Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg egyszer koszonom!
Ez ugyan berakja a dátumot idõt is, de simán kiszedheted ha az nemkell.
Kozben azt nem is neztem, hogy tenyleg nem menti-e le tobbszor a mar listan szereplo IP cimet. Sajnos lementi tobbszor is ugyanazt.
Igy mar minden rendben.
Mitol lehet ez, hogy kell neki egy loket?
...es persze koszonom szepen!
Akkor nemtudom mivan, nem probaltam ki, csak elmeletben gyartottam le.
Probald esetleg ki, hogy nem ures a txt.txt, hanem van egy sor es utanna sortores.
Nincs fwrite, mert a file_put_contents emlekeim szerint egyszerre kezeli le az fopen, fwrite, fclose-t.
valószinüleg nem teljesen XHtml az oldal 😞
de van megoldás sikerült megcsinálni a regexet ami kimásolja az egész táblát és csak azt amiben az adatok vannak.
Ezt be is lehet szúrni az oldalba és akkor elhet document.getelemetsbyname et vagy xpathot is használni rá.
De szerintem mostár meg tudom majd csinálni regexel kiszedem az adatokat a stringbõl. És be tudom szúrni olyan formában ahogy szeretném.
var source=responseDetails.responseText;
var re = new RegExp
("<table class=\"reszletes\"(.|\n|r)+?</table>","g");
var myArray = source.match(re);
newelem.innerHTML=myArray<0>0>;
May the force serve you well!
$('#tartalom').load('adat.html td.adat'); - így a tartalom azonosítójú blokkba fog kerülni az adat.html-ben levõ adat osztályú táblázatcella tartalma.
Csinálj egy megszámlálást.
$szamol=0;
foreach($t as $ip)
{
if ($t == $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>) $szamol++;
}
if szamol>0 akkor benne volt az ip cím, ha meg 0, akkor nem volt benne.
edit: ez kb az mint alattam, csak az alattam levõ takarékosabb, mert egy nem számol, csak igazzá tesz
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
<?php
$tomb=file("txt.txt");
$beszurando=$_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>."\r\n";
foreach ($tomb as $array =>$key)
{
if ($key==$beszurando)
{
$beszurjuk=false;
}
else
{
$beszurjuk=true;
}
}
if ($beszurjuk==true)
{
array_push($tomb,$beszurando);
file_put_contents("txt.txt", $tomb);
}
echo count($tomb);
?>
<?php
$a=fopen("txt.txt","a") or die("");
$t=file('txt.txt');
foreach ($t as $t) {
if ($t == $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>){
fclose($a);
break;}
else{
fwrite($a, $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>."\r\n");
break;}
}
echo count($t);
?>
Nem menti el az IP cimet, pedig a txt ures. Kivettem az elso break-et akkor sem jo.
Szal nincs benne ? Beleírom
Még mindig nincs benne ? Megint beleírom
Már megint nincs az Istenit ? Megint beleírom
Rakj bele legalább egy break;-et 😄
<?php
$a=fopen("txt.txt","a") or die("😞");
$t=file('txt.txt');
foreach ($t){
if ($t == $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>){
fclose($a);}
else {
fwrite($a, $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>."\r\n");}
}
echo count($t);
?>
Tenyleg egyszeru ez a foreach... de igy az if/else resznel behal, nem fut le a fwrite es az fclose.
Olyan mint egy for ciklus, csak tömbön megy végig.
Vagy akár megcsinálhatod regexp-el is. Bár akkor lehet, hogy az egymás utáni IP címeket is nézi.
Tehát:
1. Ne responseText-tet használj hanem responseXML-t.
2. A responseXML-bõl, getElementsByTagName-mel kérd le az összes táblázatcellát (<td> tag)
3. A kapott tömbön menj végig, és amelyiknek a class attribútuma (getAttribute segítségével lekérheted) adat, annak a tartalmát szedd ki (innerHTML segítségével).
<?
$a=fopen("txt.txt","a+") or die("😞");
$a = array();
if ($a == $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>){
fclose($a);}
else {
fwrite($a, $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>'REMOTE_ADDR'>."\r\n");}
$t=file('txt.txt');
echo count($t);
?>
Viszont igy meg nem mukodik! 😞
A \r\n hianyzott.
Ezt az IP ellenorzot pedig megnezem. Remelem sikerul vmit egyedul is osszehoznom. 😊
Szal pl csinálsz egy változót, azt egyenlõvé teszed a fájlt tartalmával, aztán hozzáadod az ip címet és utána beírod a fájlba. (sajna fájlba sose írtam php-val, csak számolgattam fájlokat, szal nem tudom a pontos függvényeket). A sortörés meg elvileg echo "\n";
Egy ujabb keressel fordulok hozzatok. Szeretnek csinalni egy egyszeru, file alapu IP logolo php scriptet. Ez eddig OK nem problema. Amit viszont nem tudok megoldani, hogy a fileba ugy mentse el az IP cimeket, hogy ha mar egyszer szerepel egy adott IP cim a listan, akkor azt ne adja hozza ujbol.
