Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akkor nem kérdeztem semmit
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Miért csináljak a mûfaj táblába ismertetöid t? amikor az ismertetõ táblába ott van a müfajid je?
Upsz már megint hülyeséget kérdeztem 😄
azért hogy a keresõ tudja melyik ismertetõt találta meg
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
mysql_query("delete from mufaj where mufaj_id=$mufaj_azonosito");
tábla: ismerteto
mezõk: ismerteto_id(int 11), ismerteto_név(varchar 100), ismerteto_szoveg(text), ismerteto_datum(datetime)
tábla: mufaj
mezõk: mufaj_id(int 11), ismerteto_id(int 11), mûfaj_név(varchar 100), mûfaj_leiras(text)
Innentõl pedig használd az eszed.
[merlinw.org]
Letudnád még1x írni a te verziódat? 😊
Én végig ellene voltam, csak cáfoltam a "bonyolult törlés megjegyzést"😄
[merlinw.org]
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Az emberek nagy része nem használ semmit az SQL-bõl a 4 alapparancson kívül. Pedig nagyon jó dolgokat lehet mûvelni vele.
Fusd át a mysql.com documents oldalát.
SQL trigger példa
SQL tárolt eljárás és ciklus
[merlinw.org]
De bármi ellen van legalább 1 milla ellenérvem.
Ám rajta vagyok, de most még simán elboldogulok html+css+php-val, bár most is olyanon dolgozgatok, amibe 100 %, hogy kell js, de talán jquery-vel is meg tudom oldani és nem kell nyers kódot írni (amit nem is tudok 😄)
mindemellett továbbra is azt mondom, hogy ha egy ilyen fontos adatot tárolunk, kapjon külön sort, nem kell ilyen rendszerek esetében spórolni az adatbázissal.
dinamikusan (pl. adatbázisból töltött):
if ($_GET
<option <?=$sel?> ></option>
[merlinw.org]
egyébként ebben az esetben a számokhoz tartozó értékek a kódban voltak, nem az adatbázisban (jogosultságok voltak így megadva), szóval nem is tudtam volna joinolni, feleslegesnek éreztem ehhez külön táblát csinálni.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Mert ~3-4 opció van és amiatt nem akarok for ciklus belerakni.
insert into mufaj set mufaj_nev="mufaj_input_tartalma"
insert into ismerteto set mufaj_id="mufaj_select_tartalma", ismerteto_neve="imserteto_input_tartalma"
Ahol a mufaj_select_tartalma = mufaj_id.
[merlinw.org]
Ajánlom figyelmedbe a mysql.com-ot.
[merlinw.org]
Más
ha már a 2 példánál járunk, hogy csináljam meg a többszörös insert intot? mert ugye 1 ismertetõnek tuti nem 1 mûfaja van, szal több rekordos feltöltést kell egy phpba írnom
UPDATE tabla SET mezo = REPLACE(mezo, ",13,", ",") WHERE mezo LIKE '%,13,%' AND id=x
De még mindgig azt mondom, hogy ez undorító analfabéta megoldás.
[merlinw.org]
hogy érthetõ legyek, ha a genre_id mezõbe azt írod be, hogy például: ",1,4,13,102,", akkor a "WHERE genre_id LIKE '%,13,%'" feltétellel ki tudja listázni az összes 13-as zsánerû animét.
változtatásnál egy ilyen stringet összerakni checkboxok alapján ugyanolyan egyszerû mint külön sorokba írni az adatbázisban.
de egyébként valóban, normálformára hozva ennek az információnak egy külön táblában kéne lennie, amiben genre_id és anime_id egy sor tartalma.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Adatbázis tervezésnek kicsit olvass utána, ne csak ész nélkül kódolj.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
majd ha többszázezres táblákat buzerálunk, na akkor el lehet gondolkozni.
szerkesztés? azt is simát megoldható összelehetne hozni
Gondolj bele hány rekordos táblák vannak az SG adatbázisában..😊 A sok mezõ sokkal többet árt.
Explode dolog oké, de gondolj bele, pl ha módosítani, cserélni stb szerenéd az adatokat. Amellett, hogy a te esetebne teljesen felesleges az a megoldás, lassú, kényelmetlen, plusz munka és randa.
[merlinw.org]
a 3 példa ebben gyorsabb lenne, csak oda explode parancs kell
az anime.anime_id és mufaj.mufaj_id logikusan elsõdleges autoincrement indexek.
Ha nem világos a lenti példám, kérdezz, illetve kezdj el olvasgass némi SQL alapokat. Felsorolásra, redundáns dolgokra nem használunk mezõket, kizárólag rekordokat - amellett hogy gyorsabb, átláthatóbb, könnyen bõvíthetõ, módosítható.
Autoincrement típusú (AI) index esetén nem kell tölteni a mezõt, insert esetén automatikusan egyel növeli az elõzõleg beszúrt rekordmezõ tartalmát. Ez mindig egyedi (unique), biztos pont a rekord azonosításra.
[merlinw.org]
Amit írtam m:m kapcsolat lényege pedig, hogy amiben keresel ott ne szövegre keress, hanem id-re, tehát a anime_id és genre_id mezõket tartalmazzon a tábla, ami alapján szûrsz.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
1 példa
van egy ismertetõ tábla mysqlben, ebben lenne 1 mezõ ami a genre ill mûfaj táblában az egyik rekordba irt id kódra mutatna
"szal minden ismertetõnek lenne egy ilyen rekordja, a genre táblában, ezzel az lenne a baj hogy sok mezõt kell csinálnom a genre táblában.
