22786
Html-, css- és php-help
-
tomimate #15582 Nem pont megvenném, ismerősöm könyvtárban dolgozik, elhozza nekem amit kérek:) -
bracsek #15581 Nem ajánlok könyveket mert mindért fizetni kell és én nagyon a free oldalon állok.
Azt a mondatot felejtsd el, csak arra céloztam hogy algoritmikát egyszer meg kell tanulni és erre ajánlottam a c-t meg a másik dolog amiért pont azt ajánlottam mert a php nagy része ugyanolyan/hasonlít a c-re mivel onnan alakult ki, de nagyon sok dolog van benne megkönnyítve szépítve. -
tomimate #15580 A c és c++-hoz tudnál valami jó könyveket ajánlani?
Ha csak phpzni akarsz akkor az interface tanulással nincs mit pepecselni a consol api első osztályú algoritmikát tanulni. [ötlet] < ezt nem nagyon értem, úgy az egész mondatot.
Köszi szépen a válaszokat, notepad++ fentvan, html-es oldalakat azzal szerkesztem. a xampp-t pedig majd leszedem és kipróbálom :)
Köszi még1x -
bracsek #15579 A c alapokat egyszer érdemes elsajátítani, c++ -t meg rátenni ha objektum orientáltan akarsz majd phpzni. Ha csak phpzni akarsz akkor az interface tanulással nincs mit pepecselni a consol api első osztályú algoritmikát tanulni. [ötlet]
Az a könyv sok-mindent leír de egy keresés(vagy bármely más algoritmus) megírásának logikáját te magad kell érezd másképp nem lehetsz jó php programozó.
Szerintem elég az a könyv is, mondjuk én nem olvastam azt a könyvet sem, mert php-t programozni csak és kizárólag a php.net oldal dokumentációjából tanultam mivel ott rengeteg példa is van elégséges az is, persze csak akkor ha már a programozási alapok megvannak máshonnan, mert programozási alapok nélkül semmilyen nyelven sem könnyű a kezdet.
Ajánlott programok:[szerintem]
webszerver én xampp ot ajánlom, ebben van apache php és mysql szerver is, php fejlesztéshez érdemes megfelelő adatbázis kezelői ismereteket szerezni, az alapos SQL nyelv ismerete sok bonyolult kód megírásától megmenthet.
szövegszerkesztő, én notepad ++-t ajánlom, mert php mellett sokszor kell html-t írni és zen codingot használva nagyon leegyszerűsödik, van svn pluginja, ftp plugin, file explorer, és execl pluginja saját batch commandok futtatására, és egy nagyon erőss reguláris kifejezéseket támogató kereső/cserélő mehanizmusa. Szóval minden megvan benne ami egy programozónak php fejlesztéshez szüksége lehet.
-
tomimate #15578 Sziasztok!
El szeretném kezdeni a komolyabb nyelvek (php, JavaScript) tanulását.
Megvettem a 'Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt' című könyvet, az lenne a kérdésem, hogy ez alapján meg lehet e úgy tanulni a php nyelvet, hogy utána könnyedén tudjak kisebb kódokat írni, és már csak a webes dokumentumokkal fejlesszem tovább tudásom?
És ha igen, akkor milyen programokat ajánlott felrakni, amikben a legjobb és legegyszerűbb a php írása?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
bracsek #15577 írasd ki az értékét. -
#15576 inkább elforgatom a flash-t -
#15575 Udv mindenkinek ujra.
2 kicsi, am idegesito problemam van:
Elso problema source reszlete.
A baj, hogy vmiert a $rid erteke ures. Volt mar ilyen problemam es akkor vki azt tanacsolta, hogy GLOBAL-lal kell megadni a functionon beluli erteket. Akkor mukodott is de most nem ertem miert marad ures, vmiert nem olvassa ki az adatbazisbol.
Masodik problema source reszlete.
Itt vmi nagyon egyszeru a kod de nem mukodik. A lenyege, hogy ha ures a $O_o->get_genre() akkor mast jelenitsen meg. Viszont nem akarja. Probaltam a empty($O_o->get_genre()) viszont igy meg hibat dob a php. Probaltam a $O_o->get_genre() == 0 de nem jelenik meg aminek meg kellene. Mivel ellenorizhetem le, hogy ures vagy nem a $O_o->get_genre() ?
Koszonom. -
#15574 haj! az miért van, hogy van egy html, amiben van egy flash, csinálok egy div-et, amiben iframe-el megjelenítem a html-t. eddig ok, működik is, de ha elforgatom a div-et (-webkit-transform: rotate(90deg); -moz-transform: rotate(90deg);) akkor nincs benne a flash (vagy a html) és csak fehér lesz a div (vagy átláccó).
pl ez
<div style="position:fixed; top:0; left:0; -webkit-transform: rotate(90deg); -moz-transform: rotate(90deg);"><iframe name="cd" src="http://linedesign.hu/banner/countdown.html" height="22" width="230" scrolling="no" border="0" align="center" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe></div></p>
-
ldavid #15573 próbáld ezt a site-ot, ha azt írja, túl nagy, csökkentsd -
#15572 bizonyára MB-t akartál írni. nem? -
#15571 2GB-os weboldal -
BEE LEE #15570 Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet egy weboldal mérete, ami még a lassú nettel rendelkezőknél is rendesen betölt?
A 2GB az sok?
köszi a segítséget!
