Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Összecsalni éppenséggel lehet, bár az invalid kód (csak az elkerülhetetlen eseteknél) nem jár semmilyen anomáliával. Például engem hidegen hagy, hogy a CSS nem valid az IE-nek fenttartott filer opacity miatt. Ha annyit fizetnek, olyan az elvárás, van motiváció, akkor majd érdekelni fog. 😊

A 'req-text-2-7' egy tökéletes megoldás és gyors. Arra gondolj, hogy a jövõben szükség lesz-e az értékek "azonosítására", vagy elég egy korlátolt, kötött, zárt rendszerben ömlesztve. Ha van idõd, akkor szerintem az enyémmel jobban jársz, nem lehet tudni, annyira meg nem tart tovább megírni a kinyerésért felelõs scriptet. Bár elõbbinél tagadhatatlan elõny, hogy csak ráeresztesz egy split-et és kész. :]
Ability
A PHP egy kényelmes nyelv, szinte már lustáknak való. 😄 De akkor rögtön be is ajánlanám az array_key_exists() fv-t is.

Nem hülyeség egy nagy/hosszú/sokelemes ûrlapot egyetlen ciklussal az összes szempont szerint szûrni. Egy többdimenziós tömb elsõ szintjén létrehozod a kulcsokat az ûrlapmezõk neveivel, a hozzárendelt érték pedig egy újabb tömb (második szint/dimenzió), ahol a tömbelemek kulcs és érték pára egy utasítást és a vizsgálathoz szükséges értéket tartalmazza.

Tehát ha van 20 ûrlapmezõd, mindegyiknél más lesz a minimális és maximális karakterszám, (és még lehet végtelenségig mondani), akkor az egészet felviszed egy tömbbe, belekerül a mezõ azonosítója és az ahhoz tartozó egyedi szabályok, majd a legvégén egyetlen ciklussal végigliterálsz rajta és kész. Nem sorakoznak a a forrásban feltételhegyek. 😊 Ráadásul univerzális, írsz erre egy fv-t, aztán mindenhol tudod majd használni, csak a tömb eleminél kell beleszerkeszteni egy minimálisat.
Aki ért hozzá az tudja hogy mindig lehetséges a valid kód, amit nem enged meg az xhtml azt javascripttel beteszed. Pofátlanság de megoldható.

És nem érdekel a kényelem abban az esetben, ha olyan kódot akarok írni amit több oldalon felhasználok, annak kötelezõ validnak és megbízhatónak lenni, ebbõl nem engedek.

Hát ilyen tényleg nem voltam figyelmes, most néztem meg hogy a class értéke CDATA én azt hittem hogy van valami megkötés rá, mint a name-nél, hogy NMTOKEN de még vacillálok ez amit te most vázoltál és a req-text-2-7 között. Mindenesetre alszok rá még egyet, mert úgy akarom megcsinálni hogy üssön.
Vaxi
köszönöm, ma is tanultam valamit, nem tudtam, hogy a php-ban van in_array ( eszembe sem jutott, hogy lehetne ilyen fgv, pedig annyira evidens ... )
htx

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Ability
Azért nem érdemes összehasonlítani kettõtöket, mert te kiveszed a részed a segítségnyújtásban, míg a másik fél inkább elvár, olykor szinte követel dolgokat. Ráadásul ha valamit nem érdemes magyarázni, inkább adsz neki egy php.net doksit, akkor még rádolt, hogy neki példa kell, pedig ott van az oldalon, ergó rá sem néz. Ez azért már közelít a pofátlanság határához. Nem mondom hogy õ kevesebb emberileg, de nem árt tudni, hogy ki követelhet kitõl. Nekem is vannak összecsapott kommenteim ahol lemaradnak a tiszteletkörök, mert azt sem tudom hol áll a fejem (ma pl. nem aludtam), de ettól függetlenül más helyeken aktív vagyok és kiveszem a részem mások támogatásából.

ui.:

Volt hasonló problémám mint neked, nem tudok érdemben nyilatkozni, nincs rá tökéletes megoldás, csak ilyen szenvedõs, megkerülõs lehetõségek.

Osztály megadásnál lehetne egy olyat csinálni, hogy az utolsó osztály az mindig a megfelelõ érték lenne, ami jelzi számodra, hogy akarsz-e dolgozni rajta. Kicsit ilyen ClearBox szerûen lehetne paraméterezni is.

