Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
köszi mindkettõtöknek, z-index-szel mûködik!
Ja nekem ilyenek meg se fordultak a fejemben 😄
Csak azért mondtam ezt mert txt-t általában kiküldi a browser, a php-t meg lefuttatja (ha van apache) létrejönnek a változók, de nem mennek vele semmire.
Csak azért mondtam ezt mert txt-t általában kiküldi a browser, a php-t meg lefuttatja (ha van apache) létrejönnek a változók, de nem mennek vele semmire.
Naigen, de a tieden ez parás, mert lezártad 😄 De útközben eszembe jutott, hogy ez nem muszáj, de lehet csak CI-nál nem xd
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
"Beregisztrálsákor" meg simán megnyitod írásra a php file-t és beszúrsz egy sort ugye.
De ilyet sose csináljon senki 😄DD
Ez elrettentõ példa 😄D
De ilyet sose csináljon senki 😄DD
Ez elrettentõ példa 😄D
Vágom mire gondolsz. De azt hittem, ti arra gondoltatok, hogy adatot akar lopni fake login mezõvel és azt akarja txt-ben tárolni. De akkor látom nem amiatt volt az ellenszenv 😄
Ám volt nekem is ilyen megoldásom és teljesen jól mûködött
if ($username="" and $jelszo="") then cookie($username). Annyi volt, hogy md5-öltem még.
if ($username="" and $jelszo="") then cookie($username). Annyi volt, hogy md5-öltem még.
Hát a .phpben tárolnám egy asszoc tömbben ezt írtam. Pl:
van egy users.php-m az includes/ mappában így néz ki pl:
<?php
$accounts=array(
'felhasznalo1' => 'jelszo1',
'felhasznalo2' => 'jelszo2',
'felhasznalo3' => 'jelszo3'
);
?>
aztán van az ellenõrzõ script ami ilyesmi:
<?php
$username=$_POST["username"];
$password=$_POST["password"];
include "includes/users.php";
if (isset($accounts<$username>$username>))
{
$jojelszo=$accounts<$username>$username>;
if ($jojelszo===$password)
{
echo "Hello beléptél blablabla, vagy header(...)";
}
else
{
echo "Nemjó pass";
}
}
else
{
echo "Belépési hiba";
}
?>
Gyorsan írtam, lehet, h hibás 😉
van egy users.php-m az includes/ mappában így néz ki pl:
<?php
$accounts=array(
'felhasznalo1' => 'jelszo1',
'felhasznalo2' => 'jelszo2',
'felhasznalo3' => 'jelszo3'
);
?>
aztán van az ellenõrzõ script ami ilyesmi:
<?php
$username=$_POST["username"];
$password=$_POST["password"];
include "includes/users.php";
if (isset($accounts<$username>$username>))
{
$jojelszo=$accounts<$username>$username>;
if ($jojelszo===$password)
{
echo "Hello beléptél blablabla, vagy header(...)";
}
else
{
echo "Nemjó pass";
}
}
else
{
echo "Belépési hiba";
}
?>
Gyorsan írtam, lehet, h hibás 😉
Hát a user/passokat, honnan varázsolnád elõ, arra értettem 😄 Valahol kell tárolni azokat is (txt/sql).
És oda honnan szereznéd a user/pass infokat ?😊
nincs flash meg embed, csak java van
"phpmyadminba menti le a jelszavat és a felhasználónevet... "
A lényeg, hogy tudod mit csinálsz😄D
A lényeg, hogy tudod mit csinálsz😄D
[merlinw.org]
Mondjuk ha már file alap akkor se .txt-be írkálnék hanem mondjuk egy .php-ben lenne pl egy tömböm, amibe írkálnám a user/pass infokat.
a flashnél az object-nek: <param name="wmode" value="transparent">
illetve ha van, akkor az embed-nek wmode="transparent"
illetve ha van, akkor az embed-nek wmode="transparent"
sziasztok, ezt hogy tudnám kiküszöbölni?
