Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

castor
beillesztettem egy dátumválasztót és ezzel azt értem el, hogy az ellenõrzés nem mûködik. gondolom meg kéne adnom, hogy hivatkozzon a naptárra is, ha az 'Elküld' gombra kattintok, de ezt hogy...

így néz ki:
http://pastebin.com/WAFp07XM

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"

SMGBAS
Köszi

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Dj Faustus
SMGBAS
Üdv.
Van valami olyan kód html-ben amit ha beírok akkor egy idõ után továbbvisz egy másik oldalra?
Pl.: Van egy film amit feltöltök, hogy lehessen online nézni. Kirakom a linkjét és ha arra rákattint valaki akkor megjelenik egy oldal ahol reklám van és mondjuk 10 mp múlva továbblép arra az oldalra ahol a film van.

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Én a semmi közepén élek, de 6 Mbit em van... itt ennyi jutott, mert én sem akarok hatalmas összeget fizetni valami jobbért, de nincs itt olyan hely ebben az országban ahol nem lehet elérni a 2 Mbitet, és akinek az alatt van annak sajnálom, nekem is volt mobilos netem úgy kivágtam mint a golyó, nem volt 3G mindenütt.
Krszti1160
Mind 1 már nem is izgat 😄 nem tudom meg csinálni 😞 De azért kösz a segítséget 😊 <#worship>
if (!$_SESSION['be_van_e_lepve')
{
echo 'Nem vagy belépve';
exit();
}

tess, értelemszerûen kell egy session olyan néven és TRUE-ra állítani, ha be van lépve. Vagy bizergálhatod az adatbázist is mindig.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Krszti1160
$lijstGebruikers = "SELECT * FROM users WHERE username='$cookieusername'";
$resultLijstGebruikers = mysql_query($lijstGebruikers);
if (mysql_num_rows($resultLijstGebruikers) == 1) {
$check = "pos";
} else {
$melding = "You are not logged in. You will be redirected to the login page in 3 seconds" . "<META http-equiv=refresh content=\"2;url=index.php\">";
}
Ezt találtam a gépen egy oldalból... ilyenre gondoltam, ezt nem lehet valahogy meg csinálni arra ami nekem kéne?
Olvasd el mit tud a SESSION és gondolkozz :s

Krszti1160
hát igen xD És olyat nem lehet, hogy amit le akarok védetni. Oda valami kódot berakni és az vissza irányít a belépéshez? Olyan megoldást nem tudsz? <#confused>
Gondolat olvasó vagy! :XD
Komolyan, nagyon jó ötlet, én is ezt csinálom. Ide kellene az xd, csak nem akarom túlzásba vinni.

http://www.w3schools.com/php/php_sessions.asp

Ha megérted a SESSION-t (bár szerintem neked még PHP-t kéne 😄), akkor Cookie kb ugyanaz lesz.

Krszti1160
hát lövésem sincs xD de azért olvasgatok még, hátha ád valamit az isten <#crazya><#nevetes1>
Olvasd át a dolgokat, ha lövésed sincs mi az, akkor sehova 😄

Krszti1160
és ezt egy teszt.php-ba (teszt csak egy példa php) hogyan tegyem be?
<? $_SESSION<'timeout'> = time();
...?> ? vagy erre is van valami spéci megoldás? :S
time() adja meg az idõt, amibõl kivonod a SESSION-ben lévõt és ha ez nagyobb mint 15 perc (*60, mert másodperc), akkor kijelentkezteti, egyébként meg meghosszabbítja a SESSION-t.

Krszti1160
Köszi, találtam egy fórumon, egy ilyen problémát. De kéne egy kis help, hogy-hogyan tudom lementeni az "aktuális" idõt?
A hozzászólás idézése:
"minden oldalletöltésnél eltárolod session-ba az aktuális idõt.

$_SESSION<'timeout'> = time();

de ez elõtt még leellenõrzõd, hogy a korábban letárolt idõ és a jelenlegi idõ közötti különbbség mennyi.

ha több mint a megadott timeout, akkor kilépteted. kb ennyi.

$timeout = 60*15;

if(time()-$_SESSION<'timeout'> > $timeout)
{
logout_fv();
}
else
{
$_SESSION<'timeout'> = time();
}"
Cookie, Session, ezekre keress rá.