Példa: <input type="text" class="red blue req" .... />

Utolsó osztályt mindig megvizsgálod, hogy tartalmazza-e azt a kifejezést (string), ami jelzi neked, hogy dolgozni kell rajta. Írsz hozzá egy ilyen kis mini parser dolgot, kinyerni a paramétereket és a hozzárendelt értékeket nem nehéz, inkább idõpazarló. 😄

Annyit tudok hozzáfûzni még, hogy ha a kényelem megkívánja, nem kell foglalkozni a validátorral. Aki ért hozzá az tudja, hogy egyes esetekben lehetetlen a valid kód, aki nem ért hozzá annak úgyis mindegy, aki meg középszinten van annak nem számít a véleménye. 😄
Ismerõs, én is így jártam vele egy idõben messen is beszélgettünk de ugyanezért töröltem a messemrõl. Mégsem õt hanem magamról írnám le, hogy én is ilyen vagyok, csak én itt ritkán kérek segítséget, és ahogy éreztem nem kérdeztem hülyeséget mert több értelmes választ is kaptam és 2 érdembelit is, ami rávezetett arra hogy mi lesz a jó megoldás, igaz lényegében nem azért kérdeztem mert nem tudom, hanem mert több helyes is volt, csak nem tudtam eldönteni melyik a kézenfekvõbb. Sajnos nagyon tapló tudok lenni én is, nem szeretnék az lenni, ezért elnézést kérek ha bárkit is megbántottam vagy bántok, legtöbbször észre sem veszem, utána meg észre veszem, de már késõ, ezért is nem szoktam magyarázkodni, segítenék többször is, de csak ritkán van érdemi kérdés, és az egyszerûbbekbe nem mindig megyek bele, mert tudom hogy más kedvesebben türelmesebben elmagyarázza. Én inkább úgy szeretek segíteni, hogy irányt adok, egy utat, a fonal végét, és ha nem találja még a kezét is rá teszem, de nem fogom taszítani, a lépéseket õ kell megtegye, ha megteszi haladni fog, ha nem akkor meg ott marad és cirkuszol hogy nem segítenek, senki ne várja hogy helyette csinálunk meg valamit, mert nem fogunk, segítség topik, nem oktató topik. Ezzel tévesztik össze sokan, hogy itt majd megtanítanak erre arra, nem ez olyan milyen az egyetem kellene legyen, de azért legtöbb egyetemen már van is olyan tárgy, ahol nem tanítanak, adnak anyagot, és te magadnak kell össze szedd a fontos információkat, az élet is ilyen a webfejlesztés meg pláne, folyamatosan kell az anyagokat tanulmányozni, amibõl egyre többet tár elénk a web, és leszûrni a fontos információkat.

Konklúzió: _segítség_nem_oktatás_
Ability
Kár volt leírni, egy modi törölheti ha erre jár.

De hogy átérezd felindulásom szellemiségét: itt hagytam ezt topikot, mert agyfaszt kaptam a menalitásodtól, nagy ritkán visszanézek, most is százas nagyságrendû új üzenet volt, és minden egyes alkalommal ugyan az látom újra és újra. Talán csak szar poén volt, talán nem, de mindenképpen rosszízû/tiszteletlen, emlékeztet a régi dolgokra, elõjön az érzés hogy "a segítségre szoruló oktatja ki a segítséget nyújtó embert?" - aka "tudjad már hol a helyed", ne a kezdõ szóljon be a tapasztalt/képzett embernek.

Konklúzió: _tisztelet_
Ability
... és érdekes módon sosem jársz eredménnyel. A hibajelenséget normálisan leírni nem tudod, ha valaki az értelmezhetetlen kommentedre esetleg nem tökéletes megoldást nyújt, akkor meg lekezeled. Megmondom én mit gondolok: kurvára nem nézel utána csak bekamuzod. Jártam már veled így, linkeltem Google találatoldalt, elsõ találatként rögtön egy kódgeneráló volt (popup ablak létrehozása), második pedig egy magyar nyelvû leírás. Erre rögtön rávágtad, hogy nem találtál érdemi információt. Egyszerûen lusta vagy és flegma, ezt gondolom, ezért nem is foglalkozom veled már. Sõt, a mentalitásod miatt nem látogatom már ezt a topik sem igazán. Nem az idejárókkal van baj, hanem veled, taszítóan hat rám. Lassan leépíted magad mellõl a türelmes embereket, aztán szívni fogsz. Mindenkinek jól jön a segítség olykor, de az igyekezet és a kérés/válasz hangneme sokat számít.

