Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
vertical-align: middle;
így meg vízszintesen
align: center;
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
kösz
* {
border: none;
margin: none;
}
body {
text-align: center;
background-color: #404040;
}
így simán tudom színezni a divet, amiben a szöveg van.
azé' igyexem, magamtól rájönni a dolgokra 😊
de most is a ti segítségetekkel sikerült! köszi.
#bal font, #jobb font{
background-color: #666666;
}
Megjegyzés, ha minden font ra egyforma dolgot akarsz állítani, mint például a betû színét akkor ne a htmlbe írd hanem a cssbe, 1xüsiti a munkádat és gyorsabbá teszi a betöltést
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
maLakai tanácsát megfogadva úgy csináltam, de ugyanúgy ott van mindenhol a kijelölés.
* {
border: none;
margin: none;
background-color: #404040;
}
pl.:
<div id="top" class="nev_1"></div>
<div id="top" class="nev_2"></div>
<div id="top" class="nev_3"></div>
<div id="top" class="pro_1"></div>
<div id="top" class="pro_2"></div>
<div id="top" class="pro_3"></div>
stb.
mivel 37oldal lesz és ha késõbb módosítani kell a képeket, akkor tudom melyik hová tartozik és könyebb megtalálni.
A font tag nem örököl stílusjegyeket a szülõ objektumtól.
Az alapértelmezett hátteret pedig felülírtad ezzel:
* { background-color: #404040 }
A * szimbólum minden elemet kijelöl, tehát amit az alatt adsz meg a dokumentumban minden elemre érvényes lesz (ha nem írod felül aztán).
Legjobb, ha nem is használsz font tag-et, helyette pl így:
HTML: <span class="kiemelt">LEÍRÁS</span>
CSS: .kiemelt { color: #2cbe00 }
(\__/) ( X.x) ( } . { )
asszem felfogtam 😊
http://jokaiapartman.atw.hu/ap_adatok.html
köszönöm!!
Tehát tegyük fel, hogy van az alábbi HTML-kódrészleted:
<div id="content">
<p>Ennek a blokknak háttere van, mindegyik oldalon másik</p>
</div>
És tegyük fel továbbá, hogy van az alábbi CSS-kódrészlet:
#content {
width: 800px;
height: 600px;
background-image: url(hatter1.jpg);
background-repeat: no-repeat;
}
Tehát ha ezt a struktúrát több oldalon úgy akarod alkalmazni, hogy más-más háttérképe legyen, akkor az elsõ oldal:
<div id="content" class="bg_1">
<p>Ez az elsõ oldal</p>
</div>
a második oldal:
<div id="content" class="bg_2">
<p>Ez a második oldal</p>
</div>
a harmadik:
<div id="content" class="bg_3">
<p>Ez a harmadik oldal</p>
</div>
és így tovább
Az egyetlen stíluslap csak ennyiben módosul:
#content {
width: 800px;
height: 600px;
background-repeat: no-repeat;
}
.bg_1 {
background-image: url(hatter1.jpg);
}
.bg_2 {
background-image: url(hatter2.jpg);
}
.bg_1 {
background-image: url(hatter3.jpg);
}
és így tovább.
Így az ugyanolyan struktúrájú HTML-oldalakhoz egy stíluslap segítségével többfajta háttér adható meg.
ez egész jó 5let. Nem értek még ehhez a dologhoz, de... mivel 37oldalból fog állni az egész web és minden oldalon más háttere lesz az egyik div-nek ez azt jelenti, hogy 37 <div class="aloldalidiv"></div>
-et kellene készíteni.
ezért gondoltam, hogy ha a html-t piszkálom, akkor a stíluslap megmarad6na. vélemény?
és akkor még egy kérdés: szöveget szeretnék (több sort) divben balra-középre helyezni. külön-külön megy, de nem találtam rá megoldást.
köszönöm!!
De elkészítheted úgy is, hogy osztályokat adsz meg.
<div></div>
helyett
<div class="fooldalidiv"></div>
<div class="aloldalidiv"></div>
css-ben:
.fooldalidiv {
background-color: green;
}
.aloldalidiv {
background-color: red;
}
egy olyan kérdésem lenne, hogy ha css-ben megadtam 2divnek a hátterét, de ez csak a fõoldalon lesz, az összes többin más-más képek lesznek, akkor inkább a html részben kellene megadni ugye?
már hogy ugyanazt a stíluslapot használja.
vagy meglehet adni más stíluslapot is (pl. style1.css; style2.css, stb.)?
köszi a segítséget!!
