22786
Html-, css- és php-help
-
bracsek #16622 jah és általában akkor lesz 0 egy mező értéke ha véletlen int maradt a típusa de ez akkor fordul elő ha soha nem is volt más értéke... ha volt más akkor nem lehet int. -
bracsek #16621 $sql="UPDATE news SET title = '$title' AND text = '$text' WHERE id = '$passkey'";
echo $sql;
$result=mysql_query("$sql");
amit ki ír azzal meg írány a phpmyadmin és futtasd le az megmondja mi a gond. -
#16620 $title = $_POST['title'];
print $title;
$sql="UPDATE news SET title = '$title' AND text = '$text' WHERE id = '$passkey'";
$result=mysql_query("$sql");
if($result){
echo "<br><center>Az adatbázisba sikerült frissíteni a hírt!</center><br>$title";
}; -
#16619 Háde előtte, és utánna is ki van íratva, és nem üres :S -
bracsek #16618 A $text változó értéke 0 hidd el. -
#16617 átírtam textre, a title-t is, de így is 0 értéket kapott, ezzel a paranccsal:
UPDATE news SET title = '$title' AND text = '$text' WHERE id = '$passkey' -
#16616 a kódolással nem lehet gond, mivel a szöveget, a text-et átírja, csak ezt a title-t nem akarja :S
Sztem átírom a táblát, h az is text típusú legyen... -
#16615 én még nem találkoztam ilyennel, úgyhogy nem tudom rá a választ, lehet a szöveg kódolása olyan, amit nem ért a mysql szerver. mentsd a fájlodat utf8-ba (BOM nélkül). adatbázis kiválasztás után meg szúrj be egy mysql_query('SET NAMES utf8'); sort. egyebet nem tudok mondani... -
#16614 $sql='UPDATE news SET text = "'.$text.'" WHERE id = "'.$passkey.'"';
echo $sql;
Ha jók az adatok de még mindig probléma van, az echo-zott kimenetet futtasd le myadmin-ban. -
#16613 am pedig a varchar(255) -ra gondoltam, h hátha az zavarhat bele... -
#16612 szóval ki lett íratva, a feldolgozás előtt, és után is, jó a tartalma, csak a feldolgozás közben történhet valami...
Kipróbáltam úgy is, h egymás után tehát 2 külön parancsban firssítettem le, de úgy is 0lessz belőle :S -
#16611 tudom, de biztosabb ha az egész mondatot látod, attól még lehet elírás... szóval egy echo $sql; nem árt.
amúgy a DEFAULT NULL-nak csak az INSERT-hez van köze. -
#16610 őőő, a 2. sorban írtam, h kiírattam a változó tartalmát... De abban az van, amit szeretnék, h belekerüljön az adatbázisba... -
#16609 a mysql azt teszi bele, amit megadsz neki. írasd ki az sql mondatot php-ban mielőtt lefuttatod, akkor látod, hogy mi megy át a mysql-nak. -
#16608 De valami gond mégis csak van...
Az adatbázisba a title helyére 0-t tesz :S Kiírattam a $title tartalmát, de az nagyon nem 0 :D
Akkor lehet, h mégis csak az adatbázis a ludas?
A tábla létrehozásánál ezt használta a title-re:
`title` varchar(255) DEFAULT NULL,
Nem kellene valami másra átírni, vagy ennek jónak kell lennie? -
#16607 lál, télleg csak figyelmetlen voltam XD
csak azthittem már, hogy ezt is valami kacifántos módon kell megoldani, mert ugyanabban a fájlban van... :D -
#16606 szöveget mindig ' (felsővessző) közé kell tenni: text = '$text' -
#16605 Á, értem :D így már oké :D
Viszont már csak 1 valami van hátra, h teljes legyen, és egész :D
Frissíteni, hogy tudom?
Én ezzel próbálkozok, de nem az történik, amit szeretnék:
$sql="UPDATE news SET text = $text WHERE id = $passkey";
$result=mysql_query($sql);
if($result){
echo "Az adatbázisban sikerült frissíteni a hírt!";
};
Remélem ezt is valami kacifántos módon kell megoldani XD -
#16604 AS amolyan alias név, kapcsolt tábláknál van értelme, vagyis ha több táblából kérsz le adatot.
"SELECT id as title, text...
ezzel tulajdonképpen az id-t kéred le, csak title-ként kapod meg :D
ha most neked az id, title, text kell, akkor SELECT id, title, text, FROM news WHERE id=$id mondat kell, ezzel egy sort kapsz vissza
$adat = mysql_fetch_assoc($p);
akkor a $adat egy tömb lesz: $adat['id'], $adat['title'], $adat['text']...
ha most átírod hogy SELECT title AS kiskutyafule .... akkor $adat['kiskutyafule']-ben lesz a title -
Cat 02 #16603 Ez akkor jó, ha pl olyan selectelsz, hogy count(id) és akkor count(id) as vmi akkor utana hivatkozhatsz ra vmi neven. -
#16602 nah találtam egy módszert, ami kiírja, de a title oszlopot nem... Valószínű azzal van valami gubanc...
ezzel mi a baj?
