22786
Html-, css- és php-help
-
#17222 köszi. ha így hozzá lehet rendelni, akkor azt nem lehet, hogy felteszem a saját oldalra (ahol a tartalom van), és onnan rendelem hozzá? -
#17221 csak egy oldalt kellett volna arrébb lapoznia -
Cat 02 #17220 Google Fonts -
#17219 jártas vki abban, hogy miként tudnék nem alap fontot használni weben?
persze nem fotóval.
köszi -
#17218 Tenyleg. Ez eszembe sem jutott. Koszi igy mar jo. :) -
Cat 02 #17217 Nem. Ha nincs olyan oldal, akkor header location error.php?id=$id
error.php-ban: if(!empty($_GET['id'])) echo "Öreg nem nagyon létezik ".$_GET['id']." nevű oldal :/";
lehet a :/-t kell escapelni :D -
#17216 Igy gondoltad?
else {
include($base_path.'/pages/error.php?404');
}
Erre eroteljesen warningol:
<br />
<b>Warning</b>: include(/home/radincom/public_html/pages/error.php?404) [<a href='function.include'>function.include</a>]: failed to open stream: No such file or directory in <b>/home/radincom/public_html/index.php</b> on line <b>39</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: include() [<a href='function.include'>function.include</a>]: Failed opening '/home/radincom/public_html/pages/error.php?404' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in <b>/home/radincom/public_html/index.php</b> on line <b>39</b><br /> -
Cat 02 #17215 Hívd meg az error.php-t az ID-vel és, ha az error php-ban !empty() az id, akkor az a fajta hiba lesz. -
#17214 Nem, nem az ID a bajos, hanem amikor nem letezik olyan file mint az arrayban szereplo nevek, akkor az error.php-t tolti be. (include-al megoldva)
PHP code
Am igy nem tudja az error.php, hogy milyen hibakoddal lett o mghivva.
Mivel a 404-es kod nem megy at. -
#17213 igen, próbáltam, mivel jobbra kell illesztenem ezért right: 0, de
így rátolja a jobb oldali div-re.
itt megtudod nézni -
Cat 02 #17212 Inkább a belsőt kéne szerintem.
Amúgy left/right: 0; -
Cat 02 #17211 Feltöltesz egy tömböt az elérhető id-kel és nyomsz rá egy in_array()-t.
Márha jól értelmezem. -
#17210 pontosítok:
a belső div-et a külső div jobb oldalához.
-
#17209 Sajna ebben nem vagyok otthon!!!!
engem az érdekelne, hogy a külső div-et, hogy tudnám a belső div jobb oldalához pozicionálni?
#külso_div {
position: fixed;
float: left;
height: 100%;
width: 30%;
}
#belso_div {
position: absolute;
top: 50%;
height: 460px;
width: 250px;
margin-top: -230px;
}
köszönöm -
#17208 Lenne egy ujabb kerdesem.
Az oldalamon ha 404-es hiba keletkezik akkor a .htaccess betolti az error.php-t. Pl. amikor egy olyan file van meghivva ami nem letezik. http : // oldal . hu/indexxxx.php
Am van egy olyan eshetoseg, amikor egy letezo fajlon keresztul vezerelt elemeket hasznalunk. Pl: http : // oldal . hu/index.php?id=home
Ekkor a kezdolap jelenik meg.
Ha nem letezo oldalt akarunk betolteni az index.php-ba (http : // oldal . hu/index.php?id=hommmme vagy http : // oldal . hu/index.php?id=) akkor az index.php atiranyit az error.php-ra, mivel itt a .htaccess mar nem is kepes az error.php-t betolteni, hiszen az index.php letezik.
Az error.php-rol tudni kell, hogy az atiranyitasbol kapja a hibakodot:
if($_SERVER['REDIRECT_STATUS'] == 401){...}
else if($_SERVER['REDIRECT_STATUS'] == 403){..}
else if($_SERVER['REDIRECT_STATUS'] == 404){...}
else if($_SERVER['REDIRECT_STATUS'] == 410){...}
else {...}
A problemam, hogy az index.php nem kepes 404-es atiranyitasra igy allandoan az else {...} resz toltodik be, hiszen nincs egyezes a tobbi koddal.
Hogyan vehetem ra az index.php-t, hogy atadja megfeleloen az error.php-nak a kodot?
Koszonom. -
#17207 Köszi mindkettőtöknek!!!
Jó összezavartatok :) ez egyre zavarosabb :)
ha ez a <li> megoldás a jó, minek van ennyi féle? (csak költői kérdés.)
Akkor inkább cseráljem le ezt vmelyikre?
