Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Ami egyenlõ az autoinc-el😊 A legkisebb nem létezõ id-t kell keresned, hogy befoltozd a lyukakat.

[merlinw.org]

Jégkocka
Végül az id nem auto increment lett.. A legutóbbi id értékét növelem eggyel. Köszi a segítséget!

Levi

MerlinW
Ezzel szívni fogsz, ha adatokkal teli táblára küldöd. Az elsõ, már létezõ id-nél hanyatt fog vágódni. Miután unique a mezõ.

[merlinw.org]

Jégkocka
ALTER TABLE tablaneve auto_increment='value'

Ez megoldja 😊 De köszi mindenkinek a segtíséget!

Levi

MerlinW
Azért annyit nem bír😊 Az 5.1, 4GB memóriával kb 4,2 milliárd rekordot tud kezelni (persze ez függ a rekord méretétõl, mezõk típusától, stb), de itt a lekérdezések már bõ másodpercekben számolhatók. 5-10millió rekord esetében még másodperc alatti a lekérdezések ideje. Persze ezek függnek sok mindentõl.

Jégkocka: A dolog egyszerû, ne legyen az id autoincrement. Generáld te az id-t (utolsó növelésével vagy random szám/karakter) és kapcsold egy másik mezõhöz, mint egyedi(unique) index. Mondjuk az email-címhez vagy felhasználónévhez.

[merlinw.org]

Írd át kisebbre 😊
Csak ha valami van hozzá kötve, írd át azt is

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Jégkocka
Valahogy belenyúltak az adatbázisomba szerintem... És megváltoztatta egyik felhazsnálóm az id-jét a legnagyobbra. De ha õt törlöm lehet minden helyrejön.

Levi

Voyager5
Lehet, hogy ez már valami intergalaktikus cucc, ahova az Aanok, meg a Thranxok is beregisztrálhatnak, gyorsan összejön az a pármillárd. 😉
Malakai
A világon mindenkinek 14-15x regisztrálnia kéne, hogy megteljen az adatbázis felhasználókkal. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Voyager5
Hol programozol? Guglinál?😊

Amúgy ha primary key az id, akkor tudtommal nem lehet az üres részeket "betömködni", csak ha teljesen újraírod a táblát.
Malakai
Akarom írni milliárd. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
100 millió felhasználó? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jégkocka
Üdvözletem!
A kérdésem a következõ lenne. Egy táblában gyûjtöm a regisztrált felhasználókat. Az ID-jük folyamatosan nõ. Ez 11. számjegyû lehet. Úgy látom, hogy elértem a lehetõ legnagyobb id-t is. Azok a felhazsnálók, akik egy adott ideig nem lépnek be, törlõdnek az adatbázisból. Van arra lehetõség, hogy a hiányzó id-ket újra feltöltsük?

Levi

Jim Morrison
szepen bemasoltam a cuccokat notepad++ ba es atalakitas utf8ba. pont igy csinaltam.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Vagy átalakítás utf-8 kódolásba. Illetve kell a head részbe is a meta cucc. PHP-ba is a header. Illetve, ha nagyon szopat akkor még sql kapcsolódás után is meg kell adni valamit 😄

Jim Morrison
minden fájlt külön menteni kell utf8ba... alapbol ansi vagy mi a p*csom 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Látom karakterkódolással te is szpsz 😊

Jim Morrison
na, ha valakit érdekel milyen lett az itt megnézheti 😄 :
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

http://jimmorrison723.hu/

He?
Olvasható legyen, de tömörítheted is, ha akarod. Meg van CSS validator is, de azon szerintem lehetetlen megbukni 😄

Jim Morrison
targytalan, mar ki is mentettem az adatbazist es mindjart felteszem az ij honlapot. extazisban vagyok.

van valami szabaly hogy a css-t hogyan kell formazni? vagyis csoportositani meg ilyenek, vagy ugy ahogy puffan?

Köszönöm, közben rájöttem, hogy így is próbáltam, csak totál hülye voltam XD

totya24
Amelyik php fájl meghívásakor használni akarsz session változókat, mindig a session_start() függvénnyel kell nyitnod a fájlt. Szóval, a meghívott oldalra is be kell illesztened a session_start függvényt.

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem az itteni PHP mesterekhez 😊
Hogyan valósítható meg, hogy a $_SESSION változók értékei elérhetõek legyenek egy AJAX által a háttérben meghívott PHP oldalon is.

Úgy vettem észre, hogy a háttérben futó oldalon a $_SESSION változó tartalma teljesen törlõdik. Van erre valami frappáns megoldás? Elõre is köszi!

Jim Morrison
nem latom sehol hogy ki lenne irva hogy karbantartas :/

Jim Morrison
ja arra. most megnezem ki van e irva esetleg hogy karbantartas van e.

TuxSkajvok
Egy ideig biztos nem, mert még messze van attól az állapotától 😄
Akkor ha más se tud ilyen alternatív megoldást, akkor valahogy beállítom a mailszervert 😞

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

Hát ha felrakod ingyenes tárhelyre ott be szokott lenni állítva. Localhoston én se tudtam beállítani (mondjuk nem is erõlködtem nagyon)

TuxSkajvok
Jó reggelt! <#integet2>
A mail() függvényen kívül van más mód, hogy e-mailt küldjek a regizett felhasználóknak? (pl. elfelejtett jelszó, vagy rendszer üzenet)
Mert warningol, h állítsam be a mail szervert a gépemen, de én ezt kihagynám ha lehetne, és más módon küldeném el...

