Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de õ nem is azt akarja 😊
szerintem elég középre rakni a centert, és a két szélsõnek nem adni meg méretet, a szélességet majd kitöltik
Igen, próbáld ki. Méretezd át a böngészõt és megy. Épp emiatt, ha a teteje 100 %, szerintem hülyeség az alját fix méretûre rakni. Kivéve persze a header az valami info csík.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Hello Srácok!

Van egy ilyen felépítésem:

header
left, center, right
footer

a header és a footer 100% széles lesz, ezzel nincs gond.
azt szeretném, hogy a center 800px széles legyen,
a left és right pedig automatikusan egyforma.

és még egy kérdés:
ha 100% szélességet állítok be, akkor az minden felbontásnál
teljes szélességû lesz?

köszi a válaszokat!!
ha

2 éve érettségiztem, akkor még képszerkesztés nem volt, vagy tán valami paintes feladat talán, nem emlékszek már 😄
Szövegszerkesztés,Prezentáció,Weblapkészítés,Táblázatkezelés,Adatbázis kezelés(,képszerkesztés).

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

most is annyi, ha ötösöd van asszem, de nekem a suli ingyen adta
amúgy az érettségi középszinten most egy-egy word, excel, access, frontpage, meg powerpoint feladat
pxxl
kb én is akkoriban tettem le az OKJ-s vizsgát (röhej volt...), és 10.000 Ft-ért ki lehetett váltani az ECDL-t <#hehe><#idiota> szval azóta ECDL van

All hail the double x!

Voyager5
Én még anno (2002) ilyen Word, Excel, DOS bullshitekbõl érettségiztem. Igaz akkor még nemvolt emelt szint meg ilyenek. De halál unalmas volt mert ált suli 4.tõl tanultam ezeket a M$ alkalmazásokat, még win 3.11-en 😄
Legalább akkor valamit azért komolyodott a dolog 8év alatt 😄
De ez a usemap azért szíven ütött 😄
Létrehozni egy vázat és kb csak a tartalmat kellett változtatni. Illetve a linkelést leszedni a menüben, hogy magára ne mutasson.
usemap meg csak 'reklámcím' volt. Egy olyan cuccot be kellett rakni a forráskód aljába (elõre el votl készítve) és nagyjából csak az img tag-be kellett beírni, hogy usemap="#hal" (ez így le is volt írva 😄)
SQL-ben még volt 1-2 parás, amin gondolkozni kellett (halmazos, meg group by-os eredményre még egy group by, de ugye Access az olyan köcsög, hogy mindenért hibát jelez)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

loool 😄
Voyager5
Usemap? 😄
Légyszi írd le milyen feladatok voltak, csak kiváncsiságból. 😊
OFF: emelt infon elsõ feladatban csak weblap szerkesztés volt, 0 Word!!! 😄 1 órás feladattal kész voltam 10 perc alatt, jó is ez a HTML :p Pl aki csak szerkesztõben tanult, az nézhetett, hogy mi az a usemap

hát azért ez már szép teljesítmény, bár tuti, hogy bele kell tanulni a használtába
CattiBrie
Én a billentyûzettel való kattintgatással való kódolás híve vagyok. Mind PHP, mind jQuery, mind HTML/CSS. Tudom, maradi. 😊

[/spam]&#8482;

passatgt
mac-en a coda a legeslegkirályabb😊

illetve espresso jobb, csak az sajna nagyon bonyolítja az ftp-s szerkesztést, az nem jön be, de offline-ra kitûnõ

Akit nézek az mindig TextMate-tel nyomul, az jónak tûnik.

MerlinW
Kattintás nélkül is kivitelezhetõ, gondolom a prezentáció miatt csinálta így😊

[merlinw.org]

Sok a kattintgatás :s Mondjuk ha megszokja az ember okés.

MerlinW
Ez pedig egy DW CS5 JQuery Toolset bemutató:

[merlinw.org]

MerlinW
Zend Studio konkrétan egy PHP fejlesztõ környezet a legjobbak közül. Emellett miután Eclipse-en ül, lehet vele sok mást is csinálni (bármit) Java, JSP, ASP, .NET, ami csak kell.

Zend:

[merlinw.org]

Dj Faustus
" Hogy ugye van egy PHP fájl, azt fogja a szerver, lefordítja, majd futtatja. Namármost, nem lehet megcsinálni, hogy egyszer fordítsa csak, ne minden oldalletöltésnél ?"
A PHP által generált kimenetet irányítsd át egy állományba, és azt nyisd meg a böngészõben.
Például a Wordpress blogmotor NextGen Gallery modulja ilyen módon generálja az indexképeket.
Vagy ott a kimenet gyorsítótárazása (egy másik cikk).

Hát amit eddig a HTML5-bõl láttam a DW CS5-ben, az egyenlõ a nullával, de mind kettõt még csak moost kóstólgatom. Kezdetnek a HTML5 tag-eket nem is ismeri. pl.: <nav>,<section>,<article>,<header>,<footer>

Én most Aptanat használom, eddig tetszik. Mondjuk még nem tudtam rávenni, hogy CSS3-at is "támogassa" (ismerje).

