22786
Html-, css- és php-help
-
#16502 annyira gyűlölöm ezt a mocskos joomlát
agyfaszt kapok mire kibogózom h mivan...
nincs erre valami program ami összerendezi nekem szépen, tagolva?
-
#16501 Na igen az a res megint csak nem lenne szep.
Megneztem a fejlesztoi eszkozokben (IE) es maga az UL-t mutatja, hogy tullog. A benne levo utolso LI-t normalisan 3px magasnak latja.
UL BLOKK es a LI BLOKK.
Ahogy a kepet nezem a LI nem okozhatja a "letolast" am az UL meg miert logna le? -
#16500 Akkor jelenne meg jól szerintem, ha az utolsó li hátterét átrajzolod 113x22-re, és a CSS-ben a height-jét átírod 22px-re.
Ekkor azonban ott egy nagyobb "rés" keletkezne.
De biztos van valami elegánsabb megoldás, csak nemtudom mi :) -
laliking #16499 Köszönöm! működik! -
#16498 Bevallom oszinten, hogy az eredeti kod nem log tul IE 6 v. 7-ben. A jelenlegi kodot en krealtam, ui. a JS-be beraktam egy ilyet: $ul.append('<li class="jNiceSelectBottom"></li>');
Ez egy uj blokkot jelenit meg a legordulo aljan, igy annak hatterkepet allithattam be.
Am az eredeti kodban nem lehetett hatterkepet berakni a kivant helyre.
Ezekutan jott elo a jelenlegi problema, hogy tul log. Ha kiveszem azt a plusz elemet akkor minden rendben.
Ebbol esetleg nem sejted, hogy mi a gyikja? -
#16497 getTime() egy Date() object methodja.
var time = new Date();
time.getTime(); -
laliking #16496 Szép estét!
Javascripttel kapcsolatosat is lehet kérdezni?
Ha igen, akkor azt szeretném kérdezni, hogy a gépemen mi baja lehet a getTime() függvégnyek? egyszerűen nem működik.
Akartam csinálni egy visszaszámlálót, ami megmondja, hogy az aktuális óra utolsó 1/6-od (10perc) részéből hány másodperc van hátra.
A képletemet valahogy így képzeltem el:
var secs = getTime()/1000 - Math.floor(getTime()/3600000)*3600000;
secs = secs - Math.floor(secs/600)*600;
ez viszont így egyátalán nem működik.
ha a secs változónak akármi más, kézzel beírt értéket adok, akkor működik.
Nagyon kezdő vagy JS-ben szóval nagyon megköszönném, hogyha valaki felvilágosítana, hol csesztem el.
-
#16495 Igen. IE6-7-ben túl lóg. -
#16494 Egyebkent nalad is tul log? -
#16493 Jó kis problémáid vannak :D
Fogalmam sincs mi lehet a baj. De ha kideríted akkor írd le, h mivolt a megoldás, mert ilyennel még nem találkoztam. -
#16492 van egy rendezvény sorozatunk most blabla, és állítólag fennt van ezen az oldalon is a cikk róla (tegnap itt volt az egyik megálló)
hát nemtom -
#16491 "what a piece of crap." -
#16490 valakinek nagyon sok ideje van -
#16489 The Creative process -
1Emese #16488 PErsze, hogy nem, olvasni még csak tudok ^^ -
#16487 Ugye a ket uj blokknak kulonbozo float erteket adtal? Tehat nem mindketto float:left;?
#lfoot {
float: left;
width: 320px;
height: 240px;
}
#rfoot {
float: right;
} -
#16486 Meg egyszer megprobalom:
Szoval a problemam, hogy CSAK IE kompatibilitasi nezeteben a legordulo selectorom alja 11px elcsuszast general. Minden mas bongeszoben rendben van.
Elozmenyek
Az forraskod itt megtekintheto.
