22786
Html-, css- és php-help
  • bracsek #15542
    background:url(lin_to_sprite.png) 0px 0px no-repeat;

vagy
    background-image:url(lin_to_sprite.png);
    background-repeat:no-repeat;
    background-position: 0px 0px;
  • bracsek #15541
    Erőltetni semmit sem érdemes.

2 érv mellette:
    sebesség mivel a kapcsolat felépítése több időbe telik mint a kép letöltése így 30 kis kép letöltése sokszor annyi időbe telik mint 1 kép letöltése, főleg nagy TTL es neteknél... mobil netek nagy többségénél kell számítani nagyobb TTL re.
    elkerülni olyan képelőtöltési problémákat ami a menü hover által szokott keletkezni lassabb net esetén, hogy ráviszed az egeret, fél óra és már van látszatja is, mivel a második kép későre töltődik be.
  • CattiBrie
    karajjj:
    Hátöö.. azért nem kéne megenni. :(
    Hidd el, nem szándékos volt. :(

Lyukasbogrács:
    Amikor én toltam a kommentet még nem volt ott. :(
  • Lyukasbogrács
    lehet automatizálni, vannak rá programok, amik megcsinálják helyetted. kiolvassák a css-t, és az alapján építik fel a nagy képet, meg az új css-t.
  • Lyukasbogrács
    #..534
  • karajjj
    az egy dolog, hogy nem kell vagdosni, de kicentizni pixelre pontosan, hogy a képen mi holvan, azért szintén eléggé munkaigényes
  • karajjj
    fasza, kiüütöttél -.-
  • CattiBrie
    De akkor mindez ott van "élőben" is. :)

Az oldal:
    erepublik.com

És mondjuk a login háttérképének megjelenítése:
    map-erepublik-loggedout.png

:)

Szerintem tök jó.
    Esetleg valaki vázolhatná röviden, hogyan kell ilyet készíteni. Tehát egy képen egy adott pixeltől adott pixelig történő képrészlet hivatkozás. Gondolom. :)
  • Lyukasbogrács
    akkor jó ha tényleg már a sebességre optimalizálsz. mint ahogy a többiek is mondták: elég egyszer letöltenie a böngészőnek a képet. míg ha kis apró képeket kell egyenként letöltenie, elveszik az idő (kapcsolat felépítés, várakozás, letöltés, stb.), mindemellett a szervert se terheli annyira. vannak neten összehasonlító példák (sebességet, méretet összehasonlító). szerintem döntse el mindenki maga, hogy mennyire van értelme bajlódni a képeket összevagdosni egy naggyá, meg css-el bepozicionálni. link
  • MerlinW
    Gyorsabb vele a munka. Nem kell vagdosni, méretezni pepecselni. Ha még kell valami csak odafirkantod valahova. Egyedül talán a méretezés lehet problémás, de az is megoldható.

Vannak cégek akik "cloud"-ban tolják, azaz 2-4 felé osztanak egy lapot, a grafikusok meg firkálják a saját részüket. Ha minden megvan ami látványterven, onnantól a programozóé a meló, ami 20perc pixelháború. Egy komolyabb oldalnál akár egy munkanapot is lehet spórolni. Persze mint minden, ez is oldal és jómunkásfüggő.
  • karajjj
    hát, ennek nem sok értelmét látom, bááár, egyszer kell csak letölteni a képet, aztán mindig előveszi a böngésző a cacheből, de nemtudom
  • Malakai
    Alapvetően annyi az értelme, hogy egy request történik egy sprite képre, sok kicsi helyett.
    Értelme van, ha sok képet használsz, de erőltetni nem érdemes, manapság azért olyan rettenetesen sokat nem számít.
  • Cat 02 #15530
    Ezt, ebből rakják össze.
  • Evin
    Max ha van egy gomb, ami 1 képből olvassa az alap megjelenést, és azt, mikor rámész egérrel. De ennél nagyobbat nincs értelme.
  • karajjj
    muti már ilyen oldalt
  • Cat 02 #15527
    Ezt az egy képből áll a design és CSS-el részleteket jelenítek meg belőle dolgot mennyire érdemes erőltetni?
  • Ryleh
    HTML és CSS - Webszerkesztés stílusosan c. konyvem cd melleklete megdesult...
    vki tudna ebben segiteni?

priviben,,koszi
  • Krszti1160
    Sziasztok megint :D Valaki meg írná nekem a register.php-ból az sql-t?
    Csak az users-táblát kellene, hogy bejussak az oldalra onnan aztán boldogulnák :) register.php plz valaki
  • Lyukasbogrács
    nincs mit :)
  • Agy Halott #15523
    koszonom mukodik! :)
  • Lyukasbogrács
    én úgy csinálnám, hogy, minden látogatáskor növelném az ip címhez tartozó visits értéket, persze előtte megnézném, hogy létezi-e? ha nem akkor beleírom:
    INSERT IGNORE INTO users VALUES (*ip*, 1) ON DUPLICATE KEY UPDATE visits = visits + 1

lekérdezés meg:
    $r = mysql_query("SELECT visits FROM users WHERE ip = *ip*");
    $hanyszor_jart_itt = mysql_num_rows($r) > 0 ? mysql_result($r, 0, 0) : 0;
  • Agy Halott #15521
    Udv ujra.

Kicsit elakadtam egy scripttel.