CattiBrie
Oké. Én meg csak azt szerettem volna tudni, hogy amit mûvel, az valid-e. Szerintem az a Dreamweavert, amit én 12 éve láttam 😄 az nem azt generált. De ha véletlen az is volt, dobtam a szemétbe, hiszen teleszpemmelte a kódot. Az egy kaka volt. Remélem, azóta azért fejlõdött. Bár hirtelen nem fogok áttérni. Bár megsasolnám, ha véletlen valaki hozzám vágná.

Mondjuk én a Zend Studio-t sem ismerem.

[/spam]&#8482;

Malakai
A PHP Classesen van egy nemrossz cikk a compilerekrõl.
LiNK

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Voyager5
Aha köszi. Sejtettem, hogy cirka 500-600K körül van, csak azthittem, hogy esetleg valahogy meglehet úszni olcsóbban 😛.
Facebook power

Jaigen, ez más, de meg akartam kérdezni. Hogy ugye van egy PHP fájl, azt fogja a szerver, lefordítja, majd futtatja. Namármost, nem lehet megcsinálni, hogy egyszer fordítsa csak, ne minden oldalletöltésnél ? (nem vmi ilyesmit csinált a Facebook is (tudom, õ C-re átírta vagy valami hasonló))

MerlinW
Csúnya lenne, ha nem azt generálna ~90ezer forintért😊

Egyébként egy szóval sem említettem a webszerkesztõ részét. Elsõsorban a szerveroldali fejlesztõ részérõl beszéltem. Az ilyen kattintgatós oldalkészítés meghagyom az amatõröknek😊

Developer módban kb azt kapod mint Zend Studioban, csak kicsit többet.

[merlinw.org]

CattiBrie
Es valid kodot general?

[/spam]&#8482;

MerlinW
Teljeskörû és kényelmes CSS, XML, XSL, HTML5, Javascript, ASP, PHP, JSP integráció, realtime debug és CSS feldolgozás, automatikus kódtisztítás, javítás, letisztult help rendszer, hasznos template-ek, SQL táblaszerkesztés, automatikus SQL kódgenerálás, PHP/ASP/JSP recordset-ek, Spry object-ek, egyéb elõre definiált PHP/Java objektumok, unit include követés, stb.

A CS4 is jó volt már, CS5 még okosabb, kényelmesebb. Még ha nem is használtam soha, nyomogattam kíváncsiságból eleget😊 Lehet valamikor megpróbálok vele dolgozni, mert jóságosnak tûnik.

[merlinw.org]

de mi ennyire jó a Dreamweaverben?
Miért? Mit mûvelt vele?

MerlinW
Az. 2600$ (~560ezer Ft) Mielõtt csodálkoznátok nem mint magánszemély vettem😊

[merlinw.org]

Voyager5
Mármint az MC az a master collection? (nem vagyok képben)

Mennyibe fájt?
 castor
köszi!

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"

passatgt
annyira jó?😊
amúgy ez a live cucc jó lenne, de sajna mi párhuzamosan szoktuk csinálni a dolgokat, így meg gondolom állandóan összekeverednének a dolgok, mindig felülírnánk egymást

CattiBrie
HTML Validator

[/spam]&#8482;

Dj Faustus
Html Validator 0.8.6.1 Firefox-kiegészítõ
HTML Tidy
Web developer Firefox-kiegészítõ - ez meg a W3C online szolgáltatását használja - jó lokális állományokhoz is, az online felület tud javítani is

Firebug vagy mi ?

CattiBrie
Van FF addon, ami megmondja hol a hiba.

[/spam]&#8482;

MerlinW
Hmm... megvettem az aktuális Adobe MC-t, nem vagyok híve ugyan a webszerkesztõ programoknak, de amit Adobe mûvelt a Dreamweaver CS5-el az elképesztõ😊

[merlinw.org]

castor
A W3C xhtml validálást el lehet érni valamilyen módon egyszerûen és gyorsan? Gondolnék itt valamiféle megbízható átalakítóra esetleg..

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"

passatgt
már nemzetisport is ie8-azik:C

Most is eléggé az 😄

pxxl
mással csináltam eredetileg, mint ami a felül is van, de valamiért elszarja :/ hiába embedd nem jön le rendesen, és homályos, pixeles lesz 😞 <#nemtudom>

All hail the double x!

passatgt
muszáj times new roman?

pxxl
na elvileg kész, így küldöm a megrendelõnek, ahogy most van 😊

link

All hail the double x!

pxxl
jah majd holnap 😊

am azt meg lehet csinálni, h alapból aktív legyen? mert így most ár kell kattintani a flash tartalomra h mûködjön a gomb pl...

All hail the double x!

Jim Morrison
jo lesz, mar csak azt kene megcsinalnod amit a hd topikban ajanlottak.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MerlinW
Google: "php file upload"

[merlinw.org]