sima css alapú legördülõ menürõl van szó, viszont az a gond, hogy a javascriptek mögé kerülnek a lenyíló menüpontok, van erre megoldás?
próbáltam jquery alapú menüvel is, azza is ugyanez a helyzet
sima css alapú legördülõ menürõl van szó, viszont az a gond, hogy a javascriptek mögé kerülnek a lenyíló menüpontok, van erre megoldás?
próbáltam jquery alapú menüvel is, azza is ugyanez a helyzet
SQLite powa. Fájlszintû adatbáziskezelés, gyorsabb, mobilisabb, kényelmesebb. Persze nem milliós rekordszám esetén, viszont weboldalak, portálok esetén jobb.
[merlinw.org]
Én anno 1x akartam ilyesmit és az a szerver pont nem engedte, hogy file-t hozzon létre a php. Amúgy htaccesbõl meg lehet oldani, hogy csak õ lássa, de akkor má' mé'nem mysql? Mert ugye ott a másik 2 érv mellette.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
Mert nincs mindenhol SQL támogatás ? Meg gondolom nem tudja mi az 😄
Ám ha megadom neki, hogy csak a létrehozója nézhesse akkor biztonságos nem ? (ugye akkor csak a 'php' tudja megnyitni, mert õ hozta létre)
Ám ha megadom neki, hogy csak a létrehozója nézhesse akkor biztonságos nem ? (ugye akkor csak a 'php' tudja megnyitni, mert õ hozta létre)
Egyet árulj el: miért jobb a txt, mint a mysql? A txt lassabb, nehezebben kezelhetõ és mások is láthatják.
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
kéri ember kéri, látszik rajta hogy kéri, arculattervezés felsõ fokon, puff, locs.
Sziasztok. Megint én...
Hogyan tudok egy olyat csinálni, hogy egy belépésnél amikor rá kattintok a belépés gombra akkor egy txt-be elmentse a felhasználó nevemet és a jelszómat?
Szóval: Felhasználónév: (Ide be írom a fh-nevem) Jelszó😞ide be írom a jelszóm) és rá kattintok a belépésre és az be írja pl egy felhasznalo.txt-be. Na most ennek adnék egy 777-es atributot.... Na erre valami program kódot tudnátok adni, hogy hogy tudnám ezt meg oldani? Elõre is köszönöm 😊 Üdv 😊
Hogyan tudok egy olyat csinálni, hogy egy belépésnél amikor rá kattintok a belépés gombra akkor egy txt-be elmentse a felhasználó nevemet és a jelszómat?
Szóval: Felhasználónév: (Ide be írom a fh-nevem) Jelszó😞ide be írom a jelszóm) és rá kattintok a belépésre és az be írja pl egy felhasznalo.txt-be. Na most ennek adnék egy 777-es atributot.... Na erre valami program kódot tudnátok adni, hogy hogy tudnám ezt meg oldani? Elõre is köszönöm 😊 Üdv 😊
[merlinw.org]
Na igen, ha én így jutottam volna ehhez az infóhoz, akkor nem is kúrom szét a topicomat 😄 Egybõl azt a sort írom csak bele, mint ahogy most is van. De mint kevésbé szemfülesnek, egy másik oldal forráskódjából ez nem derült ki számomra.
Amúgy ilyen trükköknek van valahol topicja? Mert sehol sem találtam eddig.
Amúgy ilyen trükköknek van valahol topicja? Mert sehol sem találtam eddig.
Miért pakoltad bele a komplett js tartalmat? Így lassabb, nincs cache-elve, stb. Elég lett volna ennyi:
<script type="text/javascript" src="http://.../ultimateInsertTool.js"></script>
A másik, hogy cSuwwi egyetlen dolgot kért a kód falhasználóitól, hogy hagyjuk benne a leírását. Ezt te alaposan eltávolítottad..
