Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A 'req-text-2-7' egy tökéletes megoldás és gyors. Arra gondolj, hogy a jövõben szükség lesz-e az értékek "azonosítására", vagy elég egy korlátolt, kötött, zárt rendszerben ömlesztve. Ha van idõd, akkor szerintem az enyémmel jobban jársz, nem lehet tudni, annyira meg nem tart tovább megírni a kinyerésért felelõs scriptet. Bár elõbbinél tagadhatatlan elõny, hogy csak ráeresztesz egy split-et és kész. :]
Nem hülyeség egy nagy/hosszú/sokelemes ûrlapot egyetlen ciklussal az összes szempont szerint szûrni. Egy többdimenziós tömb elsõ szintjén létrehozod a kulcsokat az ûrlapmezõk neveivel, a hozzárendelt érték pedig egy újabb tömb (második szint/dimenzió), ahol a tömbelemek kulcs és érték pára egy utasítást és a vizsgálathoz szükséges értéket tartalmazza.
Tehát ha van 20 ûrlapmezõd, mindegyiknél más lesz a minimális és maximális karakterszám, (és még lehet végtelenségig mondani), akkor az egészet felviszed egy tömbbe, belekerül a mezõ azonosítója és az ahhoz tartozó egyedi szabályok, majd a legvégén egyetlen ciklussal végigliterálsz rajta és kész. Nem sorakoznak a a forrásban feltételhegyek. 😊 Ráadásul univerzális, írsz erre egy fv-t, aztán mindenhol tudod majd használni, csak a tömb eleminél kell beleszerkeszteni egy minimálisat.
És nem érdekel a kényelem abban az esetben, ha olyan kódot akarok írni amit több oldalon felhasználok, annak kötelezõ validnak és megbízhatónak lenni, ebbõl nem engedek.
Hát ilyen tényleg nem voltam figyelmes, most néztem meg hogy a class értéke CDATA én azt hittem hogy van valami megkötés rá, mint a name-nél, hogy NMTOKEN de még vacillálok ez amit te most vázoltál és a req-text-2-7 között. Mindenesetre alszok rá még egyet, mert úgy akarom megcsinálni hogy üssön.
htx
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
ui.:
Volt hasonló problémám mint neked, nem tudok érdemben nyilatkozni, nincs rá tökéletes megoldás, csak ilyen szenvedõs, megkerülõs lehetõségek.
Osztály megadásnál lehetne egy olyat csinálni, hogy az utolsó osztály az mindig a megfelelõ érték lenne, ami jelzi számodra, hogy akarsz-e dolgozni rajta. Kicsit ilyen ClearBox szerûen lehetne paraméterezni is.
Példa: <input type="text" class="red blue req
Utolsó osztályt mindig megvizsgálod, hogy tartalmazza-e azt a kifejezést (string), ami jelzi neked, hogy dolgozni kell rajta. Írsz hozzá egy ilyen kis mini parser dolgot, kinyerni a paramétereket és a hozzárendelt értékeket nem nehéz, inkább idõpazarló. 😄
Annyit tudok hozzáfûzni még, hogy ha a kényelem megkívánja, nem kell foglalkozni a validátorral. Aki ért hozzá az tudja, hogy egyes esetekben lehetetlen a valid kód, aki nem ért hozzá annak úgyis mindegy, aki meg középszinten van annak nem számít a véleménye. 😄
Konklúzió: _segítség_nem_oktatás_
De hogy átérezd felindulásom szellemiségét: itt hagytam ezt topikot, mert agyfaszt kaptam a menalitásodtól, nagy ritkán visszanézek, most is százas nagyságrendû új üzenet volt, és minden egyes alkalommal ugyan az látom újra és újra. Talán csak szar poén volt, talán nem, de mindenképpen rosszízû/tiszteletlen, emlékeztet a régi dolgokra, elõjön az érzés hogy "a segítségre szoruló oktatja ki a segítséget nyújtó embert?" - aka "tudjad már hol a helyed", ne a kezdõ szóljon be a tapasztalt/képzett embernek.
