Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért mert nem tudsz selectort írni.
Fent azt írod hogy getElementsByNAME szóval név alapján szeded össze õket.
jQeryvel megy img#pic12 ami ID ra gyûjt hogy a fentivel azonos legyen akkor img kell.

A PicOnMouseover végére tégy egy return false;-t a booble event végett.

de igazából kínaiul beszélsz mert nem egészen értelek, tippelek, hogy mi a leggyakoribb hiba amit elkövethetsz.
$('img#pic12').mouseover(PicOnMouseover );
Hehe ez mikszik de pont azt csinálj amit nem akartam. 15x híja meg a
PicOnMouseover-t
addEventListener csak 1x hivja meg pedig az is 15x hookolja az elso sor képeit

May the force serve you well!

$('img#pic12').mouseover(function(){PicOnMouseover(); })
helyett
$('img#pic12').mouseover(PicOnMouseover); vagy...
$('img#pic12').mouseover(PicOnMouseover());
vagy a PicOnMouseover nek attributumban még egy this változót adsz

$('img#pic12').mouseover(function(){PicOnMouseover(this); })
és akkor természetesen a függvényed is változik

function PicOnMouseover (this2){
PicNum++;
console.debug(PicNum);
showAll("createPic","block");
var image=$nd("//img<@id 'bigpic'="'bigpic'">");
image.src=this2.src.slice(0,this.src.length-6)+".jpg";
console.debug(image.src);
}

re.

Ennyi ötletem van, a magyarázat meg az hogy míg addEventListenerrel hozzáadott függvény this valtozóval megkapja a kép dom objektumát, addig te amit írtál jQueryben az nem adja át a kép dom objektumát.
var sChanges=document.getElementsByName('pic12');
for(x=0;x<sChanges.length;x++){
sChanges.addEventListener('mouseover', PicOnMouseover , false);
}
var PicNum++;
function PicOnMouseover (){
PicNum++;
console.debug(PicNum);
showAll("createPic","block");
var image=$nd("//img<@id 'bigpic'="'bigpic'">");
image.src=this.src.slice(0,this.src.length-6)+".jpg";
console.debug(image.src);
}
ez így mükszik de ha jqerryvel csinálom this.src null hiba van
$('img#pic12').mouseover(function(){PicOnMouseover(); })

Na a következõ a helyzet beszúrok sorokkat egy táblába miden sor egy ajaxal jön egy másik oldalról. Vannak képek is a sorokban.
A képekre rárakok mouseover eventeket. Ugye ezt minden sor után rá kell rakni. Amikor 2 sor van akkor az 1. sorra 2x rakom rá az eventet. A 15 sornál már 15x rakom rá az eventet ami ugyanarra a fügvénre mutat.
Van valami ellenõrzás hogy 2x nem rakja rá ugyanarra a fügvére ugyanazt az eventet? Vagy 15x meg fog hívódni?

koszi 😊

$('#ListTable1 tr').each(function(){$(this).find('td:eq(17), td:eq(18)').css('display','table-cell');});

Így lehet, ott css-szerû szelektort kér.
$('#ListTable1 tr').each(function(){$(this).find('td:eq(17)'|'td:eq(18)').css('display','table-cell');});
Lehet a find- nak több tagot is megadni ?
hogy több oszlopot egyszerre eltüntessen?
Ez igy nem mükszik.

nm
mukszik😄
köszi

szedd ki php val, file split ez a két php függvénnyel meg lehet csinálni seperc alatt, ha meg nagy a látogatottsága az oldalnak még 10 sor cachelés hogy ne mindig kérje le.
Én hülye a this-t idézõjelbe tettem 😄 Elnézést.
$('#tablaid tr').each(function(){$(this).find('td:eq(5)').css('display','none');});
$('#tablaid tr').each(function(){$('this').find('td:eq(5)').css('display','none');});
ez semmit sem csinál 😞

Akkor estélytelen megcsinálni JS_el ? Mert akkor megkeresem azt aki csinálja és iframezek :S

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

same domain policy? Grease Monkeyben nem probléma hogy más a domain, böngészõben probléma.
vagy iframe vagy ajax

iframe esetén a select box alatt egy iframe annak src jét cserélgeted.

ajax esetén egy id-t adsz egy divnek és abba töltöd be a proba.phpt.

