Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Semmilyen Verziókezelés Nincs.
joebacsi
milyen verziókezelõt használtok?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Blasta
Köszönöm szépen!

Hülye fejjel átnéztem jópár file-t a wp-admin könyvtárban, aztán nem találtam semmit, így minden file-t felölírtam egy friss verzióval, de a köcsög virnyák még mindig ott volt a bejelntkezéskor.

Ekkor mentem ki a gyökérmappába és megláttam a wp-admin.php file-t, na a vírusírtóm azt már meg sem engedte nyitni txt editorral sem 😊
Abban volt a bibi, már minden ok, köszönöm még egyszer!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Krszti1160
<#worship>Ez kellet nekem 😊 <#worship><#worship>
Ha SG-set, akkor sehogy.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Dj Faustus
"Vagy a legnagyobb id-st ki írni?"
Úgy van.

"Valami program kóddal meg szánnátok?"
$res = mysql_query ("SELECT nick FROM users ORDER BY id DESC LIMIT 1");
$row = mysql_fetch_assoc($res);
echo "Utoljára regisztrált felhasználó: ".$row["nick"];

Krszti1160
Vagy a legnagyobb id-st ki írni? Valami program kóddal meg szánnátok? 😄
Krszti1160
Sziasztok. Hogyan tudom lekérni s ki írni php-ban, azt hogy ki regisztrált az oldalra útóljára?
Elõre is kösz a választ <#worship> (ha valami nem világos lehet pm-et írni <#rolleyes> )
passatgt
js fájlok végén illetve index.html/footer.php/index.php végében keresgélj

és keress rá wordpress security vagy safety kulcsszavakra és végezz el pár beállítást megelõzésképp
http://www.noupe.com/how-tos/wordpress-security-tips-and-hacks.html

illetve gépeden futtass valami spyware/adware keresõt, esetleg vírust, mert lehet hogy a saját gépedrõl fertõzi meg amikor ftp-zel

ja és egy ftp és wordpress admin jelszóváltoztatás sem árthat, valami bonyolultra

Blasta
Sziasztok!

Nem találtam aktív WP fórumot, így inkább ide írom, ha gond szóljatok!

Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha a böngészõm (Chrome) egy Wordpress alapú blog ADMIN felületére történõ bejelentkezéskor Malware programot detektál, akkor mely file/fileokat kellene átnéznem a szerveren, hogy kírtsam a kártevõt? Konkrétan átirányításokat eszközölt egy vírus valamely rendszerfileokban, de nem találom ezeket az átirányításokat.

Gondolom a wp-admin mappán belül kell keresgéljek, de eddig nem találtam ott semmit, átnéztem 5-6 file-t már.

Elõre is köszönöm a segítséget!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Flamer
nem megy úgyse. :|

http://loal.atw.hu

"és még egyszerûbben tudja elérni kedvenc holnapjait." a honlapok egyszerûbb elérését még õk sem merték megkockáztatni leírni, akkorát nem mertek hazudni.
CattiBrie
Ez nekem szól. Nálam még mindig IE6 van fent. 😄

[/spam]&#8482;

passatgt
Krszti1160
Okés meg van 😄
Krszti1160
Active mezõ meg van, meg minden, csak nem admin felületen akarom aktiválni, hanem csak az adatbázisban az az a phpmyadmin-ban szeretném be írni hogy 1-és akkor beléphet.
Azt a program sort amit írtál kipróbáltam, de akkor is belehet lépni, ha 0-van meg akkor is ha 1-van :S
Ability
.osztaly p {
....
}

Erre gondoltál? Az "osztaly" osztályon belüli P tag-ekre értelmezi a meghatározott CSS tulajdonságokat. Lehet ezt még tovább is bontani first-child és társaival...
Malakai
Text-indent? Az csak elsõ sorra vonatkozik.
Ezt is szeretted volna, cat?

Mert nekem amit írtál abból nem derül ki miért nem adsz a paragraphnak paddingot (vagy text-indentet). 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

biomage
a divre raksz text-indent et

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Van egy bekezdésem és padding-ot adni neki (mármint a szövegnek, hogy a border-hez ne legyen olyan közel). Mondjuk lehet akkor átrakom div-be, annyira nem számít.

Malakai
Mit szeretnél pontosan?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

biomage
rakj rá b tagot vagy span vagy mit tudom mit, és CSSn pedig meggátlod a funkcióját.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

CSS-ben lehet valahogy olyat, hogy egy classon belüli szövegre adok meg stílust ? (nem akarom külön div-be rakni a bekezdést (p))

Malakai
Jópofa, pár rounded cornerrel és gradientel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Voyager5
Igen tudom, Pesten is van szórás, ott is ki kell fogni. Csak itt a környékünkön (Esztergom-Dorog) már kb 10 éve ezvan, és fejleszteni sem akar senki, mert ezekre is elõfizetnek, és 10-20.000 emberre új szolgáltató (aki megbolygatná a piacot) meg nemfog jönni, mert neméri meg neki. Ezzel szemben BP-en elõbb-utóbb fejlõdni fog, mert a piaci helyzet egyre szorosabb lesz.

