22786
Html-, css- és php-help
-
Relevart #15862 Köszönöm, közben rájöttem, hogy így is próbáltam, csak totál hülye voltam XD -
#15861 Amelyik php fájl meghívásakor használni akarsz session változókat, mindig a session_start() függvénnyel kell nyitnod a fájlt. Szóval, a meghívott oldalra is be kell illesztened a session_start függvényt. -
Relevart #15860 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az itteni PHP mesterekhez :)
Hogyan valósítható meg, hogy a $_SESSION változók értékei elérhetőek legyenek egy AJAX által a háttérben meghívott PHP oldalon is.
Úgy vettem észre, hogy a háttérben futó oldalon a $_SESSION változó tartalma teljesen törlődik. Van erre valami frappáns megoldás? Előre is köszi! -
#15859 nem latom sehol hogy ki lenne irva hogy karbantartas :/ -
#15858 ja arra. most megnezem ki van e irva esetleg hogy karbantartas van e. -
#15857 Egy ideig biztos nem, mert még messze van attól az állapotától :D
Akkor ha más se tud ilyen alternatív megoldást, akkor valahogy beállítom a mailszervert :( -
Cat 02 #15856 Hát ha felrakod ingyenes tárhelyre ott be szokott lenni állítva. Localhoston én se tudtam beállítani (mondjuk nem is erőlködtem nagyon) -
#15855 Jó reggelt!
A mail() függvényen kívül van más mód, hogy e-mailt küldjek a regizett felhasználóknak? (pl. elfelejtett jelszó, vagy rendszer üzenet)
Mert warningol, h állítsam be a mail szervert a gépemen, de én ezt kihagynám ha lehetne, és más módon küldeném el... -
#15854 időkorlát != captcha
java != javascript -
#15853 am egy időkorlátot, azaz capctha-t ki lehet egyáltalán javával iktatni?
Ez itt a kérdés, szerintetek? :D -
Cat 02 #15852 phpmyadminra gondolsz ? error esetleg ? Vagy nézd meg, lehet tervezett karbantartás van. -
#15851 nemtok belepni MySQLre :/ admin oldalra igen, de mysql re nem enged :/ honlapomon meg site off line van :O ilyenkor mit csinaljak? szolgaltatonak szoljak? -
#15850 ez az, hogy minden progri, script, macro az időkorláton csúszik el :D
valami biztosabbat kellene valamit kitalálni :D -
#15849 ha mindent tudni akarsz itt van a honlap motor :D
ez pedig a slide panel.
bárhova teszem a login formot (amit az elobb bemásoltam)...éééés megvan ! egyszerűen a form helyett a következő sort tettem be:
<?php include("login.php"); ?>
és működik ! megjelníti a slide panelen a formot amit betölt ha a login oldalra megyek és be lehet jelentkezni !!!
Remélem érthető csak most olyan happy vagyok hogy sikerült :D Szerintem még ma fölteszem és megnézhetitek :D -
#15848 Ebből többet kéne látni. -
#15847 Még 1 kérdésem lenne: ebbe a lenyilo menübe beletettem azt a formot, ami rendesen kijönne ha a login oldalra mennék, de amikor be akarok lépni a következő üzenetet kapom:
Bizonyosodj meg róla, hogy a cookie-k engedélyzve vannak a böngésződben.
Ha a probléma továbbra is fennáll, lépj kapcsolatba a webmesterrel.
Ez miért lehet ? tök gyanaz a form, és most még tippem sincs mi lehet a baj.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
<form method="post" name="login" action="checklogin.php">
<input name="ws_user" type="text" size="13" value="Username" onfocus="this.value=''" style="margin:2px;" />
<input name="pwd" type="password" size="13" value="Password" onfocus="this.value=''" style="margin:2px;" />
<input type="submit" name="submit" value="%login%" style="margin:2px;" /><br />
A honlap fejlesztés alatt van, ezért még nem lehet regisztráli egy ideig<br />
This website is under construction, please wait for regitration.<br />
</form>
(tehát ezt a lenyilo menube helyezve nem mukodik) -
Cat 02 #15846 Valaki találkozott már ilyen hibával ?
"Nem sikerült csatlakozni az adatbázishoz. A hibaüzenetet lásd alább.
