22786
Html-, css- és php-help
-
#17342 Köszi! -
#17341 Mert az alsóbb td-knek nincs szélesség megadva, így maximálisra nyújtják szét az egészet.
Ha már táblázatot használsz add meg mindenhol a szélesség értékeket, vagy ez esetben megoldja az is, ha a table elementnek is megadod a max szélességet. -
#17340 Valakinek lenne egy jó tippje, vagy ötlete, hogy mit lehetne csinálni ezzel az oldallal, hogy Chrome-ban is jól jelenjen meg? IE-ben meg firefoxban a táblázat marad szépen a beállított méreteknél, és töri a szöveget, chrome-ban viszont kitolja az egészet addig, amekkora az aktuális böngészőablak, és csak utána töri a sort, és akkor így szétcsúszik az oldal. -
Cat 02 #17339 Tudtok adni valami alap szöveg CSS kódot, amivel ilyen "modern" lesz a szöveg ?
Nem rég linkelt itt valaki 2 képet szöveggel és arra jött egy válasz ami ilyesmi volt, na, olyasmit pl :D -
#17338 IE9 RULZ ! -
#17337 Rendben koszi igy mar menni fog. -
Cat 02 #17336 HTML5 video tag leírás, szerintem érdekes
-
#17335 regex gyorstalpaló, persze, lehet hozzáadni karaktereket, csak escapelni kell ha speciális jelentéssel bíró karaktert akarsz hozzáadni. pl.: \- vagy \*
tehát: '/[^a-zA-Z0-9\?\-\*]/' -
#17334 Ez lesz az.
Meg annyit, hogy itt a preg_replace-ben nem allithato plusz karakter? Ez csak betu es szamokra vonatkozik?
Igy gondolom:
$new_string = preg_replace('/[^a-zA-Z0-9?&£ stb. ]/', '*', $string); -
#17333 hát ha a nem alfanumerikus karaktereket akarod kitörölni/lecserélni akkor:
$string = "Here! is some text, and numbers 12345, and symbols !£$%^&";
$new_string = preg_replace('/[^a-zA-Z0-9]/', '*', $string);
echo $new_string; -
Cat 02 #17332 Nem nagyon vágom a regexpet, de csinálsz egy [a-zA-Z0-9]-et pl és ezt tagadod. -
#17331 FF alatt igen, de ie alatt nem. -
#17330 Huh. Kicsit elvereztem az idovel.
Nahh irtad, hogy ha nem tudja ertelmezni, de milyen php funcioval kerheto le, hogy tudja vagy nem ertelmezni?
Szoval pont az erdekelne, hogy milyen fuggveny az ami ellenorzi, hogy jo vagy idiota karakter szerepel a valtozoban? -
#17329 nekem így működik, filter nélkül:
text-shadow: 0.1em 0.1em 0.05em #000000; -
#17328 Hello!
megpróbáltam ezt az egyszerűnek tűnő kódot, de az ie ebben a formában mégsem tud vele mit kezdeni.
p.arnyekolt {
text-shadow: #0000ff 0px 0px 5px; /* Modern böngészők */
filter: glow(color=#0000ff,strength=5); /* IE */
}
5let? köszi -
#17327 először definiálsz egy listát a jogosultságokhoz. példaképpen legyen:
olvasás 1, írás 2, másolás 4, törlés 8, módosítás 16, akármi 32
aztán ha egy olyan felhasználót akarsz, aki írni meg módosítani tud csak, akkor összeadod a hozzájuk tartozó számot 2+16=18, és ezt mented el. ha meg akarod tudni, hogy mit csinálhat egy 18-as számmal rendelkező, akkor a bitszintű ÉS operátorral kihámozod belőle, pl írni tud? 18 & 2; ha ez nagyobb, mint nulla, akkor tud. ugyanígy a többit is megtudhatod.
valahogy így -
#17326 Hát vagy csinálsz annyi féle jogosultsági szintet amennyit szeretnél használni, vagy megoldható sztem az, ha minden egyes funkciónak, amire jogosult lehet egy felhasználó csinálsz külön-külön mezőt az adatbázisban, és csak 0-val vagy 1-el jelölöd h épp arra a funkcióra jogosult-e. De lehet kitalálni más megoldásokat is. -
#17325 Sziasztok!