Nade, hogy on is legyen: CSS3 Raindrop
Malakai
Hozzáteszem, a fõvárosban is teljesen változó, hogy hol milyen netet találsz.
Spec nekünk vidéken jobb lehetõségek és több szolgáltató volt, mint itt ebben a házban, és ez a belváros pereme. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Voyager5
Azért mert rossz környéken lakunk 😄.
Nemnagyon van konkurencia és szar szolgáltatásért is kérhetnek sokat.
Itt simán elkérnek 10K-t egy nyomorult 8Mb/1Mb-ért, a fõvárosban pedig rendelhetsz 80Mb/25Mb-ot 4500-ért...
login.php-ba

#
$sql = "SELECT * FROM users ";
#
$sql.= "WHERE (nick='".$nick."'";
#
$sql.= " AND jelszo='".$pass." AND active='1')";

A user táblában pedig létrehozol egy 'active' nevû mezõt, alapértelmezetten legyen 0 az értéke (phpmyadmin-ban össze lehet barkácsolni). + csinálsz egy user_confirm.php (vagy ilyesmit 😄), amit csak admin joggal lehet elérni (elõtte nem árt létrehozni az admint, különben ... 😄), és itt select * from users where active=0 val kiíratod azokat akik nem aktiváltak. Raksz melléjük egy linket user_confirm?kit=2342, a php-ba meg if (!empty($kit)) akkor updateled a $kit id-jû arcot.

Én úgy tudom ott több az üvegszálas és belföldön van 50mb/s, külföldre meg 10mb/s. + vagyok román torrent oldalon és minden torrent maxxal jön :o (mondjuk magyaron is, de itt 1-2 seeder esetén is).

Terensz
Mármint kevesebb a szakadozó ADSL, vagy átlagban nagyobb sávszéleket kapnak, mint a magyarok, vagy stabilabbak a pont-pont mikró kapcsolatok Romániában? Azaz: hogyhogy ott jobb a net?

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

Krszti1160
Helló 😊
Off: Nálatok jobb a nett mint nálunk szóval nem vagytok elmaradva 😄 ON!
Lenne egy kérdésem :
Találtam a netten egy regisztrációs scriptet vagy mit 😄 na szóval, hozzá tettem egy sms-mezõt meg egy active mezõt...
Azt akarom elérni, hogy az adatbázisnál minden felhasználónak én aktiváljam a számláját...
Ezt hogy tudom elérni?

reg_check.php register.php

Ajánlottak egy ilyet (idézem a hsz-t): "Elég ha a regtáblában létrehozol egy mezõt. Így ezen regfile-al alapból 0 lesz.
A beléptetésnél le kell kérned ezt a mezõt és ellenõrizned, hogy manuálisan átírtad-e 1-re vagy még 0."

Ez meg van, de nem tudom a login.php-ba lekérdezni (még csak kezdõ vagyok, s a netten nem találtam ilyet) login.php

Valaki tudna segíteni? Vagy valami megoldást adni? Elõre is köszönöm. Üdv.
OFF: románoknál jobb a net mint nálunk 😞

Ahol napi sok millió nem 300 000 hanem 50 millán felül van látogató, ott a szöveges tartalom 1% a a képi vagy éppen videó tartalomnak... ha meg napi 30GB al nagyobb a forgalmuk nagyobb, a többi 70 terra mellett se nem oszt se nem szoroz az a 30GB neked sok mert annak látod, de ha megnézed komolyabb szervertermekben azért 50 terrás hálózati merevlemezeket használnak, és már itt romániában is 500Gbit ig el lehet elmenni extrém nethasználattal, ott nem fog számítani az a 30GB és tömörítés esetén meg kell +30% szerver ami csak a tömörítést végzi el több áram fogyasztás több költség ilyenekkel mint ez amit elmond lehet bánni, de nem éri meg és ezt minden webfejlesztõ kezdte észlelni, mert már nem csak explorer firefox crome opera safari és társai vannak hanem mobil készülékek is, amik ugyancsak neki álltak nem mobil készülékekre készített weboldalak futtatására... így már nem érdemes megtenni hogy eltérj a kijelölt úttól és böngészõre bízd hogy van 3 paragrafusod egymás után vajon melyiket hol zárja be... a google is csak a fõ és keresõ oldalát optimalizálja amennyire tudja mert azt muszáj mert sokan vagyunk sokat akarunk, és brutális forgalmat kell lebonyolítson, de már nem html en sporol, neki látott és csak scritpet ír, mert a html nagyon hosszú, scriptekkel mindent hamarabb megold... csak megteheti mert van hozzá annyi fejlesztõje, és nála 1 fölösleges karakter 3 új szervert jelent. Itt sgn meg mi a forgalom szerintetek 😄 Ne nevettes, mindenki feljönne aki magyar még akkor sem volna napi 20 milla letöltés 😄 mi az? semmi. 1 adatbázis szerver több száz ennél nagyobb oldalt ki tud szolgálni, fõleg hogy itt nincs is adatmennyiség, mert az összes feltöltött anyag sem lehet 500GB a letöltésekre gondolván írtam ilyen sokat, mert ott lehet van, de ez több mint x+2 év eredménye és x nagyobb mint 10. és abból a soknak tûnõ anyagból havolna ha 100Gb ami aktív tehát legalább 1 valaki letölti. Szóval unatkoztam, további jó szórakozást.
CSS-sel, meg JS-tel van olyan.

