Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szerintem elég középre rakni a centert, és a két szélsõnek nem adni meg méretet, a szélességet majd kitöltik
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Van egy ilyen felépítésem:
header
left, center, right
footer
a header és a footer 100% széles lesz, ezzel nincs gond.
azt szeretném, hogy a center 800px széles legyen,
a left és right pedig automatikusan egyforma.
és még egy kérdés:
ha 100% szélességet állítok be, akkor az minden felbontásnál
teljes szélességû lesz?
köszi a válaszokat!!
ha
amúgy az érettségi középszinten most egy-egy word, excel, access, frontpage, meg powerpoint feladat
All hail the double x!
Legalább akkor valamit azért komolyodott a dolog 8év alatt 😄
De ez a usemap azért szíven ütött 😄
usemap meg csak 'reklámcím' volt. Egy olyan cuccot be kellett rakni a forráskód aljába (elõre el votl készítve) és nagyjából csak az img tag-be kellett beírni, hogy usemap="#hal" (ez így le is volt írva 😄)
SQL-ben még volt 1-2 parás, amin gondolkozni kellett (halmazos, meg group by-os eredményre még egy group by, de ugye Access az olyan köcsög, hogy mindenért hibát jelez)
[/spam]™
illetve espresso jobb, csak az sajna nagyon bonyolítja az ftp-s szerkesztést, az nem jön be, de offline-ra kitûnõ
Zend:
[merlinw.org]
A PHP által generált kimenetet irányítsd át egy állományba, és azt nyisd meg a böngészõben.
Például a Wordpress blogmotor NextGen Gallery modulja ilyen módon generálja az indexképeket.
Vagy ott a kimenet gyorsítótárazása (egy másik cikk).
Mondjuk én a Zend Studio-t sem ismerem.
[/spam]™
LiNK
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Jaigen, ez más, de meg akartam kérdezni. Hogy ugye van egy PHP fájl, azt fogja a szerver, lefordítja, majd futtatja. Namármost, nem lehet megcsinálni, hogy egyszer fordítsa csak, ne minden oldalletöltésnél ? (nem vmi ilyesmit csinált a Facebook is (tudom, õ C-re átírta vagy valami hasonló))
Egyébként egy szóval sem említettem a webszerkesztõ részét. Elsõsorban a szerveroldali fejlesztõ részérõl beszéltem. Az ilyen kattintgatós oldalkészítés meghagyom az amatõröknek😊
Developer módban kb azt kapod mint Zend Studioban, csak kicsit többet.
[merlinw.org]
A CS4 is jó volt már, CS5 még okosabb, kényelmesebb. Még ha nem is használtam soha, nyomogattam kíváncsiságból eleget😊 Lehet valamikor megpróbálok vele dolgozni, mert jóságosnak tûnik.
[merlinw.org]
amúgy ez a live cucc jó lenne, de sajna mi párhuzamosan szoktuk csinálni a dolgokat, így meg gondolom állandóan összekeverednének a dolgok, mindig felülírnánk egymást
HTML Tidy
Web developer Firefox-kiegészítõ - ez meg a W3C online szolgáltatását használja - jó lokális állományokhoz is, az online felület tud javítani is
[merlinw.org]
\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"
All hail the double x!
All hail the double x!
am azt meg lehet csinálni, h alapból aktív legyen? mert így most ár kell kattintani a flash tartalomra h mûködjön a gomb pl...
All hail the double x!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/