.....
    $a = mysql_query("SELECT * FROM $users") or die(mysql_error());
    $fetch = mysql_query("SELECT ip FROM $users WHERE ip ='".$_ip."'") or die(mysql_error());
    $b = mysql_fetch_array($a);

foreach ($b as $array =>$c){

if ($c==$_ip){
    echo 'Errol az IP cimrol '.$b[visits].' alkalommal jartal itt.';
    break;
    }

else{
    echo 'Errol az IP cimrol elso alkalommal jarsz itt.';
    break;
    }
    }
    ?>

A kod lenyege, hogy leellenorizze, hogy az adatbazisban szerepel-e a latogato IP cime, ha igen akkor megnezi, hogy hanyszor latogatott el az oldalra.

INSERT IGNORE INTO `users` (`ip`, `visits`)
    VALUES('12.3.4.56', 5),('1.23.45.67', 3),('123.45.67.89', 7);

A peldaban, ha a 12.3.4.56 IP cimu felhasznalo megnezi az oldalt, akkor kiirja, hogy Errol az IP cimrol 5 alkalommal jartal itt.

Ez meg mukodik is am ha a 1.23.45.67 IP cimu felhasznalo nezi az oldalt (masodik IP), akkor ot az Errol az IP cimrol elso alkalommal jarsz itt. uzenet fogadja, pedig mar 3X jart az oldalon.

Valamiert a script ugy erzekeli, hogy az IP cim nem szerepel a tablaban. Ugy kellne, hogy az egesz adatbasiban levo IP cimet atnezze es keressen egyezest, majd ha tenyleg nincs akkor johet az Errol az IP cimrol elso alkalommal jarsz itt. uzenet.

Van vkinek otlete miert nem erzekeli a bent levo IP cimet?
    Koszonom.
  • Malakai
    SM szedetben láttam először.
    Nehéznek viszont tényleg nem nehéz dolog, tényleg inkább csak szüttyögés.
    Az egész a border-radius, meg overflowal való levagdalás, meg néhol esetleg a borderrel való trükközés (háromszög), vagy transform, de ebben ha jól láttam még az sincs.

@ndrew66: Ezeket általában magától tanulja a többség, kitartás.
  • ndrew66
    Szia binarpy. Köszönöm a választ. Sajna magamtól tanulgatom és nem minden világos, hogy mi illik és nem illik össze :/
    Viszont akkor bizonyára ezért nem jött össze a dolog.

Köszönöm a választ, akkor próbálom ahogy leírtad.

Még1szer thanks

Ndrew
  • Voyager5
    Valamelyik idomilliomos megcsinalta CSS3-mal a Twitter "fail-whale"-t :)

link
  • Krszti1160
    Hehhe :D Mennyi az a jó pénz? :D Ha korrekt árat mondasz, akkor az egész motornak meg írhatnád az sql-t :D :P
  • bracsek #15516
    értem én hogy válság van, de ennyire? copni fogsz :D
  • cSuwwi
    jópénzért bármit
  • binarpy
    Nem teljesen értem, float: left és position: absolute? ez a kettő már nem jó együtt tudtommal. Vagy lebegtetsz, vagy abszolút pozícionálsz.
    Ha a bal oldalhoz igazodsz akkor a sávodban left: 0 és a gombok szintén abszolute ként csak left: 800.

De könnyen meglehet hogy nem értem a problémát jól, és hülyeséget beszélek:)
    Valahogy mindig meg tudom oldani hogy ne kelljen abszolút pozícionálnom :)
  • ndrew66
    sziasztok mindig olyan alap dolgokkal jövök ide :) Segítenétek. hogy van egy sáv top 0px; float left, absolute poz., 800px w, h 30, margin 0, auto és emellé kellene nekem 2 gomb ugy, hogy ha igazítom az oldalt( méretezem a böngésző ablakát :D ) akkor az is legyen mindig a helyén és ne maradjon le.

Ebben valaki tudna helpelni? :)
  • Krszti1160
    Sziasztok. Egy Regisztrációs php-ből valaki ki tudná írni az sql-fáljt? :P :D
  • pxxl
    megvan :)
  • pxxl
    hali!

css-ben lehet innershadow-t állítani?
  • Dns5000
    de, koszi
  • Lyukasbogrács
    a .+?-t nem kéne zárójelbe rakni?
  • Dns5000
    str='<input type="hidden" name="veletlen" value="34d4af21bcdf35113f2b2bd5a0def931">'
    var name=str.match(/name=\".+?\"/g);
    hogy lehetne kiszedni a name értékét?
    A RegExp.$1 RegExp.$2 is idézőjelet ad vissza
  • bracsek #15506
    Greasemonkeval a GM_xmlhttpRequest meg van írva tehát nem kell megírni. idiota.
  • Dns5000
    vagy egy oldalon egy form
    <form name="formnext" action="/index.php" method="post">
    <input type="hidden" name="veletlen" value="c8732b1cc78aab20e535d422c6d484d9">
    .
    .
    .
    .
    </form>
    van benne vagy 30 ilyen hidden input
    hogy kéne Greasemonkeval a GM_xmlhttpRequest megírni, hogy betöltse az oldalt?
  • Malakai
    Mivel a remove() nem várja meg míg a slideUp() végigfut, hanem még közben törli. Ha azt szeretnéd, hogy a slideUp() animáció menjen végig, akkor callback-be rakdt a remove()-ot.

pl.: $().slideUp(400, function() { $(this).remove(); });
  • Cat 02 #15503
    Van egy ilyenem.
    Valamiért, ha ha lehúzom az egeret róla, akkor mintha a slideUp ott se lenne, csak eltűnik a cucc, illetve a keret se lesz "gömbölyű".
    Illetve lehet valahogy olyat, hogy a mouseout akkor fusson le, ha a parancs és parancs_on-on sincs rajta az egér?