22786
Html-, css- és php-help
-
#16742 aham meg is van...24csiga -
#16741 meg is kellene nézni megint. na megnézem majd h ki lehet-e kölcsönözni 1080p-ben -
karajjj #16740 nekem is rögtön az jutott eszembe :D -
#16739 sztem simán jó, csak ki kell forrnia rendesen, és jöhet a Különvélemény feeling :D -
#16738 soha nem használnék ilyet... -
BladeW #16737 Akkor ez így -
karajjj #16736 nem, reggelsz valami hülye domaint, aztán el is felejtheted, nem kell vele foglalkozni -
#16735 Kis érdekesség:
Kinect + Javascript:
-
BladeW #16734 Köszönöm, egész korrekt oldalnak tűnik. Viszont a regisztrációnál azt kéri, hogy regeljek be egy domaint a cc.co-n. A cc.co-n törlik a regemet, ha nem állítom be az oldalt 48 órán belül, viszont olyanokat kérdez amiről fogalmam sincs (nameserver stb stb). Ha a cc.co-n megszűnik a regem akkor az xtreemhost acc is törlődik? -
karajjj #16733 én ezt használom, 1 év alatt egyszer lassult be vagy félórára -
BladeW #16732 Sziasztok! Félig off, de hátha tudtok segíteni.
Egy normális, ingyenes, reklámmentes webhost kellene, ahol megfelelő körülmények között tudnék dolgozni a szakdolgozat-mestermunkámon. A 000webhost nagyon jó lenne, de annyira lassú, és ingadozó a kapcsolat, hogy lehetetlen rajta dolgozni. Az atw-re töltöttem fel az eddigi munkámat, de a reklámcsík miatt IE8 alatt teljesen szétesik. (FF-ban jó).
Szóval ebben kérném a segítségeteket, előre is köszönöm! -
#16731 Dióhéjban, virágnyelven a DTD a HTML/XHTML/XML kód feldolgozásért felelős (legalábbis általa fogja tudni a böngésző, hogy miként nézzen a kódra), különböző szintaktikai szinten (transitional, strict (ez a legszigotúbb), stb). Az pedig, hogy melyiket használod az attól függ mit csinálsz. XHTML-nél XHTML DTD-t, HTML-nél HTML-t használod logikusan.
Karakterkódolásnál pedig egyetlen dolog fontos: mindenhol ugyanazt használd.
- UTF-8 content-type,
- UTF-8 szövegszerkesztőt használj,
- UTF-8 illesztéseket használj SQL-ben,
- UTF-8 legyen beállítva alapértelmezettnek szerver oldalon, mind SQL, Apache, PHP, stb.-ben.
Így nem lesz semmi probléma. Ha nem férsz hozzá a szerverhez, ott vannak a iconv, mysql_set_charset és setlocale parancsok. -
BEE LEE #16730 az, hogy milyen DOCTYPE-ot használjak, mitől függ?
olvasgatok róla, de vhogy az jön le, hogy nem mindegy és mégis.
Mint, ahogy számomra ez is ellentmondásos:
(http://www.w3c.hu/cikkek/intern_tips.html)
"Azon belül a magyar nyelv számára az UTF-8 kódolás a legelőnyösebb..."
"Azaz mégha a fájl utf-8-ban is van, a http header-je az iso-8859-1 utasitást tovabbítja a böngészőnek, és a böngészők egy része (például a Mozilla) ezt bizony komolyan veszi, mint legmagasabb prioritást. Ebben az esetben pedig a megjelenítes rossz lesz."
köszi a segítséget! -
bracsek #16729 éljen az utf-8 ha nem akarsz az ajaxal később szívni, a javascript sokszor képes csak utf-8 adatot elfogadni és akkor csomó baj van mindig -
BEE LEE #16728 köszi Karesz.
nem firefox-ot használok, de a link is hasznos volt.
ez a doctype cucc kiakaszt, mert mindig van vmi baja.
Ja, még a charset=iso-8859-2 zavarta és az utf-8-at ajánlotta,
vélemény?
köszi -
karajjj #16727 erre van szükséged, viszont szerintem jobban jársz egy firefoxba telepíthető pluginnal, már ha egyáltalán azt használod, az ha megnézel egy oldalt, rögtön mutatja, hogy hány hiba van rajta -
BEE LEE #16726 Hy, tud vki olyan linket, ahol a weboldalt tudom ellenőriztetni?
ahol kiír mindenfélét, hogy ezt is + azt is sz...ul csináltam :)
köszi -
Cat 02 #16725 lol =]
// hack for ie browser (assuming that ie is a browser) -
#16724 sikerült közben, köszi -
#16723 nem akar menni, ezt írja bele a divbe:
0[object HTMLInputElement][object HTMLInputElement]
var names = [];
$(':checkbox:checked').each(function() {
names.push(this.name);
});
var result = names.join(',');
var aFoo = result.split(',');
var iResult = 0;
for (var i=0; i<aFoo.length; i++)
{
var tmp = aFoo[i];
iResult += window[tmp];
}
$('div').html(iResult); -
#16722 Ja hoppá, bbcode bezavart. :D
Inkább itt. -
#16721 var proba2 = 200;
var proba5 = 300;
var foo = 'proba2,proba5';
var aFoo = foo.split(',');
var iResult = 0;
for (var i=0; i<aFoo.length; i++)
{
var tmp = aFoo[i];
iResult += window[tmp];
}
alert(iResult); -
#16720 javascript kérdés:
var proba1 = 200;
var proba2 = 300;
var proba3 = 4000;
var proba4 = 6000;
var proba5 = 500;
var foo = 'proba2,proba5';
valahogy össze kéne adnom a proba2 és a proba5-öt. Nem mindig csak 2 változó van a foo-ba, hanem lehet pl 'proba4,proba2,proba3' is
ezt hogy csináljam? -
#16719 erről eszembe jutott a packolt javascript abból aztán sok fér egy képernyőre mégis olvashatatlan
persze nyilván ez egy szélsőséges példa :)
-
#16718 Preferencia kérdése, sokan a szellősebb kódot kedvelik.
