22786
Html-, css- és php-help
-
#16662 Alapvetően az a különbség amit passatgt leírt. Annyival kiegészíteném, hogy ezek nem szabványok, hanem ajánlások.
Mélyebb különbségek is vannak, de ahhoz kéne ismerned legalább az XML fogalmát.
Legegyszerűbben megfogalmazva talán: Az XHTML az a HTML megújulása XML alapokon. -
Cat 02 #16661 Ha érdekel a téma, akkor épp, hogy el kéne kezdeni tanulni ;D -
#16660 más szabvány a kettő, pl sima html-ben a sorköz az ugye <br>, xhtml-ben meg <br/>
ha hobbi csak, akkor felesleges vele foglalkoznod, mármint az xhtml és a html közötti különbséggel:) -
BEE LEE #16659 hűűűűű... na azért azt már nem.
az a helyzet, hogy a php, mySQL, javascript nekem nem kínai, hanem egyenesen butáni nyelven van.
nem vagyok programozó és nem is foglalkozom ilyenekkel, de hobbyból
érdekel ez a téma.
különben hogy meg is értsem, lefordítaná nekem vki paraszt nyelvre, hogy
miben tér el az XHTML és a HTML?
Nem szájbarágósan, csak, hogy ez miben jelenik meg?
köszi. -
#16658 Akarod mondani megtanulod a (X)HTML, CSS, Javascript, PHP és mySQL-t:) Ez a minimum:) -
karajjj #16657 css-t? miért? -
BEE LEE #16656 a drupál szót az előbb olvastam, de kirázott a hideg :)
asszem inkább megtanulom a css-t.
köszi a segítséget! -
#16655 Joomla, Drupal, Wordpress, Moodle, stb. mind eszközök, mind másra alkamasak. Joomla/Drupal pl portálokhoz, Wordpress blogokhoz, Moodle oktatási rendszerkhez, stb. Őket nevezzük CMS-eknek.
Én nem szeretem őket, de ha valakinek futószalagon kell gyártania az oldalakat, vagy nem akar megtanulni programozni, azoknak teljesen jó.
Viszont ezeket is meg kell tanulni használni, és egy laikus számára az sem két perc. Olvass, nyomogasd és rájössz, jó-e neked, vagy sem. -
karajjj #16654 szia, inkább a drupalt ajánlom, a joomla szerintem a legbonyolultabb cms mind közül, áttekinthetetlen és buta -
#16653 $eredmeny_array=mysql_query('SELECT * FROM tábla ORDER BY datum DESC');
while ($eredmeny=mysql_fetch_array($eredmeny_array)) {
print '<div>'.$eredmeny[szoveg].'</div>';
} -
BEE LEE #16652 Hali.
Bár a kérdésem nem a html-hez tartozik, itt vannak szakértők.
Szóval, a joomla-ról mi a véleményetek?
Azt olvastam egyszerű vele regisztrációs oldalakat (ahol be kell regelni), és olyan veboldalt is, amit én elkészítek, de az adott személy (hozzá nem teljesen értő) bizonyos részekbe bele tud nyúlni (kép feltöltése, stb.).
Még csak leszedtem és leírásokat is róla, de nem ismerem.
Mivel, mint írtam itt szakértők vannak, remélem nem gáz, hogy feltettem a kérdést. Köszi.
-
kriszfekete #16651 Addig megvagyok vele, hogy beírnak egy szöveget, és elmenti az adatbázisba. Ez a meghívásos része ködös csak nekem, hogy azt hogyan tudom megcsinálni, h kerüljön ki a főoldalra. -
#16650 oops, lassú voltam -
#16649 HTML, PHP, mySQL.
mySQL - elkészíted az adattáblát - id, szoveg, datum
HTML-el elkészíted a form-ot, action-el meghívod mondjuk önmagát.
PHP-val a html tetejére megírod az adatfogadást ($_POST), az adatbázisba küldést (mysql insert) és a listázást (mysql select).
Végül HTML és PHP segítségével kiíratod az eredményt ahova szeretnéd. -
Cat 02 #16648 Létrehozol egy adatbázist.
