22786
Html-, css- és php-help
-
#17182 Van valami java a gépen, és ikont is ad neki, de ha rákatt akkor az az xp hiba hang van. Leszedtem valami ms mv cuccot (ezt dobta ki gugli) de a telepítés befejezése előtt mini hibaablak, egy ok-kal meg egy piros x képpel. Aztán katt az okra és kiírja, hogy sikeresen telepítve van. De még mindig nem megy. -
#17181 nyisd meg Java VM-mel. -
#17180 Ez oké, de ezzel mit kezdjek? -
#17179 link :) -
#17178 Valaki nem tudja nekem ezt leszedni az oldalról? Flash játékokat tudom, hogy hogyan kell menteni, de ez az istenért se sikerül. (java gém) -
#17177 Ertem. Koszonom a segitseget mindenkinek. -
#17176 Cat válasza meg azért működik, mert számokkal is lehet hivatkozni a SELECT után megadott mezőkre. -
#17175 Jah a DESC -re én is mindig utólag jövök rá. -
#17174 A válasz abban rejlik, hogy:
count(orszag_neve) AS szamlalo
A "szamlalo" a count(orszag_neve) aliasa, miután azt megadod úgy is hivatkozhatsz rá, meg az eredeti függvénnyel is. -
#17173 Miert mukodik Balumann megoldasa ugyanugy mint a tied? -
#17172 és értelmezhetetlenebb :D -
Cat 02 #17171 Ha már rövidebb akkor ORDER by 2 desc ;D -
#17170 Bocsi most lattam a megoldasod es az is jo.
...sot rovidebb is.
Koszonom nektek! -
#17169 Koszi jo lett csak az ORDER attributumat kellett meg meghatarozni egy DESC-kel mivel forditott defaulton... miert is ne.
$quuery = mysql_query('SELECT orszag_neve, count(orszag_neve) AS szamlalo FROM orszagok GROUP BY orszag_neve ORDER BY count(orszag_neve) DESC') or die(mysql_error());
Koszonom. -
#17168 ja tényleg szamlalo :I -
#17167 SELECT orszag_neve, count(orszag_neve) AS szamlalo FROM orszagok GROUP BY orszag_neve ORDER BY count(orszag_neve)
Próbáld így, bár nem tom hogy order by -nál is lehet-e ilyet írni most így. -
#17166 ... GROUP BY orszag_neve ORDER BY szamlalo DESC -
#17165 Ez nem jo, mivel CSAK egy orszagot jelenit meg es raadasul az osszes orszag osszeget ehhez irja ki. -
#17164 Kicsit gondolkoztam es nem a ORDER BY-al tehetem meg? Pl:
$quuery = mysql_query('SELECT orszag_neve, COUNT(*) AS szamlalo FROM orszagok ORDER BY orszag_neve') or die(mysql_error());
-
#17163 Ok lehet atallitom ut8_unicode_ci kodolasra.
Hogy lehet atallitani, hogy ne ABC sorrendben listazzon, hanem a legtobbet szereplo orszag neve legyen legelol? -
karajjj #17162 nekem úgy átláthatóbb a kód :D -
#17161 jó lesz, próbálj ki mindenféle ékezetet, meg karaktert, hogy jól jelenít-e meg, ha nem, akkor latin1-ről vagy latin2-re változtasd a kódolást,/illesztést, vagy ut8_unicode_ci-re -
#17160 ö, igen, ezért. ha csak egy 10-20 soros valamit írsz, akkor felesleges a felesleges változók, kevesebb hibalehetőség. ha most egy DB osztályt akarsz írni, ami még debuggolja a kéréseket, akkor persze máshogy csinálnám.
egyébként meg, miért lenne jobb külön változóba írni az sql mondatot? :D -
karajjj #17159 arra -
#17158 Igy hoztam ossze. Jo?
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `orszagok` (
`ip` varchar(15) NOT NULL default '',
`orszag_neve` varchar(60) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`ip`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1; -
Cat 02 #17157 Nem hozol létre felesleges változót.
Márha arra gondolsz, hogy mysql_query($query); -
karajjj #17156 csabi miért jobb magába a querybe írni a lekérdezést a változós kkr-es módszer helyett? :D ezt sose értettem -
#17155 Csak sikerult osszehozni... :PPP -
#17154 ha már világos, akkor jöhet a mysql tanulmányozása -
#17153 Gratulalok! Ez ugy mukodik mint ahogy kell. Nagyon popec. Koszonom szepen.
Kicsit tanulmanyozom, hogy tanuljak belole mert nem egy ordongos kod. -
BEE LEE #17152 na újból az egész...
http://pastebin.com/K1XJHmdg
kép:
-
BEE LEE #17151 ...na azt nem engedi
-
BEE LEE #17150 Sziasztok.
ezt
szeretném úgy megoldani, hogy amikor a menüre klikkel, akkor csússzon le a kép, és amikor egy másik menüre klikkel, akkor záródjon be a nyitott (aktív) menü.
képek hozzá:
-
#17149 egy rövid megvalósítás php-ben adatbázissal: http://pastebin.com/vZwkgfdE -
#17148 Meg a sql tablat fel is tudnam epiteni de a hozza tartozo php-t mar nem igen, ugyhogy marad a file alapu cucc. :(
Osszehoztam egy ilyet. Jo uton haladok? Bar nem tom mi kell a foreach-be! -
Cat 02 #17147 Csinálsz egy tömböt amin mindig végigmész, hogy van-e benne ilyen elem, ha nincs akkor hozzáadod, ha van, akkor növeled, kb ennyi. (a sorokat meg szétszeded explodedal pl)
De a legegyszerűbb az az lenne, ha mysql-be beleraknád, akkor ennyi lenne:
"select count(*) from tabla group by orszagok" -
#17146 Blogger (blogspot) -
#17145 Boldog Uj Evet Kivanok mindenkinek!
Uj ev, uj problema. :)
Van egy kod ami a latogatok orszag nevet es IP cimet menti el az alabbi modon: Pastebin URL (1 IPcim egyszer kerul elmentesre)
Mukodik minden, csak a kiiratast nem tom megoldani, hogy pl. szamolja ossze az osszes United States kezdetu sort es jelenitse meg igy: United States 4 times vagy mondjuk igy: Sri Lanka 1 times.
Tehat minden eltero orszagnevet osszeszamoljon es ki is irja a fenti pelda szerint.
A | karakter menten valasztottam szet az orszag nevet es IP cimet de az osszeszamlalas es kiiratasnal elvereztem.
Ha van vkinek otlete megkoszonom. -
Cat 02 #17144 Milyen blog motor ? Google : 'blogmotorneve' content slider, tuti van hozzá. -
#17143 Megse jo ez igy; nem lehet a blog modulokban normalisan java-t meghivni (meg nagyon css-t se). Ha lenne valami attribute amivel idoziteni lehetne a sima, mezei marquee parancsot, mar nyert ugyem lenne (annyira egyszeru kellene ugyanis). :/