Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Nekem sincs ötletem. Ha a szerver rendben van, ami ezek alapján valószínû, akkor a rókával van valami gebasz.

[merlinw.org]

Vaxi
ezt nem értem igazából =(

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
én direkt nem válaszolok az ilyenekre.
kérem szépen ez itt egy segítség kérõ fórum, itt viselkedni kell...
egyébként még mindig nem mûködik az adminom session-je!!!!
ellenõriztem több gépen, mindenhol mûködik, FF alatt is hibátlanul.
saját gépemen ie, chrome, opera alatt tökéletes.
ff alatt [ a login ellenõrzõ header-rel elvág ha nincs érvényes session-öd ] elhajigál.
ezért kérdeztem, mert ABSZOLÚT SEMMI ötletem nincs, mivel a session teljesen független a klienstõl. hihetetlen kb.

Az ilyeneket én is szeretem. Csak nem tudom, hogy egyesek miért nem képesek megnézni hogy az ember segítséget nyújt neki vagy bacogatja. Jó szándékkal ír az ember, erre így nevezi, érdemes egyáltalán segíteni valakinek is? Azt hiszem ezentúl csak olyanoknak segítek akiken látszik a hozzáértés csak tanácsot kér.
MerlinW
Kedvenc megoldásom a php.net kommnentek közül😊

date('Y-m-d 23:59:59', strtotime('+6 month -1 day', $date_start_time ));

[merlinw.org]

MerlinW
Timezone kellett neked, de ezt te nem írtad le konkrétan. A "seggarc" pedig jó választ adott. Boyscout support is megszûnt, hajrá srácok, csak így tovább.

[merlinw.org]

Ezt most meg már miért kaptam?
Nézz utána, komolyan írtam.
boyscout
date_default_timezone_set('Europe/Budapest');
Köszi!

#14072: Kössz, de a timezone az igazi.

#14073: Seggarc.

nincsojanom

time helyett pl strtotime("+6 hours") 😄
Malakai
A time egy integer, adj hozzá 21600-at (másodpercben 6 óra).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Vagy a timehoz hozzáadsz annyi mp-t vagy ezzel.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

boyscout
Sziasztok!

$log = (date("Y.m.d. - H:i:s", time())."|" .$ip. " - dns: " .$hostname. "\r\n");

Ezt hogy lehetne átírni hogy az óra +6-attal többet adjon? A time függvény a szerver óráját kérdezi le és a szerveren csak 7:30 van most. Szeretném ha a változó a jó értéket tartalmazná (13:30).

nincsojanom

Az extrán is lecarták aztán egyszerre pár ezer felhasználót töröltek kb 1 éve.
atw-n leszarják
Vaxi
Ezzel 100%-ig tisztában vagyok, éppen ezért nem tudom mire vélni a dolgot.

MerlinW
A session szerveroldali, semmi köze a klienshez, böngészõfüggetlen.
Cookie a kliens oldali. Tehát, ha nem megy a session, az az oldal/szerver hibája.

[merlinw.org]

Vaxi
na srácok, most tanácstalan vagyok.
nem készül el a session admin felületen FF alatt, de csak az én gépemen.
chrome alatt minden ok, más embernek meg FF alatt is mûködik, csak az enyémen nem.
bármi ötletet szívesen fogadok 😄
[ user felületen viszont elkészülnek a session-ök, szóval érdekes ]

Ability
ATW-nél valami random számot néztek csak, ott nem foglalkoztak vele. Kiszûrni szerintem max. referrer-rel lehetne, bár nem tudom frame-eknél hogyan kezeli a böngészõ. Én gyakorlatilag ugyan úgy nyitottam meg az oldalt, mint ahogy azt õk tették volna a frame-ben, sok eltérés nem volt.
arra tényleg vadásznak? csak mert freeweben én is leszedtem <#buck>
hú..., ha el akartam volna távolítani a reklámcsíkot, akkor tuti nem sikerül. Mivel nem akartam, hát... sikerült 😊

Szerencse hogy itt olyan gyakran van php verzió váltás hogy lesz idõ felkészülni 😄 Csak annyit mondok tavaly õsszel még php4 ben fejlesztettem... php 6 akkor lesz itt amikor megkapom az elsõ nyugdíjamat.
Ability
Úgy sajnállak. 😞 <#idiota>
De ki kell onnan szedni :S Nem akarom 😄 ugyanabból az okból mint az 59-14 karakter kérdése a $inputneve nél rövidebb nem lesz, csak hosszabb.
Ability
Az hogy jön ide? Korlátozza hozzáférhetõséget, de attól még a superglobal arrays tömbök fel lesznek töltve. 😄 Amúgy jobb is hogy kidobják a 6-os verziótól, sok helyen visszakapcsolják, de így legalább le lesznek szoktatva róla. 😄
A fenti reklámcsík eltávolításáért téged is hamarosan eltávolítanak 😄
nem lesz regísztér golbász 😄 OÁÁÁÁÁÁÁ 😄
Ability
A Cat02 által belinkelt oldalon ott is a válasz rá: superglobal változókhoz gyorsabban fér hozzá a PHP, ráadásul mindek duplikálnád a példány, hogy ha nem is tudod hatékonyabban tárolni/hozzáférhetõvé tenni.
na azért okoskodtam, bár biztos, hogy most nevetnek egy páran, mert ilyen alap dolgot kellett tenni: kitöröltem az index1.html utáni részt, enter és már ki is cserélte.

