Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danny1987
de akkor hogy oldható meg hogy a doboz hosszabb szöveg esetén nagyobb legyen?

Valaki tudna mutatni egy olyan forumot amit a phpBB-vel csinaltak?

Meg nem igazán értem hogy most mi is a php meg a html közt a különbség.

letöltöttem a 24 óra alatt php-t és alig van benne parancs.

Egyedül ezt sikerült felfognom az elsõ néhány oldalból <?php nyitóelem ?> záróelem.
És a többi parancs hol van?
Amikkel menüket lehet csinalni meg forumot meg mindent?

meg ha pspaddal csinalok egy .php kiterjesztésû fájlt akkor azt ugyanugy kell kezdeni mint a html-t?
Majd ezeket a php-s cuccokat bele kell rakni valahova?
Bonyolult kicsit.

Live for nothing or die for something.

De ennek a két gombnak semmi köze egymáshoz. HTML-ben csak annyi közöttük az összefüggés, hogy egymás mellett vannak, de nincsenek egy <form>-ban.
És hát a Mozilla jól jeleníti meg.
Amiért egy táblázatban is ha hosszabb az egyik cella tartalma, mint a mellette lévõ tartalma, a nagyobb cellában is nagyobb lesz az üres hely mint a kisebb cellában, ez egy hülye algoritmus eredménye, ezt nem megérteni, hanem kihasználni kell, vagy lehet. Megfájdul a kis fejecskénk, ha ezt meg szeretnénk érteni fõleg mert tényleg 1-2 személy gondolatait kell kitalálnunk, mert tudtommal a w3c szabványban sincs ilyen leírva, pedig ott lassacskán még a cipõm anyagának megfelelõ kefét is atributumokkal dokumentálva megtalálhatom 😊
Ez jó ötlet.
De hülye vagyok, hogy nem jutott eszembe.
Köszönöm.

De amúgy miért csinálja ezt az Explorer?
MerlinW
minden html-ben van...😊

[merlinw.org]

MerlinW
style="width: 100px;"

máris te mondod meg mekkora legyen.

[merlinw.org]

Sziasztok!

Miért csinálja az Explorer azt, hogy egy gomb 'value' értékében minél hosszabb a szöveg, annál nagyobb a hely a szöveg végei és a gomb oldala között?
Azaz, ennél a gombnál:
<input class="gomb" type="button" value="Tovább: Elõnézet, majd rendelés" />
az elsõ- és az utolsó betû után 44-45 pixel van a gombig, míg ennél:
<input class="gomb" type="button" value="Hátoldal" />
csak 8-9 pixel?
Köszönöm elõre is.
Danny1987
az nem jó akkor a képernyõhöz igazitja.

Az nem lehet gond hogy ez html-ben van?

próbáld így: height: 100%;
mondjuk szerintem jobb lenne az egész oldalt látni
Danny1987
CSS:
body
{
background:url(p.jpg);
color: #000000;
}

div#container
{
width: 1024px;
height: 980px;
background: #D8E6CB;
color: #2B1D00;
position: center;
top: 50%;
left: 50%;
margin-top: 50px;
margin-left: 125px;
}

akkor a a height-t töröljem ki?
De ugy nem lhet megoldani hogy a magaságg marad szövegtõl függetlenül csak akkor nyúlik ha hosszabb a szöveg?

Hát ha a doboznak (márha div)nem adsz meg fix méretet, akkor kéne vele nyúlnia.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Danny1987
Hi!

Azt hogy lehetne megoldani hogy ha a szöveg hosszabb mint a doboz mérete akkor a doboz automatikusan nagyobb legyen?
Mert ha pspaddal nézem akkor nyújtja de ha mozillával akkor a doboz fix marad és a háttérbe megy bele a szöveg ami nagyon ronda.

nm 😊
Máté12
Naa mûködik, köösziii!!!😊

Logitech G25 tulajos!!

MerlinW
worm.win32.Small.al vírus van az oldalon...

Egyébként mysql adatbázisnév, felhasználó, jelszó stimmel?

[merlinw.org]

http://gyakorlas13.uw.hu/index.php

Megint a mysql el van vmi 😄 Nézd meg h nem kell-e külön aktiválni.