<script type="text/javascript" src="http://.../ultimateInsertTool.js"></script>
A másik, hogy cSuwwi egyetlen dolgot kért a kód falhasználóitól, hogy hagyjuk benne a leírását. Ezt te alaposan eltávolítottad..
[merlinw.org]
Szyvcsypuszcseee. 😄 (Y) Kicsit idiótán magyaráztam, meg nem is jártam utána pontosan a hibának, de hát agykúrás napom volt, legközelebb screenshot-ot mutatok majd. 😄
#14848: ne tedd bele egyáltalán. Hülyén is néz ki, mert a lentebbi ûrlapot eltûntetni problémásabb (mindenki lusta lenne rá), illetve ha átírogatsz ilyen ID-ket, akkor valószínûleg nem, vagy hibásan fog mûködni. (Nem néztem meg milyen id-t írtál át, de szinte biztos. Van egy sanszom hogy jó SG féle megoldással az topik id-je van benne, aztán lenne meglepetés, ha egy másik topikba menne a hozzászólás.)
#14848: ne tedd bele egyáltalán. Hülyén is néz ki, mert a lentebbi ûrlapot eltûntetni problémásabb (mindenki lusta lenne rá), illetve ha átírogatsz ilyen ID-ket, akkor valószínûleg nem, vagy hibásan fog mûködni. (Nem néztem meg milyen id-t írtál át, de szinte biztos. Van egy sanszom hogy jó SG féle megoldással az topik id-je van benne, aztán lenne meglepetés, ha egy másik topikba menne a hozzászólás.)
Yuppie 😄 Igen a textarea indulás és valami ellenorzokod közötti részt kukáztam, gondolom az a kód vonatkozik az adott topickra, és így kinulláztam 😄
Köszke! 😄 Isten vagy 😄
Köszke! 😄 Isten vagy 😄
Elõzõbõl az elsõ pontot próbáld ki, a többit vedd semmisnek, akkor még nem láttam a kommented. Ha nem segít, akkor: a textarea között levõ tartalommal van a baj, dom editorral a forráskód elején és végén levõ '<textarea> ... </textarea>' között levõ tartalmat ürítsd ki. Utána az elsõ pontban levõ módszerrel elmented. A lényeg, hogy elõszõr ürítsük ki valahogy az egészet, hozzuk mûködõképes állapotba, utána szépen újra lehet próbálni hiba nélkül. Minden esetre a hiba okozója, hogy a fórum fejlécének egy részét raktad bele a fejlécbe. FORM és TEXTAREA elemekkel együtt, legközelebb ezt kerüld el. (Amúgy poén hogy kettõ kommentíró van topikban. 😄)
ui.: ha úgy egyszerûbb, akkor a 10. sorban levõ elsõ <textarea> után szúrj be egy '</textarea>' tag-et. Arra ügyelj, hogy ne textnodeként értelmezze, tehát a mûvelet után egy üres szövegdobozod legyen, a többi anomáliát szard le. 😛
ui.: ha úgy egyszerûbb, akkor a 10. sorban levõ elsõ <textarea> után szúrj be egy '</textarea>' tag-et. Arra ügyelj, hogy ne textnodeként értelmezze, tehát a mûvelet után egy üres szövegdobozod legyen, a többi anomáliát szard le. 😛
1.: mentsd ki az ottlevõ tartalmat, utána a nagyobb szövegdoboz tartalmát töröld ki teljesen, majd mentsd el (rövidcím mezõbe beleállsz-> enter).
------------------ Ha ez nem jó, akkor: -----------------------
Amúgy annyi lenne a lényeg, hogy dom editorban kikeresed a két mezõt.
- Az egyik egy input: '<INPUT TYPE="TEXT" SIZE="50" NAME="title" VALUE="Szavazós topik TESZTELÉS">'
- A másik egy textarea: <textarea>...</textarea>
Az elsõnél az lehet probléma, ha egy váratlan macskaköröm szétroncsolja a szerkezetét. A másodiknál csak szimplán ürítsd ki az egészet (elõtte mentsd ki!).