Ami meg fontos, hogy minden IP cimet uj sorba, egymas ala kene pakolgatnia.
http://pastebin.com/cDjcJH1k
Koszi.
A Microsoft Internet Explorer programot alapvetõen úgy lehet használni, hogy ahol a hagyományos Windows-os egérkurzor átalakul kis mutató kézzé, ott rá tudunk bökni a mögötte lévõ lapra. Ennél eggyel fejlettebb módszer, hogy a Cím melletti kis téglalapba beírjuk a kívánt címet, pontosan! xD
Levágnám a fájl elejét valahogy felismerem honnan kezdõdik a táblázatom egészen az elsõ <tr> ig.
Levágom a fájl végét az utolsó </tr> utántól.
Split a </tr><tr> ekre a maradékon, ekkor minden sor egy egy tömbelem lesz.
És kihasználva hogy jó esetben 1 ciklussal vannak kiíratva akkor tovább splittelem a megfelelõ módon. A tömböm elsõ indexe adott az elsõ splitbõl, a másodikat meg kialakítja a második split vagy ha nem lehet splittelni akkor egy kicsit bonyolultabb sordarabolás.
és javascripben kellene csinálni.
Vissza néztem az utolsó 2 oldalt de nem találtam regexes dolgokat.
source=responseDetails.responseText;
var re = new RegExp("Alapterület:");
source.match(re);
<td width="45%" class="cim">Alapterület:</td>
<td class="adat">36 m²</td>
Ebbõl hogy hogy szedem ki a 36ot? Alpterület: re lehet rákeresni utánna van a</td>\n lehet hogy van még más white space is :S
A sexplorert fel sem kellett tüntetni semelyikre nem volt képes. Esetleg Trident vagy Presto a motorjának a neve, mert én sosem használtam nem tudom.
$('.eredmeny_form input').bind("keypress", function(e) { if (e.which == 13) { ... } });
$('.eredmeny_form input').bind("submit", function() { ... });
Ezek a válaszok pontosan azok, amiket kerestem! Tényleg hasznosak!!!
Még egyszer KÖSZÖNÖM! <#integet2>#integet2>
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
ha igent választ, akkor elküldi, ha nem-et, akkor kitörli ami a formba volt írva
eddig jutottam:
$('.eredmeny_form input').keydown(function(e){
if (e.keyCode == 13) {
if (confirm('Biztosan beküldi a tippet? Csak egyszer tippelhet minden meccsre!')) {
$(this).parents('form').submit();
}
else {
$('.eredmeny_form input').val('');
return false;
}
}
});
Az if ág mûködik, de az else ugyanúgy elküldi a formot, bár adatot nem ír bele, tehát kitörli az inputot.
Tehát a gondom az lenne, hogy miután kitörölte az inputból az adatokat, ne küldje el a formot, hanem ne csináljon semmit😊
Elõre is köszi a segítséget
2. Szerepeljen néhány kulcsszó a <title> és </title> tagek között, illetve a keywords nevezetû <meta> tagben is szerepeljenek a kulcsszavak.
3. Törekedj a minél validabb és minél szemantikusabb oldalkialakításra - a keresõrobotok dolgát megkönnyíted vele.
4. A webtárhely fõkönyvtárába helyezz el egy robots.txt-t amibe beleírod az alábbiakat:
User-agent: *
Allow: /
ezzel megengeded, hogy a keresõrobotok feltérképezzék az oldalad
5. Készítsd el az oldal oldaltérképét például az alábbi eszközzel, majd tötsd fel a webtárhelyed fõkönyvtárába. Ezt az oldaltérképet megadhatod az elõbb említett robots.txt-ben:
Sitemap: http://oldalneve.hu/sitemap.xml
illetve hivatkozhatsz rá a különbözõ keresõmotroknál (lásd következõ pont).
Ezzel is elõ tudod segíteni a keresõmotrok munkáját.
6. A különbözõ keresõmotorok adnak lehetõséget arra, hogy azonosítsad az oldaladat (általában ez úgy meg, hogy a keresõmotor egy adott oldalán regisztrálni kell az oldalad, erre kapsz egy kódot, amit vagy a HTML-kódba <meta> tagként beillesztve, vagy külön állományként a webtárhelyre kell feltölteni.), illetve hogy feltölthesd az elõzõ pontban említett oldaltérképet.
Ilyesmi szolgáltatások:
http://www.google.com/webmasters/tools/
http://www.bing.com/webmaster
https://siteexplorer.search.yahoo.com/
http://www.alexa.com/siteowners
7. Regisztráld be az oldalad különbözõ katalógusoldalakra (például: startlap.hu), ajánlj fel az oldalad témájával foglalkozó más oldalaknak link-/bannercserét.
Fórum-/blog-hozzászólásba ne hirdesd az oldalad, mert azt a moderátorok spamként értékelhetik és törlik.
8. Bár nem feltétlen keresõoptimalizálás, de érdemes az oldaladra elhelyezni közösségi oldalakra (Iwiw, Twitter, delicious.com, Facebook) ajánló linket. Erre egy segítõ oldal az addthis.com.
Ha az oldalad egy adott közösség, személy, cég oldala, hozz létre neki külön Facebook/Iwiw/MyVIP/Twitter fiókot, és ott is hivatkozz az oldalra.
Végül: bõvebben errõl a témáról a keresõoptimalizálás (SEO - Search Engine Optimization) alatt olvashatsz.
Kitalalsz max 2-3 kulcsszo-t ami a leginkabb passzol a tartalomhoz.
Ha a domainben szerepel a kulcsszo akkor az nagyon sokat dob a dolgon.
Az egesz oldalt valid XHTML-ben irod, hasznalsz olyan tagokat, hogy <h1>..<h6>, jo ha ezek kozott fel-feltunik a kulcsszava(i)d.
Tomor tartalomnal bekezdesenkent, jo ha megjelenik 1-2x a kulcsszavad.
Ezenkivul a kepeknek adsz alt, illetve title tagot, ami szinten jo ha a kulcsszo. Sot maga a kepfile neve is jo ha a kulcsszo.
Azonban vigyazz, hogy ne ess at a lo tuloldalara, mert akkor buntet a bot.
Ha ez nagyjabol megvan akkor linkepithetsz ra, ami kb annyit tesz, hogy beregisztralod pl. linkcenterekbe (startlap es tarsai).
De relevans tartalommal kell birnia termeszetesen.
Minel nagyobb pagerank-u oldal mutat az oldaladra, annal jobb lesz a helyezesed. A te oldaladrol viszont lehetoleg ne mutasson ugyanoda link 😄
Amugy szerintem a legegyszerubb az, hogyha tomor _ertekes_ tartalommal bir az oldal. Akkor elobb-utobb felkuszik a keresok listajan.
A net televan praktikakkal, fortelyokkal, keresgess ra. (SEO)
Elegge szerteagazo dolog ez ma mar.
amúgy meg amit te kérdezni akartál az a keresések listáján való elõre lépésrõl szól, ahhoz meg meta keywords meta description, releváns tartalom, szép url-k, és sok backlinkre van szükség, röviden és velõsen egyszerûen ennyit lehet elmondani a témáról.
Szeretnék kérni néhány EGYSZERÛ tippet, mivel tudnám legkönnyebben optimalizálni a weblapomat, hogy a google és hasonlók több találatot adjanak!
Köszi! <#worship>#worship>
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
http://gusiev.com/2009/04/upload-files-with-selenium-ide/
Ezt talátam az elõbb még jó volt de pont behalt a serverük 😛
A lényege, hogy feljön az ablak beirja a file nevet és kattint az ok gombra. Nem lehet átugrani az ablakot, mert akkor a jávascriptek bármelyik filet ellophatnák a user tudta nélkül.
Sajnos ezt a szerveroldalnak is támogatni kell, így hiába csinálsz több állomány feltöltését végzõ ûrlapot, ha a szerveroldalon nem kezelik a több állomány kezelését.
De azért lehetett sejteni, mivel greasemonkeval, meg seleniummal akartam megcsinálni. Ha szerver ordalhoz, hozzá férnék nem lenne szükség ezekre.
Meg van irva a kép feltötése szerver oldalon. Csak ugye ez cliens oldalon mindig feldob egy ablakot amibe meg kell keresnia file nevet. Megvárni még felmegy a file aztán a követketõt megkeresni. Sok képnél ez sok idõ.
Senki nem probála átugrani ezt az ablakot? Esetleg csak automatikusan kitölkteni a file nevet az ablakban és ok gomb nyomást szimuláni?
Ha egy ember végzi a feltöltést, akkor ha a webtárhelyhez van FTP (estleg SFTP, SCP)-hozzáférés, akkor azon keresztül.
Másik megoldás szerveroldali szkripten keresztül - bõvebben:
http://www.szabilinux.hu/php/features.file-upload.html
http://php.net/manual/en/features.file-upload.php
http://www.w3schools.com/PHP/php_file_upload.asp
"Greasemonkeyval meg lehetne oldani? Legegyszerübb lenne javascriptel megadni a file helyét, de ez nem valószinû hogy müködhet.
Vagy seleniummal?"
Greasemonkey segítségével maximum annyit tehetsz, hogy egy adott honlapra ráappplikálsz egy állományfeltöltõ ûrlapot, amit az elõzõekben említett szerveroldali szkriptre irányítasz.
Vagy összeszeded az oldalon található képek URL-jét és elküldöd a szerveroldali szkriptnek.
Greasemonkeyval meg lehetne oldani? Legegyszerübb lenne javascriptel megadni a file helyét, de ez nem valószinû hogy müködhet.
Vagy seleniummal?
Ugye a probléma, hogy feljön egy file kiválaszó ablak és ki kell valaszani a file nevet. Seleniummal lehet firefoxot manipuláni, hogy beirja a file nevet meg ok gombot megnyomja nem?
De még jobb lenne ha át lehetne ugrani a file választó ablakot és a file helyét megadni. Jó kis Firefox api tudás kéne de az nincs😞.
felh név: fel név
jelszó: jelszó
vagy lehet ftp az ftp://felhnev.smsbase.hu