Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
kérem szépen ez itt egy segítség kérõ fórum, itt viselkedni kell...
egyébként még mindig nem mûködik az adminom session-je!!!!
ellenõriztem több gépen, mindenhol mûködik, FF alatt is hibátlanul.
saját gépemen ie, chrome, opera alatt tökéletes.
ff alatt [ a login ellenõrzõ header-rel elvág ha nincs érvényes session-öd ] elhajigál.
ezért kérdeztem, mert ABSZOLÚT SEMMI ötletem nincs, mivel a session teljesen független a klienstõl. hihetetlen kb.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
date('Y-m-d 23:59:59', strtotime('+6 month -1 day', $date_start_time ));
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Nézz utána, komolyan írtam.
Köszi!
#14072: Kössz, de a timezone az igazi.
#14073: Seggarc.
nincsojanom
(\__/) ( X.x) ( } . { )
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
$log = (date("Y.m.d. - H:i:s", time())."|" .$ip. " - dns: " .$hostname. "\r\n");
Ezt hogy lehetne átírni hogy az óra +6-attal többet adjon? A time függvény a szerver óráját kérdezi le és a szerveren csak 7:30 van most. Szeretném ha a változó a jó értéket tartalmazná (13:30).
nincsojanom
Cookie a kliens oldali. Tehát, ha nem megy a session, az az oldal/szerver hibája.
[merlinw.org]
nem készül el a session admin felületen FF alatt, de csak az én gépemen.
chrome alatt minden ok, más embernek meg FF alatt is mûködik, csak az enyémen nem.
bármi ötletet szívesen fogadok 😄
[ user felületen viszont elkészülnek a session-ök, szóval érdekes ]
de középre sajna nem tette be!! 😞
© BEE LEE: nem, a body {} hoz rakd.
a:hover {
color: #FFFFFF;
text-align: center;
}
Akkor elképzelhetõ, hogy bármit rakok fel, mindig ugyanazt fogom látni, amit próbából raktam fel? Próbáltam úgy is, hogy leszedtem az oldalakat a tárhelyrõl, akkor nem is látott semmit, aztán az úlyat felrakva a magyart jól hozta be, de a többit nem változtatta meg.
2: utána kéne olvasni, hogyan fordít a google fordító, lehet nála van lecachelve (gyorsítótár), akkor felejtõs.
Akinek türelme és kedve van segíteni, szeretném kérni 2 dologban!
A már jól ismert weboldal (jokaiapartman.atw.hu).
1, a magyar zászlóra kattintva szépen bejön a köv oldal középen,
amit viszont fordít, azt eldobjka balra. Van megoldás?
2, már összevissza töröltem mindent (elõzmény, cooki, stb), de a fordítandó oldalaknál nem tölti be azt, ami valójában fent van. Csak a magyarnál!
köszi a türelmet és a segítséget!!!!!
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Mi kell vajon ahhoz, hogy a Magyar Állam által is elismert módon pénzért honlapokat készítsünk? Nem lehetne megúszni cég alapítás nélkül? Egy Bt. alapítás megvan 60 ezerbõl is, de az is sok pénz.
Én eddig Joomla alapú weblapokat készítettem. Szigorúan csak az ismerõseimnek, nem pénzért. Eleddig nem is gondoltam arra, hogy ezért akár pénzt is lehetne kérni, hiszen milyen már, hogy egy elõre megírt CMS-t alávágsz a weblapnak se perc alatt és pénzt kérsz érte. De aztán láttam, hogy sok webfejlesztõ cég is épít Joomla alapú weblapokat. Persze az alapfelállás az természetesen, hogy ezekért a honlapokért nem 100 vagy 200 ezer forintot kérünk (mint amikor a saját rendszerünket adjuk el), hanem csak 40-50 ezret. Gondolom ebben az esetben nem az ingyenes licenc alatt álló Joomla motorért kérsz pénzt, hanem a telepítés, tartalom feltöltés és dizájn kialakításáért. Úgyhogy arra gondoltam, hogy ily módon (50ezerért, kihangsúlyozva hogy egy ingyenes CMS-re építem a weblapot, és ebbõl milyen biztonsági kockázatok adódhatnak, plusz saját dizájnt leprogramozva) is bele lehetne vágnom a weblapkészítésbe és szert tenni egy kis mellékesre. A kérdés már csak az: mik ennek a jogi feltételei?
checkformele
req-text-3-50 -14 karakter
A validátort csak én fogom használni, és egyelõre még van olyan memóriám, hogy ezt megjegyezzem, és amúgy is a script elejére be szoktam írni hogy milyen változók vannak és hogy kell használni, todo stb. Ha esetleg öregszem legyen ahol megnézni, és nagyon vonz hogy ne írjak le 45 karaktert, mert abból még kijön több mint 3 feltétel megírása még...
De nagyon igazad van tényleg jó megoldás az amit mondasz, csak én ezt azért akarom megcsinálni, hogy 1-2 perc alatt összedobott form is olyan legyen hogy még a saját pofám leszakad 😄 és gondolkodom egy form generálón is... akkor meg már mind1 lenne mennyi van írva, de rövidebben átlátható, ha class nak oda van írva, hogy req-text-3-50 vagy req-email req-passw-group1 req-regexp1 req-num-2-4 és a formnál req-onsubmit req-onchange.
ennél több paramétert nem igen szeretnék és ennyit könnyen meg lehet jegyezni, és nagyon átlátható lenne szerintem, míg ha a kulcsok is ott lennének már nem volna annyira átlátható, szerintem, de ez megszokás kérdése.
Amit lentebb írtam a zárt rendszerrõl az féligazság. Nyilván meg tudod állapítani, hogy mikor hány db és milyen sorrendben levõ értéket vársz, de attól még korlátolt marad. Ezzel a megoldással pontosan tudod hogy milyen paramétereket kaptál ($key: ellenõrzés fajtája) és ahhoz milyen érték párosul. Ezeket pedig bármilyen sorrendben tagolhatod, nincs megkötve a darabszám, tehát új szituációknál ideálisabb.
Példa: checkformele
Magyarázat: bármilyen (ez esetben logikátlan) sorrendben felirhatod a szabályokat, a kulcs jelzi hogy milyen ellenõrzést kell végrehajtani, a hozzátartozó érzék pedig az ellenõrzéshez szükséges értéket.
Bocs ha hülyén magyarázok, fáradt vagyok.
ui.: ha csak a fáradtság miatt értettem én rosszul akkor sry.
implode explode
array_mapp minden ellem átalakítására egy függvénnyel
array_diff különbség
array_unique a matematikai halmaz, mindenbõl csak 1 et hagy.
sort rendez
ksort key szerint rendez
és még sok más de ezek a leggyakrabban szükségesek.
egyébként igen, a php elég seggkinyalós nyelv, de szvsz nem az számít, hogy mennyit pöcsöltél a megírásával, hanem a funkcionalitása a progidnak 😄
ha az elõbbi számítana, mindenki assemblyben dolgozna 😄D [ az lenne még szép 😄 ]