Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
így néz ki:
http://pastebin.com/WAFp07XM
\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man.\"
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Van valami olyan kód html-ben amit ha beírok akkor egy idõ után továbbvisz egy másik oldalra?
Pl.: Van egy film amit feltöltök, hogy lehessen online nézni. Kirakom a linkjét és ha arra rákattint valaki akkor megjelenik egy oldal ahol reklám van és mondjuk 10 mp múlva továbblép arra az oldalra ahol a film van.
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
{
echo 'Nem vagy belépve';
exit();
}
tess, értelemszerûen kell egy session olyan néven és TRUE-ra állítani, ha be van lépve. Vagy bizergálhatod az adatbázist is mindig.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
$resultLijstGebruikers = mysql_query($lijstGebruikers);
if (mysql_num_rows($resultLijstGebruikers) == 1) {
$check = "pos";
} else {
$melding = "You are not logged in. You will be redirected to the login page in 3 seconds" . "<META http-equiv=refresh content=\"2;url=index.php\">";
}
Ezt találtam a gépen egy oldalból... ilyenre gondoltam, ezt nem lehet valahogy meg csinálni arra ami nekem kéne?
Komolyan, nagyon jó ötlet, én is ezt csinálom. Ide kellene az xd, csak nem akarom túlzásba vinni.
Ha megérted a SESSION-t (bár szerintem neked még PHP-t kéne 😄), akkor Cookie kb ugyanaz lesz.
<? $_SESSION<'timeout'>'timeout'> = time();
...?> ? vagy erre is van valami spéci megoldás? :S
A hozzászólás idézése:
"minden oldalletöltésnél eltárolod session-ba az aktuális idõt.
$_SESSION<'timeout'>'timeout'> = time();
de ez elõtt még leellenõrzõd, hogy a korábban letárolt idõ és a jelenlegi idõ közötti különbbség mennyi.
ha több mint a megadott timeout, akkor kilépteted. kb ennyi.
$timeout = 60*15;
if(time()-$_SESSION<'timeout'>'timeout'> > $timeout)
{
logout_fv();
}
else
{
$_SESSION<'timeout'>'timeout'> = time();
}"
Nem a vidéket akarom ledegradálni, de a tapasztalatok aláírják a fentieket.
Vegyük például a JQuery 1.4.2-es változatát. Ennek a mérete 163855 Byte.
Megfelelõ minification-nal és GZip tömörítéssel akár 23895 Byte-ra (14,5%-a az eredeti méretnek) is összetömöríthetõ.
Azoknak a látogatóknak, ahol a letöltési sebessége 256 kbps (Magyarországon vagyunk, ahol mindez megtörténhet!) - így az 5 másodperces letöltési idõbõl lesz 0,75 másodperc - megéri? Naná! (Pláne gondoljunk csak bele, az elõfizetõk egyre inkább kényesek az adatátviteli sebességre, akik ISP-nél dolgoznak tudhatják ezt)
Egy nagy látogatottságú oldalnál - átviteli sebességgel való takarékoskodás jegyében - megéri? Meg.
Persze nemcsak a HTML-/Javascript-/CSS-kód tömörítésén lehet spórolni:
Yahoo - Best Practices for Speeding Up Your Web Site
Google - Web Performance Best Practices
A tárgyalt oldalnak volt egy "képgaléria" szerû része. Sokkal bonyolultabb volt egy képgalériánál, de a lényeg, hogy admin tudott képeket feltölteni. Az alkalmazást úgy találtuk ki, hogy feltöltéskor nem méretezgetünk (megvolt az oka) hanem csak megjelenítésnél és majd cachelünk. Ez szép és jó is lett volna ha a chachelés nem maradt volna ki.
Az oldalon a hiányosságot egészen a megnyitó (ez egy létesítmény weblapja volt) napjáig nem vettük észre, viszont akkor a látogató szám akkorára nõtt, hogy a szerver a sok kép méretezgetéstõl egy jó 30-as load-ot produkált.
Mondjuk abba igazad van, hogy a 2K javascript 1K-ra tömörítése nem biztos, hogy a legfontosabb dolog de egy videót ugye nem minden látogató fog elindítani viszont a JS esélyes, hogy mindig lejön/lejönne.
Fõleg a 4 vagy több magos szerverek üvegszál idején a 120MB os videó mellett az egész oldal 2KB alatt van de azt optimalizáljuk, de senkinek nem jut eszébe hogy a 120MB lenne a zavaró
Nagyon szépen köszi, van még hova fejlõdnöm...
- Kiszedtem belõle a táblázatot, így kicsit szemantikusabb lett.
- A Yahoo ajánlásai szerint az egész Javascript-kódot az oldal végére raktam
- Az ûrlap elemeire a Javascript kódból hivatkozok a document.getElementById segítségével.
- Az e-mail ellenõrzését és a hiba visszajelzését leegyszerûsítettem.
De gondolom a js lefut?
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
jó is lenne, ha nem kapnék mindig hibaüzenetet, akkor is ha minden rendben van. esetleg meg tudná mondani azt valaki, hogy ez miért van?
Az ellenõrzésnek abban kellene kimerülnie, hogy ha a gombra kattintok, elmesélje, hogy hol a hiba.
Jó pár órám ráment már, elvileg jó a kód is csak képtelen vagyok már megjeleníteni normálisan.