de középre sajna nem tette be!! 😞

feltöltöö=feltöltött

az a gáz, hogy mostmár bármit teszek, semmilyen változást nem tok megnézni. ez a .... izé, nem cseréli ki az újra feltöltöö oldalra a régit.

Húha, nem neked akart 😄

© BEE LEE: nem, a body {} hoz rakd.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

ez nekem kb dzsibut nyelven van 😊

Lazarus
A $_GET tömb is ugyan olyan változókat tartalmaz mintha kimásolnád õket egy külön definiált változóba, szal fölösleges (szerintem). De érdemes lehet letesztelni egy párszázezres for ciklussal 😊
😊 én nem értek hozzá, de ez sima html. 😊

bocs, amúgy köszi.

így? :

a:hover {
color: #FFFFFF;
text-align: center;
}

Akkor elképzelhetõ, hogy bármit rakok fel, mindig ugyanazt fogom látni, amit próbából raktam fel? Próbáltam úgy is, hogy leszedtem az oldalakat a tárhelyrõl, akkor nem is látott semmit, aztán az úlyat felrakva a magyart jól hozta be, de a többit nem változtatta meg.

Rossz embertõl kérdezed, mert egyáltalán nem értek a PHP-hez és a MySQL-hez. 😊

A css részbe rakd be, hogy text-align: center; Ezzel elvileg IE alatt is középen lesz. (a <style></style> közé).
2: utána kéne olvasni, hogyan fordít a google fordító, lehet nála van lecachelve (gyorsítótár), akkor felejtõs.

Hali mindenkinek!

Akinek türelme és kedve van segíteni, szeretném kérni 2 dologban!
A már jól ismert weboldal (jokaiapartman.atw.hu).

1, a magyar zászlóra kattintva szépen bejön a köv oldal középen,
amit viszont fordít, azt eldobjka balra. Van megoldás?

2, már összevissza töröltem mindent (elõzmény, cooki, stb), de a fordítandó oldalaknál nem tölti be azt, ami valójában fent van. Csak a magyarnál!

köszi a türelmet és a segítséget!!!!!

Mi gyorsabb, 8x-szer használni, hogy $_GET[] vagy elején belerakni egy változóba és úgy használni ? (olvastam, valahol, hogy sok változó létrehozását érdemes kerülni). Ezt olvasgatva ötlött belém a kérdés, lehet másnak is hasznos lesz.

QuippeR
ezt egyéni vállalkozóként is tudod csinálni, nem kell hozzá céget alapítani. (egyéb információm, tapasztalatom nincs.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Sziasztok!

Mi kell vajon ahhoz, hogy a Magyar Állam által is elismert módon pénzért honlapokat készítsünk? Nem lehetne megúszni cég alapítás nélkül? Egy Bt. alapítás megvan 60 ezerbõl is, de az is sok pénz.

Én eddig Joomla alapú weblapokat készítettem. Szigorúan csak az ismerõseimnek, nem pénzért. Eleddig nem is gondoltam arra, hogy ezért akár pénzt is lehetne kérni, hiszen milyen már, hogy egy elõre megírt CMS-t alávágsz a weblapnak se perc alatt és pénzt kérsz érte. De aztán láttam, hogy sok webfejlesztõ cég is épít Joomla alapú weblapokat. Persze az alapfelállás az természetesen, hogy ezekért a honlapokért nem 100 vagy 200 ezer forintot kérünk (mint amikor a saját rendszerünket adjuk el), hanem csak 40-50 ezret. Gondolom ebben az esetben nem az ingyenes licenc alatt álló Joomla motorért kérsz pénzt, hanem a telepítés, tartalom feltöltés és dizájn kialakításáért. Úgyhogy arra gondoltam, hogy ily módon (50ezerért, kihangsúlyozva hogy egy ingyenes CMS-re építem a weblapot, és ebbõl milyen biztonsági kockázatok adódhatnak, plusz saját dizájnt leprogramozva) is bele lehetne vágnom a weblapkészítésbe és szert tenni egy kis mellékesre. A kérdés már csak az: mik ennek a jogi feltételei?