`title` varchar(255) DEFAULT NULL,
Egy maximum 256 karakteres szöveges cella akarna lenni :D
Vagy itt van a gond?
$sql = "SELECT id as title, text FROM news WHERE id = $id";
Ez az as dolog számomra új... -
Cat 02 #16601 http://php.net/manual/en/function.mysql-fetch-assoc.php
Rengeteg példa :) -
#16600 nah ez már kiír valamit, de tól sok mindent XD
pl íme egy részlet:
1array(6) { ["id"]=> string(1) "1" ["poster"]=> string(10) "Hunturityi" ["posted"]=> string(10) "2010-09-04" ["postedtime"]=> string(8) "09:05:37" ["title"]=> string(32) "Az adatbazis hamarosan elkeszul." ["text"]=> string(363) "K...
Hogy szabadítsam meg a kiíratást a felesleges dolgoktól? Illetve, nekem az egészből csak 3 dologra lenne szükségem belőlle... -
#16599 ezt akkor írja, amikor a mysql_query() által visszaadott érték false, amit a mysql_fetch_assoc() nem emészt meg. szóval valahol a query környékén, vagy előtt van a hiba.
valami hasonlót próbálj meg:
$m = mysql_connect('localhost', 'root', '1234') or die('connect');
mysql_select_db('adatbazisod') or die('db');
$q = mysql_query('SELECT * FROM tabla WHERE id = 12334234', $m) or die('query');
echo mysql_num_rows($q);
var_dump(mysql_fetch_assoc($q)); -
Cat 02 #16598 SELECT id,blabla,valami,sokminden,name,email,etc FROM tabla WHERE id='$id' -
#16597 És hogy lehetne megoldani, h ne csak egyetlen elemet adjon visza, hanem az egész sort.... -
#16596 Érdekes, mert ennek így szerintem is jónak kellene lennie. Esetleg azt próbáld meg, hogy csak simán a $row -ot iratod ki, mert jelenleg egyetlen egy értéket ad vissza ez a szelekt, nem tömböt. -
Cat 02 #16595 Őszintén szólva nem tudom, olvasgasd utána assoc-nak, lehet azzal van baj, vagy próbáld meg mysql_fetch_row-val és $row[0] akkor az első elem talán. -
#16594 Húha, ez ennyire nehéz kérdésre sikeredett? :D Akkor a naptárról nem is beszélek :D -
#16593 Van, persze :D Még előtte kiírattam is a $id-t, hogy van-e tartalma...
$sql = mysql_query("SELECT id FROM tabla WHERE id='$id'");
$row = mysql_fetch_assoc($sql);
ebben a formációban viszont nem warningol, de nem ír ki semmit se :S
Csak mex a lekérdezés előtt, az $id-t kiírja nekem :D -
Cat 02 #16592 Hát, van olyan id ? Illetve a $id nem üres ? Így ránézésre jónak kéne lennie, de időtlen idők óta nem nyúltam PHPhez :D -
#16591 illetve, ha így csinálom:
$sql = mysql_query("SELECT id FROM tabla WHERE id='$id'");
print "ID:<br>".$row['id']."";
akkor nem worningol, de nincs érték... :S
Mármint, nem ír ki semmit... -
#16590 én is ezzel próbálkoztam, de a következőt írja:
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /elerisi_ut/fajl.php on line 44
Mi lehet a baj? -
Cat 02 #16589 $sql = mysql_query (select id from tabla where id = "'.$id.'");
$array[] = $row['id'];
Márha jól értelmezem mire gondolsz. -
#16588 azt hogy tudom megoldani, h egy táblából, csak 1 sort vegyen figyelembe (ahol az id megegyezik, a $id-vel), és írassa ki a tartalmát egy tömbbe? -
#16587 Ha valaki dolgozott esetleg külföldi cégnek ilyen webes témakörben, dobna egy privátüzenetet? Lenne egy rövid kérdésem.
Előre is köszi -
ldavid #16586 le van -
#16585 könyvtárlistázás le van tiltva? -
ldavid #16584 nincs semmi.
igazából csak azért zavar, mert a keresőket letiltottam, és csak pár ember ismeri a címet -
#16583 Nincs hotlinkelt kép se ott az oldaladról?
Bár nem is tudom analytics azt látja-e.