$_SERVER
Hátha a $_SERVER
http://pastebin.com/q6SGSRVe
ez a script müködött egy yó 2 évig de most 4hónapja fos.
atw-n volt. mostanság mikor kitalózom a fájlt és nyomok a gombra 404-et dob.
miért? máshol meg mûködik. nem értem miért. valaki ránézne hátha cska kikéne valamit javítani? köszi elõre !
http://loal.atw.hu
inline-block? 😄 table 😄 😄 😄 😄
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
quake2-gwt-port.appspot.com
Mert nekem a google code oldal jön be.
[/spam]™
Kis érdekesség:
Quake 2 comes to Browser
Mondjuk annyira nem újdonság a dolog, mivel a Q3 már több mint 1 éve játszható browserrel (itt) , csak ezúttal már a HTML5-öt is segítségül hívták.
[merlinw.org]
Egy olyan problémám van, hogy van egy sql táblám amibõl ABC sorrendben kéne kinyerni az adatokat, de úgy ahogy mi azt megszoktuk, azaz A után Á, E után É stb.
Mertugye ha order by ASC-ot adok ki akkor az gyönyörûen be is rendezi abc sorrendbe sõt a magyar helyesírási szabályoknak megfelelõen is csinálja, csak ez így az ügyfélnek nemlesz jó 😄.
Van erre esetleg valami sql hoax vagy kénytelen leszek valahogy phpbõl berendezni az adatokat?
Köszi a válaszokat!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Mármint neked nem kéne csinálni, hanem a meglévõt használni.
http://www.standardsmode.hu/html-css/oldalfelepites/f1209.html
találtam egy ilyet, ami kiindulásnak tök jó lenne, de egyszerûen nem vágom:
<body>
<div id="main">
<div id="header">
<div class="box">
<h1>Fejléc</h1>
</div>
</div>
<div id="col1">
<div class="box">
<p>Lorem ipsum ...</p>
</div>
</div>
csinálnom kellene nekem is egy ilyet<div class="box"> és ide <p>Lorem ipsum ...</p> bemásolni a menü kódját?
már eldurran az agyam 😊)
(mivel most van 2 html és 2 css kódom, 1html menü; 1html az alap oldalam; ugyanez a css,)hogy a menü html kódját beteszem az alapoldal azon részébe (<div id="right">IDE TENNÉM</div>😉, de az nem mûködik.
A menü css kódját pedig az alap css kódba, de azt már meg sem merem próbálni 😊)
Próbálgasd. Bemásolod valahova, nem jó, máshova teszed, stb. Kis önállóság csak fejleszti a problémamegoldó képességedet😊
[merlinw.org]
nekem pedig az kellene, hogy a menümet miként tudom bedobni a dobozba.
köszi
ezt szeretném bedobni: http://jokaiapartman.atw.hu/lenyilo.html
köszönöm!!
A középreigazításban (is) valóban sokat segítettél, de mivel igyekszem magamtól is rájönni dolgokra, rákeresni a neten és az oldalt, amit elképzeltem összeállítani css-ben, több mindent változtattam, így, amiket írtál segítségként az oldal szerint átalakítottam.
Így már nem vágtam, mit és hogyan is kellene.
Ráadásul pár dolgot elba...tam.
Amit az 5. pontban írtál, már többféleképp próbáltam rákeresni, de nem ismerem a szak szavakat, így nem találtam meg.
Elsõsorban kezdõk részére keresek leírásokat, de a legtöbben szinte semmi nincs. A haladó szint meg magas 😊
Lehet, hogy nem hiszed, de sokat olvasgatok és kísérletezek, de alapvetõ dolgokat nem értek, mert ha azt írom neked, hogy találtam egy menüt, ahol a fõmenü 200px szélesre van állítva és a kicsúszó (lefelé) almenük szintén 200px szélesek mégis úgy jelenik meg, hogy szélesebbek, de sehol nem látok okot arra, hogy így legyen, akkor nem tok vele mit kezdeni.
Na de 100szónak is 1 a vége, nem vok lusta, lógok a neten rendesen és keresem a megoldásokat, kísérletezgetek.
köszi mindenkinek a segítséget és fõleg a türelmet!!!!!!!!!!!!!
Nem kicsit. Nagyon!! 😊