Nincs hibaüzenet."
phpbb-t akarok felrakni 000webhostra -
#15845 így már más :D
ő vele műxik:
"mysql_fetch_object"
"$_SESSION['id']=$obj->id;" -
#15844 Az is jó amit Cat írt, csak $sql nem handle, $sql helyett $result -
#15843 én is így próbáltam, de kiíratásnál nem jelenik meg semmi...
ide nem kell még valami?:
$sql="SELECT * FROM users WHERE username='$myusername' and password='$mypassword'"; -
#15842 checklogin.php:
if($count==1){
$obj=mysql_fetch_object($result);
session_start();
$_SESSION['username'] = $myusername;
$_SESSION['password'] = $mypassword;
$_SESSION['time'] = time();
$_SESSION['id']=$obj->id;
header("location:login_success.php");
}
-
Cat 02 #15841 Rakj bele egy ilyet:
$row=mysql_fetch_assoc($sql);
$_SESSION['id']=$row['id']; -
#15840 pl. miután leellenőrzte, h egyezik-e a jelszo, a felhasználóval, akkor még sasolja meg a felhasználónak az ID-jét, és azt tegye bele a $_SESSION['id']-be. -
#15839 Mármint, hogyan hozzáadni? -
#15838 na jó, akkor már csak 1 valami érdekel: hogy tudom hozzávágni a $_SESSION-hoz a belépett user ID-jét? -
#15837 Ó köszi, elvileg így már működik... Az a login_succes engem is csak bekavart... töröltem, és már működik is elvileg... Még tesztelgetem, próbálgatom, és meglátom mire jutok vele... Még 1x köszönöm a segítséget! -
#15836 Ok, látom magadtól is meglett. :) -
Cat 02 #15835 echo $_SESSION['username'];-ra mit csinál ? -
#15834 login_succes.php-ben még mindig session_is_registered() van, utána pedig újra belepakolsz a $_SESSION-be dolgokat, felülírod az adatokat. Őszintén nem teljesen értem ott mit szeretnél elérni. :)
A login_success.php ha jól látom semmi más mint egy külön oldal/file arra, hogy megjelenítse a sikeres bejelentkezést, spec szerintem kispórolható, inkább a tartalomhoz irányítani a júzert (header()-el), ott persze már tesztelni a bejelentkezés meglétére.
Ha azt szeretnéd ellenőrizni, hogy be van-e jelentkezve a felhasználó, akkor a session_is_registered(myusername) helyett a $_SESSION['username']-re tesztelj rá, pl.:
if(!isset($_SESSION['username'])) {
// nincs bejelentkezve - visszairányítás
}
Amikor pedig kilogolod, akkor érdemes a teljes $_SESSION-t is törölni, tehát:
session_start();
$_SESSION = array();
session_destroy();
És a biztonsági dolgokba belemenve ezt még sokáig lehetne bonyolítani. :) -
#15833 átírva if (!isset($_SESSION['username'])) {
és a checklogin-ban legfölül a start, de még mindig nem oké, és továbbra is bekéri a jelszót -
Cat 02 #15832 Elvileg nem kéne zavarnia. Max akkor parás, ha mysql hibát ír ki.
Ám !$_SESSION helyett if(!issett($_SESSIOn... -
#15831 a checklogin.php-ban rakd legfölülre a session_start ot
Sőt minden phpt tetején ird be -
#15830 jah, és ebben
if (!$_SESSION['username']) {
?>
a részében nem vok biztos, csak reménykedem, h hátha összejön, amit akarok :D -
#15829 közben pedig feltettem a forrását annak, amit ügyködöm Értelem szerűen a ... rész előtt és után még vannak dolgok, amiket nem tettem fel
Ha tudjátok, h mi lehet a baja, ne féljetek közölni velem -
Cat 02 #15828 Gondolom a tutorialban továbbra is mysessionként hivatkoznak rá, de átírhatod, csak figyelj oda rá ;) -
#15827 Nem, ha máshol is úgy hivatkozol rájuk, akkor nem hiba, a változót is átnevezheted, ha akarod, csak arra figyelj, hogy mindenhol megfelelően hivatkozz rájuk.
Persze azokra is figyelj, amit a többiek írtak, konkrétan, amit Voyager, a header-re és, hogy hova rakod a session_start-ot. -
#15826 A sessionban inkább már csak username-nek, és passwordnak használnám, de ha ez hiba okozója lehet, akkor inkább jöhet a my szócska eléjük... -
Cat 02 #15825 Ha jól értelmezem a kódot, akkor
$_SESSION['[b]my[/b]username'] = $myusername;
$_SESSION['mypassword'] = $mypassword; -
#15824 Tehát úgy gondoltad, h a checklogin.php fájl tartalmát erről:
session_register("myusername");
session_register("mypassword");
header("location:login_success.php");
erre cseréljem?:
session_start();
$_SESSION['username'] = $myusername;
$_SESSION['password'] = $mypassword;
$_SESSION['time'] = time();
header("location:login_success.php"); -
#15823 Egyetlen probléma vele, hogy a session_register-t és társait használja, amig a global-ba tárol és a register_globals megléte szükséges, ami valamire való helyeken ki van kapcsolva.
Inkább a $_SESSION array-t használd.