Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Elvileg nincs, az egyik csak egy alias a másikra. Ugyan az a kettõ. De ezeknek érdemes utánajárni, mert pl. a print és az echo között szignifikáns különbségek vannak. Sok fv csak kompatibilitásból eredõen szerepel/maradt elérhetõ, míg más fv-ek látszólag azonos mûködése eltérõ teljesítménnyel jár.
biomage
nem fontos, amit írtál az tökéletes, max akkor lenne baj ha tiltva lenne a cookie, kösz.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Elsõt thnx! -1 változó 😄
Ám exit és die között van lényegbeli különbség ? (php.net nem ír semmit)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Ability
+ elküldés ellenõrzésére az isset() fv-t használjuk. Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor a value értékét is lehet ellenõrizni.
Ability
Nekem is lenne egy kérdésem. 😊

Lehet úgy emailt küldeni, hogy a html levélben szereplõ képek ne függjenek egy külsõ tárhelytõl, hanem csatolmány formájában legyenek jelen? A levélhez tartozó képek csatolmányait pedig jó lenne elrejteni, tehát mint komponens legyen jelen, ne pedig hagyományos, letölthetõ, megjelenített csatolmány.

Válaszokat köszi elõre is!
Ability
Mûvelet végére:

header('Location: '.$_SERVER<'REQUEST_URI'>.'');
die();

vagy körülményektõl függõen $_SERVER<'PHP_SELF'>, aminek a végére odacsaphatod az URI paramétereket ha akarod.

A változásokat csak fogod tán látni, de ha biztosra akarsz menni, akkor munkamenetbe rakod a figyelmeztetések üzenetét a következõ módon:

$_SESSION<'sessErrorMsg'> = 'üzenet';

megjeleníteni pedig:

echo $_SESSION<'sessErrorMsg'>;
unset($_SESSION<'sessErrorMsg'>); // töröljük az üzenetet a megjelenítés után.
biomage
Írtam hogy Header locot nem akarok oda írni, mert akkor nem fogom tudni, végre hajtódót e a mûvelet vagy nem!

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Szokás szerint nem értem mit akarsz írni, de nyomsz egy F5-öt akkor újra megnyitod a folyamatot. Ha el akarod kerülni a duplapostolást, akkor csináld azt, hogy mikor elküldöd akkor header-rel ellököd õt valahova, nem elegáns, illetve ha visszát nyomogat érthetik meglepetések, de megy.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

biomage
Na ismét itt 😊
Remélem tudtok segíteni ebben a kis problémában 😊
Na szóval, van pár formos php sorom, és mindegyik ugyan olyan, a saját php fájlára mutat, és egy if ($_POST<'submit'>) al van ellátva, amikor elküldöm az üzenetet, és jó vagy nem, és végez a mûveletet, ott van egy meta ami visszatölti az eredeti php, ide raktam be 1 die parancsot, de nem müxik, legalább is ahogy én gondolom, ha F5 nyomok újra elakarja küldeni a POSTot, nem értem miért akarja hisz lezártam a folyamatot, mit írjak hogy az újra küldés ne legyen?

Tudok egy módot, Header location de ha azt íróm, akkor nem fogom látni hogy végbe ment e a mûvelet vagy nem.

MerlinW
Nagyon súlyos a srác😊 Nem tudom mi van mostanában, ez valami agresszív-istenkomplexus járvány lehet😊

[merlinw.org]

joebacsi
😄

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

MerlinW
Jah.. a "Seggarc" normális reakció volt, egy alapvetõen mûködõ válaszra, ami kielégítetta a feltett kérdést.
Az, hogy nem voltál képes megfogalmazni a konkrét kérdést, miszerint az idõzónát szeretnéd változtatni illetve, hogy nem voltál képes megnézni a php.net doksiban a date/time függvények leírását, az valóban azt jelenti, hogy seggarcok vagyunk, és tûrnünk kell a kritikát. Vegyél vissza kicsit öregharcos.

[merlinw.org]

Voyager5
Ability
Azért vannak kiakadva, mert teljesen jó (sokszor kényelmes) megoldást írtak számodra, te peddig válaszban leseggarcoztad azt, aki segíteni akart. Lehet választani, hogy melyik megoldásra van szükséged, melyik a legszimpatikusabb, de õ is segítséget nyújtott számodra, még akkor is, ha találtál rá jobb alternatívát. Válaszban meg nem éppen tûntél hálásnak, sõt.
boyscout
Nem értem mi a probléma. Tök normálisat kérdeztem... A timzeone tökéletes válasz volt.. Most nem értme mit kell ezen felháborodni. Ez az srttostring függvény meg alapból nem tetszik. Bocs hogy ekkora gyökér vagyok de ha nem bírjátok ti se a kritikát akkor haljatok éhen.. Szerintem tök normálisan reagáltam....