Krszti1160
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Van egy bejelentkezõ scriptem (vagy mi), elõször regisztrálni kellet, regisztrálás után belehet lépni... Na szóval, úgy csináltam meg, hogy belépés után egy printtel kiírattam a linket hogy "tovább lépéshez katt Ide!"-rá kapcsolás után, át rakott arra a részre, ahova szerettem volna. Ez rendben is van idáig. Most rá mutattak a hibámra, hogy majdnem hogy felesleges a regisztráció és a belépés, mivel http://www.oldalam.hu/xy/...xsd.php-t ellehet érni így is :S szóval, nem lehetne olyat csinálni, hogy a felhasználónév alapján vagy valami hasonló alapján ha nincs bejelentkezve pl ezt a szöveget írja ki? "Nem vagy bejelentkezve, 2 másodpercen belül átirányítás!" és akkor vissza dob a bejelentkezéshez. Remélem érthetõ amire gondolok, elfogadok tutoriált vagy más egyéb hasonló problémával foglalkozó leírást (nem szeretnék az agyatokra menni 😄) Köszi Üdv 😊
Dj Faustus
Pedig ez a magyar valóság. Kis falvakban/kisvárosokban ahova nem ér el az optikai kábel (vagy csak kevés ér el belõle), csak valamilyen kis magánkezdeményezésû cégecske próbál netet csiholni - ráutalva a "remek" áramellátottságra, az ügyfelek fizetési hajlandóságára (majd akkor fizet, ha megjön a segély nem játékgépbe kerülõ/alkoholra fordítandó része), a minél nagyobb sebességigényre (ugyebár a torrent és a böngészés egyszerre nem mindig megy), a lakosság informatikai képzettségére (ugyebár az operációs rendszer asztala, nem azonos az íróasztallal nem ez utóbbin kell keresni az ikonokat).
Nem a vidéket akarom ledegradálni, de a tapasztalatok aláírják a fentieket.

A google elég nagy ahhoz hogy ne bízzunk meg benne, holnap egyet gondol és havi 6 terrával kevesebb forgalmat csinál magának azzal hogy törli a jqueryt, és a szabályzata ezt megengedi neki.
Érdemes a code.google.com-ról linkelni és mivel a jQuery elég népszerû, csak egyszer fogja letölteni és minden oldalnál tudja használni (feltéve, ha õk is onnan linkelik)

256 kbps <#rinya> És még Internet Explorer 6 ost is használ, tudjátok mit, ingyen biztosítok neki kötelet, csak szólnia kell.
Dj Faustus
"az iwiw és az index en kívül Magyarországon nincs értelme több a bele fektetett energia mint mennyivel jobb lesz. "
Vegyük például a JQuery 1.4.2-es változatát. Ennek a mérete 163855 Byte.
Megfelelõ minification-nal és GZip tömörítéssel akár 23895 Byte-ra (14,5%-a az eredeti méretnek) is összetömöríthetõ.

Azoknak a látogatóknak, ahol a letöltési sebessége 256 kbps (Magyarországon vagyunk, ahol mindez megtörténhet!) - így az 5 másodperces letöltési idõbõl lesz 0,75 másodperc - megéri? Naná! (Pláne gondoljunk csak bele, az elõfizetõk egyre inkább kényesek az adatátviteli sebességre, akik ISP-nél dolgoznak tudhatják ezt)
Egy nagy látogatottságú oldalnál - átviteli sebességgel való takarékoskodás jegyében - megéri? Meg.

Persze nemcsak a HTML-/Javascript-/CSS-kód tömörítésén lehet spórolni:
Yahoo - Best Practices for Speeding Up Your Web Site
Google - Web Performance Best Practices

Képméretezés végett én is szívtam, jó párszor pont így ahogy elmesélted, Van most már egy egész jó átméretezõ szkript, amit lehet konfigurálni, ilyen hogy keretek és effekteket lehet a képre tenni, és van egy beállítás hogy cachelje vagy sem, ezt fejlesztéskor míg a beállítás tart be szoktam tenni, hogy ne cacheljen, mert nem ilyen keret kell nekem, nem olyan effekttel.. És párszor úgy marad, más nem is lenne baj, de belassul mint annak rendje az oldal és a szerver 20 kép egyszerre méretezését több tíz felhasználótól már fekszik, de ezeket nem szoktam figyelembe venni nem olyan hiba mint amirõl beszéltünk.
Bercy
Na akkor én is beszámolok egy "ügyes" húzásomról.
A tárgyalt oldalnak volt egy "képgaléria" szerû része. Sokkal bonyolultabb volt egy képgalériánál, de a lényeg, hogy admin tudott képeket feltölteni. Az alkalmazást úgy találtuk ki, hogy feltöltéskor nem méretezgetünk (megvolt az oka) hanem csak megjelenítésnél és majd cachelünk. Ez szép és jó is lett volna ha a chachelés nem maradt volna ki.
Az oldalon a hiányosságot egészen a megnyitó (ez egy létesítmény weblapja volt) napjáig nem vettük észre, viszont akkor a látogató szám akkorára nõtt, hogy a szerver a sok kép méretezgetéstõl egy jó 30-as load-ot produkált.
de ha megnézel egy iwiw kódot, vagy egy index kódot, gyanús hogy ennek a minimalizmusnak csak a fele ha be van tartva, mert 3% méretcsökkentés kerülne 5000euróba, és ez a 3% kerül havi 5eruróba pl... 1000 hónapra meg nem érné meg megcsinálni mert addig nem élünk hogy megtérüljön, és minden fejlesztésnél megint sokba kerülne sokat költeni ilyen optimalizációra.
Bercy
Látod akkor mégis lehet értelme a méretre ügyelésnek.
Mondjuk abba igazad van, hogy a 2K javascript 1K-ra tömörítése nem biztos, hogy a legfontosabb dolog de egy videót ugye nem minden látogató fog elindítani viszont a JS esélyes, hogy mindig lejön/lejönne.
Én már fektettem meg szervert egy sima végtelen ciklussal is, szerettek is érte 😄