Konklúzió: _tisztelet_
Ja és csak hogy tiszta legyen: azért kúrom fel magam, mert velem is ezt játszottad, másokkal is ezt játszod. Olyan személyekkel (pl. Merlin), aki amúgy meg tényleg segítõkész és még ért is hozzá. Talán az még nem is zavarna, ha csak szimplán lusta lennél. Viszont hogy még flegmázol is, lekezeled, lealacsonyítod azt a személyt, aki segítséget nyújtana neked?! Meredek! Aztán majd írhatod hogy "nem volt komoly, csak poénkodtam" (mint mindig), de az a baj, hogy állandóan ezt csinálod és olykor egyértelmûen kitûnik, hogy nem a humorérzéked a szar, hanem csak simán flegma vagy.
De hogy ne csak fikázzak: ha jól vettem ki (már az elsõ kommentnél így értettem) az a bajod, hogy le akarod ellenõrzni érvényes érték van-e megadva URI paraméternek, és ha nem, akkor egy def értéket állítasz be. Vagy használj switch szerkezetet, amit lentebb is javasoltak, vagy tedd bele õket egy tömbbe (ha sok van), és nézd meg szerepel-e benne az in_array() fv-el.
UFF, nem kívánom folytatni a vitát, neked legyen tanulságos mint vélemény, többieknek legyen tanulságos mint ellen-propaganda. Ha van egy kis gógyid, akkor felfogod, hogy ez nem sértegetés, hanem jelzõ értékû arra nézve, hogy lehetnél tisztelettudóbb.
Errõl leszokhatnál cat a folytonos linkelgetésrõl <#beka2>#beka2>
Mindig azt meg a w3school nézem elsõként hogy ne keljen fárasztanom titeket
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
switch if és a ternalis operátor változók értékének a vizsgálatára szolgál, nem értékátadásra.
Tudom hogy jó programozó vagy még1x elnézést.
Áttudok phpban adni értéket switchel?
Mert van olyan címsor kapcsolások GETel amivel átadok egy phpnak adatot például id számot vagy kategóriát stb. sõt az admin vezérlõpultom teljesen ilyen, van olyan ahol igy néz ki a cimsor "valami.php?vmi=tema&id=1".
Az egyik ismerõsöm azt mondja hogy ö nem tudja hogy kéne ezt megoldani.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
{
case "tema": {
include "include/tema.php"; echo tema();
break;
}
case "test": {
include "include/test.php"; echo test();
break;
}
default: {
include "include/board.php"; echo board();
}
}
[merlinw.org]
$valami = (empty($_GET<'vmi'>'vmi'>)) ? 'board' : $_GET<'vmi'>'vmi'>;
==
if (empty($_GET<'vmi'>'vmi'>)) {
$valami = 'board';
} else {
$valami = $_GET<'vmi'>'vmi'>;
}
(\__/) ( X.x) ( } . { )
A ternary sor mondjuk úgy látom téged is megkavart, vagy nemtudom az if-eket mire írod...
$valami változó nem is része a ternary ifnek, a változóba csak rögzíti a végét az empty eredménye alapján. Tehát az a sor speciel mûködik. Legfeljebb te az exp1-et általában külön zárójelben láthatod.
Az, hogy a tema-t nem kell aposztrófozni az tényleg nagyon blõd dolog, php tanulás elsõ pár lépése után olyat már tényleg nem szapadna írni...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
if ($valami=empty($_GET<'vmi'>'vmi'>)) - minden esetben üres lesz a $valami
if ($valami==empty($_GET<'vmi'>'vmi'>)) - 1/0 (igaz/hamis) lesz a feltétel eredménye
A jó megoldások:
if (empty($_GET<'vmi'>'vmi'>)) - ha üres
if (!empty($_GET<'vmi'>'vmi'>)) - ha nem üres
if (isset($_GET<'vmi'>'vmi'>)) - ez pedig a helyes megoldás
-----------------------
Továbbá:
if ($valami==tema) - helyesen: if ($valami=='tema')
tema(); - ha nincs paraméter nem kell php-ban () a végére.
-----------------------
"azért mert ugyan úgy mûködik ha van aposztróf jel ott vagy ha nincs"
Baromság.
-----------------------
Ennyi. Fingod sincs az egészrõl és te vitatkozol velünk? Tudod mit? csinálj amit akarsz. Ha a többieknek is van esze, õk is hanyagolni fognak lassan. Részemrõl itt az a pont ami után ne várj tõlem több segítséget.