Ja és csak hogy tiszta legyen: azért kúrom fel magam, mert velem is ezt játszottad, másokkal is ezt játszod. Olyan személyekkel (pl. Merlin), aki amúgy meg tényleg segítõkész és még ért is hozzá. Talán az még nem is zavarna, ha csak szimplán lusta lennél. Viszont hogy még flegmázol is, lekezeled, lealacsonyítod azt a személyt, aki segítséget nyújtana neked?! Meredek! Aztán majd írhatod hogy "nem volt komoly, csak poénkodtam" (mint mindig), de az a baj, hogy állandóan ezt csinálod és olykor egyértelmûen kitûnik, hogy nem a humorérzéked a szar, hanem csak simán flegma vagy.

De hogy ne csak fikázzak: ha jól vettem ki (már az elsõ kommentnél így értettem) az a bajod, hogy le akarod ellenõrzni érvényes érték van-e megadva URI paraméternek, és ha nem, akkor egy def értéket állítasz be. Vagy használj switch szerkezetet, amit lentebb is javasoltak, vagy tedd bele õket egy tömbbe (ha sok van), és nézd meg szerepel-e benne az in_array() fv-el.

UFF, nem kívánom folytatni a vitát, neked legyen tanulságos mint vélemény, többieknek legyen tanulságos mint ellen-propaganda. Ha van egy kis gógyid, akkor felfogod, hogy ez nem sértegetés, hanem jelzõ értékû arra nézve, hogy lehetnél tisztelettudóbb.
Nem azt írtam nem képes rá, hanem hogy nem érted. És leírtam hogy milyen utasítások csoportjába tartozik.
biomage
1xü szóval is megértem, vagyis elég lett volna azt hogy nem képes rá 😛

Errõl leszokhatnál cat a folytonos linkelgetésrõl <#beka2>
Mindig azt meg a w3school nézem elsõként hogy ne keljen fárasztanom titeket

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

http://php.net/manual/en/control-structures.switch.php

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

atyaég.

switch if és a ternalis operátor változók értékének a vizsgálatára szolgál, nem értékátadásra.
biomage
Elnézést, az elõzõ írásomat nem volt komoly ...
Tudom hogy jó programozó vagy még1x elnézést.

Áttudok phpban adni értéket switchel?
Mert van olyan címsor kapcsolások GETel amivel átadok egy phpnak adatot például id számot vagy kategóriát stb. sõt az admin vezérlõpultom teljesen ilyen, van olyan ahol igy néz ki a cimsor "valami.php?vmi=tema&id=1".
Az egyik ismerõsöm azt mondja hogy ö nem tudja hogy kéne ezt megoldani.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

MerlinW
switch($_GET<'vmi'>)
{

case "tema": {
include "include/tema.php"; echo tema();
break;
}

case "test": {
include "include/test.php"; echo test();
break;
}

default: {
include "include/board.php"; echo board();
}
}

[merlinw.org]

MerlinW
Értem értem, oké, a ternary valóban bekavart, a $valamit tölti vele.

[merlinw.org]

Malakai
Hogy mégérthetõbb legyen esetleg annak, aki nem ismeri, nem szokta használni a ternary operatort.

$valami = (empty($_GET<'vmi'>)) ? 'board' : $_GET<'vmi'>;

==

if (empty($_GET<'vmi'>)) {
$valami = 'board';
} else {
$valami = $_GET<'vmi'>;
}

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Még jó, hogy nem postoltam egybõl, annyiszor szerkesztetted ez t hozzászólást.. 😊

A ternary sor mondjuk úgy látom téged is megkavart, vagy nemtudom az if-eket mire írod...

$valami változó nem is része a ternary ifnek, a változóba csak rögzíti a végét az empty eredménye alapján. Tehát az a sor speciel mûködik. Legfeljebb te az exp1-et általában külön zárójelben láthatod.

