22786
Html-, css- és php-help
-
Orionk #16942 Véletlen volt.
CSupán kipróbáltam a href-et, mert még sosem csináltam. Ezután meg véletlenül ezt másoltam be ide hozzátok. -
#16941 Miért használtál href.hu-t? -
Orionk #16940 köszi
Azt hogyan lehet beállítani, hogy valami a firefox-ban és IE-ben, meg az összes böngészőben is ugyanúgy jelenjen meg?
Mert pl. A HONLAPOMON van balról egy kis megjelenő fül, ami azt vizsgálja, hogy jelenleg hányan vannak a weblapon. Olyasmi mint a counter számlálók.
Szóval a firefoxban ez a kis fülecske helyesen jelenik meg, a bal oldalon előbújik. Viszont IE-ben nem jelenik meg jól.
Nézd meg, akkor látható a különbség.
Szóval mit lehet tenni, hogy mindenben ugyanúgy legyen megnyitva?
köszi -
#16939 azt jelenti, hogy a header küldése előtt már volt adatkimenet. ez azt jelenti, hogy a session_start() előtt már volt valami szöveg kiíratva. ha csak ennyi van az index.php-ban akkor valószínűleg nem jó kódolással mentetted el a php fájlt (utf8 BOM nélük link; ilyenbe kell elmentened, szövegszerkesztőben valószínűleg be tudod állítani, notepad++-ban biztos) -
Culram #16938 Köszi! Megnézem majd.
Most egy olyan problémával találkoztam, hogy csak egy sima php fájlom van, és csak annyi van benne hogy:
<?php session_start(); ?>
és ezt a hibát írja ki ha lefuttatom:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\Gabor\xampp\htdocs\tutorials\index.php:1) in C:\Gabor\xampp\htdocs\tutorials\index.php on line 2
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\Gabor\xampp\htdocs\tutorials\index.php:1) in C:\Gabor\xampp\htdocs\tutorials\index.php on line 2
Szerintem ennél semmit nem kellene most kiírnia, nem? Mi a probléma? Vagy én vagyok nagyon sügér. -
#16937 Sziasztok!
Este segítettek, de nem vmi beállítás nem ok.
Ha vki tud, légyszi...köszönöm!
Van egy ilyenem:
<div id="left"></div>
<div id="center></div>
<div id="right"></div>
css:
#left {
position:fixed;
left:0;
top:0;
}
#center {
width: 700px;
}
#right {
right:0;
}
ugye a left és a right fix, a centernek adotta a 700px szélesség.
a left és a right szélességéhez mit kell írnom, hogy a center középen legyen?
próbáltam így:
#right, #left {
width: 50%;
}
és így?
#right, #left {
width: auto;
}
de egyik sem jó.
-
Orionk #16936 Ezt nem értettem, hogy miért írtad a copyright jelet rossznak, mert nálam az mindig jó volt, akár xampp al néztem, akár a tárhelyen.
--1-- Ezek szerint minden számítógépen másképpen jelenítődik meg a honlap ?
--2-- Egyébként, amikor az xampp-al beírtam az index.php elejére ezt, amit mondtál : <?php header('Content-type: text/html; charset=UTF-8'); ?>
Akkor meg az én gépemen a localhoston lett rossz. Hogy lehet, hogy amikor beírtam, akkor meg elrontotta ez nálam.
Aztán beírtam ezt is: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
Ekkor sem lett még jó az én gépemen. HAnem notepad ++ al kellett convertelni utf 8-ra. akkor jó lett.
Éppen notepad ++ ban csináltam az egészet. -
Cat 02 #16935 Tippre a Header (gondolom) hiánya miatt lehet. Amúgy ékezet nekem eddig is jó volt, de most már látszik a copyright is :) -
Orionk #16934 SZia !
kérdeznék még apróságokat. :)
Köszi a segítséget. Légyszives most nézd meg, hogy hogyan látod az ékezeteket: ITT a HONLAPOM
Légyszives kattints a két linken oda vissza, hogy akkor is jók-e az ékezetek.
Én itthon a gépemen XamPP-al a localhost-on csinálgattam a honlapot, és amikor jónak találtam, akkor töltöttem fel a tárhelyre.