Ability
Nekem azért szimpi ez a megoldás, mert struktúrált kódolásban (JS OO nélkül) egy sok paraméteres függvényhívásnál olykor kényelmetlen x paramétereket kihagyni/megkerülni, mert nem mindig van szükség ugyan azokra, és megtörik a sorrendet, csúnya a kód és még külön meg kell állapítani a különbözõ szitu-típusokat. Ezt csak mint hasonlóság mondom. Egyébként az egyszerûbb megoldás szerinetm is teljesen jó.
Hát ahogy mondod de ahogy magam ismerem túl sokat kell írni, spórolni szeretek,

checkformele -59 karakter
req-text-3-50 -14 karakter

A validátort csak én fogom használni, és egyelõre még van olyan memóriám, hogy ezt megjegyezzem, és amúgy is a script elejére be szoktam írni hogy milyen változók vannak és hogy kell használni, todo stb. Ha esetleg öregszem legyen ahol megnézni, és nagyon vonz hogy ne írjak le 45 karaktert, mert abból még kijön több mint 3 feltétel megírása még...

De nagyon igazad van tényleg jó megoldás az amit mondasz, csak én ezt azért akarom megcsinálni, hogy 1-2 perc alatt összedobott form is olyan legyen hogy még a saját pofám leszakad 😄 és gondolkodom egy form generálón is... akkor meg már mind1 lenne mennyi van írva, de rövidebben átlátható, ha class nak oda van írva, hogy req-text-3-50 vagy req-email req-passw-group1 req-regexp1 req-num-2-4 és a formnál req-onsubmit req-onchange.

ennél több paramétert nem igen szeretnék és ennyit könnyen meg lehet jegyezni, és nagyon átlátható lenne szerintem, míg ha a kulcsok is ott lennének már nem volna annyira átlátható, szerintem, de ez megszokás kérdése.
Ability
utasításhoz ($key) rendelve => a feltétel teljesüléséhez szükséges érték ($value)

Amit lentebb írtam a zárt rendszerrõl az féligazság. Nyilván meg tudod állapítani, hogy mikor hány db és milyen sorrendben levõ értéket vársz, de attól még korlátolt marad. Ezzel a megoldással pontosan tudod hogy milyen paramétereket kaptál ($key: ellenõrzés fajtája) és ahhoz milyen érték párosul. Ezeket pedig bármilyen sorrendben tagolhatod, nincs megkötve a darabszám, tehát új szituációknál ideálisabb.

Példa: checkformele

Magyarázat: bármilyen (ez esetben logikátlan) sorrendben felirhatod a szabályokat, a kulcs jelzi hogy milyen ellenõrzést kell végrehajtani, a hozzátartozó érzék pedig az ellenõrzéshez szükséges értéket.

Bocs ha hülyén magyarázok, fáradt vagyok.
Ability
A 'req-text-2-7' féle megoldásban rögzítve van a sorrend, a kötelezõ elemek, az elemek száma, stb. Az én megoldásomban nem csak értékeket nyersz ki, hanem azok kulcsát is ($key => $value), hogy melyik kulcs milyen utasítást tartalmaz. Ezért elõbbi egy zárt rendszer, az enyémben pedig az elemek száma, sorrendje, stb nincs korlátozva vagy valamilyen "korlátolt szabályossághoz" kötve. Ezért gondolom azt, hogy érdemesebb lenne ezt az utat járni, mert így univerzálisabb. Talán most még nem lenne rá igény, de egyszer még lehet.

ui.: ha csak a fáradtság miatt értettem én rosszul akkor sry.
Nem pontosan értettem mire gondolsz az értékek "azonosítására", mivel lényegében paramétereknek akarom tovább adni, és a splittel pontosan eltaláltad mit szeretnék tenni, lesz egy függvény, amely ez alapján hívódik meg pl elsõ paraméter lenne a típus amely text, num, email, passw lehet, második paraméter az elsõtõl függõen min hossz, vagy a csoport hogy mely mezõcsoporttal kell megegyezzen, csak a terveimben az volt hogy reg-exp et is lehessen megadni, de akkor ez átkerül a script config részére. És az elsõ paraméter akkor lehet egy reg1,reg2... féle is. És ezzel le is födtem az egész ellenõrzést, mert minden reg hez kell deklarálni hogy milyen hibát ad.
Én is jártam így, így utólag mondom, hogy érdemes megnézni mert nagyon profi függvényei vannak tömbkezelésre.

implode explode
array_mapp minden ellem átalakítására egy függvénnyel
array_diff különbség
array_unique a matematikai halmaz, mindenbõl csak 1 et hagy.
sort rendez
ksort key szerint rendez
és még sok más de ezek a leggyakrabban szükségesek.
Vaxi
köszi, most átnyálaztam a tömbös dolgokat, találtam pár új infót 😊
egyébként igen, a php elég seggkinyalós nyelv, de szvsz nem az számít, hogy mennyit pöcsöltél a megírásával, hanem a funkcionalitása a progidnak 😄
ha az elõbbi számítana, mindenki assemblyben dolgozna 😄D [ az lenne még szép 😄 ]

Ability
Kimaradt, de természetesen a $_POST (vagy ami kell) tömböt vizsgálod végig, így megúszod egy ciklussal.