Ha már lehagyják a záró tageket, akkor miért nem tömörítik inkább a kimenetet, az összes > és < tagok között lévõ whitespace-t, sortörést, tabot eltávolítva, esetleg a html entities-ek eltávolítása és az oldal kódolásának átálításával utf-8-ra is csökkenne az adatátvitel és így lehet xhtml strict is amit aztán sokkal könnyebb lesz majd valamikor html 5-re "átalakítani".

lamase
Nem mindenképp azoknak szól, csak érdekesség. Bár nem is tudnád mennyi mindenre nemgondolnak, itt sg-n is elég nagy forgalom van, mégis tele az egész hibával (mysql injection)

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

de aki ilyen nagyforgalmú site-ot üzemeltet, az biztos rájön magától is az ilyenekre, nem a gugeles srácoktól hall róla elõször 😊
lamase
igazából az a probléma, ha egy livejasminhoz hasonló oldalba vannak benne ilyen szemetek, ahol kb napi 300.000ezer egyedi látogató van (lehet keveset mondtam), az pl 100 felesleges karakternél 30giga adatforgalom a szervernek. Nem mindegy.

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

kérdés, hogy egy xMb/s kapcsolatnál mennyit gyorsít az, ha kihagyunk pár karaktert a kódból
még ha sok is van belõle, szerintem akkor sem lesz jelentõs mértékben gyorsabb
Sima HTML még talán valid is.

A Googlenél mondták, nekem valami olyasmi, mintha azt mondanák, hogy: nem kell tetõ a házra, vagy nincsen szükség falakra. Szerintetek?

ok, sikerült. a margin: auto-ra nem reagált, de végülis nem gáz.

Terensz
Szemmel láthatólag ugyanaz az oldal végzi a mûveletet és hívja meg a formot. Akkor meg minek szenvedni ezzel: action='$_SERVER' (ami amúgy is helyesen action="'.$_SERVER.'" lenne), miért nem egyszerûen csak action="" ?

Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést

biomage
nézted a címsort hogy hová megy a submit után?
egyezik azzal amin épp voltál?

Esetleg adj 1 linket
Lecsekolom mi a baj ott

Flamer
sajnos erre is 404 error.

megprobáltam amugy és persze a hibákat se adja ki.. ha épp nem jpg-t hanem mondjuk txt takarnék feltolni. minden 404. :|

http://loal.atw.hu

Ezt beírod így, elvileg ki kellene néznie így is valahogy.
Ha középre akarod akkor rakj egy <div id="mail_container">-t elejére, css meG:
#mail_container
{
margin: auto;
}

Ha meg az inputokat akarod akkor css:
input { margin-left: 5px; } ez pl dob neki balra 5 margót.

abban segítene vki, hogy ez (lent) eddig táblázatban volt megoldva, de most ugye, hogy "megtértem" a div-be kellene vhogy bedobnom.

<form id="form2" name="form2" method="post" action="mail.php">
<p><strong>Név:</strong>
<input name="neved" type="text" size="30" />
</p>
<p><strong>E-mail cím:</strong>
<input name="email" type="text" size="30" />
</p>
<p><strong>Üzenet:</strong>
<textarea name="szoveg" cols="24" rows="5"></textarea>
</p>
<p>
<input name="submit" type="submit" value="Mehet" />
</p>
</form>

egy mail küldõ.

köszönöm!!!

hát igen...ez nem megy, megoldottam úgy, hogy a szövegblokkok között nagyobb helyet hagytam. így olyan, mintha középen lenne.

biomage
azt hittem ha a sima align müxik akkor a vertical is
Mondjuk a sima align is csak akkor ha a divbe rakom, cssnél már nem

Ability
A gond ezzel csak annyi, hogy 'align' tulajdonság nem létezik, a vertical-align pedig csak table-cell display érték mellett vezet eredményre.

Vízszintesen, blokkszintû elemeknél (pl: DIV, P, stb...) 'auto' oldalsó margókkal lehet, illetve IE alatt lehetséges, hogy 'text-align'-t is használni kell a szülõobjektumnál. Az inline elemeket pedig az elõbbi text-align tulajdonsággal lehet középre helyezni.

Függõleges középre helyezést többnyire csak abszolút pozícionálással lehet elérni. top: 50%; margin-top: -(magasság fele)px; Tehát negatív margót kell megadni az 50%-ra pozícionált elemnek, ami mindig az elem magasságának a fele.