Ahozz képest hogy pl te is egyeseket figyelmen kivül hagysz meg ahogy bánsz másokkal a fórumon én nem jártatnám a szám.
De persze nem errõl van szó.

Annak aki a timezone-t írta küöszönöm a segítséget a többieknek meg további kellemes napot. Remélem hozzájuk nem lesz szereéncsém többet és remélem többet nem kell itt a fórumban segítséget kérnem..
Kössz mindent.

nincsojanom

Jól szuperál, az is csak 1 módszer az egész weboldal is futhatna egy hagyományos php fájlból csak azért szedjük szét mert úgy egyszerûbb.
Mindenképp jobbnak tartom mint a headert, de inkább javaslom az adott ellenõrzést elõbb tenni mikor még nincs kimenet.
Vaxi
gondoltunk mi is az MVC-re, de ahogy mondtad, eléggé késõn, és nem lett volna értelme újrakezdeni. majd kiderül hogy szuperál 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
tehát azt mondod, hogy gyorsabb és jobb megoldás ilyen esetekben a document.location? hm. lehetséges.
a die-t meg kipróbálom majd!
köszönöm szépen a tanácsokat!!

De vigyázz mert a multi ie és társai nem megbízhatóak, nekem van egy olyan flash es oldalam a menü flash, hogy opacityvel animálva rakom be a flasht, és natív ie6 al jól megy és az összes emulált carban nem.
Minden script amely headert dob mindig le kell fusson a doctype elõtt, és header után mindig használj die() dögölj meg függvényt, hogy tovább ne menjen, mert néha képes header ellenére tovább menni böngészõtõl függõen.

MVC elv szerint érdemes dolgozni el kell és érdemes választani a megjelenítést a mûködéstõl, tehát a mûködés mindig a megjelenítés elõtt van, ez így egy kész projektnél már késõ kicsit neki látni, de majd a következõnél erre is kell gondolni. Mindig minden ellenõrzés legyen a doctype elõtt, ha meg semmiképp sem tudod oda tenni, akkor mikor rájöttél hogy baj van át kell irányítani, akkor ha head részen van az oldal akkor használhatsz meta vagy script tagot és rögtön utána zárod a headert nyítsz bodyt és zársz és zársz html-t és die. ha body részen vagy már akkor meg script átírányítás document.locationnal body és html zárása és die. Szerintem ez így korrekt, de mindenképp ha csak 1 lehetõség van a header-es átírányítások mindig kimenet elõtt végezzék el a munkájukat, és ne használj ob get és ob flasht annak is van szerepe, de nem erre való, sokat ront a weboldal megjelenítési idején, növeli a szerver memóriaigényét, stb. Persze ezt mondják a google a youtube és társai, akiknél az ezredmásodpercel több az 10 új szervert jelent, itt nekünk 20 msec semmit nem számít, de akkor sem érdemes használni, mert elbonyolítja a kódot, átláthatatlanságot eredményez, pont ez által hogy bárhol lehet még egy header rész.

Pl érdemes használni mikor van egy kigenerált oldalad, és valamit hozzá kell füzz, vagy átírj de nincs kedved megkeresni hol van vagy csak 2-3 napra kell kivenni és nincs értelme átírni akkor a kimenetet megszûröd. vagy generálsz egy képet és a kép adatára van szükséged de nem vagy biztos hogy van jogod bárhova is írni, akkor is ez egész jó. pl data href írásánál egész jól használható. De semmiképp sem javaslom én, hogy erre használd amire használtad, persze lehet és mûködik, de nem elegáns, nem professzionalista. De mûködik és én legtöbbször azt mondom ami mûködik ha nem én kell majd javítsak benne akkor tökéletes.
Vaxi
az szép lesz... 😄DDDDDDDDDDDDD

Ability
Miért nem 5.5-el? 😄
Majd nekiesünk IE6-tal ne félj ^^

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Vaxi
😄DDDDD

MerlinW
Készíts elõ egy üveg vörös szárazat, aztán rántsd le a leplet😊

[merlinw.org]

Vaxi
az sem rossz ötlet 😄DD igen, egyébként átirányításra gondoltam. 😊
egyébként ha minden jól megy, jövõhét elején belinkelném a webshopot, aztán meg majd jól tûrjük a kritikákat 😄D

MerlinW
Nem tudom milyen login kezelésre gondolsz, de ha a átirányításra, én azt tróger módon kliens oldalon "document.location.href"-el végzem általában😊

[merlinw.org]

MerlinW
Nem szép megoldás, de @session_start(); mellett elvileg elnyelõdnek az "already sent" üzenetek😊

[merlinw.org]

Vaxi
hmm majd megnézem.

a Header helyett mit javasolsz akkor login kezelésére?

