Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elvileg nem kéne zavarnia. Max akkor parás, ha mysql hibát ír ki.

Ám !$_SESSION helyett if(!issett($_SESSIOn...

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

biomage
a checklogin.php-ban rakd legfölülre a session_start ot
Sõt minden phpt tetején ird be

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

TuxSkajvok
jah, és ebben
if (!$_SESSION<'username'>) {
?>
a részében nem vok biztos, csak reménykedem, h hátha összejön, amit akarok 😄

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

TuxSkajvok
közben pedig feltettem a forrását annak, amit ügyködöm <#vigyor2> Értelem szerûen a ... rész elõtt és után még vannak dolgok, amiket nem tettem fel <#crazya>
Ha tudjátok, h mi lehet a baja, ne féljetek közölni velem<#nyes>

Gondolom a tutorialban továbbra is mysessionként hivatkoznak rá, de átírhatod, csak figyelj oda rá 😉

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Malakai
Nem, ha máshol is úgy hivatkozol rájuk, akkor nem hiba, a változót is átnevezheted, ha akarod, csak arra figyelj, hogy mindenhol megfelelõen hivatkozz rájuk.

Persze azokra is figyelj, amit a többiek írtak, konkrétan, amit Voyager, a header-re és, hogy hova rakod a session_start-ot.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

TuxSkajvok
A sessionban inkább már csak username-nek, és passwordnak használnám, de ha ez hiba okozója lehet, akkor inkább jöhet a my szócska eléjük...

Ha jól értelmezem a kódot, akkor
$_SESSION['myusername'] = $myusername;
$_SESSION['mypassword'] = $mypassword;

TuxSkajvok
Tehát úgy gondoltad, h a checklogin.php fájl tartalmát errõl:

session_register("myusername");
session_register("mypassword");
header("location:login_success.php");

erre cseréljem?:

session_start();
$_SESSION<'username'> = $myusername;
$_SESSION<'password'> = $mypassword;
$_SESSION<'time'> = time();
header("location:login_success.php");

Malakai
Egyetlen probléma vele, hogy a session_register-t és társait használja, amig a global-ba tárol és a register_globals megléte szükséges, ami valamire való helyeken ki van kapcsolva.

Inkább a $_SESSION array-t használd.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Voyager5
A "main_login.php"-fájl elsõ sorába pedig beillesztettem:
header( "Location:");
session_start();

A location után meg kell adni, hogy hova is irányítson át, a session_start()-ot pedig általában elsõ sorba írjuk.
SQL-be ír valamit ?
echo $_SESSION<'myusername'>;
erre ír valamit login után ?
Bár ezzel a session_registerrel még nem is találkoztam :o

biomage
ne ezt mutasd hanem a tiédet 😄

ebben nincs hiba, rakd fel ere az oldalra az egész login scriptedet

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

TuxSkajvok
Mi lehet a probléma ebben a tutorban? link Bemásoltam, létrehoztam a fájlokat, úgy módosítottam a connect részt, hogy nekem jó legyen, a jelszót md5-el elláttam, és valamiért nem mûködik. Nem tölti újra az oldalt, és nimhinném, h felfogta, h én beléptem, max csak addig, amíg eljut a login_succes.php-ig. A "main_login.php"-fájl elsõ sorába pedig beillesztettem:
header( "Location:");
session_start();
Vagy még ki kellene egészítenem a fájlokat, h teljesen mûködõképes legyen? Ha igen, mi hiányzik belõlle? <#vigyor3>

passatgt
hát a jdownloader nevû letöltésvezérlõ gyakorlatilag az összes fájltárolós oldal captcháját kitalálja😄

kijátsza a capcha ezen a részen csúszhat el a többi semmiség.
Krszti1160
akkor aki ért a js-hez az tud írni gresmonkey-ra egy ilyen scriptet? 😄
Jim Morrison
lél
köszi, a css ben ki is van írva 😄 okok, elõször mindent végignézek aztán kérdezek.

igy volt :

position: absolute; /*Panel will overlap content */
/*position: relative;*/ /*Panel will "push" the content down */

...<#integet2>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ne legyen semmi position értéke. Akkor elvileg le kéne tolnia.

Jim Morrison
Szóval egyszerû? 😄
akkor valaki csinálja meg nekem, hogy az oldalt is letolja, ne csak rámenjen 😄 már beraktam a facebook meg twitter részt is, de ere most nincs idõm 😄
Köszi !

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Voyager5
Szerintem is 😄
Amirõl itt szó van az kb 2 sor Jqueryben -> slideToggle, vagy slideDown.
MerlinW
JQuery bonyolultnak tûnik, de ha valaki foglalkozik vele 2-3 órát rájön, hogy egyszerû, mint a faék😊

[merlinw.org]

Ha megnézed a jQuery kódot, látszik, hogy nem is olyan bonyolult 😉

Jim Morrison
ez jonak tunik.

Jim Morrison
koszi majd kiprobalom !
talaltam egy oldalt amin van olyan amire gondoltam link. jobbra fent levo gombot kell nyomni es kicsit legodul (igaz ennel jobban majd, de kb igy)

passatgt
ha nem kell animálni, sima css-el is megoldható:

a {
display:block;
width:100px;
}

a span {
display:none;
}

a:hover span {
display:block;
}

html:
<a href="">ide jön a link <span>Ez gördül le</span></a>

Jim Morrison
én is így gondoltam, csak szerettem volna ha van kiindulo pont... elobb akkor megcsinálok minden mast, aztan gyorsan megcsinalom ezt is. koszi

Javascript dropdown. Valami ilyesmi néven kéne.

