22786
Html-, css- és php-help
-
#16302 En a CSS:
#starbar .outer {
position: absolute;
height: -20px !important;
left: 0px;
top: 0px;
background: url(/images/radio/stars.png) no-repeat 0px 0px;
}
Ebben levo height: -20px !important; nem tetszik neki. Ha atirom top: -20px; akkor eltunik az egesz szavazo. Viszont az igaz, hogy nem relative a div. -
bracsek #16301 De jónak jó. -
#16300 Gondolkoztam ezen a if(mysql_num_rows($q) != 0) dolgon.
A if(mysql_num_rows($q)) nem jo? Csak az elejerol levettem a ! jelet. -
bracsek #16299 position absolute top -20 egy position relatives divbe. -
#16298 A CSS validator azt irja: Value Error : height -20px negative values are not allowed : -20px -20px
Mivel helyettesitheto? -
bracsek #16297 connect_mysql(); //saját függvény
INSERT
mysql_query("INSERT INTO tabla ('ertek') ");
SELECT
$r=mysql_query("SELECT * FROM tabla");
while($ro=mysql_fetch_array($r)){
}
UPDATE
mysql_update("UPDATE tabla set mezo='ertek' feltetel ");
// nincs db close mert a php normálisabb helyeken zárja a kapcsolatot mikor lefutott kivéve ha előre jelzed hogy perzisztens kapcsolatot szeretnél.
Tényleg van akkora karaktersporoló mértéke? -
#16296 Az egyszerusitesi kerdesem vegyetek targytalannak, ertem a valaszt. :) -
#16295 Jaja tudom, csak regebben az egesz megkozelites idegen volt tolem. Anno mikor elkezdtem programozgatni akkor meg basic, pascal meg !assembly!-t tanulgattam, igy sokaig nem igazan ertettem a lenyeget.
Aztan elovettem a temat ujra, es most mar valamennyire latom az elonyeit.
Persze a sima weblapoknal felesleges hasznalni, mert mire megirok egy osztalyt addig 5x annyit meglehet csinalni a hagyomanyos modszerrel.
Az igazi ereje csak a nagyobb volumenu rendszereknel jon ki. Na majd remelhetoleg elobb-utobb olyanhoz is lesz nemi kozom. -
#16294 Jó is az, de sima weboldalak esetén figyelj arra, hogy nagyságrendekkel lassabb az OOP-s PHP feldolgozás. Elsősorban összetettebb és intranetes rendszereknél célszerű a használata. Vagy át kell térni ASP/JSP-re:) -
#16293 En mostansag a doctrine-nal szemezgetek, de meg nem alltam neki megtanulni.
Mostanaban rakaptam az OOP-re :D -
#16292 $db->connect();
INSERT:
$data['mezőnév'] = 'érték';
$db->query_insert("news", $data);
SELECT:
$sql = 'select...';
$rows = $db->fetch_all_array($sql);
foreach($rows as $record){
echo "$record[mezőnév]";
}
UPDATE:
$data['mezőnév'] = 'érték';
$db->query_update(táblanév, $data, "feltétel");
$db->close();
-
bracsek #16291 hát objektummal nem kiccsit hosszabb?
psel-t írok és ez jelenik meg:
$row=mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM `` WHERE `` = '' "));
nem sorolom fel de még van vagy 20 ilyen rövidítésem különböző dolgokra
vagy lapozasra:
lapozas("SELECT * FROM `` WHERE `Sub`='$id' "," [ "," ] ","pre",SEOLINKS);
de inkább hajlok mostanában az 1 soros smarty kódokra... tudom lassabb és terhelőbb de a fontosabb oldalakat megírom php ban a többi oldalt meg templateből renderelje ki.
-
Cat 02 #16290 Gondolom biomage arra reagált, hogy sortörés van ütve az egyes részek után a kódban.
Én pl szeretek SQL utasítást írni, bár nem szoktam olyan sokat, de pl CI-nek fura volt megszokni, hogy máshogy (is) lehet lekérdezést írni -
#16289 Koszi ez jol nez ki. :) -
#16288 Megérteni jó, de jómunkás ember nem szeret ennyit gépelni és objektumokkal végzi a lekérdezéseket:)
Pl.: MySQL Wrapper Class -
#16287 Sikerült itt hülyeséget írnom. Felejtsétek el. Úgylátszik a whisky megtette a hatását.
Megyek inkább Monkey Islandot telepítek :D -
bracsek #16286 gyereknyelven, /me baba :D szereti ezt a nyelvet. -
#16285 Jah, értem:) -
#16284 Nem értem, hogy írtam?:) Gyereknyelven írtam, hogy érthető legyen:) -
bracsek #16283 de te átnézted a kérdését, én meg csak azt hogy a count helyett mysql_num_rowst használ ami köztudottan fölösleges szerverterhelést generál, mondom én ezt aki minden lapozást num rows al szokott csinálni :D -
Cat 02 #16282 Én Accessben mindig így írtam, de PHP-ban sose :D -
#16281 Én sem ismerem a táblaszerkezetét, csak a leírása alapján sakkoztam ki, feltételezve, hogy a radio tábla tartalmazza az id, a vote a date, parent és ip mezőket és így akarja a date mezőt lekérdezni radio.id ill. ip alapján.