jQuery vel

<form name="jump">
<select name="menu" >
<option value="proba.php">Proba</option>
</select>

<div id='ide' ></div>

Krszti1160
Köszi, de nem a képet szeretném, hogy kimutassa, az meg volt idáig is 😊
csak
<form name="jump">
<select name="menu" value="GO">
</select>
</form>
Ezt mondtam, hogy ha kiválasztom a proba.php-t akkor ne irányítson át egy php-ra, hanem alatta include-za vagy mutatná ki a proba.php-t. 😊
Hát igazából nem tudom érdeme-e ezzel szarozni.
1.32 és 1.42 között mi a lényeges különbség?

Ezt a kettõt próbáltam, de mind2-re üres az alert ablak.

Malakai
Az XPCNativeWrapper-t akasztja ki a jQuery event kezelése, emiatt, hogy késõbbieket nem tud betölteni @require-ön keresztül.
Persze továbbra is hozzácsaphatod a script taget a headhez hagyományos úton és betöltheted úgy az újabb jQuery-t, annyi, hogy unsafeWindow-on keresztül kell meghívni onnantól.
unsafeWindow-ban pedig lesz pár GM funkció, ami nem mûködik.
Alternatívaként lehet módosítani a jQuery-t magát, hogy megfeleljen az XPCNativeWrapper-nek.

...ha kell az újabb jQuery GM alatt. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

alert(sObj.battleid); oda írtam;
nem nem tömb, Obj Ojektum Szalacsi szerint.
És mivel szedem ki az infokat ?
var sObj = eval('('+unescape(responseDetails.responseText)+')');

ez berakja egy tömbbe vagy mi?

GM_xmlhttpRequest({
method: 'GET',
url: 'http://erepmarket.com/ehungary/parancs/parancs.json?time='+now,
onload:function(responseDetails){
var sObj = eval('('+unescape(responseDetails.responseText)+')');
alert(sObj.battleid);
}
});
}
De ez csak GM-mel megy simán böngészõben nincs Gm_xmlhttpRequest ... ott kicsit más a képlet jQeryvel ott még rövidebb.
Sajnos nem értek a JS-hez ,tehát valaki segítene egy picit ? 😊
Ebbõl kéne kinyerni a battlefield,region,text-et és berakni egy változóba, a többit majd én össze appendelem valahogy. ez lehet segítség, én nem találtam meg a szükséges részt

ez jó😊 köszi 😄

$('#tablaid tr').each(function(){$('this').find('td:eq(5)').css('display','none');});

És így?

jQueryvel meg oszlop eltüntetése is egyszerû mert $('#tablaid tr td:eq(5)').css('display','none'); 5. oszlop eltûntetése.
kirpróbáltam ezt is
ezzel a probléma, hogy csak az elsõ sorban tünteni el a 5. oszlopot

$('table#ListTable tbody').append ?
sikerült összehozno jquerryt greasmonkeyval (max 1.32es mükszik vele)
$('table#ListTable').append('\n<tr><td>1.1 cella</td><td>1.2 cella</td><td>1.3 cella</td></tr>\n<tr><td>2.1 cella</td><td>2.2 cella</td><td>2.3 cella</td></tr>\n');
ez tök jól csak table.tbody ba kene beszurni a sorokat ez meg siman a table ba szúrja be.

Krszti1160
Sziasztok.Találtam egy másik lenyílóst 😊
Egy Láma kérdés.
<form name="jump">
<select name="menu" value="GO">
</select>
</form>

Adott egy ilyen GO-s szóval nem kell kattintani, hogy mehet... hanem kiválasszuk és behozza azt amit kiválasztottuk. Na most, ebben nem lehet megoldani azt, hogy ha kiválasszuk amit szeretnénk, és be inlcude-zná vagy valami hasonlóval azt a php-t amit kiválasztottunk, szóval alatta kimutassa azt a php-tartalmát amit kiválasztottunk. Ezt meg lehet oldani?
A proba.php-ban ez szerepel:http://pastebin.com/HbTcxZnb
Elõre is köszönöm a válaszokat<#worship>
értelek, de álmodj királylány, egy hogy általában a könyvtár listázás le van tiltva, ha nincs letiltva akkor a könyvtár tartalmát beolvasod és abból csinálsz zeneszámlistát, és már kész is vagy.
pxxl
AS3-al, xml fájlból szedi az infót: link

All hail the double x!

