22786
Html-, css- és php-help
-
#16582 a böngésző alapértelmezetten elküldi a headerben a referert, hogy honnan kattintottak, Firefox alatt ezt ki lehet kapcsolni, más böngészőben nem tudom... viszont ha új címet írsz be, és nem egy linkre kattintasz, akkor nem küldi el, és nem lehet megállapítani, hogy mi volt előtte a böngészőbe beírva. úgy tudom javascriptben a window.history objektumban csak lépkedni lehet, linket abból nem fog semmi és senki kiszűrni, max annyit, hogy hány history bejegyzés van az adott böngésző fülön. -
ldavid #16581 az analytics a hivatkozó oldalakat csak linkek alapján állapítja meg igaz?
mert van 3 olyan oldal a listán amin biztos, hogy nincs link az oldalamra, mégis ír 8 látogatót
(vagy azt is látná, hogy milyen oldal volt megnyitva amikor beírt valaki egy másik címet, vagy könyvjelzőre kattintott?) -
#16580 Megjelent a Zend Studio 8 -
karajjj #16579 köszönöm,a főnököm örülni fog neki :D -
Easy Rider #16578 igen, lehet:
http://net.tutsplus.com/tutorials/javascript-ajax/turn-by-turn-directions-with-the-google-maps-api/
egyébként itt is nézz körül:
http://code.google.com/apis/maps/documentation/directions/ -
#16577 omg :D ez az oldal...ftw -
#16576 na hallod, megyek nagyba rohanom le a börgert kb 2008 szilveszterén, hogy legyen kaja, mert megyünk le a balcsira csajommal, tolom a tömeget a váci utcán, egyszer csak ott van elöttem egy 200 kilós bajszos, borostás nő :D majdnem letérdeltem bazzeg -
karajjj #16575 én is láttam már szakállasat, egy tv-s doboz tetejéről evett sült kolbászt mustárral a buszmegálló közepén
na de hogy ne csak off legyen:
a google maps alapú útvonaltervezőt be lehet illeszteni a saját oldalunkba valahogy? szóval, hogy ne csak a térképet mutassa, hanem az ügyfél megadhassa, hogy honnan szeretne hozzánk eljutni és célként alapértelmezetten a cég szerepelne -
#16574 Én szakállasat is, a 33-as buszon esténként. -
#16573 Ugyan.. láttam én már borostás nőt... -
#16572 dúrva lenne ha borostás lennél :D (csillagos részt feigyelembe véve...) -
#16571 Hát rám csak a csillagos rész vonatkozik - még borostás sem vagyok. :) -
#16570 Web designers vs Web developers
-
#16569 koszi ! ezt is meglesem. -
Cat 02 #16568 CutePHP -
#16567 oh, asszem egy megvan -
#16566 tudom, hogy hulyeseg, de nincs olyan nem eppen cms, vagy cms aminek nem kell adatbazis? Ez igy eleg hulyen hangzik, meg gondolom, hogy nincs, csak erdekelni. Ha nem cms akkor ilyen alap cucc, amivel mondjuk egy 10-20 oldalas oldalt lehetne online szerkeszteni vagy nemtudom. -
#16565 inkább
<div style="position:absolute;z-index:1000;width:200px;height:50px;top:50%;left:50%;margin:-25px 0 0 -100px;display:none;">
<a href="idemegyünk.php">Ide megyünk</a>
</div>
és javascript-el megjeleníted ha kell
:) -
#16564 jah egyszerűbb ha egy html-t popupolok fel, és abban az OK gomb vezet egy másik oldalra pl. -
#16563 alertet 1-2 böngészőben lehet félkövérré tenni, ha jól tudom, illetve minimálisan formázni, de szerintem jobban jársz egy popup scripttel, amelyik paraméterezhető. -
#16562 haj!