[merlinw.org]
A második probléma hogy néhány böngészõ az alt tagot title ként kiteszi tooltipnek.
eddig így használtam:
$('form
a this a kiválasztott formra vonatkozik.
$(this).find("input
és a classal az a bajom hogy megadom hogy class="zodinput mittom es-megegy req" de nem igen írhatok paramétert... tehát vagy azt írom hogy req-text-2-7 vagy kereshetek más megoldást. De ez sem igen tetszik nekem szerettem volna a vesszõket meghagyni és ne kelljen a ^req et használjam szûrni annyira nem szeretem túlbonyolítani 😄
Túlbonyolítás 412 sornál tart most 😄 mondjuk azzal kezdi hogy körbe öleli az inputokat és lemásolja a designt és az input border és backgroundot leveszi és ha helytelen az input akkor háttérnek vörös hullámos aláhúzást tesz és tooltipnek (nem title hanem saját megoldás) kiírja hogy mit kell bele írni, ezért lett kicsit bonyolult de szerettem volna jól megcsinálni, de neki állok és újra írom mert ez max 100 sorba be kell férjen... persze már 30 sor a 3 nyelv mivel többnyelvû oldalakat gyártok.
Kipróbáltam a 2= jeles ötletedet és most semmi nem jön be.
Azaz == kell oda.
Egyébként szerintem még nem tartasz ott hogy ilyeneket használj. Maradj a sima "if" szintaxisnál egyelõre😊
[merlinw.org]
Itt elmélkednek ilyesmirõl
Próbáltam a dtd-t kibõvíteni de inline amivel könnyen lehet hagy egy /> jelet vagy mit és hogy mindenûbe saját dtd-t tegyek az sem jó ötlet xhtml ben fogom ezt megoldani, majd html5 ig vár a végleges megoldás mert ott lehet majd saját tagokat is könnyen deklarálni. Ha jól emlékszem.
Kérdésem az hogy ezt hogy lenne érdemes átalakítani érvényes xhtml dokumentumba illeszteni. Beírni a class végére valahogy? Vagy eventkezelõ attributumnak betenni, vagy hogyan oldjam meg? Mert így faján mûködik csak nem valid és az xhtml-ben nincs olyan ami erre való lenne.
Jelenleg így néz ki a phpm
valami.php
<?$valami=empty($_GET<'vmi'>'vmi'>) ? 'board' : $_GET<'vmi'>'vmi'>;
if ($valami==tema){include "include/tema.php"; echo tema();"<--- ez itt azért van mert a php tartalma amit includeoltam az function be van zárva"}?>
A problémám, igaz ha csak simán ezt írom a böngészõbe hogy valami.php akkor betölti a boardot de ha ezt írom valami.php?vmi=hm <-- ez nincs a phpban igy if ($valami==hm){} de nem ugrik a boardhoz, ezt hogy lehet megcsinálni? ha nem szerepel ilyen GET kapcsolás akkor átirányitás
Más
Olyat lehet csinálni? hogy nyomok egy submitot és új lapra megy az üzenet amit kapok? például egy insert into php sor van és a végére kiírja hogy sikerült vagy nem, ez menjen egy új lapra, amin meg nyomtam a submitot maradjon ott ahol volt, gondolom nem 😊
Bracsek:ne hasonlíts kõhöz -.-
"Attribute "height" exists, but can not be used for this element: <table width="1024" height="491"..."
A <table> tagnek nincsen height attribútuma.
Szóval:
<table width="1024" height="491">
helyett
<table style="width: 1024px; height: 491px;">
"Attribute "background" exists, but can not be used for this element:
<th height="150" background="kepek/hatter.jpg"..."
A <th> tagnek nincsen background attribútuma.
Vagyis:
<th height="150" background="kepek/hatter.jpg">
helyett
<table style="height: 150px; background-image:url(kepek/hatter.jpg);">
Mellesleg - ha lúd, legyen kövér - ha ez nem egy adattábla akarna lenni, javaslom oldalszerkezetnek ne használj táblázatot. Bõvebben.
