Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Levi
[merlinw.org]
Ez megoldja 😊 De köszi mindenkinek a segtíséget!
Levi
Jégkocka: A dolog egyszerû, ne legyen az id autoincrement. Generáld te az id-t (utolsó növelésével vagy random szám/karakter) és kapcsold egy másik mezõhöz, mint egyedi(unique) index. Mondjuk az email-címhez vagy felhasználónévhez.
[merlinw.org]
Csak ha valami van hozzá kötve, írd át azt is
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Levi
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Amúgy ha primary key az id, akkor tudtommal nem lehet az üres részeket "betömködni", csak ha teljesen újraírod a táblát.
A kérdésem a következõ lenne. Egy táblában gyûjtöm a regisztrált felhasználókat. Az ID-jük folyamatosan nõ. Ez 11. számjegyû lehet. Úgy látom, hogy elértem a lehetõ legnagyobb id-t is. Azok a felhazsnálók, akik egy adott ideig nem lépnek be, törlõdnek az adatbázisból. Van arra lehetõség, hogy a hiányzó id-ket újra feltöltsük?
Levi
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://jimmorrison723.hu/
Olvasható legyen, de tömörítheted is, ha akarod. Meg van CSS validator is, de azon szerintem lehetetlen megbukni 😄
van valami szabaly hogy a css-t hogyan kell formazni? vagyis csoportositani meg ilyenek, vagy ugy ahogy puffan?
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
Lenne egy kérdésem az itteni PHP mesterekhez 😊
Hogyan valósítható meg, hogy a $_SESSION változók értékei elérhetõek legyenek egy AJAX által a háttérben meghívott PHP oldalon is.
Úgy vettem észre, hogy a háttérben futó oldalon a $_SESSION változó tartalma teljesen törlõdik. Van erre valami frappáns megoldás? Elõre is köszi!
Akkor ha más se tud ilyen alternatív megoldást, akkor valahogy beállítom a mailszervert 😞
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
A mail() függvényen kívül van más mód, hogy e-mailt küldjek a regizett felhasználóknak? (pl. elfelejtett jelszó, vagy rendszer üzenet)
Mert warningol, h állítsam be a mail szervert a gépemen, de én ezt kihagynám ha lehetne, és más módon küldeném el...
Ez itt a kérdés, szerintetek? 😄
valami biztosabbat kellene valamit kitalálni 😄
ez pedig a slide panel.
bárhova teszem a login formot (amit az elobb bemásoltam)...éééés megvan ! egyszerûen a form helyett a következõ sort tettem be:
<?php include("login.php"); ?>
és mûködik ! megjelníti a slide panelen a formot amit betölt ha a login oldalra megyek és be lehet jelentkezni !!!
Remélem érthetõ csak most olyan happy vagyok hogy sikerült 😄 Szerintem még ma fölteszem és megnézhetitek 😄
Bizonyosodj meg róla, hogy a cookie-k engedélyzve vannak a böngészõdben.
Ha a probléma továbbra is fennáll, lépj kapcsolatba a webmesterrel.
Ez miért lehet ? tök gyanaz a form, és most még tippem sincs mi lehet a baj.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<form method="post" name="login" action="checklogin.php">
<input name="ws_user" type="text" size="13" value="Username" style="margin:2px;" />
<input name="pwd" type="password" size="13" value="Password" style="margin:2px;" />
<input type="submit" name="submit" value="%login%" style="margin:2px;" /><br />
A honlap fejlesztés alatt van, ezért még nem lehet regisztráli egy ideig<br />
This website is under construction, please wait for regitration.<br />
</form>
(tehát ezt a lenyilo menube helyezve nem mukodik)
"Nem sikerült csatlakozni az adatbázishoz. A hibaüzenetet lásd alább.
Nincs hibaüzenet."
phpbb-t akarok felrakni 000webhostra
õ vele mûxik:
"mysql_fetch_object"
"$_SESSION<'id'>'id'>=$obj->id;"
ide nem kell még valami?:
$sql="SELECT * FROM users WHERE username='$myusername' and password='$mypassword'";
if($count==1){
$obj=mysql_fetch_object($result);
session_start();
$_SESSION<'username'>'username'> = $myusername;
$_SESSION<'password'>'password'> = $mypassword;
$_SESSION<'time'>'time'> = time();
$_SESSION<'id'>'id'>=$obj->id;
header("location:login_success.php");
}
$row=mysql_fetch_assoc($sql);
$_SESSION<'id'>'id'>=$row<'id'>'id'>;
A login_success.php ha jól látom semmi más mint egy külön oldal/file arra, hogy megjelenítse a sikeres bejelentkezést, spec szerintem kispórolható, inkább a tartalomhoz irányítani a júzert (header()-el), ott persze már tesztelni a bejelentkezés meglétére.
Ha azt szeretnéd ellenõrizni, hogy be van-e jelentkezve a felhasználó, akkor a session_is_registered(myusername) helyett a $_SESSION<'username'>'username'>-re tesztelj rá, pl.:
if(!isset($_SESSION<'username'>'username'>)) {
// nincs bejelentkezve - visszairányítás
}
Amikor pedig kilogolod, akkor érdemes a teljes $_SESSION-t is törölni, tehát:
session_start();
$_SESSION = array();
session_destroy();
És a biztonsági dolgokba belemenve ezt még sokáig lehetne bonyolítani. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )