Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem pont megvenném, ismerõsöm könyvtárban dolgozik, elhozza nekem amit kérek😊

Nem ajánlok könyveket mert mindért fizetni kell és én nagyon a free oldalon állok.
Azt a mondatot felejtsd el, csak arra céloztam hogy algoritmikát egyszer meg kell tanulni és erre ajánlottam a c-t meg a másik dolog amiért pont azt ajánlottam mert a php nagy része ugyanolyan/hasonlít a c-re mivel onnan alakult ki, de nagyon sok dolog van benne megkönnyítve szépítve.
A c és c++-hoz tudnál valami jó könyveket ajánlani?
Ha csak phpzni akarsz akkor az interface tanulással nincs mit pepecselni a consol api elsõ osztályú algoritmikát tanulni. <ötlet> < ezt nem nagyon értem, úgy az egész mondatot.

Köszi szépen a válaszokat, notepad++ fentvan, html-es oldalakat azzal szerkesztem. a xampp-t pedig majd leszedem és kipróbálom 😊
Köszi még1x

A c alapokat egyszer érdemes elsajátítani, c++ -t meg rátenni ha objektum orientáltan akarsz majd phpzni. Ha csak phpzni akarsz akkor az interface tanulással nincs mit pepecselni a consol api elsõ osztályú algoritmikát tanulni. <ötlet>

Az a könyv sok-mindent leír de egy keresés(vagy bármely más algoritmus) megírásának logikáját te magad kell érezd másképp nem lehetsz jó php programozó.

Szerintem elég az a könyv is, mondjuk én nem olvastam azt a könyvet sem, mert php-t programozni csak és kizárólag a php.net oldal dokumentációjából tanultam mivel ott rengeteg példa is van elégséges az is, persze csak akkor ha már a programozási alapok megvannak máshonnan, mert programozási alapok nélkül semmilyen nyelven sem könnyû a kezdet.

Ajánlott programok:
webszerver én xampp ot ajánlom, ebben van apache php és mysql szerver is, php fejlesztéshez érdemes megfelelõ adatbázis kezelõi ismereteket szerezni, az alapos SQL nyelv ismerete sok bonyolult kód megírásától megmenthet.
szövegszerkesztõ, én notepad ++-t ajánlom, mert php mellett sokszor kell html-t írni és zen codingot használva nagyon leegyszerûsödik, van svn pluginja, ftp plugin, file explorer, és execl pluginja saját batch commandok futtatására, és egy nagyon erõss reguláris kifejezéseket támogató keresõ/cserélõ mehanizmusa. Szóval minden megvan benne ami egy programozónak php fejlesztéshez szüksége lehet.
Sziasztok!

El szeretném kezdeni a komolyabb nyelvek (php, JavaScript) tanulását.
Megvettem a 'Tanuljuk meg a PHP4 használatát 24 óra alatt' címû könyvet, az lenne a kérdésem, hogy ez alapján meg lehet e úgy tanulni a php nyelvet, hogy utána könnyedén tudjak kisebb kódokat írni, és már csak a webes dokumentumokkal fejlesszem tovább tudásom?
És ha igen, akkor milyen programokat ajánlott felrakni, amikben a legjobb és legegyszerûbb a php írása?

Köszönöm elõre is a válaszokat!

írasd ki az értékét.
pxxl
inkább elforgatom a flash-t <#idiota><#hehe>

All hail the double x!

Agy Halott
Udv mindenkinek ujra.

2 kicsi, am idegesito problemam van:

Elso problema source reszlete.
A baj, hogy vmiert a $rid erteke ures. Volt mar ilyen problemam es akkor vki azt tanacsolta, hogy GLOBAL-lal kell megadni a functionon beluli erteket. Akkor mukodott is de most nem ertem miert marad ures, vmiert nem olvassa ki az adatbazisbol.

Masodik problema source reszlete.
Itt vmi nagyon egyszeru a kod de nem mukodik. A lenyege, hogy ha ures a $O_o->get_genre() akkor mast jelenitsen meg. Viszont nem akarja. Probaltam a empty($O_o->get_genre()) viszont igy meg hibat dob a php. Probaltam a $O_o->get_genre() == 0 de nem jelenik meg aminek meg kellene. Mivel ellenorizhetem le, hogy ures vagy nem a $O_o->get_genre() ?

Koszonom.
pxxl
haj! az miért van, hogy van egy html, amiben van egy flash, csinálok egy div-et, amiben iframe-el megjelenítem a html-t. eddig ok, mûködik is, de ha elforgatom a div-et (-webkit-transform: rotate(90deg); -moz-transform: rotate(90deg)😉 akkor nincs benne a flash (vagy a html) és csak fehér lesz a div (vagy átláccó). <#conf>

pl ez

<div style="position:fixed; top:0; left:0; -webkit-transform: rotate(90deg); -moz-transform: rotate(90deg);"><iframe name="cd" src="http://linedesign.hu/banner/countdown.html" height="22" width="230" scrolling="no" border="0" align="center" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe></div></p>

All hail the double x!

próbáld ezt a site-ot, ha azt írja, túl nagy, csökkentsd
Lyukasbogrács
bizonyára MB-t akartál írni. nem?

pxxl
2GB-os weboldal <#wow2><#idiota>

All hail the double x!

Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet egy weboldal mérete, ami még a lassú nettel rendelkezõknél is rendesen betölt?
A 2GB az sok?

köszi a segítséget!

szerkeszt gombra id-szerint lekéred a rekordot egy másik adatlapra, aztán mikor elküldöd neki, insert into helyett updateled a rekordot, ahol az az id, amit elküldtél
Krszti1160
id-t nem kell, hogy ki írja😊 (ez a ki írás része)
Elõbb úgy beszéltük meg, hogy hétfõnként visszük be az adatokat az oldalra, de most a haveromnak olyan ötlete lett, hogy szerkeszthetõ legyen, de ebben a szerkesztés dolgot nem tudom meg csinálni :S
biomage
miért így csináltad? 1xübb lenne ha csak 5 mezõ lenne

ID | Neve | Nap | Összesen | Beküldve

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Krszti1160
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, Hogyan tudok postolt adatokat szerkeszteni php-vel?
Szóval Van tíz mezõm:
|Neve|Hétfõ|Kedd|Szerda|Csütörtök|Péntek|Szombat|Vasárnap|Összesen|Beküldve|
|----+-----+----+------+---------+------+-------+--------+--------+--------|
|Ed |0/10 |0/10|0/10 |0/10 |0/10 |0/10 |0/10 |0/70 | 2010...|
|----+-----+----+------+---------+------+-------+--------+--------+--------|

Így nézz ki a dolog. Ezeket el küldtem egy POST-al. phpmyadmin-ban tárolom õket. Nem lehet valahogy egy szerkeszt gombot tenni a Beküldve után, s id szerint szerkeszteni õket? :S Valaki valami megoldást tudna rá adni? Elõre is kösz. Üdv Krisz
pxxl
megazsír <#hehe>

All hail the double x!

pxxl
végül is nem rossz ötlet 😄 na ezt megjegyzem. most bannert gyártok 😄 flash powa <#nyes>

All hail the double x!

Lyukasbogrács
a hozzászólás bal oldalához toldva nem lenne olyan hosszú 😄
meg mondjuk kisebb betûtípussal.

pxxl
mondjuk 90 fokkal a te neved pl? 😄 kilóméteres fejlécek lennének <#nyes>

All hail the double x!

Lyukasbogrács
ez már rajtad múlik <#rolleyes>
meg hogy egyáltalán tud-e ilyet a js. (js kiszedi a nevet, rárakja a képre, elforgatja és ráteszi egy másikra, vagy amire akarod.)

én maradnék a css-nél és 90°-kal forgatnám, az még szép, de böngészõfüggõ a forgatás. :]

pxxl
de ahhoz akkor minden egyes usernek kellene adni egy képet a nevével a scriptben, ahhoz meg nagyon nincs kedvem 😄 de ennyi erõvel már eleve a képen is elforgathatom a nevét, és akkor nem kell a képet forgatni.

All hail the double x!

Lyukasbogrács
ha egy képen forgatnád el a szöveget, vagyis egy szöveget tartalmazó képet, az nem lenne rossz. talán tud ilyen a javascript. (php tud (GD)).

pxxl
egyik topik dizájnban akartam kipróbálni hogy a user nevet ferdén írja ki. 😄 de tényleg elég ronda :/ úgyhogy ezt az ötletet elvetettem 😄

All hail the double x!

Lyukasbogrács
😄 nem tudom mire kell, de elég randán forgatja a böngészõ a szöveget

pxxl
lol a rotation nem jutott eszembe, pedig gugliztam 😄

All hail the double x!

Lyukasbogrács
pxxl
hali!

css-ben meg lehet oldani azt, hogy egy kiírt szöveget megdöntsön? pl -10 fokkal elforgason a vízszinteshez képest 😊

All hail the double x!

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Malakai
Sok van, vannak eclipse-be, netbeans-be, aptanába, stb beépülõ pluginok, ha vmelyiket használod általánosan, akkor érdemes azzal foglalkozni.

Újabban megnéztem DreamWeaver CS5-öt, abban is be lehet álltani SVN kapcsolatot a site rendszerében, így a put parancsokat gondolom küldi oda is.

