Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Voyager5
De persze csinálhatod úgy is mondjuk, hogy beinclude-olod a header részt, ami hasonló a #15728-hoz, csak a <!----> helyett <?php echo $title ?> -t írsz, az include elõtt meg adsz valami értéket a $title-nak.
Voyager5
Nem a teljes oldalt rakod le változóba, csak a header részt (legalábbis így értettem).
Csak a doctype-ot meg a <head></head> közötti részt. Azért az nem szokott olyan sok lenni 😊
nem. persze googlet írsz, akkor felejtsd el.
Nem vagyok nagy optimalizáló, de ez nem "eszik" sokat ? Teljes oldalt változóba nyomni, majd még keresni/cserélni is benne.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Voyager5
Vagy a header rész egy statikus html file pl ilyesmi:

..
<title><!----></title>
<meta name="keywords" content="<!---->" />
<meta name="description" content="<!---->" />
..

ezután minden oldalon beolvastatod file_get_contents-el ezt a static htmlt, majd közvetlen utánna str_replace-el kicseréled a html comment részeket az sql tartalmakra.
Utánna meg simán kiiratod a változót egy echoval.
Van egy sima oldalam, aminek csak a közepe változik, hogyan kéne csinálnom ? 2 lehetõséget látok.

header és footer.php-t include-olok
require-re behozok egy php-t fájlt, amiben függvényként szerep a teteje és alja

Illetve kellene nekem title is, ebbõl a szempontból lenne talán jobb a függvény, mert annak tudok átdobni értéket (ami alapján kiszedi SQL-bõl mi is kell), de igazából szerintem include-nál is lehet változóval meghívni. (inclue('header.php?p=valami') ?

Lyukasbogrács
pajszerrel

Agy Halott
Francba lebuktam de a "php fajlletolto kodot" nem fogom megosztani mert irigy vagyok. <#idiota>
Jim Morrison
es feltorni honlapot hogy lehet? 😄 csak le kell futtatni valami kodot nem? <#idiota>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

köszi

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

Lyukasbogrács
Velem ugyanez történt, csak a májvipen.
Apache hiba...

Jim Morrison
tudom hogy te voltal

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Agy Halott
Mivel meg mindig megvan az index file gondoltam belenezek hatha van info es szerencsere van: gamepatch.hu volt az az oldal.

Viszont mar a domain nev sem el. <#hehe>
Jim Morrison
lehet vérpisti feltorte es o csinalta nem a programozo.

De ennyire baccus?
Malakai
Nem biztos, hogy szolgáltatói gond, ha saját szerveren volt fõleg nem, de ha osztotton, akkor is lehet, hogy a fejlesztõ babrált vmit félre. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lazarus
Azért ez kapitális hiba, nem emlékszel melyik oldalon volt ez? Csak hogy tudjuk melyik szolgáltatót kell jó messzirõl elkerülni 😛
Agy Halott
Par hete tortent velem, hogy bongeszgettem a netet es egyik oldalon mikor kattintottam egy linkre felugrott a FF letoltesi panel, hogy megnyitom vagy mentem a php fajlt. Nyomtam a MENTESre es megnezve a gepemen a php fajlt tenylegesen annak kodjat toltotte le. Persze vmi szerver gubanc v. htaccess bibire tippelnek mert egyebkent lehetetlen letolteni.

A fajlban mysql adatoktol kezdve minden benne volt. A cimre mar nem emlexem de jatekokkal foglakozott es grafika meg opciok alapjan eleg profinak tunt.
Jim Morrison
en is erre gondoltam 😊 koszi ! (mindenkinek aki valaszolt)

Lyukasbogrács
nincs. webszerveren úgy van beállítva, hogy ha le akarsz tölteni egy .php kiterjesztésû fájlt, akkor a php motor értelmezi a benne található php kódot, és a generált tartalmat küldi el a böngészõnek (kliensnek). legfeljebb úgy lehet, hogy ha közvetlen hozzáférésed (ftp) van a tárhelyhez, ahol a php fájlokat tárolják.

MerlinW
Lehet, nem mûködne az online vásárlás és társai😊

[merlinw.org]

Malakai
Dehogynem, nem is tudom mit vacakolnak a hackerek mindig...

Nem, nem lehet. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
koszi, ez az !

nincs arra mód hogy megtekintsem egy oldal php kodjat? 😄 gondolkodtam hogy lehetne, de szerintem nem lehet csak ugy megnezni.

Semmi komplikált nincs benne.
Ha SQL-el csinálod akkor csak odabiggyeszted minden fájl mellé, hogy mi a kategória, ha meg sql nélkül, mappa és fájl függvényekkel, akkor meg külön mappába rakod.

Lyukasbogrács
tárhelyen van egy mappaszerkezeted, ami majd a kategóriákat fogja szimbolizálni. flister tud olyat, hogy a megadott mappába töltesz/töltenek fel valamit, flisterhez kell hozzárakni a login rendszert. (ez az egyszerûbb)
de te is megírhatod a fájllistázót, a login rendszert, a kategórákat, a feltöltést, stb.

