Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sorry ha topikot tévesztettem... gondoltam ez html probléma lehet...
akkor melyik topikba tudnának ezzel segíteni?

Egyetlen javaslatom, hogy az ismerõsöd kérjen meg valakit akinek az iq szintje annyira magas hogy nem itt kérdez ilyeneket.
Sziasztok! Egy elég érdekes problémával találkoztam az egyik ismerõsöm gépén... 2,4GHz-s régi fajta celeron van benne, másfél giga rammal, kerio tûzfallal, win xp-vel...
A probléma azzal kezdõdött, hogy szarakodott a java, nem mindig engedett linkekre kattintani, se firefoxxal, se explolerrel. Újra lett rakva a java, nem lett jobb... újra lett rakva ismét a java, kipucolva a regisztritõl elkezdve, minden a firefoxxal és az expolerrel együtt, aztán újra lett téve, és az eredmény az lett, hogy semmilyen oldal nem jön be tökéletese! SEMMILYEN!!! Se képek, se szinek, se háttér, csak a linkek söteten kiemelkednek az oldaról, és a szöveg is fekete vastagon szedett lett.....
Van ötletetek, hogy mi lehet a baj és mi lehet a megoldás??? (lannal kap netet a gép, kerioból már minden lehetséges dolog ki van lõve, hátha az fogja meg, de még így sem javult a helyzet...)

MerlinW
<#worship>

[merlinw.org]

Voyager5
Hulye vagyok a temahoz de ez talan segit.
MerlinW
Gyors és nagyon hülye kérdés, de miután kutatni kezdek, hátha tudja valaki csípõbõl. Partner a nyomtatáshoz DPI független "12-es betüméretet" szeretne. Hány pixeles a "12"-es betüméret?😄

Elvileg a 12pt, vagy 1pc, de nekem ez túl nagynak tûnik, nameg DPI függõ. a 12px meg kicsi.

[merlinw.org]

fetch_array-jal végigmész rajta (vagy fetch_row, ha 1) és
<input type="nev" value="'.$fetch<'nev'>.'" />

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

biomage
úgy gondoltam hogy csinálok egy inputba importálást "value" és azt küldöm fel, mármint mindent ami a mysqlben van rekord azt megszeretném szerkeszteni 1xre, és ezt egy submital, de már eldöntöttem, inkább soronként fogom módosítani, id behívással.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

MerlinW
Nem teljesen értem😄

Van egy táblád, amit bõvítettél (ALTER) egy mezõvel.

Tisztázás végett: UPDATE felülír, SELECT lekérdez. Attól hogy mindkettõt "query"-ben adod ki, ne keverjük a fogalmakat😊

Ha az összes rekordban értékkel szeretnéd feltölteni az új mezõt, akkor vagy WHERE feltétel nélkül adsz ki egy UPDATE-et a táblára:
UPDATE tábla SET ujmezõ="konstans"

vagy minden egyes rekordhoz külön rendelsz értéket, amit a PRIMARY vagy egy UNIQUE kulcs segítségével frissítesz.
UPDATE tábla SET ujmezõ="érték1" WHERE id="rekordazonosító1"
UPDATE tábla SET ujmezõ="érték2" WHERE id="rekordazonosító2"
UPDATE tábla SET ujmezõ="érték3" WHERE id="rekordazonosító3"

Ez utóbbit, logikusan ciklussal érdemes véghezvinni, amit a POST-olt értékekkel pörgetsz.

[merlinw.org]

biomage
Hali

1 kérdés
van egy listám MYSQLben, írtam be ma 1 új mezõt, és tudni szeretném, ha csinálok egy olyan updates lekérdezést, ami minden sort lekér MYSQLböl inputba és csak egy submit van, feltudom küldeni a módosítót sorokat
egy sima update el?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

http://code.google.com/intl/hu-HU/apis/maps/documentation/index.htmlhttp://code.google.com/intl/hu-HU/apis/maps/documentation/index.html

ezt azért nem nehéz megtalálni, a legjobb pedig, ha magadnak írsz egyet 😊

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

MerlinW
Cat 02 linkje az ami kell neked.

[merlinw.org]

Ez olyasminek tûnik.
Ám keress rá a jquery google map-ra.

passatgt
keresek egy olyan scriptet, amivel googlemapson betudok jelölni helyeket, ezekhez lehet leírást írni, és ezeket a helyeket a userek tudják kommentelni, értékelni stb...

már átnyálaztam google-t és hotscripts.com-ot, nem találtam semmi jót😄

ötlet?

Voyager5
Hivatalosan ternális operátornak hívják, más prog nyelvben is elõfordul.
A legjobb hogy ezt lehet stringbe építeni

echo "valami nagyon nagy string aminek a közepebe ".((true)?"kellene":" nem kellene")." egy if de nem kellene megszakítani.";
Jim Morrison
Háromoperandusuu operator asszem

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

passatgt
oh zsír, és ezt hogy hívják?
köszi

Jim Morrison
nem is tudtam hogy meg php ban is van ilyen.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MerlinW
$melyikoldal=="asd" ? $lang_menu = "dsa" : null;

magyarázat:
ha ez teljesül ? csináld ezt : különben ezt

[merlinw.org]

switch? pl

passatgt
igen valami ilyesmire gondolok, de így meg szarul néz ki a forráskódban, mert van olyan, ahol nincs if😄

Jim Morrison
if (melyikoldal=="asd") $lang_menu❤️> = "dsa";

vagy valahogy iigy?? 😄
Csak probalkoztam, semmi kozom sincs egyenlore a php hoz... 😄
Szoval ne vedd keszpenznek akkor se ha erre gondoltal (csak igy tudtam ezt rovidiiteni) 😄

what?
passatgt
Van egy ilyen ifem php-ben:
if (melyikoldal=='asd') {
$lang_menu❤️> = "dsa";
}

