22786
Html-, css- és php-help
-
#17302 ezzel semmire nem megyek.
Meg van, hogy milyen méretű, viszintes, függőleges, stb?
ITT találsz párat. -
#17301 Pl itt van pár css only menü Stu Nichollstól.
Egyébként ha még javascript is, szerintem akkor is elég rossz amit az a program generál. -
#17300 Dreamveawer MX2004
PM ment -
#17299 miyen progiban szerkesztesz?
-
#17298 küld át, hogy milyet szeretnél. -
#17297 Épp ez az hogy nem tudok semmilyen bonyolult menüt késziteni.
Ezt egy progival csináltam ami kidobta a kodot.
Se js se CSS-hez nem értek jelen pillanatban egy fikarcnyit sem.
pár honapja tanulom még csak a HTML-t is igy ott is vannak még fehér foltok. -
#17296 miért js-es menüt akarsz?
ezt css-ben 1xű kivitelezni. -
#17295 na én is kiprobáltam az exprolerben látszik, de a deramweavorben nem a desing nézetben csak egy villogó kurzor.
És explorerben is csak a bal felsö sarokban jelenik meg nem abban a cellába ahova tettem a kodot.
Hol vannak azok a beállitások amik a poziciot lehet állitani.
Nekem az ékezeteket jol jeleniti meg viszont a menü nyilait nem. -
#17294 köszi, akkor ezt inkább kihagyom :) -
#17293 Nem, google webfonts-on keresztül természetesen csak az ő általuk felsorolt fontokat tudod elérni.
A @font-face megoldással tudod azt berakni.
A google is azt használja, ha megnézed mire mutatnak az adott linkek, azok csak css fileok a @font-face résszel benne.
Viszont lényeges, hogy nem minden font kompatibilis a módszerrel, vagy nem minden böngésző tudja használni az adott fontot. Arról nem is beszélve, hogy nem minden ingyenes fontnak olyan a license, hogy fel lehet használni honlapnál, mivel nem ugyanaz a nyomtatás és nem ugyanaz a honlap, ahol az adott font áttöltődik a kliens gépére is.
Épp ezért ha fontokat böngészel olyan helyen tedd, ahol kimondottan feltüntetik ezen paramétereket, vagy kimondottan a webes felhasználásra van az adatbázis. Az urbanfonts nem ilyen. -
#17292 Sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem.
ezt a fontot szeretném használni az oldalon egy linkhez.
ebben a leírásban a ...href="http://fonts.googleapis.com/css?family=Tangerine...
helyére az említett font url címét adjam meg?
ilyen (.../css?family=Tangerine) ebben az esetben nincs, akkor?
köszi -
#17291 Vannak köztük jók és rosszak is.
Én speciel már nagyon unom, mind a Myriad fontokat, mind a nyitóoldalakról visszaköszönő Apple cuccokat, és a 5000x5000 px-es RSS, follow me on twitter gombokat, + a minimum 500px height-es footereket. Valaki(k)nek meg ez tetszik :D
Ez van. -
#17290 Egy absolute pozícionált menüt hoz létre és a beállításai közt van, hogy azt hova tegye.
Body után inkább ne másold, vagy bodyban valahova, vagy headben valahova.
Most gyors kipróbáltam és itt működik bemásolva, bár az ékezeteket rosszul kezeli. -
#17289 hát csináltam egy ures html oldalt és bemásoltam az egész kodot a headbe is a bodyba is a body után is de nem jelenik meg semmi sem.
a másik amit nem értek hogyha az egészet bárhova rakhatom akkor hogyan fogja tudni hogy én a lapnak melyik részén szeretném hogy legyen a menü,melyik cellában stb..
-
#17288 Végülis mindegy hova rakod, mindenképpen a <body> végére szúrja be a menü kódját, tehát mehet az egész a <head>-be, vagy a <body> végére, mindegy.
Egyedül a <noscript> menjen oda, ahol szeretnéd megjeleníteni a szöveget, arra, ha valakinek nincs javascriptje. -
#17287 menü -
#17286 Muta a kódot, amit kiad! (pastebin) -
#17285 odáig eljutottam, de azt nem tudom, hogy a kiadott kodot teljes egészében oda kell e beásolni ahova a menüt szeretném vagy vannak részei amit külön kell választani és mondjuk a <head>-be kell másolni vagy a kod elesjére stb... -
Cat 02 #17284 Forráskódba ugyanúgy. -
#17283 Leszedtem ezt az ingyenes progit és készitettem is vele egy menüt, de nem tudom hogy a kapott kodot hova és hogyan kell beilleszteni.
menü bulder
Eddig csak alap html-t használtam itt meg már van java ahhoz meg nem értek egyáltalán -
#17282 IE6 gond. -
#17281 és még egy kérdés:
mostanában ahogy látom, nagyon divat a nagyméretű fontok használata a weboldalon. Ráadásul rengeteg helyen használják ugyanazt a typot.