Ismertetõ tábla
genreid=1
Genre tábla
id=1 mezö1=anime mezö2=game mezö3=ecchi és így tovább
2 példa
van egy mezõ az ismertetõ táblában a rekordjába egy kód lenne írva, a genre táblában õsz-visz 1 id + 1 mûfaj mezõ lenne, ez úgy mûködne hogy írok egy id kódot és mellé egy mûfajt, szal ha van egy ismertetõnek 20 mûfaja akkor az 20 rekordot jelent, és minden ismertetõnek lenne id száma így lenne minden ismertetõnek külön rekordja minden mûfajra.
Ismertöte tábla
Anime1"valami" genreid=1
Anime2"másvalami" genreid=2
Genre
Id + müfaj
"
1 anime
1 game
1 ecchi
2 anime
2 game
2 ecchi"<-- ezek itt rekordok
3 példa
Van egy mezõ az ismertetõ táblában a rekordjában pedig belene irva az összes genreid je, a genre ben lennének rekordok amibe belene irva a számok + a müfaj neve
ez valahogy igy nézne ki
Ismertetõ tábla
Anime1 genreid"1,2,3"
Anime2 genreid"2,4,5"
Genre tábla
id|müfaj
1 |anime
2 |game
3 |ecchi
4 |vigjáték
5 |valami
ennél nem kell rekordot csinálni minden egyes animére mert fixen lenne mert az ismertetõ táblájának az egyik mezõjébe íródna melyik is a megfelelõ mûfaj
Remélem igy már érthetõ volt
Játszuk akkor végig, javíts - lehetõleg tõmondatokban - ha valami nem jó.
--- Struktúra ---
tábla1: anime
mezõk: anime_id, anime_név
tábla2: mûfaj
mezõk: mufaj_id, anime_id, mûfaj_név
--- Péda tartalom ---
Adatokkal ugye ez így néz ki:
tábla1: anime
1, anime1
2, anime2
3, anime3
4, anime4
tábla2: mûfaj
1, 1, mûfaj1
2, 1, mûfaj2
3, 2, mûfaj3
4, 3, mûfaj4
--- Lekérdezések ---
Ahol az elsõ anime-hez 2 mûfaj tartozik (1,2) a másodikhoz 1 (a 3-as) a negyedikhez pedig jelen esetben egy sem.
Ha listázni szeretéd az elsõ anime-ket:
select * from anime
Ha listázni szeretéd az elsõ anime mûfajait:
select * from mûfaj where anime_id=1
Ha listázni szeretéd az elsõ mûfajhoz tartozó anime-ket:
select a.anime_id, a.anime_név
from anime a, mûfaj m
where m.anime_id=1 and a.anime_id=m.anime_id
[merlinw.org]
Tudod ahol 20 mûfaj van írva 1 animére
Ja genret 😄
select * from kategoria,hentai_lista where kategoria.id=henta_lista.kategoria_id .
Szerintem ez a legegyszerûbb (és igen, *-ot sose használunk 😄)
És gondolom genre-t akarsz mindenhova írni, nem gerne-t.. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nem tudom eldönteni hogy csináljam meg, úgy hogy segítsetek 😊
Van 2 MYSQL tábla, az egyikbe ismertetõ van írva a másikba mûfaj, a problémám hogy a mûfaj rendszerére tudok 3 féle variációt de nem tudom eldönteni melyik a legjobb.
01. az ismertetõben lenne egy gerneid mezõ amibe a gerne id száma lenne beírva, és a gerne táblában lenne 1-50 ig mezõ a neve mondjuk szám 1-50-ig, és persze a rekordba be lenne írva a mûfajok neve
02. az ismertetõben lenne egy kód, a gerne táblában lenne összesen 1 mûfaj tábla és egy id és egy kód mezõ, és rekordokba egyesével lenne beírva a mûfajok
03. az valahogy így nézne ki, az ismertetõben lenne egy mezõ amibe be lenne írva például ez 5,9,31,100, a számok igazából id számok lennének a gerne táblában, és így olvasná ki mi van abban a rekordba írva
"lenne 1 mûfaj mezõ és lenne mondjuk 100 rekord mindegyik rekordban lenne egy id szám és egy müfaj név"
Ha a 3 lenne a legjobb, akkor kell help 😊
- Nem számít
"A probléma azzal kezdõdött, hogy szarakodott a java, nem mindig engedett linkekre kattintani, se firefoxxal, se explolerrel. Újra lett rakva a java, nem lett jobb... újra lett rakva ismét a java, "
- Semmi köze a Javanak hozzá. Java nem egyenlõ Javascripttel. Utobbit a böngészõ értelmezi, nincs/nem kell hozzá külsõ program.
"kipucolva a regisztritõl elkezdve, minden a firefoxxal és az expolerrel együtt, aztán újra lett téve, és az eredmény az lett, hogy semmilyen oldal nem jön be tökéletese!"
- Vírusra gyanakszom, vagy a tûzfal van hülyén konfigurálva. Kapcsold ki, nézd meg úgy jó-e.
"lannal kap netet a gép"
- Kukacoskodás, de LAN-on nem kaphat neten, max direktben vezetékesen😊 A LAN (Local Area Network) mást jelent.
Tehát teljesen kapcsold ki a tûzfalat. Ha nem segít, akkor kukacod van, próbálkozz trojan/vírusírtóval vagy a rendszer újratelepítésével.
[merlinw.org]
Van egy MYSQL mezõ amiben nincs semmi írva, mármint a rekordjaiba, mit írjak a where be hogy azokat listáz ki amibe nincs írva semmi
az egyik ismerõsöm azt írta hogy ezt írjam
mezõnév=null
Mirci00: menj ide topik