Egy olyan rendszeren dolgozom, ahol a felhasználóknak több jogosultsága is lehet. A jogosultságot adatbázisban egy számjegy segítségével határozom meg. A weboldal pedig úgy kezeli a jogosultságot, hogy lekérdezi a jogosultság számjegyét és utána dönti el egy if-es szerkezettel, hogy jogosult-e vagy sem. Ez csak akkor működik ha egy felhasználó egy jogosultsági szintet kap. Hogyan lehetne megcsinálni, hogy egy felhasználó több jogosultsággal rendelkezzen és a feltételben ezt hogyan lehetne megoldani? -
#17324 Úgyemlékszem van ilyesmi, de csak firefoxban.
Használj helyette backgroundot. Itt van egy PS-hez hasonló gradient generator. -
#17323 Valaki nem tudd véletlen egy jó CMS rendszert ligá(k)nak??? Sry az offért és köszi a segítséget előre is. -
#17322 hi!
bordernek lehet adni színátmenetet? pontosabban 'border-bottom'-nak kellene. találtam 1-2 linket, de semmi értelmes -
#17321 Sziasztok!
Úgy döntöttem, mégis csak használnám azt a @font-face-t.
itt találtam is használható fontot.
Csak, hogy ne kelljen már utána néznem :), beírná vki, hogy hogyan is tudom ezt kóddal megjeleníteni az oldalon?
Ja és még1: ez ie és ff alatt is működik rendesen?
köszi!!!
-
bracsek #17320 na végre, azt én is várom, ha tetszeni fog még meg is veszem pár helyre, jquery alapokon már érdekel. -
#17319 tök jó. csak azért. szerintem tök jó. -
#17318 Komoly. -
#17317 tökéletesen testre lehet szabni az enyémet is, az iwiw nem ezért cserélte.
pl. ezeken az oldalakon is clearbox fut és rengeteg egyéb oldalon is eléggé át van alakítva:
http://almamania.hu
http://www.laszloerhardt.com
http://www.morestaurant.hu/
Az, hogy kinek mi tetszik, az szubjektív, nekem is most teljesen más jellegű dolgok tetszenek, fejlesztek is egy újat, de azt már jQuery alapon.
-
bracsek #17316 És ugyanaz az érvvel cserélődött le amit én már első évben neked elmondtam, nem tudja annyira testre szabni hogy egyedi legyen és most már kéri a klienskör hogy minden egyedi legyen... Saját fejlesztésével azt tesz amit akar... akinek meg nem egyedi kell hanem csak jó annak első kategóriás a te megjelenítőd, habár most már sokkal jobb grafikákat kezdtem látni, de ez szerény véleményem, mivel nem vagyok grafikus, de van az az 1px solid borderos lekanyarított gradienses carok, azok jönnek most be, igaz lehet holnap megint változik... -
#17315 komoly? -
#17314 Ez meg az én saját fejlesztésem :)) (Amúgy régebben ez volt az iwiw-en is) -
bracsek #17313 hát én vagyok hülye vagy mindenki helikopter hogy hülyére vett ez minket, tudja kivel beszélek... :D -
#17312 ezt nemrég linkelte valaki, nekem ez is nagyon tetszik csak jutnák már el egyáltalán odáig az oldalammal, hogy ilyeneket tehessek bele. -
#17311 A manóba .. pedig nekem kellet volna egy jó gallériakezelő. :( -
#17310 Amit JELENLEG használ, az saját fejlesztés. -
#17309 Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy jelenleg az IWIW amit használ Diavetítéskor galériakezelő az saját fejlesztésük vagy valahonnan letölthető?
Mert nekem nagyon tetszik.
Köszi előre is!
Üdv:Joe! -
#17308 MySQL -ben lehet tárolni dátumot év nélkül (tehát csak hónap és nap), vagy ha nem, akkor meg lehet oldani egyszerűen egy születésnap/névnap időpont tárolását/lekérdezését? Pl. lista, hogy kinek mikor van a születésnapja, illetve ki a legközelebbi két születésnapos.
Mondjuk az se lenne rossz, ha a születésnap (év+hó+nap) megadásával le tudnám kérdezni születésnapi sorrendben, és még azt is valahogy ki tudnám számolni belőle, hogy ki hány éves :D -
#17307 ki címzett, kinek, mit? :) -
Cat 02 #17306 Inkább biztos, te címezted neki ? :) -
#17305 biztos nekem címezted? -
#17304 Az a lista mind menük, ha nem tudod adaptálni az nem az ő hibája. :) -
#17303 bocs....vízszintes