Az, hogy a tema-t nem kell aposztrófozni az tényleg nagyon blõd dolog, php tanulás elsõ pár lépése után olyat már tényleg nem szapadna írni...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

MerlinW
Alapból hülyeség a bevágott forráskód, én csak egy alapvetõ hibára hívtam fel a figyelmedet.

if ($valami=empty($_GET<'vmi'>)) - minden esetben üres lesz a $valami
if ($valami==empty($_GET<'vmi'>)) - 1/0 (igaz/hamis) lesz a feltétel eredménye

A jó megoldások:

if (empty($_GET<'vmi'>)) - ha üres
if (!empty($_GET<'vmi'>)) - ha nem üres
if (isset($_GET<'vmi'>)) - ez pedig a helyes megoldás

-----------------------

Továbbá:

if ($valami==tema) - helyesen: if ($valami=='tema')
tema(); - ha nincs paraméter nem kell php-ban () a végére.

-----------------------

"azért mert ugyan úgy mûködik ha van aposztróf jel ott vagy ha nincs"
Baromság.

-----------------------

Ennyi. Fingod sincs az egészrõl és te vitatkozol velünk? Tudod mit? csinálj amit akarsz. Ha a többieknek is van esze, õk is hanyagolni fognak lassan. Részemrõl itt az a pont ami után ne várj tõlem több segítséget.

[merlinw.org]

biomage
azért mert ugyan úgy mûködik ha van aposztróf jel ott vagy ha nincs

Igazából én se értem minek használsz olyan kódot, amit szerintem te se értesz. Ha meg ilyen okos vagy, akkor a tema miért nem '' között van ? Lefordul ez egyáltalán ? 😄

Igen én is gondoltam arra de a form nak nincs alt tagja és ott szoktam beállítani hogy mikor kell validálni.

A második probléma hogy néhány böngészõ az alt tagot title ként kiteszi tooltipnek.
Mivel jQuery, így $("#valami") vagy $(".valami") így megvan
eddig így használtam:

$('form,form,form')

a this a kiválasztott formra vonatkozik.
$(this).find("input,select,textarea")...

és a classal az a bajom hogy megadom hogy class="zodinput mittom es-megegy req" de nem igen írhatok paramétert... tehát vagy azt írom hogy req-text-2-7 vagy kereshetek más megoldást. De ez sem igen tetszik nekem szerettem volna a vesszõket meghagyni és ne kelljen a ^req et használjam szûrni annyira nem szeretem túlbonyolítani 😄

Túlbonyolítás 412 sornál tart most 😄 mondjuk azzal kezdi hogy körbe öleli az inputokat és lemásolja a designt és az input border és backgroundot leveszi és ha helytelen az input akkor háttérnek vörös hullámos aláhúzást tesz és tooltipnek (nem title hanem saját megoldás) kiírja hogy mit kell bele írni, ezért lett kicsit bonyolult de szerettem volna jól megcsinálni, de neki állok és újra írom mert ez max 100 sorba be kell férjen... persze már 30 sor a 3 nyelv mivel többnyelvû oldalakat gyártok.
biomage
Úgy látom neked is kell még mit tanulnod.
Kipróbáltam a 2= jeles ötletedet és most semmi nem jön be.

MerlinW
Én általában az alt-ot használom ilyenekre.

[merlinw.org]

MerlinW
$valami==empty($_GET<'vmi'>)

Azaz == kell oda.

Egyébként szerintem még nem tartasz ott hogy ilyeneket használj. Maradj a sima "if" szintaxisnál egyelõre😊

[merlinw.org]

Dj Faustus
Egy adott elemnek adhatsz meg több osztályt is. Tehát például document.getElementById-vel vagy document.getElementsByTagName-mel lekéred a feldolgozandó elemeket, és megnézed, hogy milyen osztályba van sorolva az adott elem. Ha például req-ba, akkor megvan.

Itt elmélkednek ilyesmirõl

A name általában foglalt az id sokszor foglalt javascript végett, a class meg mindig foglalt, mert valahogy kellene kinézzen az input, szóval épp az hogy ez egy általános formvalidátor, ami képes arra hogy mint c# ban van a hibás input kezelés úgy itt is szépen átalakítja a megfelelõ képpen az inputot. És minden oldalon szeretném ezentúl használni, csak nem szeretném ezért a validitás kérdését szájba rúgni. Lehet az lesz hogy a form nak onsubmit mezõjét fogom felhasználni valid javascript kódként betéve mittom egy map ba beírom melyik mezõt hogyan kell validálni, talán ez lesz a legjobb megoldás.