Létrehozol egy HTML oldalt, amin lehet adatokat küldeni az adatbázisba. (PHP-val célszerű, az a legegyszerűbb)
Kilistázod az adatokat az adatbázisból
Beillesztesz melléjük Facebook like kódót.
Facebook kód
PHP form
Adatbázis -
kriszfekete #16647 Sziasztok!
Remélem, hogy tud valaki nekem segíteni, egy form-ot szeretnék létrehozni. A form-nak azt kellene csinálnia, hogy küldje be a tartalmat a honlapra, és jelenítse meg ott, valamint generáljon neki egy új oldalt. Gyakorlatilag egy ilyen formot kéne készíteni: www.lajkmania.com ahogy ezen a honlapon is van (jobb oldalt beküldés rész). Hogy lenne ez megoldható? Előre is köszönöm a választ.
Krisz -
#16646 megy, csak én kúrtam el:D -
#16645 akkor szólni kell St-nek hogy írja át az ezsgét :D -
#16644 Hmm, miért, hol nem működik? -
#16643 létezik crossbrowser-es overflow-x hidden?:) -
#16642 Méretezd a weboldalt az iframe méretére:) -
Cat 02 #16641 Abból van pár:
http://www.1stwebdesigner.com/resources/top-jquery-chart-libraries-interactive-charts/
http://www.jqplot.com/ -
#16640 jah ez inkább ie fjucsör -.- akkor nemtom mi legyen :D -
#16639 ezt a css zoom opciót még mindig nem támogatja a legtöbb böngésző, vagy mi van? :/ nem bírom lekicsinyíteni iframe-be a weboldalt :(
<style type="text/css">
iframe {
zoom:85%;
margin-left:-200px;
}
</style> -
karajjj #16638 ilyen grafikonokat mivel tudok mindig dinamikusan generálni az adatbázisból listázott adatokból? elsőre jqueryre tippelek -
#16637 Vagy csal, vagy pedig:
http://en.wikipedia.org/wiki/Memoization
Amennyiben az utóbbi az igaz, akkor azért nem olyan rossz ez... Bár kétségkívül nyers erőben lassabb a JS engine, mint a többi modern böngészőben. -
#16636 vergődik az M$ -
#16635 -
#16634 még fősulin csináltam ilyet Java házi feladatként, de most biztos nem fogom megtalálni. :( -
#16633 HTTrack Website Copier-nél, be lehet állítani, hogy mit mentsen, egész oldalt, aloldalakat, linkek mélységét, letöltő szálak mennyiségét, stb
jó cucc, csak el kéne olvasni a manualt :D -
#16632 pl itt vannak képek, amiket nem akarnék egyesével mentegetni, mert van egy pár, és ezeket kellene egyszerre lementeni :) http://hotpursuit.needforspeed.com/sites/hotpursuit.needforspeed.com/files/ -
Cat 02 #16631 Jaa, hogy neked olyan kell ami auton linkre is kattint és onnan is ment ? Olyant nem tduok -
#16630 ez sem jó, ez is csak azt menti ami éppen az adott oldalon van. bár ennnyi szenvedés után lassan már kézzel is lementhettem volna xD -
#16629 megnézem thx. még jó h van foxom is :D hurrá :P
am a HTTrack Website Copier-t használtam volna megint, csak ez az egész oldalt tükrözi, de még a linkelt oldalakat is lekapja kb :D plusz ez most megáll valamiért már az elején :/ -
Cat 02 #16628 Erre tudok most így gondolni. -
#16627 Nekem rémlik. Én régen ilyenre valami webzip nevű programot használtam. De nem tudom él-e még. :) -
#16626 hali!
létezik olyan program, ami egy adott weboldalról pl csak a jpg-ket menti le? függetlenül attól, hogy milyen mappában vannak, milyen menü alatt stb. -
#16625 próbálkoztam XD
a naptárról meg majd csak jövhétvégén kérdezősködöm, ha elakadok... :D bár valahol biztos el fogok... :) -
bracsek #16624 és hogy lett meg? -
#16623 megvan a hiba...
UPDATE news SET title = '$title' AND text = '$text' WHERE id = '$passkey
helyett:
UPDATE news SET title = '$title', text = '$text' WHERE id = '$passkey
kell XD