Pedig hányszor írtuk már, hogy a táblastruktúrákat is mellékeljék, ha segítség kell:) -
#16280 nem, azt a fajta kódolást. -
#16279 Hopsz, nem frissíttem. -
#16278 Mármint az xD a végén nem oda tartozik. -
#16277 Azt szerintem nem tudod egyszerűsíteni, mert ha már van értéke akkor nem boolean értékű lesz (tehát hamis, ami végülis egyenlő a 0-val), hanem egész. Így tudod írni még, egy karakterel kevesebb: if(mysql_num_rows($q) > 0) xD -
#16276 A mysql_num_rows integert (egész számot) ad vissza, ha nincs sor akkor 0, minden más esetben a sorok száma.
f(mysql_num_rows($q) != 0) ez szerintem ugyanaz mint if(!mysql_num_rows($q)) :) -
bracsek #16275 $hany = mysql_result(myslq_query("SELECT COUNT(votes.date)
FROM radio, votes
WHERE
radio.id=$id AND
votes.ip=$ip AND
radio.id=votes.parent"),0);
// Én így optimalizálnám php és mysql kapcsolatának terhelését megelőzéséért. A hany tartalmazza hogy mennyi daltum van kiválasztva.. a SELECT et nem néztem meg hogy értelmes e de bízok MerlinW ben hogy jól megírta.
if($hany>0){
} -
bracsek #16274 persze, hogy az elvárásoknak megfelelően hülyeségeket írsz. -
#16273 Ezt nem hiszem el. Ott a pont. Igazad lett, hogy elobb irassam ki az $ip es $row tartalmat... az $ip ures volt!
En hulye, meg a $q tartalmat nezegettem.
A if(mysql_num_rows($q) == 0) is atirtam if(!mysql_num_rows).
Ezt hogy egyszerusitened? if(mysql_num_rows($q) != 0) -
#16272 Attol, hogy kivetted a ket szokozt nem lett jo, de en ugy tom, hogy az nem szamit. ...tevedek? -
#16271 Én néztem, de nemigazán tudom, hol lehet a probléma.
Csak tippelem, hogy a lekérésnél, de magát az adatbázis szerkezetet neked kell ismerned.
$q=mysql_query("SELECT date FROM votes WHERE ip = '$ip' AND parent = '".$row['id']."'");
Ez a sor magyarra fordítva kb. annyi:
"Válaszd ki a "date" oszlopot a "votes" táblából, ahol az "ip" oszlop megegyezik $ip változóval ÉS a "parent" oszlop megegyezik a $row["id"] változóval.
ha nem lenne "date" meződ akkor hibát kapnál, ha nem lenne "votes" táblád akkor hibát kapnál, ha nem lenne "ip" meződ akkor hibát kapnál, ha nem lenne "parent"- ed akkor is hibát kapnál.
lehet, hogy a "date" helyett olyat kéne választanod, amiben tuti biztos van adat (bár az se biztos, hogy a date-ben akár néha nincs)
a lekérés előtt írasd ki az $ip változót, és a $row["id"]-t, hogy mi van
bennük.
Próbáld meg a lekérést assoc tömbbe rakni, és irasd ki azt is, hogy mit ad vissza a lekérés. var_dump(mysql_fetch_assoc($q));
Maga a if.. else szerintem jó, habár apró megjegyzésként csak annyit, hogy ha azt akarod ellenőrizni, hogy van-e visszaadott sor akkor talán egyszerűbb ez a forma:
if(!mysql_num_rows($q)){..} nem oszt nem szoroz amúgy csak pár karakterrel kevesebbet ütsz le :)
#16253: Köszi én is így gondoltam, meg nézegettem is a license-ket, csak bekavart valami CLA license, de azthiszem az csak azokat érinti akik fejlesztenek az adott fw alá. -
#16270 Koszonom. Innen mar be tudom loni a tobbit. -
Cat 02 #16269 PHP-t ? Ja, az hasznos -
#16268 ezt a programozást nekem is meg kéne tanulni :D. -
#16267 Szerk: Válasz 'Agy Halott'-nak:)
$q_array=mysql_query('
SELECT votes.date
FROM radio, votes
WHERE
radio.id=$id AND
votes.ip=$ip AND
radio.id=votes.parent
');
$q=mysql_fetch_array($q_array);
foreach ($q as $value) {
print $value.'<br />';
}
vagy
$q=mysql_result($q_array, 0);
print $q;
vagy
$q=mysql_num_rows($q_array);
print $q; -
#16266 persze hogy nem jó :D
$q=mysql_query("SELECT date FROM votes WHERE ip='$ip' AND parent='".$row['id']."'");
így van jól szerintem. -
#16265 A problemamra nincs otlete senkinek? [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1043617395&no=16241]#16241[/URL]
Akkor ugy teszem fel a kerdest, ha van ket adatbazis stations es votes
es a stations tartalmazza a radio adatait a votes a szavazasokat, akkor ti hogyan kernetek le azt, hogy egy adott ID-ju radional a latogato IP cime szerepel-e az adatbazisban?
Jelenleg $q=mysql_query("SELECT date FROM votes WHERE ip = '$ip' AND parent = '".$row['id']."'"); ez van de szerintem vmi nem jo a lekeressel. A $q erteket kiirattam var_dump($q); es ezt adta vissza: resource(19) of type (mysql result).
Most nem tom ez jo vagy rossz? -
#16264 köszi -
#16263 http://snipplr.com/view/1060/check-for-ajax-request/