van ugye js-ben az alert ("blabla"); na a blabla szöveget lehet valahogy formázni? Boldolni, színezni, esetleg linket bele :)
vagy valami más megoldás popup alblakra, ami formázható, és "megállítja" a scriptet míg OK-t nem nyomnak? -
bracsek #16561 cURL az csak azért van mert egyeseknek olyan jól esett leírni hogy kúr :D amúgy meg a file_get_contets is pont olyan jó ha nem akarsz a headerekkel bajlódni hogy az áldozat oldal észre se vegye hogy nem böngésző kéri... -
Cat 02 #16560 A cURL nem erre van ? (kérdezi tényleg, csak hallott róla) -
#16559 Ez tök jó! Köszönöm szépen! :)
Jó tudni, hogy van olyan fv, hogy htmlentities. :) Én múltkor mindent str_replace-oltam. :)) -
<?php
echo htmlentities(file_get_contents('http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395'))
?>
-
#16557 Ja, persze.. "kedvenc". :)
A SimpleXML-t a napokban néztem az oké, de nem XML formátumú az adott oldal, mondjuk ez.
De szerintem nekem még egyel visszábbi (biztos tök elemi) lépés kell nekem, mint például hogyan kapom meg egy változóba egy oldal forráskódját? -
#16556 Ha már PHP-vel akarsz HTML-doksit babrálni (lehet JS-sel is, hála a DOM-nek), akkor reguláris kifejezések (automaták és formális nyelvek ugye a kedvenceid volt?), DOM, és SimpleXML (már ha XML-kompatibilis doksi). -
#16555 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e - és ha igen, hogyan - turkálni PHP-vel egy adott oldal forráskódjában?
Például egy adott tag tartalmát kiszedni. Mondjuk az összes <h2> tartalmat.
Bár ez nyilván nem lesz elég, mert az oldalak nem ilyen szépen vannak megírva. De akkor úgy kérdeztem, hogy milyen parancsokat nézegessek, amik hasznosak lesznek? :)
Köszi!
Catti -
#16554 Egy háttérkép elötti ablakokat szeretnék csinálni ami átlátszó egy kicsit hogy látszodjon a háttér és ezeken az ablakokon jelenjenek meg a tartalmak.
De ezen a problémán már tuljutottam ,de még majd sztem lesz pár . -
karajjj #16553 akkor máshogy kérdezem, minek ehhez táblázat? táblázat nélkül miért nem jó? -
#16552 mert ott még nem tartunk a tanulásban :P -
karajjj #16551 ha egy sor és egy oszlop van egy táblázatban, az egyetlen cella, azt minek táblázatba rakni? divben nem jó? -
Cat 02 #16550 Amúgy ezzel mi a baj ? Google.hu nyomj egy ctrl u -t az se szebb ;) -
#16549 most tanulom és éppen ezért irtam hogy ugy nem akart müködni ahogy beállitottam.
De közben megoldottam a dolgot.Csak azt nem értem hogy mi értelme van megadni a cella pozicionálását ha a a táblázat pozicioját veszi figyelembe.
Mert ez miatt nem ment, a table taget beállitottam és egyböl jó lett.Vagy ez egy spec eset amikor 1 sor és 1 oszlop van csak a tablázatban? -
karajjj #16548 egyszerűbb lenne szerintem megtanulni a html-t és nem kéne ilyenekkel szenvedni, hogy nem teszi ide, meg nem úgy csinálja, mert ez nem olyan, mint a szövegszerkesztés -
karajjj #16547 tudom, hogy js, de ugyanúgy joomla csinálta ezt -
#16546 az miért van hogyha dreamweaverMX 2004 be beállitom, hogy egy cella jobb oldalra igazitott legyen és középen akkor marad baloldalon bármit álitok?
És azt hogyan tudom megcsinálni hogy egy cellán belülre ágyazok még egy cellát annak a mérete mindig felvegye a rendelkezésre állo hely megadott százalékát?
Mert most csak mindig akkora amekkora a beletett tartalom hiába van megadva hogy 80% legyen a magassága annak mint amelyik cellában van. -
bracsek #16545 hát csak mert hasznos, két dolognak van értelme
http://kingmaker.hu/ nézzd meg ezt, ez arra van optimalizálva felesleges bitek se legyenek a kódban.
http://klanhaboru.hu/ ennek meg rendezett kódja van, átláthatóság az értelme, ami a google kódjában látható, az a professzionális nemtörődömség. -
#16544 há' nem? -
#16543 Igazából bannerhez kellene, így szerintem inkább javascript.
Találtam egy ilyet:
Ez mennyire jó, illetve használható?