Próbáltam a dtd-t kibõvíteni de inline amivel könnyen lehet hagy egy /> jelet vagy mit és hogy mindenûbe saját dtd-t tegyek az sem jó ötlet xhtml ben fogom ezt megoldani, majd html5 ig vár a végleges megoldás mert ott lehet majd saját tagokat is könnyen deklarálni. Ha jól emlékszem.
name,id,class, mind foglalt ? 😄

Írtam egy jquerys form validátort, és kitaláltam hogy inputnak selectnek és textareanak és a formnak bevezetek egy req paramétert. ilyen értékekkel pl hogy req="onchange" req="onsubmit" ez a formnak és az inputoknak meg pl hogy req="email" vagy req="num,,3,,4" pl.

Kérdésem az hogy ezt hogy lenne érdemes átalakítani érvényes xhtml dokumentumba illeszteni. Beírni a class végére valahogy? Vagy eventkezelõ attributumnak betenni, vagy hogyan oldjam meg? Mert így faján mûködik csak nem valid és az xhtml-ben nincs olyan ami erre való lenne.
biomage
Na még két hülye kérdés, lehet belekötni -.-

Jelenleg így néz ki a phpm

valami.php
<?$valami=empty($_GET<'vmi'>) ? 'board' : $_GET<'vmi'>;
if ($valami==tema){include "include/tema.php"; echo tema();"<--- ez itt azért van mert a php tartalma amit includeoltam az function be van zárva"}?>
A problémám, igaz ha csak simán ezt írom a böngészõbe hogy valami.php akkor betölti a boardot de ha ezt írom valami.php?vmi=hm <-- ez nincs a phpban igy if ($valami==hm){} de nem ugrik a boardhoz, ezt hogy lehet megcsinálni? ha nem szerepel ilyen GET kapcsolás akkor átirányitás

Más
Olyat lehet csinálni? hogy nyomok egy submitot és új lapra megy az üzenet amit kapok? például egy insert into php sor van és a végére kiírja hogy sikerült vagy nem, ez menjen egy új lapra, amin meg nyomtam a submitot maradjon ott ahol volt, gondolom nem 😊

Bracsek:ne hasonlíts kõhöz -.-

De utálom, hogy mûködik, de mégse jó 😄 Érettségin meg lazán elfogadják.

LoL. Magyarázzam a kõnek van gravitáció? hát nem.
Dj Faustus
Mint varázslónk (MerlinW) is mondta a megoldás CSS
"Attribute "height" exists, but can not be used for this element: <table width="1024" height="491"..."
A <table> tagnek nincsen height attribútuma.

Szóval:
<table width="1024" height="491">
helyett
<table style="width: 1024px; height: 491px;">

"Attribute "background" exists, but can not be used for this element:
<th height="150" background="kepek/hatter.jpg"..."

A <th> tagnek nincsen background attribútuma.

Vagyis:
<th height="150" background="kepek/hatter.jpg">
helyett
<table style="height: 150px; background-image:url(kepek/hatter.jpg);">

Mellesleg - ha lúd, legyen kövér - ha ez nem egy adattábla akarna lenni, javaslom oldalszerkezetnek ne használj táblázatot. Bõvebben.

Voyager5
Jó, hogy a Doctypeokról van szó😊
Jellemzõen a doctype 2. sora egy hivatkozás, ami tulajdonképpen egy xml file, amely szépen félpíti a szabályokat az oldalra vonatkozóan.
Ha ezt a doksit letöltöd és ismered az xml leírónyelvet, akkor láthatod, hogy miket adhatsz meg, milyen elemek miket tartalmazhatnak, mik a kötelezõ attribútumok stb.
Ha felrúgod a doctypeod szabályait akkor invalid oldalt kapsz, mely akár a megjelenés rovására is mehet.
Hmm... átkozott validálás! 😄 Köszönöm a segítséget! Mindkettõtöknek! 😉
Végre vkinek segíthetek!!!!!

A válasz: kérdezd MerlinW-t! Õ biztos tudja!
Remélem segítettem! 😊

MerlinW
Hát úgy, hogy nem adhatsz meg. A titok nyitja: CSS

/*osztály - többször használható*/
.elso_tabla {
height: 25px;
width: 125px;
background-image: url('./images/kep.jpg');
background-repeat: no-repeat;
}

/*objektum - egyszer használható*/
#masodik_tabla {
background-image: url('./images/kep.jpg');
background-repeat: no-repeat;
}

<table class="elso_tabla"></table>
<table id="masodik_tabla"></table>

-----------------------------------------------------------------------

<td> elem variálása ojjektum alapján:

table.harmadik_tabla tr td.elso {
}

<table class="harmadik_tabla"><tr><td class="elso"></td></tr></table>

-----------------------------------------------------------------------

vagy a sokat gépelõs megoldás:
<table style="width: 100px; height: 200px; background-image: url('./images/kep.jpg'); background-repeat: no-repeat;">

[merlinw.org]

Sziasztok!