-
karajjj #15569 szerkeszt gombra id-szerint lekéred a rekordot egy másik adatlapra, aztán mikor elküldöd neki, insert into helyett updateled a rekordot, ahol az az id, amit elküldtél -
#15568 id-t nem kell, hogy ki írja:) (ez a ki írás része)
Előbb úgy beszéltük meg, hogy hétfőnként visszük be az adatokat az oldalra, de most a haveromnak olyan ötlete lett, hogy szerkeszthető legyen, de ebben a szerkesztés dolgot nem tudom meg csinálni :S -
#15567 miért így csináltad? 1xübb lenne ha csak 5 mező lenne
ID | Neve | Nap | Összesen | Beküldve -
#15566 Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, Hogyan tudok postolt adatokat szerkeszteni php-vel?
Szóval Van tíz mezőm:
|Neve|Hétfő|Kedd|Szerda|Csütörtök|Péntek|Szombat|Vasárnap|Összesen|Beküldve|
|----+-----+----+------+---------+------+-------+--------+--------+--------|
|Ed |0/10 |0/10|0/10 |0/10 |0/10 |0/10 |0/10 |0/70 | 2010...|
|----+-----+----+------+---------+------+-------+--------+--------+--------|
Így nézz ki a dolog. Ezeket el küldtem egy POST-al. phpmyadmin-ban tárolom őket. Nem lehet valahogy egy szerkeszt gombot tenni a Beküldve után, s id szerint szerkeszteni őket? :S Valaki valami megoldást tudna rá adni? Előre is kösz. Üdv Krisz -
#15565 megazsír -
#15564 végül is nem rossz ötlet :D na ezt megjegyzem. most bannert gyártok :D flash powa -
#15563 a hozzászólás bal oldalához toldva nem lenne olyan hosszú :D
meg mondjuk kisebb betűtípussal. -
#15562 mondjuk 90 fokkal a te neved pl? :D kilóméteres fejlécek lennének -
#15561 ez már rajtad múlik [#rolleyes]
meg hogy egyáltalán tud-e ilyet a js. (js kiszedi a nevet, rárakja a képre, elforgatja és ráteszi egy másikra, vagy amire akarod.)
[apro]én maradnék a css-nél és 90°-kal forgatnám, az még szép, de böngészőfüggő a forgatás. :][/apro] -
#15560 de ahhoz akkor minden egyes usernek kellene adni egy képet a nevével a scriptben, ahhoz meg nagyon nincs kedvem :D de ennyi erővel már eleve a képen is elforgathatom a nevét, és akkor nem kell a képet forgatni. -
#15559 ha egy képen forgatnád el a szöveget, vagyis egy szöveget tartalmazó képet, az nem lenne rossz. talán tud ilyen a javascript. (php tud (GD)). -
#15558 egyik topik dizájnban akartam kipróbálni hogy a user nevet ferdén írja ki. :D de tényleg elég ronda :/ úgyhogy ezt az ötletet elvetettem :D -
#15557 :D nem tudom mire kell, de elég randán forgatja a böngésző a szöveget -
#15556 lol a rotation nem jutott eszembe, pedig gugliztam :D -
#15555 gugel 1
gugel 2 -
#15554 hali!
css-ben meg lehet oldani azt, hogy egy kiírt szöveget megdöntsön? pl -10 fokkal elforgason a vízszinteshez képest :) -
Easy Rider #15553 Itt válogathatsz: http://www.smashingmagazine.com/2008/09/18/the-top-7-open-source-version-control-systems/
Én a Git-et ajánlom. -
#15552 Sok van, vannak eclipse-be, netbeans-be, aptanába, stb beépülő pluginok, ha vmelyiket használod általánosan, akkor érdemes azzal foglalkozni.
Újabban megnéztem DreamWeaver CS5-öt, abban is be lehet álltani SVN kapcsolatot a site rendszerében, így a put parancsokat gondolom küldi oda is.
Én speciel álltalánosabb megoldást használok, SVN adatbázist és mivel win alatt vagyok, így TortoiseSVN-t kliensnek. Semmi parancssorozgatás, a windows shellbe, context menübe épül be.
Egyszerű, de többségnek kényelmesebb, ha az IDE-ből végzi ezt is. -
#15551 Tudnátok ajánlani olyan programot ami követi és elmenti a forráskódjaim változását? A lehető legegyszerűbb kéne, amit lehetőleg nem csak parancssorból vagy terminalból lehet irányítani. Az se baj ha lehet a módosításokat kommentezni és van benne todo lista. -
#15550 Hover state teljesen más eset, mint full oldal sprite. -
bracsek #15549 erőltetni nem szabad, de nem csak annyira optimalizálásnál van értelme, ahogy lent leírtam nagyon hasznos menüknél hover esetén sokkal előnyösebb bármely más képelőtöltési módszernél. -
#15548 Ha vki itt olyan oldalt szerkeszt, aminél dettó minden egyes request és mikroszekundum számít, akkor az nagyon örülhet. ^_^
Persze semmi baj nincs a törekvéssel se, csak erőltetni se muszáj a technikát (ami Cat kérdése volt) az esetek igencsak nagy százalékában. :) -
bracsek #15547 nem, a szélesség és magasság az attól az elemtől függ aminek a hátterének adod meg ezt a nagy micsodát. Azt meg beállítod amekkorára jól esik.
kell kis iq hogy mindent összerakni ilyen kis bigyókból és jó is legyen. -
#15546 Na, majd mindjárt megnézem. -
#15545 De akkor kell szélesség és magasság is, nem? -
bracsek #15544 google neki megéri nekem is.
-
#15543 :] kell nekünk olyan gyorsan irkálni :D
na de mindegy, az első, amit linkeltem elég jól leírja, hogy mi az. a második meg, hogy nem kell azzal bajlódni (csak szart linkeltem, mert már nem érhető el az oldalon a link), be lehet fogni a gépet igára, dolgozzon helyettünk :D