Van vkinek barmi otlete? Koszonom. -
1Emese #16485 Thx, de mikor megcsinálom, akkor két piros boxot vág be, és azokat nem tudommozgatni a templaten :( és így egymásra teszi a kettőt -
#16484 A footer azonosítójú blokkba rakj még két blokkot, legyen az azonosítójuk mondjuk lfoot és rfoot. CSS segítségével lebegtesd őket egymás mellé és add meg a méretüket:
#lfoot, #rfoot {
float: left;
} -
#16483 Itt már feltetted a kérdéest és válaszoltam is rá, a [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=962753855&no=71]#71-es[/url] hozzászólásomban - tessék elolvasni.
Szerintem PHP-ba és adatbázisokba ne menjünk bele, amíg nem ismerjük a körülményeket, kezdjük az egyszerűbb lehetőségekkel. -
1Emese #16482 Üdv, kéne egy kis help, hogy lehet azt megírni, hogy van egy footerem, azt a részt szeretném ketté vágni, hogy tudjak benne két oldalra rendezni?
Itt egy kép, a piros elválasztó vonal azt jelenti, hogy 2 részre szeretném vágni az alját, hogy a másik odlalra is tudjak írni.
amit a kékboxal művelek, nem jó, mert böngélszönként máshol hozza az apDIV-et...Így áll -
#16481 Fúúú...most pont nemtom megkérdezni, de sztem megadom neki a felhasználó nevem, meg a jelszavam és megmondom, hogy írjon ő... -
#16480 Chat- vagy vendegkonyv szerut szeretnetek?
File vagy adatbazis alapu legyen?
Az nem problema ha html alapu az oldal, mivel egy php-s uzenofalat is siman be lehet illeszteni. -
#16479 Sziasztok!
Kéne egy kis segítség...barinőm csinált magának honlapot és szeretne egy üzenőfalat rá...próbálkoztunk már párféle képpen, de nem igazán jártunk sikerrel...html alapú a honlap, vki esetleg tudna segíteni? -
karajjj #16478 akkor jól sejtettem, köszi szépen a választ, megpróbálkozok vele -
bracsek #16477 iframesen meg lehet csinálni, ajaxosan nem de javascriptesen igen, ajax nem futna mert más domainre kell tegyed és megakadályozza az adatközlést a böngésző két böngésző között, habár ezt meg lehet oldani hogy ne akadályozza meg de egyszerűbb json ban továbbítani az adatot.
php-t futatni szerencsére nem lehet Mentsen meg az Isten attól hogy lehessen. -
karajjj #16476 itt sg-n a topik bannerjában lehet php futtatni? mert azon gondolkozok, hogy egy rss hírforrás híreit íratnám ki
vagy ajaxosan meg lehet oldani? -
#16475 Jogos. Megtekintes.
Amire rajottem idokozben es lehet a segitsegetekre lehet, hogy az a tul logo resz maga a /*legordulo eredmenyek osszessege*/ form.form-style ul mivel megneztem az IE fejlesztoi eszkozokben. -
#16474 Nem ugyanaz. -
#16473 #16454 -
#16472 Forrás html-el együtt esetleg? -
#16471 A #16461-re nins otlete senkinek? -
#16470 Témába vágó FUU -
#16469 Ezt passzolom. :)
De igen, ezt olvastam. -
bracsek #16468 http://www.w3schools.com/HTML/html_entities.asp
Tip: The advantage of using an entity name, instead of a number, is that the name is easier to remember. However, the disadvantage is that browsers may not support all entity names (the support for entity numbers is very good).
De ez akkor sem igaz, a name ra régebbi böngészők is jó néhányat ismernek, míg kódosat egyet sem. -
#16467 Emlékeim szerint pont fordítva - de most nem találom. :/ -
bracsek #16466 kódja kevésbé kompatibilis a böngészővel mint a neve. -
#16465 Á ez tök jó ötlet! :) Köszi!
De amúgy a #60 is a kódja. Az lt inkább a neve.
http://www.w3schools.com/tags/ref_entities.asp
Entity code és entity name. :) -
bracsek #16464 < jel kódja:
<
amit:
&lt;
al lehet kiírni -
#16463 Na tessék itt is! :D
& #60 ;
& # 60;
:)