A w3.org oldalon validálni szeretném a weblapom, de kiír pár hibát, amikkel nem tudok mit kezdeni.
Pl.: Attribute "height" exists, but can not be used for this element: <table width="1024" height="491"...

Attribute "background" exists, but can not be used for this element:
<th height="150" background="kepek/hatter.jpg"...

Elég érdekes. Mi az, hogy nem adhatok meg tábla magasságot, meg hátteret?! <#conf>
Dreamweavert használok és értek is a html-hez, de ez kifogott rajtam. Tudna valaki segíteni?
eddig sem unatkoztam 😊

köszi

MerlinW
A miért és még tessék meg lássék

Csak hogy tudjuk mit csinálunk😊

[merlinw.org]

a szerkesztést tekintve igazad van. Bár még semmi sincs benne a hátteren kívül. de majd ha kész lesz... 😊

Miért szúrjam be? egy csomó helyen azt olvastam (és láttam is), hogy nem kell. Állítólag e nélkül is tökéletesen mûködik! A véleményedre vok kíváncsi, nem lecseszésre 😊

MerlinW
Tessék

Mondjuk az oldal forrását tekintve éppen semmiben sem szerkesztesz😊

Ezt szúrd be az oldalak legtetejére, ahol van <html> tag:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

[merlinw.org]

MerlinW
HTML egy meta nyelv, amit a böngészõ értelmez. A böngészõ nyitja az oldalt, és õ is zárja be. Míg a target-et figyelmbevéve a böngészõ új oldalt nyit, bezáráshoz már javascript kell, amivel a böngészõ értelmezõjét "manipulálod".

Megjegyzem, hivatalosan már XHTML-el sem nyittathatsz új lapot a böngészõvel, miután nem létezik a "target" tag a szabvány szerint, azt is JS-el kell végeztetni (window.open). Persze, ha valid-ak akarunk lenni, ami nem árt. HTML 4.x pedig lassan már a múlté.

Visszakanyarodva, a Javascriptet a böngészõd értelmezi, PHP, ASP, JSP stb kódokat pedig a szerver. A böngészõ csak ezek kimenetét látja, amit elküldenek neki.

[merlinw.org]

a következõ hülye kérdés: Ha HTML-be szerkesztek, betudok rakni div-et?

köszi

Ne okoskodj ha nem értesz hozzá.
Egy word dokumentuba, hogy raknál bele egy bezáró tag-et, vagy html-be ? Amint megnyílik az oldal bezáródik ? Ha elmondják, hogy nincs és hülyeség, ne kezdj el okoskodni, hogy lehet, mikor NEM.

Flamer
mondom eddig müködött. van egy upload.php és kb ez a kód:
http://pastebin.com/m34dddd7a

ennyi. eddig ment. mostmeg 404.. és nem értem mi 404 neki..
ha eddig ment most mi változott?

http://loal.atw.hu

biomage
<#wilting>
Ha logikusan megnézzük a HTML tagjait lehetséges egy oldal bezáró is.
Van ugye új oldal nyitó "blank" aztán van átirányító mpre állítva "meta", akkor miért ne lehetne oldal bezáró logikusan?

Futó program? ahhoz nem kell futó program hogy a HTML tudja mikor telik le a META-ban tárol idõ?

Nézd meg ott van-e. 404 az az, hogy nincs ott.

Ám az engem is érdekelne, hogy framework-ot használata/elsajátítása mennyire ajánlott ? pl PHPcake, vagy ha dolgozni akarok vele (akár munkahely is késõbb), akkor felesleges és raw code ?

QuippeR
codeigniter-t használ valaki? vélemény?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Van olyan parancs PHPban vagy HTMLben ami bezárja az ablakot a böngészõben?

ITT mivel be akartad záratni az ablakot, az meg már mûvelet amit egy documentum nem tud végre hajtani. ahhoz már futó program kell, remélem érzed mi a különbség a dokumentum és a futó program között.