Utána beleállsz a rövidcím mezõbe és enterrel elküldöd azt. Ellenõrizni kellene még a FORM tag-et is, lehet arra is kihatással lesz valamelyik script.
A lényeg, hogy felülbírálva, trükközve üríteni kellene az egészet, aztán újrakezdeni, de hiba nélkül. 😊
------------------ Ha ez nem jó, akkor: -----------------------
Amúgy annyi lenne a lényeg, hogy dom editorban kikeresed a két mezõt.
- Az egyik egy input: '<INPUT TYPE="TEXT" SIZE="50" NAME="title" VALUE="Szavazós topik TESZTELÉS">'
- A másik egy textarea: <textarea>...</textarea>
Az elsõnél az lehet probléma, ha egy váratlan macskaköröm szétroncsolja a szerkezetét. A másodiknál csak szimplán ürítsd ki az egészet (elõtte mentsd ki!).
Utána beleállsz a rövidcím mezõbe és enterrel elküldöd azt. Ellenõrizni kellene még a FORM tag-et is, lehet arra is kihatással lesz valamelyik script.
A lényeg, hogy felülbírálva, trükközve üríteni kellene az egészet, aztán újrakezdeni, de hiba nélkül. 😊
Igen.
Kezdetben a karabantartás oldal forráskódját mutasd meg valahogy. Péládul ide mentve és belinkelve.
Nézegettem ez a firebug dom-ot, valamit sikerült is vele variálni, de nem sikerült rávennem hogy visszaírja az új a tartalmat, ahhoz már buta vagyok.
A kamu ûrlap postot, meg hasonló okokból nem tudom hogy álljak hozzá.
Hogy tudnám megmutatni azt jól, hogy mit manipulál az oldalon?
A kamu ûrlap postot, meg hasonló okokból nem tudom hogy álljak hozzá.
Hogy tudnám megmutatni azt jól, hogy mit manipulál az oldalon?
Látnom kellene hogy hogyan manipulálja a karbantartás oldal mûködését. Legvégsõbb esetben egy firebug dom editorral korrigálni a helytelen részeket, esetleg kisöpörni a felesleget. Másik megoldás így látatlanban, hogy küldeni egy kamu ûrlap posztolást.
Nekem teljesen jó, annyi hibát veszek észre az oldalon, hogy a form-ról hiányzik az action paraméter, ami bár hibának számít, de mindegyik böngészõ le szokta kezelni. Másik böngészõ alól próbáld, lehet nem tetszik neki, vagy valamilyen extension bekavar. Legvégsõbb esetben Firebug dom editor része. 😄
Mellesleg: Javascript nincs letilta nálad?
Mellesleg: Javascript nincs letilta nálad?
A gomb ott van, csak teljesen mást csinál (konkrétan elküld egy honlapra).
Enter-re, meg visszaírja az eredeti szöveget ha változtattam volna rajta, nem csinál mást.
Enter-re, meg visszaírja az eredeti szöveget ha változtattam volna rajta, nem csinál mást.
Nem értem a kérdést. Nincs ott a gomb? Akkor kattints bele a rövid cím mezõbe, majd ott nyomj entert, elvileg így ugyan úgy posztolja az ûrlapot.
Sziasztok.
Ez most lehet fura kérdés lesz, segítsetek nekem 😄
Van ugye a topic karbantartás ablaka
Hogy lehetne a Mehet gomb funkcióját máshogy kiváltani? (el van tûnve-magyarosan)
Valamit nem lehetne az url cim mögé biggyesztve, enter leütéssel trükközni ?
Ez most lehet fura kérdés lesz, segítsetek nekem 😄
Van ugye a topic karbantartás ablaka
Hogy lehetne a Mehet gomb funkcióját máshogy kiváltani? (el van tûnve-magyarosan)
Valamit nem lehetne az url cim mögé biggyesztve, enter leütéssel trükközni ?