Lyukasbogrács
idõkorlát != captcha
java != javascript

Krszti1160
am egy idõkorlátot, azaz capctha-t ki lehet egyáltalán javával iktatni?
Ez itt a kérdés, szerintetek? 😄
phpmyadminra gondolsz ? error esetleg ? Vagy nézd meg, lehet tervezett karbantartás van.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Jim Morrison
nemtok belepni MySQLre :/ admin oldalra igen, de mysql re nem enged :/ honlapomon meg site off line van 😮 ilyenkor mit csinaljak? szolgaltatonak szoljak?

Krszti1160
ez az, hogy minden progri, script, macro az idõkorláton csúszik el 😄
valami biztosabbat kellene valamit kitalálni 😄
Jim Morrison
ha mindent tudni akarsz itt van a honlap motor 😄
ez pedig a slide panel.
bárhova teszem a login formot (amit az elobb bemásoltam)...éééés megvan ! egyszerûen a form helyett a következõ sort tettem be:
<?php include("login.php"); ?>
és mûködik ! megjelníti a slide panelen a formot amit betölt ha a login oldalra megyek és be lehet jelentkezni !!!

Remélem érthetõ csak most olyan happy vagyok hogy sikerült 😄 Szerintem még ma fölteszem és megnézhetitek 😄

Voyager5
Ebbõl többet kéne látni.
Jim Morrison
Még 1 kérdésem lenne: ebbe a lenyilo menübe beletettem azt a formot, ami rendesen kijönne ha a login oldalra mennék, de amikor be akarok lépni a következõ üzenetet kapom:
Bizonyosodj meg róla, hogy a cookie-k engedélyzve vannak a böngészõdben.
Ha a probléma továbbra is fennáll, lépj kapcsolatba a webmesterrel.
Ez miért lehet ? tök gyanaz a form, és most még tippem sincs mi lehet a baj.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

<form method="post" name="login" action="checklogin.php">
<input name="ws_user" type="text" size="13" value="Username" style="margin:2px;" />
<input name="pwd" type="password" size="13" value="Password" style="margin:2px;" />
<input type="submit" name="submit" value="%login%" style="margin:2px;" /><br />
A honlap fejlesztés alatt van, ezért még nem lehet regisztráli egy ideig<br />
This website is under construction, please wait for regitration.<br />

</form>

(tehát ezt a lenyilo menube helyezve nem mukodik)

Valaki találkozott már ilyen hibával ?
"Nem sikerült csatlakozni az adatbázishoz. A hibaüzenetet lásd alább.
Nincs hibaüzenet."

phpbb-t akarok felrakni 000webhostra

TuxSkajvok
így már más 😄
õ vele mûxik:
"mysql_fetch_object"
"$_SESSION<'id'>=$obj->id;"

Voyager5
Az is jó amit Cat írt, csak $sql nem handle, $sql helyett $result
TuxSkajvok
én is így próbáltam, de kiíratásnál nem jelenik meg semmi...<#szomoru1>
ide nem kell még valami?:
$sql="SELECT * FROM users WHERE username='$myusername' and password='$mypassword'";

Voyager5
checklogin.php:

if($count==1){
$obj=mysql_fetch_object($result);
session_start();
$_SESSION<'username'> = $myusername;
$_SESSION<'password'> = $mypassword;
$_SESSION<'time'> = time();
$_SESSION<'id'>=$obj->id;
header("location:login_success.php");
}
Rakj bele egy ilyet:
$row=mysql_fetch_assoc($sql);
$_SESSION<'id'>=$row<'id'>;

TuxSkajvok
pl. miután leellenõrzte, h egyezik-e a jelszo, a felhasználóval, akkor még sasolja meg a felhasználónak az ID-jét, és azt tegye bele a $_SESSION<'id'>-be.

Voyager5
Mármint, hogyan hozzáadni?
TuxSkajvok
na jó, akkor már csak 1 valami érdekel: hogy tudom hozzávágni a $_SESSION-hoz a belépett user ID-jét?

TuxSkajvok
<#worship><#worship> Ó köszi, elvileg így már mûködik... Az a login_succes engem is csak bekavart... töröltem, és már mûködik is elvileg... Még tesztelgetem, próbálgatom, és meglátom mire jutok vele... Még 1x köszönöm a segítséget! <#worship>

Malakai
Ok, látom magadtól is meglett. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

echo $_SESSION<'username'>;-ra mit csinál ?

Malakai
login_succes.php-ben még mindig session_is_registered() van, utána pedig újra belepakolsz a $_SESSION-be dolgokat, felülírod az adatokat. Õszintén nem teljesen értem ott mit szeretnél elérni. 😊

A login_success.php ha jól látom semmi más mint egy külön oldal/file arra, hogy megjelenítse a sikeres bejelentkezést, spec szerintem kispórolható, inkább a tartalomhoz irányítani a júzert (header()-el), ott persze már tesztelni a bejelentkezés meglétére.

Ha azt szeretnéd ellenõrizni, hogy be van-e jelentkezve a felhasználó, akkor a session_is_registered(myusername) helyett a $_SESSION<'username'>-re tesztelj rá, pl.:

if(!isset($_SESSION<'username'>)) {
// nincs bejelentkezve - visszairányítás
}

Amikor pedig kilogolod, akkor érdemes a teljes $_SESSION-t is törölni, tehát:

session_start();
$_SESSION = array();
session_destroy();

És a biztonsági dolgokba belemenve ezt még sokáig lehetne bonyolítani. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

TuxSkajvok
átírva if (!isset($_SESSION<'username'>)) {
és a checklogin-ban legfölül a start, de még mindig nem oké, és továbbra is bekéri a jelszót <#szomoru1>