Nálam itthon jó volt a localhost-on, és amikor feltöltöttem a tárhelyre, akkor lettek rosszak az ékezetesek. Ez a tárhely hibája?, valami más kódolást használ az ottani gép?
köszi -
Cat 02 #16933 Nekem alapból sem jó. Ha megnézed a copyright jel rossz. Mondjuk az ékezetek jók, na mindegy, ezt amúgyis érdemes tudni :)
Először is, a PHP fájlok legeslegelejére ezt
<?php header('Content-type: text/html; charset=UTF-8'); ?>
Majd a <head></head> közé ezt
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
Ha még így sem jó, akkor a fájl kódolása lesz rossz. Notepad++ tud pl átalakítani (Convert / Converto to UTF-8) -
Orionk #16932 Sziasztok !
Kellemes Ünnepeket !
Egy kis segítséget kérnék:
Itt ez a honlap, ha rákattintatok, akkor minden ok, megjeleníti a tartalmát, és az ékezetes betűket is helyesen adja vissza.
EZUTÁN: Ezen a fenti honlapon van egy link, ami IDE VEZET, ha erre is rákattintatok, akkor helyesen megjeleníti a Karácsonyos honlapot, itt is mutatja helyesen az ékezetes betűket.
ITT A BAJ: Ezen a karácsonyos oldalon is van egy link, ami VISSZAVEZET IDE.
Ekkor itt a baj, mert visszajöttünk a kezdő honlapra, de itt már nem mutatja az ékezetes betűket.
Mi a hiba?, miért nem mutatja az ékezetes betűket, miután visszatértünk?
Hogyan kellene javítani?
Előre is köszönöm szépen.
Üdv., -
Cat 02 #16931 Csinálsz egy news.php-t (vagy ami akarsz, akár lehet az index.php-ban is)
$id = $_GET['id']; //ez a hír id-je
//kéne valami sql injection ellen is, biztos ami biztos
if(!is_numeric($id)) {echo 'Ne hackelj meg :('; exit()}
//vagy mehet sima $id = mysql_real_escape_string($id); is
$sql = mysql_query('select * from news where id = "'.$id.'"');
$news = mysql_fetch_assoc($sql);
echo $news['title']." at ".$news['date']."<br />".$news['content'];
Valami ilyesmi. Ha az index.php-n belül kell, akkor meg ajánlott nem id néven átadni és meg kell vizsgálni, hogy üres-e, ha igen, akkor írod a többit, ha nem, akkor az előbb leírt kódrészlet kell. -
Culram #16930 Sziasztok!
Azt hogy lehet megoldani php-ben, hogy vannak hír címeim és ha rákattintok az egyikre a következő oldalon a hírhez tartozó tartalom jelenjen meg? Ugye az új oldal egy sablon lenne amit a változóhoz tartozó tartalom lesz. Gondolom GET(), de igazából halvány lila ötletem sincs. -
#16929 azért igényeset szeretnék :)
szóval bal oldalon linkek lennének egymás alatt a centertől 30px-re
a jobb oldalon pedig a menü, szintén egymás alatt és 30px-re a centertől.
-
#16928 mert ha hátteret szeretnél, akkor csak simán megadsz egy hátteret az oldalnak, ami mondjuk 800px széles(ha 700px a közepe, akkor balra és jobbra 50-50px-t lóg ki) -
#16927 mire kell ez pontosan?
hátteret szeretnél a két oldalra?
a legegyszerűbb táblázattal, ha annyira nem számít az igényesség:)
<table>
<tr>
<td>bal</td>
<td width="700">közép</td>
<td>jobb</td>
</table> -
#16926 köszönöm.
hát, ilyen felbontász még igen kevesen használnak nem?
melyik jobb megoldás?
1,
#left, #right {
position: fixed;
left: 0;
top: 0;
width: 50%;
}
2,
#left, #right {
position: fixed;
left: 0;
top: 0;
width: auto;
}
kössssszi -
Cat 02 #16925 Ha % akkor auto igen. Bár pl egy 1600*1200as felbontáson, a két széle szélesebb, mint maga a tartalom. -
#16924 nagyon köszi. most, hogy beállítottam, rájöttem, hogy kicsit elrontottam.
így a centert nem tudom, hogy mekkora szélességű, így nehéz vele dolgozni.
tehát, ha azt mondom, hogy a center 700px széles, akkor a left és a right szélessége auto?
köszi -
#16923 <div id="left"></div>
<div id="center></div>
<div id="right"></div>
css:
#left {
left:0;
width:25%;
}
#right {
right:0;
width:25%;
}
#center {
margin:0 25%;
} -
#16922 itt van egy hasonló, csak 2 hasábos.
[URL=http://www.free-css.com/free-css-templates/page46/bipolar.php]
ebből sajnos nem tudtam összehozni a 3 hasábos megoldást.
-
#16921 Hali!
