhez tartozol, aki csak mókol, és hozzájárulsz a szakma további hígulásához. -
bracsek #13481 Ez egy link. Én szerintem értéke 0. Saját vélemény. Ha ajax mellett akarsz google barát oldalt csinálni akkor biza a nemi szerveden le fog folyni a nedvesség. -
Easy Rider #13480 http://www.softwaredeveloper.com/features/google-ajax-play-nice-061907/ -
bracsek #13479 Ajax google ellenesebb mint a frame, framet lehet úgy hogy google beindexelje. -
cmsworld #13478 Egy Joomla-val kapcsolatos kérdésben kérném a segítségeteket!
Joomla 1.5-ben véletlenül teljesen töröltem a Felső menüt. A lomtár is ürítésre került azóta és a Modulkezelőben sem látom. Hogyan lehetne visszaállítani? -
#13477 direkt írtam, hogy zenés oldalon, azaz zenét lehet rajta hallgatni:D -
Cat 02 #13476 Gondolom ő se akarja, hogy ne lehessen megállítani ^^
Egyébként egy zenekar/relaxációs oldalon kívül máshol tényleg zavaró lehet. Csak el kell menni egy mindenkilapja/gportalos oldalra és megnézni mennyire :D -
#13475 Ezért is tanácsoltam a javascriptet, így a látogató megállíthatja, vagy elnyomhatja az adott zenét... -
phoenix1 #13474 Helló. Csak tapasztalatból mondom, hogy nagyon érdekes oldalnak kell lennie mert az emberek többségét "irritálja" a háttérzene, de persze vannak kivételek. -
#13473 az sz*r! Akkor inkább egy frame-et be kellene dobni az aljára, mondjuk egy készítők/copyright vagy valami és mellé egy "zeneirányító" javascriptet(pause, stop, next, play, prev) -
#13472 full flash oldal -
#13471 egy zenés oldalon a háttérben szeretném a zenéket lejátszani, tehát ha oldalt vált, akkor is menjen
hogy célszerű ezt megoldani? ajax vagy frame? -
bracsek #13470 data:{key:form.mezo.value,key2:form.mezo2.value,stb},
így próbáld meg. -
Cat 02 #13469 Itt postolj egyet úgy h van benne & jel, emiatt kéne. -
bracsek #13468 Hidd el, ez se kell neked, az élet úgy szép ha nem bonyolítják.
Főleg ma. -
Cat 02 #13467 Ez.
"it encodes the following characters: , / ? : @ & = + $ #" -
bracsek #13466 Milyen másik? -
Cat 02 #13465 A másik kell, de thnx! -
bracsek #13464 amúgy meg http://www.w3schools.com/jsref/jsref_encodeuri.asp de ez csak az élet bonyolítása éljen az utf-8 -
bracsek #13463 $("#uzenofal_ajax").load("uzenofal.php", {ujuzenet:adat} , function(){
fix_height_uzenofal();
});
Így kicsit rövídebb, és tisztább, a halál ajaxozon a mai világban mikor vannak ilyen jó kis függvények, Persze ez post al fogja elküldeni, de illik is post-ot használni.
Jah és megjegyzés: Az &-jel sem gond ebben az esetben, és 1 lekérdezéssel megtörténik a beírás és megjelenítés, eredményt meg egyszerű küldeni, mert az eredményt simán <script type='text/javascript'><script> között küldöd hogy most egy alert az eredmény, hogy kcsg beírás megtörtént, vagy kcsg ez nem volt jó stb, és küldesz még egy $('#kuldoformID').reset() et hogy legyen üres a küldő form, és elküldés előtt a buttont érdemes disable re tenni, és az eredmény aktiválja újra, hogy 5 ször ne jelenjen meg.
-
bracsek #13462 Az adatokat az oldal utf-8 kódolásban küldi el, ott meg vissza kell alakítani iso-8859-2 re vagy mittom miben van az oldalad.
De a legegyszerűbb megoldás utf-8 at használni, mind oldalnak mind adatbázisnak és akkor semmivel nincs gond a javascript is profin mindent kezel.