MerlinW
Nemtom, nem láttam a scriptet, de ez is lehet probléma:
php.net, ob_start manual, piros vastag keretben:

"Some web servers (e.g. Apache) change the working directory of a script when calling the callback function. You can change it back by e.g. chdir(dirname($_SERVER<'SCRIPT_FILENAME'>)) in the callback function."

Az is lehet, hogy rossz helyen nyomod neki a flush-t/zárod be, session_start alatt van közvetlenül, stb.

Illetve ha sûrûn használod, php.ini-ben is be lehet kapcsolni az output bufferinget és egy gonddal kevesebb. Mondjuk biztonsági szempontból lehet nem túl elõnyös.

Én speciel nem igen szeretek játszani a header-ekkel, így ritkán használom.

[merlinw.org]

Vaxi
+ azon gondolkozom hogy ezzel, hogy kiszedtem nem lesz-e benne valamilyen biztonsági rés :|

Vaxi
viszont még mindig nem értem, hogy miért csak és kizárólag az én ff-omnál volt ez a hiba.
Ability : gondoltam erre én is, töröltem mindent, még kínomban flushdns-t is nyomtam 😄DD

Voyager5
Én csak a firefoxnál a beállításokra gondoltam, hogy kivan kapcsolva a cookie kezelés.
De ha user oldalon meg megy akkor más a problem 😄
Vaxi
tiéd a sör!
viszont magyarázat követlek érte!
[ viszont ezzel annyi a gond, hogy ugye így van kiment a header elõtt, ha nem él a session, és akkor header already sent-tel elszállhat a location parancs ]

Vaxi
megnézem

MerlinW
Próbáld úgy hogy kiveszed az ob-t és flush-t és simán session_start(); -al indítod.

[merlinw.org]

Vaxi
meg akkor a user oldalon sem menne a session.

MerlinW
Ha ki lenne kapcsolva a session cookie, akkor a többi böngészõben sem lenne jó.

[merlinw.org]

Vaxi
jah értem mire gondolsz, de nem az a hiba, és a sessid süti és él.

Voyager5
De magához a session kezeléshez bekell, hogy legyen kapcsolva a cookie-k, hacsak nem GET-el van átadva a sessid. Vagy rosszul tudom? Most teljesen elbizonytalanodtam.<#conf>
Vaxi
admin részen egyáltalán nincs cookie, nem véletlenül.
user részen opcionális loginnál, és az is mûködik vele is, nélküle is.

Voyager5
Hulyeseget fogok mondani de cookie-k fogadasa bevan kapcsolva?
Vaxi
ugye. 😄
és tuti, hogy a session-nel van baj, mert ha kiveszem a kódból a header-es eldobást, behozza a menük tartalmát meg ugyebár nem dob el más oldalra, viszont semmilyen session nem él, és minden ahhoz kötõdõ mûvelet azonnal hibát jelez.
tehát teljes mértékben értetlenül állok a dolog elõtt.

MerlinW
hmm <#confused>

[merlinw.org]

Vaxi
nincsen.
a session_start és ob_start elõtt nincs semmi, az utolsó header hívások után pedig ottvan az end flush

MerlinW
Nincs véletlenül BOM karakter a szóban fogó php fájl elején?

[merlinw.org]

Vaxi
a lényeg, hogy az admin login elpostolja az adatokat egy feldolgozónak, ami megejti az ellenõrzéseket, és ha rendben van, dob egy Header:location-t. eddig rendben van. rálép az admin fõoldalra. DE!
ugye a fileokban a belépést egy validáló file ellenõrzi, ami a session-t ellenõrzi ha nincs, vagy nemjó az érték, akkor headerrel elvág.
na most ha bármilyen menüpontra kattintok elvág. és csak az itthoni gépemen, és csak a FF.

Vaxi
én is erre gondoltam, viszont user felületen meg él a session... komolyan, ilyet még nem láttam / hallottam soha.