Danny1987
gyakorlas13.uw.hu

feltöltöttem ide a php nuke 81-et a congigot modositottam mégis 404es hibát hoz be aztán bejön valami idióta oldal.

Akkor most mi lehet a gond?

én remélem float vagy double úgy az én logikám szerint.
Máté12
Nem integer 😊 (asszem) 😄

Logitech G25 tulajos!!

remélem nem integer, mert akkor a +1.1-nek az értéke elég fura lesz, mert az 0.1 el fog veszni...

ha meg valami más mint ami számként tárolja akkor elég furán van megtervezve az adatbázis...
de arra vannak még extrém megoldások, ha már mindenképp a jobb kézzel akarjuk a bal fülünket vakarni...

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/cast-functions.html

és ha még néhol pont helyett vesszõ van vagy vesszõ helyett pont, akkor még megvakarhatjuk a bal kezünkkel a jobb fülünk is

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-functions.html#function_replace
Máté12
Köszi, holnap kiderül müködik-e 😊

Logitech G25 tulajos!!

köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni😊 most a köv. problémával küzdök: az oldal indexe egy kép, amelynek különbözõ helyeire rákkatintva jönnek be az aloldalak. namost: eddig ezt csak úgy tudtam megcsinálni, hogy az indexkép az egy beszúrt kép, mert ezt tudom "hot spotolni", linkeket elhelyezni a kép különbözõ helyeire. ha az indexben háttérképnek van definiálva a kép, akkor hot spot nem mûködik, mert nem képként kezeli, a kérdés, hogy hogyan lehet egy háttérképen ezeket linkeket elhelyezni, mert grafikailag nem tudom megoldani azt, hogy kép linket helyezzek el a már meglévõ background image-re (elég bonyi a háttérkép), ha meg szöveget írok rá, az meg gagyi lesz, mert a css-ben nem tudom a képre "ráeffektezni" szöveget, úgy mint mondjuk a photoshopban. Remélem értitek a problémát...
MerlinW
Amennyiben integer típusú a szint mezõ😊

[merlinw.org]

mysql_query("UPDATE `users` SET `szint`= `szint` + '1.1'");

és mind a 4 updatet ugyanígy, és nem kell where, akkor az összes sorra el fogja végezni.
Máté12
Sziasztok!

Az uw.hu-n van egy oldalam(nevelde féleség😊. Na szóval én leszeretnék futtatni egy scriptet cronnal:
<?php
include ("config.php");
$connection = conn();
mysql_query("UPDATE `users` SET `szint`='szint' +1.1 WHERE `id`= '3'");
mysql_query("UPDATE `users` SET `etel`='etel' -1 WHERE `id`= '3'");
mysql_query("UPDATE `users` SET `penz`='penz' +150 WHERE `id`= '3'");
mysql_query("UPDATE `users` SET `kor`='kor'+1 WHERE `id`= '3'");
?>

Az a baj, hogy pl: a +1.1 értéket nem megnöveli a mezöben hanem átírja. De mindegyiknél így van.

Meg még azt, hogy tudom megcsinálni, hogy az össze felhasználónak megcsinálja ezt.

Köszi elöre is!

Logitech G25 tulajos!!

MerlinW
Semmit, hiszen ahogyan azt írja is, az fw sql szerverével van pillanatnyi probléma.

[merlinw.org]

Danny1987
mit rontottam el?

Danny1987
a php nuke-t feltölttöttem egy fw-tárhelyre.

a config.php-t modositottam.

Mégis amikor megnyitom az oldalt ezt irja ki:

There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.

We should be back shortly.

MerlinW
body {
background-image:url('picture');
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
background-position: center top;
}

ismétlõdést állíthatod hogy lefele ismétlõdjön, vagy széltében repeat-y vagy repeat-x paraméterekkel.