Én speciel álltalánosabb megoldást használok, SVN adatbázist és mivel win alatt vagyok, így TortoiseSVN-t kliensnek. Semmi parancssorozgatás, a windows shellbe, context menübe épül be.
Egyszerû, de többségnek kényelmesebb, ha az IDE-bõl végzi ezt is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lazarus
Tudnátok ajánlani olyan programot ami követi és elmenti a forráskódjaim változását? A lehetõ legegyszerûbb kéne, amit lehetõleg nem csak parancssorból vagy terminalból lehet irányítani. Az se baj ha lehet a módosításokat kommentezni és van benne todo lista.
Malakai
Hover state teljesen más eset, mint full oldal sprite.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

erõltetni nem szabad, de nem csak annyira optimalizálásnál van értelme, ahogy lent leírtam nagyon hasznos menüknél hover esetén sokkal elõnyösebb bármely más képelõtöltési módszernél.
Malakai
Ha vki itt olyan oldalt szerkeszt, aminél dettó minden egyes request és mikroszekundum számít, akkor az nagyon örülhet. ^_^
Persze semmi baj nincs a törekvéssel se, csak erõltetni se muszáj a technikát (ami Cat kérdése volt) az esetek igencsak nagy százalékában. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nem, a szélesség és magasság az attól az elemtõl függ aminek a hátterének adod meg ezt a nagy micsodát. Azt meg beállítod amekkorára jól esik.
kell kis iq hogy mindent összerakni ilyen kis bigyókból és jó is legyen.
CattiBrie
Na, majd mindjárt megnézem. <#circling> <#crazya> <#vigyor2>

[/spam]&#8482;

CattiBrie
De akkor kell szélesség és magasság is, nem?

[/spam]&#8482;

google neki megéri nekem is.
Lyukasbogrács
:] kell nekünk olyan gyorsan irkálni 😄

na de mindegy, az elsõ, amit linkeltem elég jól leírja, hogy mi az. a második meg, hogy nem kell azzal bajlódni (csak szart linkeltem, mert már nem érhetõ el az oldalon a link), be lehet fogni a gépet igára, dolgozzon helyettünk 😄

background:url(lin_to_sprite.png) 0px 0px no-repeat;

vagy
background-image:url(lin_to_sprite.png);
background-repeat:no-repeat;
background-position: 0px 0px;
Erõltetni semmit sem érdemes.

2 érv mellette:
sebesség mivel a kapcsolat felépítése több idõbe telik mint a kép letöltése így 30 kis kép letöltése sokszor annyi idõbe telik mint 1 kép letöltése, fõleg nagy TTL es neteknél... mobil netek nagy többségénél kell számítani nagyobb TTL re.
elkerülni olyan képelõtöltési problémákat ami a menü hover által szokott keletkezni lassabb net esetén, hogy ráviszed az egeret, fél óra és már van látszatja is, mivel a második kép késõre töltõdik be.
CattiBrie
karajjj:
Hátöö.. azért nem kéne megenni. 😞
Hidd el, nem szándékos volt. 😞

Lyukasbogrács:
Amikor én toltam a kommentet még nem volt ott. 😞

[/spam]&#8482;

Lyukasbogrács
lehet automatizálni, vannak rá programok, amik megcsinálják helyetted. kiolvassák a css-t, és az alapján építik fel a nagy képet, meg az új css-t.

Lyukasbogrács
#..534

az egy dolog, hogy nem kell vagdosni, de kicentizni pixelre pontosan, hogy a képen mi holvan, azért szintén eléggé munkaigényes
fasza, kiüütöttél -.-
CattiBrie
De akkor mindez ott van "élõben" is. 😊

Az oldal:
erepublik.com

És mondjuk a login háttérképének megjelenítése:
map-erepublik-loggedout.png

😊

Szerintem tök jó.
Esetleg valaki vázolhatná röviden, hogyan kell ilyet készíteni. Tehát egy képen egy adott pixeltõl adott pixelig történõ képrészlet hivatkozás. Gondolom. 😊

[/spam]&#8482;

Lyukasbogrács
akkor jó ha tényleg már a sebességre optimalizálsz. mint ahogy a többiek is mondták: elég egyszer letöltenie a böngészõnek a képet. míg ha kis apró képeket kell egyenként letöltenie, elveszik az idõ (kapcsolat felépítés, várakozás, letöltés, stb.), mindemellett a szervert se terheli annyira. vannak neten összehasonlító példák (sebességet, méretet összehasonlító). szerintem döntse el mindenki maga, hogy mennyire van értelme bajlódni a képeket összevagdosni egy naggyá, meg css-el bepozicionálni. link

MerlinW
Gyorsabb vele a munka. Nem kell vagdosni, méretezni pepecselni. Ha még kell valami csak odafirkantod valahova. Egyedül talán a méretezés lehet problémás, de az is megoldható.

Vannak cégek akik "cloud"-ban tolják, azaz 2-4 felé osztanak egy lapot, a grafikusok meg firkálják a saját részüket. Ha minden megvan ami látványterven, onnantól a programozóé a meló, ami 20perc pixelháború. Egy komolyabb oldalnál akár egy munkanapot is lehet spórolni. Persze mint minden, ez is oldal és jómunkásfüggõ.

[merlinw.org]