Bár szerintem ez picit két külön dolog is, az egyik olvashatóság, a másik praktikusság.
Nekem is szimpibb a BSD, főleg amikor nem sajátot kell átnézni.
Már jóideje én is BSD stílust (szerűt) használok. -
bracsek #16717 K&R 3 sorral rövidebb szóval sokkal átláthatóbb mert sokkal több block fér be egy képernyőre, sokkal több dolog van ami csak akkor látható ha egy képernyőn végig nézed, én 16:9 es képrenyőimen meggondolom hogy milyen hosszú legyen a kód én a rövidet szeretem, (még jó nem lettem nő) és ebből senki ne következtessen arra hogy nekem mim mekkora, semmi köze senkinek, pont megfelelő. -
#16716 és íme az adott táblázatért felelős forrás...
for ($i = 0 ; $i < ($maxday + $startday); $i ++ ) {
if (( $i % 7 ) == 0 )
echo "<tr> \n " ;
if ($i < $startday)
echo "<td></td> \n ";
else {
$talan = ($i - $startday + 1);
$datenow = date("y-m-$talan");
$res=mysql_query("SELECT * FROM naptar WHERE datum='$datenow'");
if ($result=mysql_fetch_array($res)) {
print "<td align='center' valign='middle' height='20px' bgcolor='#1D2D58'><b>".($i - $startday + 1 )."</b></p>";
while ($result=mysql_fetch_array($res)) {
$res2=mysql_query("SELECT * FROM raids WHERE id=$result[insta_id]");
$result2=mysql_fetch_array($res2);
echo "<p align=\"right\">->".$result2['instaname']."</p>";
}
print "</td> \n ";
} else {
echo "<td align='center' valign='middle' height='20px'>".($i - $startday + 1 )."</td> \n ";
};
}
if (( $i % 7 ) == 6 )
echo "</tr> \n "; } -
#16715 Érdekes jelenség :D Csak nemtom mitől :D
http://tcoh.weboldala.net/raid1.php
Van az adatbázisban különböző napokra esemény felvéve...
És egy naptár szerűséget írtam hozzá, ha pedig "találat" van az egyik nappal, akkor a napok eseményeit ki kéne írnia, és beszinezni a hátteret... Az első 2 napig minden rendben van, de utánna... :S
Mi lehet a gond? -
Cat 02 #16714 $sor = mysql_fetch_assoc($query);
echo $sor['tartalom'];
De, ha még a kiírást se vágod, akkor szerintem olvass utána a dolgoknak. -
kriszfekete #16713 Ez a kódom: <?php
$kapcsolat = mysql_connect("localhost","usern","passw");
$adatbazis = mysql_select_db("db_name",$kapcsolat);
$id = $_GET['id'];
$query = mysql_query(" SELECT * FROM cikk where id = '.$id.' ");
mysql_close($kapcsolat);
?>
Az adatbázisba van, id mező, és elsődleges kulcsnak van állítva. próbálkoztam ilyen print($query) kóddal, nem nem jártam sikerrel -
#16712 Abban a kódban csak a lekérdezés van.. nincs semmiféle megjelenítés.
Okosabbak lennénk ha bemásolnál valami kódrészletet.
-
Cat 02 #16711 Van id meződ ? $id-nek van értéke ?
w3schools-t szerintem olvasgasd át, sokat segít, ha meg minden kötél szakad pastebin.com és mutasd meg. -
kriszfekete #16710 nem tudjátok, hogy mi lehet a hiba? létrehoztam a message.php -t és abba bemásoltam cat kódját, de nem jelenít meg semmit. -
#16709 Többnyire én is BSD-zek, de ez inkább kódtól függ. Rövid, fél soros feltételeknél jó a KR is -
#16708 én még asszociatív tömbnél sem lépek ki az idézőjelekből ha nem muszáj nekem pont akkor zavaró ha folyton meg van szaggatva:
"select * from akarmi where valami ='{$tomb['index']}'";
a másik amit viszont tényleg rühellek és sajnos szinte mindenütt előszeretettel használnak az a K&R féle blokkosítás:
if(feltetel) {
utasítás1;
utasítás2;
} else {
utasitas3;
}
én a BSD stílust sokkal áttekinthetőbbnek találom:
if(feltetel)
{
utasítás1;
utasítás2
}
else
{
utasitas3;
}
dehát ízlések és pofonok... -
#16707 ietester -
Cat 02 #16706 Én 'select .... id = "'.$id.'" ' vel szoktam. -
#16705 Ja már értem, az első nálad ugyan az, csak hozzáfűzöd. De végülis egyszerű változók esetében nem szokott kelleni, csak a tömböknél, ha jól tudom. -
#16704 ill elkiabáltam itt a tesztnél müködik, de nálam a dreamweavorbe ha beirom és letesztelem explorerben nem jeleniti meg, csak olyan képet ad be hogy a weblap nem megjelenithető -
#16703 Hm, én úgy szoktam, hogy "select ... where id='$id' " . Nem ez a legátláthatóbb? :D