Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Adva van egy link, amiben hozzáadok egy értéket, pl
<a href="?elso=valami" ...
A következõ linknél van valami megoldás arra, hogy ne kelljen oda írnom az elõzõket, hanem automatikusan hozzáadja õket?
Mert így most ha csinálok egy ilyet, <a href="?masodik=megvalami" ... , akkor az elso az elveszik (és ugye így a $_GET["elso"] -nek nem lesz értéke. Beleírni mindegyiknél az összeset meg hát... 2-3-ig még jó de amikor már a 10. változós értéknél tartok, elég macerás.
ráadásul valahogy úgy kéne, hogy amikor viszont ott választok másikat annál, akkor ne írja hozzá 😄
<FilesMatch "^(file1|file2)\.gif$">
RemoveHandler .gif
SetHandler application/x-httpd-php
</FilesMatch>
Igy van most de csak annyi javult, hogy ha www.oldal.hu/file1.php-kent hivom meg, mar nem akarja letolteni hanem rendesen megjelenik a kep. Viszont ha www.oldal.hu/file1.gif-kent hivom meg, hibat jelez.
Nem ertem! 😞
A gondom az, hogy bár vannek kellemes megoldások (SimpleXML, DOM), de ezek egy rosszul kódolt HTML esetén egybõl nyavalyognak.
Próbálkoztam különbözõ PHP-osztályokkal (#1, #2), de azok sem adnak megfelelõ kimenetet.
Szóval: ki hogyan esne neki?
<FilesMatch "(file1|file2)">
inkább ez:
<FilesMatch "^(file1|file2)\.png$">
Illetve a SetHandler elé egy RemoveHandler:
RemoveHandler .png
www.oldal.hu/kep.png <--- igy nez ki de nem mukodik
www.oldal.hu/kep.php <--- igy meg mukodik
A poen, hogy egy masik szerveren volt nekem ez a cucc es ott mukodott a www.oldal.hu/kep.png link. Az megszunt es csak emlekezetbol irtam azt a kodot, mintha az kellene a .htaccessbe, hogy jo legyen de vmi megsem jo.
Probaltam a tiedet de az sem mukodik.
RewriteRule ^(.*)/\.png$ kep.php?proba=$1
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
am kuka ez az oldal már, flash oldal lesz helyette <#vigyor2>#vigyor2>
All hail the double x!
Az enyémek mind ilyenek:
Az az egyedüli link az a Copyright arra rájöttem már 😄
Tetszik még a fentin az a két egymásba ágyazott táblázat aminek 1-1 cellája van és benne egy üres div 😄
5 perc után így nézett ki, de nem volt kedvem megvárni a végét

red: for tables (TABLE, TR and TD tags)
green: for the DIV tag
violet: for images (the IMG tag)
yellow: for forms (FORM, INPUT, TEXTAREA, SELECT and OPTION tags)
orange: for linebreaks and blockquotes (BR, P, and BLOCKQUOTE tags)
black: the HTML tag, the root node
gray: all other tags
[merlinw.org]
Szerintem azért, mert Java generálja az oldalt.
[/spam]™
nézd meg neked mit mutat
(http://www.aharef.info/static/htmlgraph/)
All hail the double x!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Meg ha hülye a kép akkor meg ugyanaz a hiba nem igen állítható elõ többször. 😄 alias nem vagyok megfogható hogy hibás az algoritmusom 😄
Fél órát még rá áldoztam 500 random pontot választok és számolok rgb átlagot és ha 170 felett van az átlaga, akkor sötét háttéren jelenítem meg. Még egyszer köszönöm az ötleteket, kész van(vagy 30 mintaképpel kipróbáltam és mindnél jól döntötte el hogy milyen kell legyen a háttér színe) jöhet a következõ feladat.
[merlinw.org]
De ahogy írtam attól függ, hogy mi a fontos, az egész képre nézve, vagy csak a szélekre. A szélekre is azért írtam plusszba a felezõket is, mert ott is elõferdülhet, hogy teszemazt sötét hátteren egy világos tárgy van fotózva, ami nagyrészt kilóg a széleken, de a sarkokat pl nem érinti. 😊 Persze még ez se 100%-os..
Ha az egész képet figyelembe kell venni, akkor se feltétlen kell minden pixelt vizsgálni, vagy akár random se muszáj, lehet akár minden x-edik oszlopot és minden x-edik sort, valószinüleg az is korrekt eredményt fog hozni.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Köszönöm a válaszokat, éreztem hogy valami olyat keresek ami nincs 😞
A 256pixel színkódja alapján pedig már arányosítható a dolog. Miután szerveroldali a dolog, pikkpakk megvan a matek, esetleg képenként le lehet tárolni mellé metafájlban, így minden képet csak egyszer kell vizsgálni.
[merlinw.org]
(\__/) ( X.x) ( } . { )
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Itt egy hasonló megoldás
RGB csatornák különválasztása PHP-val
[merlinw.org]
Lehet pyro tud róla valamit, Clearbox miatt.
köszi a segítséget!
[/spam]™
.htaccess problemam adodott. A lenyeg, hogy van ket php kodot tartalmazo kepfajlom (file1.png, file2.png) es htaccess-ben szeretnem beallitani a kimenetet. Magyarul azt szeretnem, hogy a png kiterjesztesu, php kodot tartalmazo fajlom kepkent jelenjen meg. Termeszetesen a fajlban is ugy van megirva a kod, hogy kep a headerje.
<FilesMatch "(file1|file2)">
SetHandler application/x-httpd-php
</FilesMatch>
Gondoltam ezzel kellene, am nem mukodik. Harom eset forog fent:
1. png kiterjesztes, .htaccess feltoltve = nem jelenik meg a kep, azt irja hibat tartalamaz
2. php kiterjesztes, .htaccess feltoltve = le akarja tolteni a gepemre a filet
3. php kiterjesztes, .htaccess nincs feltoltve = megjelenik a kep
Legyen szives vki segiteni. Koszonom!