Jellemzõen a doctype 2. sora egy hivatkozás, ami tulajdonképpen egy xml file, amely szépen félpíti a szabályokat az oldalra vonatkozóan.
Ha ezt a doksit letöltöd és ismered az xml leírónyelvet, akkor láthatod, hogy miket adhatsz meg, milyen elemek miket tartalmazhatnak, mik a kötelezõ attribútumok stb.
Ha felrúgod a doctypeod szabályait akkor invalid oldalt kapsz, mely akár a megjelenés rovására is mehet.
A válasz: kérdezd MerlinW-t! Õ biztos tudja!
Remélem segítettem! 😊
/*osztály - többször használható*/
.elso_tabla {
height: 25px;
width: 125px;
background-image: url('./images/kep.jpg');
background-repeat: no-repeat;
}
/*objektum - egyszer használható*/
#masodik_tabla {
background-image: url('./images/kep.jpg');
background-repeat: no-repeat;
}
<table class="elso_tabla"></table>
<table id="masodik_tabla"></table>
-----------------------------------------------------------------------
<td> elem variálása ojjektum alapján:
table.harmadik_tabla tr td.elso {
}
<table class="harmadik_tabla"><tr><td class="elso"></td></tr></table>
-----------------------------------------------------------------------
vagy a sokat gépelõs megoldás:
<table style="width: 100px; height: 200px; background-image: url('./images/kep.jpg'); background-repeat: no-repeat;">
[merlinw.org]
A w3.org oldalon validálni szeretném a weblapom, de kiír pár hibát, amikkel nem tudok mit kezdeni.
Pl.: Attribute "height" exists, but can not be used for this element: <table width="1024" height="491"...
Attribute "background" exists, but can not be used for this element:
<th height="150" background="kepek/hatter.jpg"...
Elég érdekes. Mi az, hogy nem adhatok meg tábla magasságot, meg hátteret?! <#conf>#conf>
Dreamweavert használok és értek is a html-hez, de ez kifogott rajtam. Tudna valaki segíteni?
köszi
Miért szúrjam be? egy csomó helyen azt olvastam (és láttam is), hogy nem kell. Állítólag e nélkül is tökéletesen mûködik! A véleményedre vok kíváncsi, nem lecseszésre 😊
Mondjuk az oldal forrását tekintve éppen semmiben sem szerkesztesz😊
Ezt szúrd be az oldalak legtetejére, ahol van <html> tag:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
[merlinw.org]
Megjegyzem, hivatalosan már XHTML-el sem nyittathatsz új lapot a böngészõvel, miután nem létezik a "target" tag a szabvány szerint, azt is JS-el kell végeztetni (window.open). Persze, ha valid-ak akarunk lenni, ami nem árt. HTML 4.x pedig lassan már a múlté.
Visszakanyarodva, a Javascriptet a böngészõd értelmezi, PHP, ASP, JSP stb kódokat pedig a szerver. A böngészõ csak ezek kimenetét látja, amit elküldenek neki.
[merlinw.org]
köszi
Egy word dokumentuba, hogy raknál bele egy bezáró tag-et, vagy html-be ? Amint megnyílik az oldal bezáródik ? Ha elmondják, hogy nincs és hülyeség, ne kezdj el okoskodni, hogy lehet, mikor NEM.
http://pastebin.com/m34dddd7a
ennyi. eddig ment. mostmeg 404.. és nem értem mi 404 neki..
ha eddig ment most mi változott?
http://loal.atw.hu
Ha logikusan megnézzük a HTML tagjait lehetséges egy oldal bezáró is.
Van ugye új oldal nyitó "blank" aztán van átirányító mpre állítva "meta", akkor miért ne lehetne oldal bezáró logikusan?
Futó program? ahhoz nem kell futó program hogy a HTML tudja mikor telik le a META-ban tárol idõ?
Ám az engem is érdekelne, hogy framework-ot használata/elsajátítása mennyire ajánlott ? pl PHPcake, vagy ha dolgozni akarok vele (akár munkahely is késõbb), akkor felesleges és raw code ?
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
ITT mivel be akartad záratni az ablakot, az meg már mûvelet amit egy documentum nem tud végre hajtani. ahhoz már futó program kell, remélem érzed mi a különbség a dokumentum és a futó program között.