<div id="sidenav">
<a class="menu" href="#">#</a>
</div> -
Cat 02 #17206 14es -
#17205 <div id="sidenav">
<ul class="navigation">
<li><a href="#">#</a></li>
</ul>
</div> -
#17204 na azt meg, hogy?
mostnszedtem le egy menüt és így van:
<div id="sidenav">
<ul>
</ul>
</div>
...és miért ajánlott az említett? nagy jelentősége van?
köszi -
Cat 02 #17203 <ul> ajánlott és annak is kell class :) -
#17202 Köszi a választ.
a menünél mia helyzet
menünél lényeges, hogy melyik?
<a class="menu" href="#">izé</a>
<ul><li><a href="#">izé</a></li></ul>
mert azt olvastam, hogy az <ul><li> vmiért jobb, de nem tom miért.
A classz megoldás nekem 1xűbb :) ott csak 2beállítást (a.menu, a.menu:hover), de ha a másik tényleg jobb, akkor áttérek.
köszi -
#17201 CSS 101
Kezdőknek különösen ajánlott, de haladóknak is érdemes átnézni.
Szépen pontokba szedve, példákkal magyarázza el a css-t, legismertebb IE6-7 bugokat is megemlítve. -
#17200 Sziasztok!
Én egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy van egy blogom amit én 1280*1024 px-re optimalizáltam, de ha valaki 1024*768-ban böngészik akkor kicsúszik a képből, hacsak nem zoomol vissza kicsit egérrel. Tehát valami olyan megoldás kéne ami relative intelligens tehát tudja hogy te most 1024-be vagy és kicsit összébbhúz mindent esetleg a böngészőoldalról elintézi a kicsinyítést, mert nem igazán szeretném az egész forrást emiatt újraírni :S -
#17199 Egy a lényeg, hogy id-t egyetlen element azonosításakor használd, ugyanazt az id-t többször nem használhatod az oldalon.
Class-t pedig arra használod, hogy több elemet egy csoportként azonosíts ugyanazt a class-t adva mindegyiknek.
Ezenkívül ami a css-t illeti csak egy plussz dologot lehet megemlíteni id/class különbség szintjén, de ezzel ritkán kell foglalkozni, ez pedig, hogy az ID-nak nagyobb a prioritása a Class-al szemben.
Ez azt jelenti, hogyha ugyanazt az elementet selectálod class-al és id-vel és ugyanazt a tulajdonságot módosítják, akkor az ID felülírja a Class selectort.
Ezután még elő lehetne venni a html-t, minthogy böngésző és doctype függően az id lehet fragid, vagy a DOM-ot / javascriptet, hogy gyorsabb és egyszerűbb id-re keresni, hogyha úgyis csak egyetlen elementet kell elérni. -
#17198 ja...leesett. köszi -
Cat 02 #17197 De csak egy van belőle. -
#17196 most olvastam róla, köszi, de nem értem, hogy akkor a containernek, hogy lehet id-je, hiszen az mindent magába foglal?
és még1et kérdeznék:
menünél lényeges, hogy melyik?
<a class="menu" href="#">izé</a>
<ul><li><a href="#">izé</a></li></ul>
a class változat jobban belyön, de nem végom a lényeget :)
köszi -
bracsek #17195 természetesen van a class több ellemet sorol egy csoportba, így lehet őket egyszerre formázni/kezelni, míg az id egyetlen egy elemnek ad azonosítót egy dokumentumon belül egy azonosító csak 1x szerepelhet... -
#17194 megoldva...
annyit szeretnék tudni, hogy van e jelentősége, hogy
div class=""> vagy div id=""> ??
köszi -
#17193 ja...csak FF alatt sz.r IE alatt tökéletes. -
#17192 az előbbivel akadt egy kis gondom:
ha egy oldalon van a html, rendesen működik, de ha külön stíluslapot
rendelek hozzá, eltűnik jobboldalon a scroll és a bal oldali divet leljebb tolja:
így jó
HTML
CSS
-
#17191 a te válaszod oldotta meg, mert a position-t átírtam relative-ra.
van egy hasonló felépítésem, de az containeres- és ott az absolute volt megfelelő.
köszi. -
#17190 ott már nem volt benne, mert próbálkoztam...
amikor próbáltam top:50% -300px, akkor az egészet feltolta.
ezért linkeltem olyat, amin nincs pozicionálás. -
#17189 megoldva...
-
#17188 És itt hol is kéne látni a középrehelyezést? :P -
#17187 link
-
#17186 muti -
#17185 igen, ezzel próbálkoztam, de nem jó... -
#17184 Body-hoz is igazíthatsz.
Esetleg szükség lehet arra, hogy a body-t is 100%-ra rakd:
html, body { height: 100%; }
#akarmi { position: relative; /* vagy vmi */ top: 50%; margin-top: -300px; /* hegiht fele */ } -
#17183 tud vki megoldást?
van egy 100% magas divem, amibe egy 600px magasat tettem, és ezt szeretném középre tenni.
Nem használok container-t így a top:50%-os megoldás nem jó.
köszti