Egyébként annyi a lényeg, hogy raksz egy div-et ami el van rejtve és mikor rákattolsz a gombra, akkor javascripttel nem lesz elrejtve. (húha, ez érthetõ volt 😄)

Jim Morrison
nem tudsz valami alapot adni? vagy hogy hogyan keressek rá gugliban? :/ jQueryrol csak hallotam, azt se tom mi fan terem 😄 utana kene neznem mar.

Javascript. jQuery-ben könnyen meg lehet írni.

Jim Morrison
Hogyan tudok olyat csináni, hogy az oldal tetején van egy gomb, és mikor rányomok akkor lenyílik? nem találok ilyet sehol.

Hát mióta van Greaseymonkeyhoz írt auto player Castle Age-hez és Farmvillehez, szerintem képes 😊

TuxSkajvok
HTTP: EasyPHP 3.0 (valamiért nagyon hozzászoktam, úgyhogy ezzel szeretném mûködtetni, ha lehet...), de megpróbáltam az Xamp-al is, de azzal sem sikerált.
FTP: Filezilla

Krszti1160
Sziasztok.
Most bevágok egy hülye kérdést (amit egy topikból szedtem...)😄
Mozillában lehet-e(?) egyáltalán olyan scriptett futtatni, ami kijátsza a capcha-t? Meg egyáltalán azt meg lehet-e csinálni, hogy belépjen egy oldalra 49 percenként?

Szerintem:
Am ez egy hülye kérdés és ötlet is, hogy egy script belép a felhasználónak és ott tevékenykedik. Szerintem ezt egy script nem tudná meg csinálni, hogy belép->beírja a capcha-t->és ott elvégez egy mûveletet.
Erre egy script nem képes, max egy program, de azt is ha valaki írt egyet 😄

Szerintetek? 😄
Toby0501
Istenem, még egy ilyen idióta böngészõt.. Köszi! 😊

Malakai
Ott van az IE-ben is, legalábbis IE8-ben most megnézve ott megjelenik, csak éppen a horizontális scroll is és az eltakarja a konkrét tartalmat. 😊 Vagy vedd magasabbra, vagy vedd ki a scrollbart.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Ja csak a linkelés maradt le. Korábbi chrome-tab logóm. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Hé, logo-társ(?)! 😊

Elõször is milyen programokat használsz az ftp, http elérésre?
Mert általában ezekben biztonsági beállítás, hogy honnan lehessen elérni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Toby0501
Sziasztok! Ismét én!
Miért van az, hogy egy iframe-el beszúrt dolog FF alatt szépen megjelenik, IE8(<#violent>) alatt viszont nem?
A fõoldalon (html alapú) simán megjelenik mindkét böngészõben, azonban a fórum (phpBB2) résznél (overall_header.tpl fájlba belerakva) már csak az FF mutatja, IE8-ban pedig csak egy üres mezõ van, a két végén pici nyilakkal. Errõl a fórumról lenne szó.
Tudom, hogy a legegyszerûbb megoldás az IE számûzése a géprõl, de jó páran még mindig ezt használják..<#zavart1>

TuxSkajvok
Sziasztok, valaki tudna nekem segíteni ebben a kérdésben: http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1133542534&no=10618 ?

passatgt
kifelejtettem, de a mame.hu-ról van szó

passatgt
Társat keresek😊

Van egy félig befejezetlen, vagy félig kész oldalam, kinek hogy tetszik, és segítség kellene a befejezéshez, illetve az elindításhoz. Benne van már kb 150e Ft-om, és már nem sok lenne belõle hátra😊 Egy php-hoz értõ emberre lenne szükségem, viszont fizetni nem tudok, tehát a projektben fele-fele arányban osztoznánk az esetleges bevételben.

Ha valakinek sok a szabadideje, és érdekli a dolog, légyszíves dobjon egy privátot és részletezem.

Malakai
Nem is kell neki, lusta voltam js-ni, hogy csúszkáljon, meg nem is akartam több idõt rászánni.
Csak sima mockup(?), hogy egy csilli-villibb gui elemet összerakni képek nélkül. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Tetsuo
Hat, nekem a kapcsolo nem mukodik..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Toby0501
Már csak a nagyítókat kell mûködésre bírni.<#zavart1>

Toby0501
Egy Isten vagy! 😊 Töröltem a http://hrc-team.hu/sls/ részt és mûködik!<#worship>

Malakai
Érdemes lehet a változók tartalmát megnézni, print_r($last_mod_time), print_r($ini->INIvalueSearch ('
', 'ReportPeriod'))
.
Esetleg megpróbálni relatív megadni a filenevet, nem teljes url-t.

Én meg kicsit játszottam css-el. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Toby0501
Mindkettõ azt használja. 😊

Malakai
És mindkettõ a http://hrc-team.hu/sls/dedic_monitor/dedic_monitor.txt-t használja?
Biztos, ami ziher megkérdezem. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Toby0501
Azt értem, hogy mikor mit kell csinálnia, csak azt nem, hogy miért villog, amikor nem kéne neki! 😊 A fõoldalon ugyanis mûködik a dolog.