Sinyo70
olyan flash mp3 player lenne szükségem ami nem playlist bõl játszik hanem egy adott folder tartalmából...

idézõjelek kellenek még, csak hackelésnél nem lehetett válogatni csak így tudtam oda behackolni a dolgot.
pxxl
megvan a megoldás 😊 így mindenhol jó THX bracsek!!

<body bgcolor="transparent" style=background:transparent leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">

All hail the double x!

pxxl
LoL IE, FF alatt jó, chrome-al marad fehér, operával meg zöld <#idiota><#szomoru1>

All hail the double x!

pxxl
nah megvan hogy
<body bgcolor="transparent" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">

<iframe name="I1" src="http://blabla.html" height="328" width="790" scrolling="no" border="0" align="center" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

de még így is zöld :/

(tdu2 topik bannerje am)

All hail the double x!

de, pont hogy az ie szereti csak a html nek meg kell adni hogy transparens a háttere, használtam és mûködik.
Malakai
Nem használtam így még én, de kipróbáltam mielõtt írtam, IETesterben rendesen megjelent.

Egy kimondottan IE alternatíva, de nem próbáltam õszintén szólva, hogy background transparent helyett vmi rikító, mástól elütû háttérszint használni és filter: chroma(color=#szín) stílust adni az iframenek. Ez egy adott színt kulcsol átlátszónak.

De persze a legjobb kerülni az iframeket. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ezt, ha jól tudom IE nem szereti :/

Malakai
<iframe>-nek allowtransparency="true" is kell.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

pxxl
hali!

lehet egy html átlátszó? hogy pl iframe-be rakva ne fehér legyen, ha nem kell a háttér mert van alatta kép. próbáltam a színt transparent-re rakni, de akkor zöld lett :/

All hail the double x!

Ha nem oo-ban programozol, szerintem nagyon nincs változás.

nem nem akasztja meg ami mûködött a 4 ben az mûködik az 5 ben is 99% ban csak bizonyos szemléletek változtak azóta úgyhogy érdemes a korban utolérni a többieket.
Ryleh
ketelyek,hozzanemertesem miatt😊)

tanulnam a php-t,nyilvan illene az 5 ost,de viszont a 4 esre talaltam 14 oranyi magyar vid tutort,szajbaragosat,kezdoknek valot.
hatranyos e regebbit tanulni,azaz nem akasztja meg majd ,ha az 5 ost is szeretnem alkalmazni?
sorry a dilattans kerdesert,de nem szeretnek csapdaba esni😊)

koszi

nem ez nem baromság mivel ez lett választva ezért a többség szerint ez a helyes elképzelés, explorerben a window.event változó segítségével bármikor elérheted de a többi böngészõ csak event segítségével engedi lekérdezni az egér pozícióját, szóval ahogy mondod body ra teszel event figyelõt hogy mousemove és ott kimented az értékét globálba... a google is ezt csinálja egy ideje a felsõ menüsor és a keresõ alatti rész csak egérmozgatásra jön be.
köszi akkor hookolok egy fugvényt ami globális változóba elmenti a coordinátákat. Ezt a baromságot.

köszi

function uploadImage(){

window.location.href="#blocked:: netscape.security.PrivilegeManager.enablePrivilege( 'UniversalFileRead')";
window.location.href="#blocked:: document.evaluate(\"//input<@id 'pic_2'="'pic_2'">\", document.body, null,XPathResult.ORDERED_NODE_SNAPSHOT_TYPE, null).snapshotItem(0).value='D:\budadome\kep8\P1020467.JPG'";
//$nd("//input<@id 'pic_2'="'pic_2'">").value="D:\P1020467.JPG";
//unsafeWindow.upload_image_from_main('upload ');
}
Security error" code: "1000 a document.evaluate sornál.
Tudom nem engedelyezett irni a file tipusu input mezõbe jsbõl.
De atállítottam a signed.applets.codebase_principal_support true-ra.
netscape.security.PrivilegeManager.enablePrivilege( 'UniversalFileRead') meghivom és meg is kérdezi a script hogy magasabb privilegben fusson e. Szoval müködni kéne ...

<input type="file" id="pic_2" class="filefield" name="pic">