Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Ám exit és die között van lényegbeli különbség ? (php.net nem ír semmit)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Lehet úgy emailt küldeni, hogy a html levélben szereplõ képek ne függjenek egy külsõ tárhelytõl, hanem csatolmány formájában legyenek jelen? A levélhez tartozó képek csatolmányait pedig jó lenne elrejteni, tehát mint komponens legyen jelen, ne pedig hagyományos, letölthetõ, megjelenített csatolmány.
Válaszokat köszi elõre is!
header('Location: '.$_SERVER<'REQUEST_URI'>'REQUEST_URI'>.'');
die();
vagy körülményektõl függõen $_SERVER<'PHP_SELF'>'PHP_SELF'>, aminek a végére odacsaphatod az URI paramétereket ha akarod.
A változásokat csak fogod tán látni, de ha biztosra akarsz menni, akkor munkamenetbe rakod a figyelmeztetések üzenetét a következõ módon:
$_SESSION<'sessErrorMsg'>'sessErrorMsg'> = 'üzenet';
megjeleníteni pedig:
echo $_SESSION<'sessErrorMsg'>'sessErrorMsg'>;
unset($_SESSION<'sessErrorMsg'>'sessErrorMsg'>); // töröljük az üzenetet a megjelenítés után.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Remélem tudtok segíteni ebben a kis problémában 😊
Na szóval, van pár formos php sorom, és mindegyik ugyan olyan, a saját php fájlára mutat, és egy if ($_POST<'submit'>'submit'>) al van ellátva, amikor elküldöm az üzenetet, és jó vagy nem, és végez a mûveletet, ott van egy meta ami visszatölti az eredeti php, ide raktam be 1 die parancsot, de nem müxik, legalább is ahogy én gondolom, ha F5 nyomok újra elakarja küldeni a POSTot, nem értem miért akarja hisz lezártam a folyamatot, mit írjak hogy az újra küldés ne legyen?
Tudok egy módot, Header location de ha azt íróm, akkor nem fogom látni hogy végbe ment e a mûvelet vagy nem.
[merlinw.org]
Az, hogy nem voltál képes megfogalmazni a konkrét kérdést, miszerint az idõzónát szeretnéd változtatni illetve, hogy nem voltál képes megnézni a php.net doksiban a date/time függvények leírását, az valóban azt jelenti, hogy seggarcok vagyunk, és tûrnünk kell a kritikát. Vegyél vissza kicsit öregharcos.
[merlinw.org]
Ahozz képest hogy pl te is egyeseket figyelmen kivül hagysz meg ahogy bánsz másokkal a fórumon én nem jártatnám a szám.
De persze nem errõl van szó.
Annak aki a timezone-t írta küöszönöm a segítséget a többieknek meg további kellemes napot. Remélem hozzájuk nem lesz szereéncsém többet és remélem többet nem kell itt a fórumban segítséget kérnem..
Kössz mindent.
nincsojanom
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
a die-t meg kipróbálom majd!
köszönöm szépen a tanácsokat!!
MVC elv szerint érdemes dolgozni el kell és érdemes választani a megjelenítést a mûködéstõl, tehát a mûködés mindig a megjelenítés elõtt van, ez így egy kész projektnél már késõ kicsit neki látni, de majd a következõnél erre is kell gondolni. Mindig minden ellenõrzés legyen a doctype elõtt, ha meg semmiképp sem tudod oda tenni, akkor mikor rájöttél hogy baj van át kell irányítani, akkor ha head részen van az oldal akkor használhatsz meta vagy script tagot és rögtön utána zárod a headert nyítsz bodyt és zársz és zársz html-t és die. ha body részen vagy már akkor meg script átírányítás document.locationnal body és html zárása és die. Szerintem ez így korrekt, de mindenképp ha csak 1 lehetõség van a header-es átírányítások mindig kimenet elõtt végezzék el a munkájukat, és ne használj ob get és ob flasht annak is van szerepe, de nem erre való, sokat ront a weboldal megjelenítési idején, növeli a szerver memóriaigényét, stb. Persze ezt mondják a google a youtube és társai, akiknél az ezredmásodpercel több az 10 új szervert jelent, itt nekünk 20 msec semmit nem számít, de akkor sem érdemes használni, mert elbonyolítja a kódot, átláthatatlanságot eredményez, pont ez által hogy bárhol lehet még egy header rész.
Pl érdemes használni mikor van egy kigenerált oldalad, és valamit hozzá kell füzz, vagy átírj de nincs kedved megkeresni hol van vagy csak 2-3 napra kell kivenni és nincs értelme átírni akkor a kimenetet megszûröd. vagy generálsz egy képet és a kép adatára van szükséged de nem vagy biztos hogy van jogod bárhova is írni, akkor is ez egész jó. pl data href írásánál egész jól használható. De semmiképp sem javaslom én, hogy erre használd amire használtad, persze lehet és mûködik, de nem elegáns, nem professzionalista. De mûködik és én legtöbbször azt mondom ami mûködik ha nem én kell majd javítsak benne akkor tökéletes.
egyébként ha minden jól megy, jövõhét elején belinkelném a webshopot, aztán meg majd jól tûrjük a kritikákat 😄D
[merlinw.org]
[merlinw.org]
a Header helyett mit javasolsz akkor login kezelésére?
php.net, ob_start manual, piros vastag keretben:
"Some web servers (e.g. Apache) change the working directory of a script when calling the callback function. You can change it back by e.g. chdir(dirname($_SERVER<'SCRIPT_FILENAME'>'SCRIPT_FILENAME'>)) in the callback function."
Az is lehet, hogy rossz helyen nyomod neki a flush-t/zárod be, session_start alatt van közvetlenül, stb.
Illetve ha sûrûn használod, php.ini-ben is be lehet kapcsolni az output bufferinget és egy gonddal kevesebb. Mondjuk biztonsági szempontból lehet nem túl elõnyös.
Én speciel nem igen szeretek játszani a header-ekkel, így ritkán használom.
[merlinw.org]
Ability : gondoltam erre én is, töröltem mindent, még kínomban flushdns-t is nyomtam 😄DD
De ha user oldalon meg megy akkor más a problem 😄
viszont magyarázat követlek érte!
[ viszont ezzel annyi a gond, hogy ugye így van kiment a header elõtt, ha nem él a session, és akkor header already sent-tel elszállhat a location parancs ]
[merlinw.org]
user részen opcionális loginnál, és az is mûködik vele is, nélküle is.
és tuti, hogy a session-nel van baj, mert ha kiveszem a kódból a header-es eldobást, behozza a menük tartalmát meg ugyebár nem dob el más oldalra, viszont semmilyen session nem él, és minden ahhoz kötõdõ mûvelet azonnal hibát jelez.
tehát teljes mértékben értetlenül állok a dolog elõtt.
a session_start és ob_start elõtt nincs semmi, az utolsó header hívások után pedig ottvan az end flush
ugye a fileokban a belépést egy validáló file ellenõrzi, ami a session-t ellenõrzi ha nincs, vagy nemjó az érték, akkor headerrel elvág.
na most ha bármilyen menüpontra kattintok elvág. és csak az itthoni gépemen, és csak a FF.