[merlinw.org]

passatgt
ha középen van a háttérkép, akkor a széleit úgy csináld meg, hogy egységesen 1 szín legyen, így megadhatsz háttérszínt

sziasztok, annak van valami trükkje, hogy képernyõfelbontástól függetlenül konstans maradjon a háttérdesign? mert a pixelben meghatározott háttérkép mondjuk 900x700-es az 1024-es felbontásban már duplikázódik. tudom, hogy régen jelezték a kezdõoldalon, hogy milyen felbontásra kell klikkelni, de ma már biztos másképpen van...
XD jah jó😄 kössz😄 mostmár mûködik😄

rooney8
elnevezed index.html -nek 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

és azt hogylehet megcsinálni hogy egybõl azt a filet nyissa meg? kössz.

jah mûködik😄 kössz😄😄😄:d

sry elég noob vok ezzel kapcsolatban..de ezt hova kell irni vagy ezzel mit kell cisnálni?

valami.atw.hu/feltoltottfajlneve.html

Helló!

Egy kis segítséget szeretnék kérni...regeltem atw s webtárhelyre, és szeretnék feltölteni rá egy egyszerü html filet, pár képpel...hogy kell azt megcsinálni ha feltöltöttem a webtárhelyre akkor ha az internetes keresõben rákeresek akkor meg is jelenítse? elõre is kösz.

joebacsi
ha már cms 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

sikerült megoldani, csak as 3-ban másként nézett ki :S köcce azért 😊

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

rooney8
Pedig úgy néz ki, hogy ez a helyzet :S Na mind1, azért köszi.

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

MerlinW
Hát.. Flash-hez kell ugye az Adobe Flash szoftver (nem a lejátszó, hanem maga a szerkesztõ), az pedig egy külön világ, külön programozási nyelv. Nem egyszerû, meg kell tanulni használni.

Dióhéjban, a flash videód utolsó frame-jében létrehozol egy action-t ami egy ilyesmit tartalmaz: getURL("http://valami.hu");

Soron kívüli átirányításhoz pedig gotoAndPlay(frame neve) paranccsal tudsz az ugróponthoz lépni.

Természetesen mindehhez meg kell hogy legyen a kívánt swf forrása (.fla fájl)

[merlinw.org]

MerlinW
Max szerverbeállítás lehet - de hülyeség egy adott felhasználónak könyvtárszintû sávszélkorlátozást definiálni. Más nem játszhat közre ebben. Fájlok száma, mérete nem befolyásolja.

[merlinw.org]

...és esetleg nem tudnál egy kis leírást adni? xDD vagy inkább nekiessek a google-nak? 😄

MerlinW
Azt csak Flash-ben tudod megoldani, action scripttel.

[merlinw.org]

hali! köszi még az elõzõ kérdésemre a választ 😊 egy másik topicban megkérdeztem, de nem érkezett válasz...szeretném tudni h egy html lapon lehet-e valamilyen módon elérni azt, hogy egy swf videó egyszeri lejátszódása után ugorjon egy adott lapra? elõre is megint köszi

rooney8
Üdv!

Lehet kicsit off, de azért van némi köze a témához. Na szóval van egy ftp tárhely. Az mitõl van, hogy az egyik mappából tudok tölteni 400kB/s-el a másik mappából pedig csak 50-60kB/s?
Az közbejátszhat, hogy ahonnan gyorsan jön, ott kevés fájl van abba a mappába, ahonnan pedig lassan jön ott pedig még nagyon sok fájl van... Vagy ez hülyeség? :S

MerlinW
Az egy Web developer tool - azaz fejlesztõ eszköz - tesztelésre, stb. Nem web offlájn átdizájnoló eszköz😊 Tehát sehogy.

Mert ugye a weboldal egy szerveren van, te pedig a saját gépeden írod át a kliens oldali kódot, valós idõben. Ez nem tárolódik, nem tárolod, így elveszik. Annak így kell mûködnie😊

[merlinw.org]

Voldi
Hátha valaki tudja:

van nekem ez a WebDeveloper Tool-om. Ha átírom egy oldal css-ét és apply-ra megyek, átírja ugyan, de ha elkattintok az oldalon belül, visszaáll az eredeti css... hogy lehetne rávenni, hogy mindig úgy kezelje az oldal megjelenését, ahogy én beállítottam?

passatgt
Itt egy új CMS, kérjetek rá meghívót, mert baromi jó, még csak beta van.

Tök egyszerû, inkább statikus oldalak készítéséhez.

Nem reklám, csak gondoltam érdekel valakit, felraktam egy demot:
http://passatgt.i-host.hu/clearcontent/