Kinek mi a véleménye erről a dizájnhullámról? -
#17280 a minimális alatt pl.: 1024x768-at értettem.
más...a fixált div szintén csak az ie6 alatt gond, vagy a 7es alatt is?
köszi
-
#17279 A minimálist nem tudom pontosan, hogy érted...
Lehet flexibilis az oldal különböző felbontásokhoz (%), @media queries modern böngészőkben, vagy persze egy fix szélességre optimalizálni, ez 1024-es képernyő felbontásra érdemes még ma is, hiába elterjedt már a widescreen, amit persze a célközönségtől függően lehet módosítani. -
#17278 szerintetek milyen felbontásra érdemes optimalizálni?
Minimális? -
#17277 Screenshot / reverse engineer. :) -
Cat 02 #17276 Kódolt le a képet pixelenként és töltsd be úgy, az a biztos :D -
#17275 ja, néha még sza..akodok az ie6 miatt, de végül is,
aki azt használ, meg is érdemli, igaz...
húúú...mekkora kő esett le a szívemről :) -
Culram #17274 csinálj egy flash oldalt, ami php/mysql segítségével veszi kis a képek elérési útvonalát. Bár ha valakinek nagyonnagyonnagyon kell a kép az úgyis megszerzi. -
Cat 02 #17273 Vagy letiltod a Javascriptet és meg van oldva :)
thomas: sose, aki IE6ot használ haljon meg, de egyébként biztos működik, mert elég híres :D -
#17272 Aki csak felhasználó, nem fogja érdekelni a képed.
Akinek kell az már nem "sima" felhasználó, ő pedig tudja, hogy mit tegyen :) -
Orionk #17271 nem is akartam megkérdőjelezni a többieket.
Tudom, hogy itt értenek ehhez az emberek, ezért jöttem ide. :)
Én csak azok elől akartam védeni, akik felhasználói szinten használják a böngészőt. -
#17270 Mint már írták sokan, nem tudod kivédeni, csak ha nem rakod fel :)
A vízjel megoldás arra, hogy bárki láthatja a képet, de roncsolás nélkül szinte eltávolíthatatlan.
Hidd el, akik itt írnak, tudják mit írnak!
Én is tudom. Mit kérdezek :) -
Orionk #17269 Igen, abból a szempontból is későn írsz, hogy a lentebbi linkek, amiket beraktam, azok már vissza lettek alakítva.
TEhát a linkek mögött levő oldalak már ujra normálisan működnek.
De ráhagytam. Megcsináltam a plusz html oldalt, amire nincs hivatkozás, csak én tudom a címet. Oda beraktam a képet, és se bal, se jobb klikket nem lehet rajta csinálni.
Az igaz, hogy Page source al meg lehet nézni, hogy mi a kép neve, és akkor az url-t módosítva már le is lehet menteni. De erre nem jönnek rá azok, akiknek odaadom.
Arra rájöhetnek, hogy bal egérgombbal a képet be lehet húzni a böngésző címsorába és le lehet menteni, de azt nem tudtam kivédeni.
Valamint természetesen a print screen is szóba jöhet.
A vízjelet meg nem próbáltam. -
#17268 Sziasztok!
Van e vkkinek tapasztalata (vagy ismerete) az ie6-ban png kezelésről?
A megoldást tudom (...iepngfix.htc), csak még nem használtam eddig.
Működik rendesen?
Köszi! -
Cat 02 #17267 Látom későn írok de: rakj rá egy vízjelet azt kész :)
Vagy nevezd el qjatwiuthegiorsjhzikl.jpg-nek és töltsd be PHP-val kicsibe. -
#17266 Rémlik, hogy máshol is láttam, de lehet behaluztam. :) -
#17265 úgy látszik ezt csak az ff tudja, opera, chrome nem, mást nem próbáltam. -
#17264 A képen helyezed el a logód/neved úgy, hogy az (általában átlátszóan) takarjon részeket a képből. Igen romboló hatású módszer, sokan utálják. Meg képfüggő, hogy utána mennyire lehet képszerkesztő programmal eltüntetni a vízjelet. -
Orionk #17263 Az 1 és 2 módszer világos.
A vízjelezés alatt arra gondolsz, hogy a html oldalba tegyem bele?
Lentebb is írtam, hogy tudom persze, hogy ellopják, egyértelmű, hogy nem teszem fel, csak 1-2 felhasználó elöl akarom elzárni, akik alig értenek ezekhez a dolgokhoz.
Viszont azt még felérik ésszel, hogy bal egérgombbal a cimsorba húzzák a képet.