Az eléggé komplikálttá teszi, hogy kategóriánként kellene feltölteni.

Lyukasbogrács
login rendszerek+lister, össze kell pakolni. all in one megoldást nem nagyon fogsz találni, nem is tudok mondani.

Én olyat szeretnék, mint ahogy a mintában is van, több kategóriába lehessen feltölteni és csak regisztrált felhasználóknak. Ilyet is tudnál ajánlani?

Lyukasbogrács
flister, AutoIndex, bobbsfilelist, phpdl-v2, vagy beírod guglibe, hogy php file lister

Egy ehhez hasonló, illetve hasonlóan mûködõ rendszert tudnátok ajánlani: http://jegyzetek.com/

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Helyes jelszót/felh. nevet megadni?😄
(root és '' (azaz semmi))

Ic3 m4n
köszi!

tudom amatõr kérdés, de most ezt írja:
Warning: mysql_connect() : Access denied for user 'felhasznalo'@'localhost' (using password: YES) in C:\PHP\xampp\htdocs\pelda\adatbazis.inc on line 8
Nem lehet csatlakozn i a MySQL-hez

Mit kell ilyenkor csinálni, hogy csatlakozni tudjon? 😄

Ezt a \" ezést szerintem hagyjad. Inkább használj ''-t és akkor tudsz közötte "-zni (húha, ez így picit hülyén hangzik 😄)

Lyukasbogrács
"A megadott tagsági néven.\"".$urlap["nev"]."\"Kérjük, adjon meg más nevet!<br>\n";

ezek csak szintaktikai hibák...

Ic3 m4n
azt kijavítottam.
jelenleg ilyen

Lyukasbogrács
$urlaõ ?

Ic3 m4n
Köszi, ez jó lett, most a 26. sorban írja ezt, leellenõriztem és nem találtam most olyan zárójelet ami ne lenne lezárva. Valami tipp?

Lyukasbogrács
(empty($urlap["nev"]) ||
empty($urlap["jelszo"]) ||
empty($urlap["jelszo2"])) {}

Lyukasbogrács
kettõ ) is. amennyi nyitó, annyi záró.

Lyukasbogrács
unexpected T_VARIABLE

nem várt változó, if után a zárójelezés nem jó, kell még oda egy zárójel (11. sor végére) :] meg jó lenne if után {}-be rakni. nem kötelezõ, de..

Ic3 m4n
második problémát megoldottam, már csak az elsõre keresem a választ 😊

Ic3 m4n
Sziasztok!

A 'tanuljuk meg a php4 használatát 24 óra alatt' címû könyv vége felé tartok, és begépeltem ezt a kódot, és mikor localhoston ki szeretném próbálni, hibát ír ki, méghozzá ezt:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\PHP\xampp\htdocs\pelda\csatlakozas.php on line 12
ezek vannak hozzáincludolva:

adatbazis.inc
kozosfv.inc
mi lehet a gond?

másik probléma: xamppban, mikor el szeretném indítani a MySQL szervert, azt írja hogy service started, mégsem világít zöldeni a running gomb? ez mitõl lehet?

köszi elõre is

Malakai
Rengeteg ilyen van, de valószinüleg a ClearBox lett linkelve.
SG Téma
Honlap

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
emlékszem valaki már belinkelt ide egy javascriptes galériát, ami annyiból állt hogyha rákattintunk a képre elsötétül a képernyõ és a képet látjuk csal normál méretben. Emlékszik valaki rá? link jó lenne.

Agy Halott
<#wow3> Ok koszonom a valaszt de ez igy keson mar eros volt majd holnap ertelemzem. A tanacsodat megfogadom es utana nezek ezeknek.
Malakai
Azok a /.../ jelek után flagek, nem a pattern részei, az i az case-insensitivet jelöl, vagyis, hogy ne figyelje a kis és nagybetûket, az m pedig, hogy több soros string, így annak legelejét és legvégét tudod meccselni.
Érdemes lehet utánaolvasgatni, a preg_match az a perl regexet használja, gugliba be és igencsak hosszú referenciát lehet tanulmányozni. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Agy Halott
Ez az. Itt sok dologra valaszt kaptam. A tobbi kod alatt azt ertem pl:
\d
\e
\b
w+
d+
s+
s*
...stb...

Meg amikor van egy kod pl:

preg_match('/(?P<name>\w+): (?P<digit>\d+)/im', $str, $matches);

preg_match('/(?P<name>\w+): (?P<digit>\d+)/i', $str, $matches);

Pirossal jeloltem amit nem ertek, hogy az mi ott es mikor kell hasznalni?
Lyukasbogrács
gyorstalpaló, többi. mi az a "többi kód"? 😄

Agy Halott
😞 pedig kerdezgetni akartam, hogy mi mit jelent? Kerestem a neten leirast de nem igazan talatam. Pl. miert .*? kellett oda? Meg meg a tobbi kod is jol jonne....
Lyukasbogrács
ja, fasza cucc, de én is csak az alap dolgokat tudom <#vigyor5>