Letudom rövidíteni ezt az ifet valahogy? tehát ne kelljen mindenhol odeírni, hanem csak pl asd: helyette😄

Php motorhoz is kell ugyanez, szal csináld csak ^^

Jim Morrison
vagy vegul is, ha megvannak a gombok, siman attehetem html be kulon és akkor nem csak 50 soros lesz a forraskod, hanem 150. Ugyhogy a regi megoldas lesz 😮

Jim Morrison
Na megvan mit csinálok majd a honlappal. Megcsinálom a feluletet photoshoppal, azt berakom háttérnek a gombokat meg a menut meg html el 😊 Amig nem lesz kesz a tokeletes php motoros uber szuper, szerintem addig ez a legjobb megoldas.

IE6 gyilkos kód! 😄

<style>*{position:relative}</style>
<table><input></table>
Ez nekem még picit magas, meg szerintem még felesleges is.

Vaxi: ez a rewrite nem is vészes 😄 csak beraktam egy (.*)-ot meg változóhoz $2 kellett. Azt hittem van valami csavar, de ez így jóó.

MerlinW
Izé...

mysql_free_result

Gyakorlatilag közvetlen felszabadítás. Enélkül csaj a script lefutása után szabadítja fel. Tehát nagyobb és/vagy ciklusba ágyazott lekérdezések, esetén hasznos.

Továbbá az alacsony erõforráshasználat és sebesség érdekében célszerû az alapvetõ, ismétlõdõ lekérdezések tárolt eljárásokkal (Stored Procedure) végeztetni, illetve statikus tartalmak esetén view táblákkal dolgozni.
SQL triggerekkel is rengeteg idõt és energiát lehet spórolni.

[merlinw.org]

Opera alatt is szép a scrollbar.

Jim Morrison
jaaaa, csak guglin keresgéltem és ezt dobta ki <#wow3> nem tudtam hogy iframe, azt hittem komplett oldal<#zavart1>

Így frame-ben már tûrhetõbb. És IE alatt szép is a scrollbar 😄

Vaxi
ja hogy iframe 😮
na látod, ezt nem néztem meg...

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Azért szemét egy alak vagy te. /me elhatárolódik attól aki ezt csinálta mert hát mi tagadás még nagyon mutatja a tudatlanság és lemaradottság jeleit, iframe szerkezet stb... de 10 évvel ezelõtt az egy qva jó oldal volt, még akkor is ha a scrollbar csak explorer alatt színes, és ha van 50 kép akkor 50x van ugyanaz lemásolva... html oldal... annak idején jó volt, és igényes.

Egy iframe belsõ framejét belinkelni ide példálózva irtó nagy bunkóság és gerinctelenség. Na de ez saját véleményem, nem kell velem egyet érteni.

http://ciankali.uw.hu/base.htm
Vaxi
potenciális webshop vevõk 😄DD
[ természetesen az ilyeneknek soha nem lehetne eladni ]

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Jim Morrison

MerlinW
A legnagyobb extra csomag évente 14.000 ft, azaz 1200Ft havonta. Gigabites nettel, 2GB tárhellyel. Szerintem teljesen jó így. Másik, hogy fizetõs szolgáltatás mellett jár az ügyintézés is.

Az Ultraweb még mûködik😊

[merlinw.org]

rundll32
Csak nektek, csak most csak itt ha már vége.
http://extrahurip.ath.cx

Passz, szerintem ez jobb mert elmondja, leírja, végimegy a kódon. Bár ha angolból nem vagy még olyan jó, akkor parás lehet.

Merlin: ha nyomok egy free_result-ot, akkor az kikerült a gyorsítótárból is nem ? Ergo ha megint meghívóm az oldalt, akkor újra lekéri, vagy a gyorsítótárazás csak egy oldallekérésen belül van ?

MerlinW
Minden Apache és SQL szerver újraindul automatikusan naponta. Ha sûrûbben, azt az adminisztrátor intézi. Egyébként miután rengeteg "amatõr" használja a tárhelyet, teljesen érthetõ, ha óránként újra van indítva a szervíz. A nem használt/beragadt processek/session-ök felszabadulnak. Ez nem érinti a klienst, észre sem veszed, max abban az 1mp-ben amíg feléled.

Nem a sok adat miatt, hanem a béna adatbevitelektõl, a millió értelmetlen select * -tól, a fetch, sql close, free_result nemhasználásától, stb. Magyarul a kontárok miatt😊

Huhh, sosem üzemeltetnék ingyenes tárhelyet...😊

[merlinw.org]

biomage
Kicsit talán félre írtam, az akartam hogy leállítják, mert annyi adat kerül be hogy le kell.

Jim Morrison
ok, csak most a suli gépen fent van a PHP 24 óra alatt. Az nem jó?

hülyeség, elõfordul, hogy egy nap kétszer is megesik a mysql hiba, de általában semmi gond vele
Nem.

biomage
Valaki azt mondta nekem, hogy a 000webhost 5 percenként a MYSQLje újra indul, igaz ez?
Valaki utána érdeklõdhetne ennek.

Elsõ naptól kezdve nézd végig, érthetõen, szájbarágósan magyaráz (jQuery-t innen tanultam/igazából csak átírtam kódokat 😄)

az azért van, hogy a minimális tudású látogatóknak is kiszúrja a szemét, hogy ott kell bejelentkezni 😄
Jim Morrison
Az is igaz 😊

mindenesetre most php ban megállok a tombok elott, ezt gyakorlom hogy tudjam rendesen, de mivel progizok, lenyegeben a szintaxisok ugyanazok.