22786
Html-, css- és php-help
-
#16822 javascript es cucc, de szerintem elfer:
el tudok tuntetni dolgokat ezzel :
document.getElementById('mainmenu').style.display = 'none';
de, ezzel csak csak ilyen id - s cuccot lehet eltuteni, a class osra is van kulon ugye. Pl.
document.getElementByClassName('std1');
ezzel az a bajom, hogy nem tünteti el erre, az class="std1" be tartozo dolgokat. Mit kene akkor tennem, milyen javascript paranccsal tudnam eltuntetni?
-
#16821 var currentTime = new Date()
var month = currentTime.getMonth() + 1
Innen szerintem menni fog a többi:) -
Cat 02 #16820 Valaki tud olyan js kódot, ami pl egy scriptet csak akkor szúr be, ha december/január van. -
#16819 faszás thx -
#16818 DOM funkcióval inkább.
var izebigyo = document.createElement('script');
izebigyo.type = 'text/javascript';
izebigyo.src = 'http://www.link.hu/izebigyo.js';
document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(izebigyo); -
#16817 így kell meghívni egy külső js fájlt egy js fájban?
document.write('<script type="text/javascript" src="http://www.link.hu/izebigyo.js"></script>');
így valahogy nem akar működni -
Cat 02 #16816 Szerver címe jól van beállítva ? (gondolom valami CMS, ott meg kell adni a cookie elérési utat vagy nevet vagy valamit) -
cbr1983 #16815 Üdv mindenkinek!
A következő probléma áll fenn:
Van 2 teljesen egyforma motorral működő weboldal. Az egyiken a session kezelés jól működik, míg a másik weboldalon csak másodszorra működik jól. Ez alatt - hogy másodszorra működik jól - azt értem, hogy bejelentkezek a weboldalra, majd belépés után bármilyen linkre is kattintok, visszadob a bejelentkező oldalra, tehát kidob a rendszerből. Újra be kell jelentkeznem, és ezután működik csak jól.
Korábban is volt ilyen probléma az előző szerveren, de akkor a rendszergazda megtalálta, hogy hol kell módosítania a beállításokon. Most viszont sajnos már nem emlékszik rá... :S
Tud valaki ebben segíteni, hogy mit és hol kell módosítani a beállításokon?
Kösz szépen előre is! -
#16814 És az hogy oldható meg, hogy:
javascript:nph_change_img_src(\'nph_slide1\',\'document\',\'images/Avatars/img_name.jpg\');
ebből csak az img_name.jpg-t vegye ki, ami persze mindig változik :)
Meg ha esetleg az elérési út minimálisan változna, pontosabban kibővülnek, akkor azt is...
pl:
javascript:nph_change_img_src(\'nph_slide1\',\'document\',\'images/Avatars/Galeria01/img_name.jpg\'); -
#16813 itt pl megy ha letekersz -
Cat 02 #16812 Igazából csak beadandómba kéne, mert úgyis tél van :D -
#16811 csinálj jobbat. sziivesen vennenk :D am szerintem csak at kene valamit irni, hogy a lap aljatol kezdodjon :D na mindegy, inkabb nem nezem meg hogy mukodik D: -
Cat 02 #16810 Az se megy, ha letekerek :/ -
#16809 itt, és ebben a topikban van kúl stuff. -
Cat 02 #16808 Tud valaki olyan hóesés effektet, ami működik akkor is, ha lejjebb görgetek ? (valaki linkelt itt egyet hogy megfordítaná, de kajak nem találom) -
#16807 [spoiler]vissza a régi logód ! -
#16806 "Van egy barátom aki egy olyan weboldal készítő rendszer oktatója melyet a Google is támogat, több millió weboldal működik ezzel a rendszerrel szerte a világon"
Ennél a résznél majdnem lehidaltam. Teccikérteni a google támogatja, véletlenül sem fordítva. Sőt ha a google kideríti, hogy WP, akkor előrébb rakja a találati listán.
Kíváncsi lennék ha felmerülne a "szemináriumon" valami nagyvállalati igény, akkor azt hogyan wordpressezgetné össze :DD -
karajjj #16805 ezt most kaptam a céges címre :D mekkora reklámfogás... -
#16804 holnap meg már december -
#16803 [gonosz] -
#16802 bazz tényleg megnéztem kedd van-e és nem, úgyhogy hazucc
na mindjárt alkotok én valamit :D hova is raktam az a jó kis slideshow js-t... -
#16801 kedd van -
#16800 hát ettől sem jött meg a kedvem -
#16799 délután van -
#16798 jóvammána :D
most jut eszembe, hogy képek lennének
vagy mittomén, nincs is kedvem most ehhez :/ ilyen komplikált feladatot megoldani hétfő hajnali egykor -
#16797 sőt még a szélességet is beállíthatod, és akkor text-align:right
vagy padding-right, margin-right szintén text-align right-al
vagy border-right text-align:right-al
vagy right text-align right-al
vagy right float:right-al
vagy padding-right float-right-al
vagy margin-right float-right-al
vagy őőő más nem jut eszembe:) -
#16796 lol le vok lassulva :D tényleg -
#16795 css-ben padding-left, margin-left, text-indent, border-left, left
lehetőség végtelen:) -
karajjj #16794 margin-left? -
#16793 ha ferde menü kellene, valami ilyesmi:
azt hogy? space-el elég gány lenne betolni :D egyesével bepozícionálni? :S -
#16792 Köszönöm szépen, azt hiszem ez jó lesz. :) -
#16791 valahogy így csinálnám -
#16790 Mára már bénáztam egy sort vele, ezért inkább megkérdezem. :))
Hogyan lehet egy adott stringből kiszedni az adott két string közötti részt?
Példa
Ebből:
Izé<i><b>tartalom:<valami foo="bar">és mondjuk ez a szöveg kéne</valami></b>de előtte meg utána össze-vissza</i>szöveg lehet.
Ezt:
és mondjuk ez a szöveg kéne
És mondjuk tudom azt, hogy a <valami foo="bar"> és </valami> közötti tartalom kell, ami lehet bármi és bármilyen alakban. És ez a rész nem csak egyszer szerepel a szövegben, hanem van sok ilyen és mind kell. :)
Köszi! -
#16789 elnézést :/ IGENIS ! -
#16788 há' ne klattyingass a bannerre :D csak nézzed -
#16787 jó lett :D am ha rákkattintok a bannerra, akkor nem szál felfelé a hó :O -
#16786 teljesen jó :D -
#16785 nehéz:)
270. sor:
s.o.style.top = s.y+'px'; -> s.o.style.bottom = s.y+'px';
így már majdnem jó, de sokmindent át kéne írni hozzá úgyhogy inkáb lefelé essen:)
vagy fordítsd meg a monitorod -
#16784 csa!
itt is megkérdem :D
EZT meg tudja valaki forgatni? :D hogy alulról felfelé essen a hó :P -
#16783 Sziasztok! :) Van egy saját fejlesztésű oldalam. Ezen szeretném megcsinálni, hogy a látogatók üzeneteket írhassanak, és ezeket "lájkolni" lehessen a facebookra. A problémám a facebook API-val kapcsolatos, remélem ért itt valaki hozzá :) A meta részben megadott adatokat (pl weboldal neve, a szöveg ami megjelenjen facebookon) nem jeleníti meg a facebook. Olyannak tűnik az egész, mintha csak az adott url-t lájkolnám. A google nem volt segítségemre, hátha itt lesz valaki. :)