Nem megoldást kérek, csak egy irányt:
olyan oldalt szeretnék, ami 3hasábból (div) áll,
pl.: left white: 25%, center white: 50%, right white: 25%
a left és a right fix (nem mozdul), mig a center, ha a tartalom úgy adja, görgethető.
ennek fényében tud vki ilyen leírást vagy linket?
Már ha egyáltalán kivitelezhető ez a megoldás!
köszi! -
#16920 #head tr:first-child { display: none; } is lehet, akkor üres hely se marad a helyén... :) -
Azt nem tudom, hogy melyik böngészők kezelik ezt (a funkcióját a css3-nak). Ha számít, akkor ennek nézz utána. -
Cat 02 #16918 Köszönöm mindenkinek, végül Catti példája vezetett célra
div[style="padding: 5px 0px 5px 0px;"] { display: none;} -
#16917 table#head ins {display:none;} -
Cat 02 #16916 Forráskódban én sem találom, szerintem utólag adódik hozzá js-el. Chrome fejlesztői eszköze mutatja forráskódban.
Hm, megnéztem pontosabban és <ins> tagban van, más viszont nincs ilyenben, hátha így menni fog :% -
#16915 hát inkább valami más szelektorral kéne
hol van ez? -
Cat 02 #16914 Border csak példa volt :)
display:inline-table;border:none;height:60px;margin:0;padding:0;position:relative;visibility:visible;width:468px ilyesmire akarom (ebben van a reklám sg-n) -
#16913 Jap, át lehet nézni az attribute selectorokat, habár browser támogatottság is változó és ha különböző módon van megadva style tagben akkor szívás, vagy pl selectorban megadott bordert nem kapdos el, csak style attributeot.
Persze ettől még jó, ha megfelel, akkor inkább ez, mint javascript. ^_^
jQueryben is lehet persze, a trükk, hogy border-ből nem lehet csoportosított propertyt lekérni, csak közvetlent, tehát border-top-width, border-right-width, stb.
$(akármik).filter(function(i) {
return $(this).css('border-top-width') == '5px';
}); -
#16912 Szerintem CSS3-ban van ilyen.
E[foo^="bar"] an E element whose "foo" attribute value begins exactly with the string "bar"
Errefelé nézelődj: css3-selectors -
Cat 02 #16911 CSS-ben van olyan, hogy olyan dologra értelmezem, aminek x,y tulajdonsága van ? (nem id/class, hanem pl border: 5px;). Illetve, ha nincs, akkor esetleg jQueryben ? Ha igen, akkor hogy hívják az ilyet ? -
#16910 Helyesbítek, első betöltéskor jó volt, de nem, lehet valamelyik addon a ludas, na mindegy.. :P -
#16909 Hmm, Microsoft készített egy plugint Firefoxhoz H.264 támogatáshoz, fura lépés.
Kár, hogy egy ritkán használható, Mozilla által nem támogatott pluginra nem nagyon lehet alapozni... -
karajjj #16908 na pont akartam írni, hogy bg, de meg is válaszoltad magadnak :D -
#16907 Á meg is van egy nem táblázatos megoldás: li-nek kell bg-be tenni a képet.
background: url('bigyo.png') no-repeat left 11px;
Persze jobb lenne olyan megoldás, amivel kihasználjuk, hogy lehet adni listitemet a li tag-nek. De még nem elég fejlett a technológia. :D -
#16906 Van valakinek megoldása arra, hogy táblázat használata nélkül az alábbi kódrészlet minden egyes böngészőben ugyanúgy jelenjen meg?
<ul>
<li><a href="#" title="title">szöveg2</a></li>
<li><a href="#" title="title">szöveg3</a></li>
<li><a href="#" title="title">szöveg4</a></li>
</ul>
ul {
margin: 0 10px 15px 10px;
padding: 13px;
overflow: hidden;
list-style-image: url('bigyo.png');
}
Egészen konkrétan a list-style-image-re gondolok. Ez most IE, Chrome, FF és Safariban ugyanolyan, de Operában más.
IE, Chrome, FF és Safari:
Opera:
No nem mintha bármelyik is jó helyre tenné a pöttyöt! :D -
#16905 Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Marad a külön oldal megoldás. -
#16904 A js-t letiltó felhasználók táboráról lemondtak a programozók, ez tény.
De sajna én nem mondhatok le! Ugyanis az idősebbek, akiknek (is) szól a weblap, nem piszkálgatják a számítógépet.
Sajnos erre még mindig gondolnom kell! -
#16903 Erről ez jut eszembe: IE9 Bétatesztelő :)