Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki tudna mutatni egy olyan forumot amit a phpBB-vel csinaltak?
Meg nem igazán értem hogy most mi is a php meg a html közt a különbség.
letöltöttem a 24 óra alatt php-t és alig van benne parancs.
Egyedül ezt sikerült felfognom az elsõ néhány oldalból <?php nyitóelem ?> záróelem.
És a többi parancs hol van?
Amikkel menüket lehet csinalni meg forumot meg mindent?
meg ha pspaddal csinalok egy .php kiterjesztésû fájlt akkor azt ugyanugy kell kezdeni mint a html-t?
Majd ezeket a php-s cuccokat bele kell rakni valahova?
Bonyolult kicsit.
Live for nothing or die for something.
És hát a Mozilla jól jeleníti meg.
De hülye vagyok, hogy nem jutott eszembe.
Köszönöm.
De amúgy miért csinálja ezt az Explorer?
Miért csinálja az Explorer azt, hogy egy gomb 'value' értékében minél hosszabb a szöveg, annál nagyobb a hely a szöveg végei és a gomb oldala között?
Azaz, ennél a gombnál:
<input class="gomb" type="button" value="Tovább: Elõnézet, majd rendelés" />
az elsõ- és az utolsó betû után 44-45 pixel van a gombig, míg ennél:
<input class="gomb" type="button" value="Hátoldal" />
csak 8-9 pixel?
Köszönöm elõre is.
Az nem lehet gond hogy ez html-ben van?
mondjuk szerintem jobb lenne az egész oldalt látni
body
{
background:url(p.jpg);
color: #000000;
}
div#container
{
width: 1024px;
height: 980px;
background: #D8E6CB;
color: #2B1D00;
position: center;
top: 50%;
left: 50%;
margin-top: 50px;
margin-left: 125px;
}
akkor a a height-t töröljem ki?
De ugy nem lhet megoldani hogy a magaságg marad szövegtõl függetlenül csak akkor nyúlik ha hosszabb a szöveg?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Azt hogy lehetne megoldani hogy ha a szöveg hosszabb mint a doboz mérete akkor a doboz automatikusan nagyobb legyen?
Mert ha pspaddal nézem akkor nyújtja de ha mozillával akkor a doboz fix marad és a háttérbe megy bele a szöveg ami nagyon ronda.
Egyébként mysql adatbázisnév, felhasználó, jelszó stimmel?
[merlinw.org]
Megint a mysql el van vmi 😄 Nézd meg h nem kell-e külön aktiválni.
feltöltöttem ide a php nuke 81-et a congigot modositottam mégis 404es hibát hoz be aztán bejön valami idióta oldal.
Akkor most mi lehet a gond?
ha meg valami más mint ami számként tárolja akkor elég furán van megtervezve az adatbázis...
de arra vannak még extrém megoldások, ha már mindenképp a jobb kézzel akarjuk a bal fülünket vakarni...
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/cast-functions.html
és ha még néhol pont helyett vesszõ van vagy vesszõ helyett pont, akkor még megvakarhatjuk a bal kezünkkel a jobb fülünk is
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-functions.html#function_replace
és mind a 4 updatet ugyanígy, és nem kell where, akkor az összes sorra el fogja végezni.
Az uw.hu-n van egy oldalam(nevelde féleség😊. Na szóval én leszeretnék futtatni egy scriptet cronnal:
<?php
include ("config.php");
$connection = conn();
mysql_query("UPDATE `users` SET `szint`='szint' +1.1 WHERE `id`= '3'");
mysql_query("UPDATE `users` SET `etel`='etel' -1 WHERE `id`= '3'");
mysql_query("UPDATE `users` SET `penz`='penz' +150 WHERE `id`= '3'");
mysql_query("UPDATE `users` SET `kor`='kor'+1 WHERE `id`= '3'");
?>
Az a baj, hogy pl: a +1.1 értéket nem megnöveli a mezöben hanem átírja. De mindegyiknél így van.
Meg még azt, hogy tudom megcsinálni, hogy az össze felhasználónak megcsinálja ezt.
Köszi elöre is!
Logitech G25 tulajos!!
[merlinw.org]
a config.php-t modositottam.
Mégis amikor megnyitom az oldalt ezt irja ki:
There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.
We should be back shortly.
background-image:url('picture');
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
background-position: center top;
}
ismétlõdést állíthatod hogy lefele ismétlõdjön, vagy széltében repeat-y vagy repeat-x paraméterekkel.
[merlinw.org]
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Egy kis segítséget szeretnék kérni...regeltem atw s webtárhelyre, és szeretnék feltölteni rá egy egyszerü html filet, pár képpel...hogy kell azt megcsinálni ha feltöltöttem a webtárhelyre akkor ha az internetes keresõben rákeresek akkor meg is jelenítse? elõre is kösz.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Dióhéjban, a flash videód utolsó frame-jében létrehozol egy action-t ami egy ilyesmit tartalmaz: getURL("http://valami.hu");
Soron kívüli átirányításhoz pedig gotoAndPlay(frame neve) paranccsal tudsz az ugróponthoz lépni.
Természetesen mindehhez meg kell hogy legyen a kívánt swf forrása (.fla fájl)
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Lehet kicsit off, de azért van némi köze a témához. Na szóval van egy ftp tárhely. Az mitõl van, hogy az egyik mappából tudok tölteni 400kB/s-el a másik mappából pedig csak 50-60kB/s?
Az közbejátszhat, hogy ahonnan gyorsan jön, ott kevés fájl van abba a mappába, ahonnan pedig lassan jön ott pedig még nagyon sok fájl van... Vagy ez hülyeség? :S
Mert ugye a weboldal egy szerveren van, te pedig a saját gépeden írod át a kliens oldali kódot, valós idõben. Ez nem tárolódik, nem tárolod, így elveszik. Annak így kell mûködnie😊
[merlinw.org]
van nekem ez a WebDeveloper Tool-om. Ha átírom egy oldal css-ét és apply-ra megyek, átírja ugyan, de ha elkattintok az oldalon belül, visszaáll az eredeti css... hogy lehetne rávenni, hogy mindig úgy kezelje az oldal megjelenését, ahogy én beállítottam?
Tök egyszerû, inkább statikus oldalak készítéséhez.
Nem reklám, csak gondoltam érdekel valakit, felraktam egy demot:
http://passatgt.i-host.hu/clearcontent/