De az átlag mi tagadás havi 40 látogatós amibõl 30 a tulaja, de ha fizeti miért ne csinálnám meg 😄
Hát olyan nagy nagyot nem, de volt olyan amelyikkel volt olyan gond hogy csúcsidõben fektette a szervert egy hibám végett.
Bercy
Te ugye még nem nagyon fejlesztettél nagy látogatottságú oldalt?
Mi lett az uw-n kezdett elfogyni a 200MB? vagy mi ez a minimalizmus, Ez a nagy minimalizációnak az iwiw és az index en kívül Magyarországon nincs értelme több a bele fektetett energia mint mennyivel jobb lesz.

Fõleg a 4 vagy több magos szerverek üvegszál idején a 120MB os videó mellett az egész oldal 2KB alatt van de azt optimalizáljuk, de senkinek nem jut eszébe hogy a 120MB lenne a zavaró
Dj Faustus
Dj Faustus
Meg még tegyük az egészet külsõ állományba, tömörítsük össze a kódot Dojo ShrinkSafe/Packer/YUI Compressor/JsMin segítségével; illetve állítsunk be a webszerveren deflate tömörítést... 😉

Egy apró finomítással, amikor új dolgokat adsz hozzá a DOM-hoz, amíg legenerálod for () {}-val addig tárold változóba és amikor kész csak akkor illeszd be a html szerkezetbe, sokkal gyorsabb. 😊

castor
Már csak azt kellene elérni, hogy csak valós dátumot fogadhasson el. 😊)

castor
Nehezen jutok szóhoz.. 😊
Nagyon szépen köszi, van még hova fejlõdnöm...

Dj Faustus
Összeraktam egy finomított változatot:
- Kiszedtem belõle a táblázatot, így kicsit szemantikusabb lett.
- A Yahoo ajánlásai szerint az egész Javascript-kódot az oldal végére raktam
- Az ûrlap elemeire a Javascript kódból hivatkozok a document.getElementById segítségével.
- Az e-mail ellenõrzését és a hiba visszajelzését leegyszerûsítettem.

castor
Kapok ablakot, de üresen és így nem derül ki, hogy melyikkel van gond.

Csaba1990
A nemnél illetve a érdeklõdésnél, nem lehet olyan hogy üres hibaüzenet. Vagy kapsz alert ablakot vagy nem. Gyanítom az áll fent, hogy nem felugró ablakot. Azaz, ha egyiket se jelelõd be akkor se találja hibának. Ha jól értem.

De gondolom a js lefut?

castor
pontosítanék, az e-mail cím ellenõrzõ kivételével mindig egy üres hibaüzenet kapok..

castor
egy üres hibaüzenet, ha küldés gombra kattintok.

biomage
mi a hiba üzenet?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

castor
http://pastebin.com/dju9H0y8

jó is lenne, ha nem kapnék mindig hibaüzenetet, akkor is ha minden rendben van. esetleg meg tudná mondani azt valaki, hogy ez miért van?

amelyik repülõ félig repül nem repül, elméletben mûködõ kód nem mûködõ kód.
 castor
?

elvileg jó a kód is. £o£
 castor
Az igazság az, hogy nem dolgozhatok phpval és nem is az ellenõrzés a lényeg. Nem kell hozzá az oldal, pusztán a cím, amit módosíthatok.
Az ellenõrzésnek abban kellene kimerülnie, hogy ha a gombra kattintok, elmesélje, hogy hol a hiba.
Jó pár órám ráment már, elvileg jó a kód is csak képtelen vagyok már megjeleníteni normálisan.

Lyukasbogrács
én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mihez kell ez? mert látom, hogy feldogozni akarod (phpval?), egyszerûbb lenne phpval legenerálni a listát, feldolgozáskor meg leellenõrizni a dátumot, meg a többit.