22786
Html-, css- és php-help
-
BEE LEE #17502 nem tom lényeges e, de javítottam (a végén / hiányzott). köszi -
BEE LEE #17501 sajnos ezzel az a baj, hogy az alsó és a felső 1 ilyenen <?ph...p?> belül van, ráadásul a fölső rész táblázata egy ilyenben:
echo "<form name=guestbookform action='' method='post'>";
...
echo "</form>";
emiatt nem tudom két div-re szedni. pedig az lenne az igazi megoldás.
az utf-8 beill.ve köszi -
#17500 én a főoldalra, vagy mi ez, erre értettem, nem arra, ami a frame-ben van -
Cat 02 #17499 Ez van most ott neki
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
-
#17498 meg egy
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/>
a head tagok közé, vagy cseréld ki, ami ott van -
Cat 02 #17497 Tehát ahol üzenetet kell bevinni fix maradjon és csak az alatta levő scrollozódjon ? Mert elég külön div-be berakni az alsót.
Amúgy egy ilyet rakj be a PHP fájlod legelejére: header('Content-type: text/html; charset=UTF-8'); és akkor rendesen kezeli majd az ékezeteket. -
BEE LEE #17496 Köszi az eddigi segítséget mindenkinek!!
-
BEE LEE #17495 . -
BEE LEE #17494 mit szeretnék? EZT.
De úgy, hogy ne a könyv egész baloldala scrollozódjon, csak az alsó, üzenet rész. -
BEE LEE #17493 nyugodtan kukacoskodj, ha tanulok belőle nincs gond :)
szívem szerint htmlben készítettem volna el az egészet, de a php-hoz nem értek, és az ilyen echo ("<td height=30 align=center valign=middle><font face=Arial size=3>".$text_message."</td>";) részekből ezeket (".$text_message.") nem tudom hová tenni.
De néhány látványos hiba van benne, először ezeket tedd rendbe.
Itt ebben pl:
<table overflow:scroll width=270 height=245 align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=5>
nos ezzel 1probléma van:
a php nem így kezeli, hanem így:
echo "<table width=300 height=225 align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=0 style='background-color:'>";
tehát az elejére és a végére teszi.
Hidd el én is úgy akartam, de egyből dobálta fel a hibákat!
a scroll megoldódott, csak nem ott, ahová szerettemm volna. (css)
-
#17492 Nem írnád le, hogy mit szeretnél? Úgy értem: hogyan működjön a táblád. -
#17491 (Amúgy nem kukacoskodásból, de nem lenne úgy áttekinthetőbb, emellett újrahasznosítható a html kódod, ha külön kezelnéd teljesen a php kódtól?
Ahová változó adat kerül, azokra a helyekre teszel html megjegyzéseket, amiket a végén php parancs-sorozattal kicserélsz a kívánt szövegrészekre. Így később akár cserélgetheted is a template-eidet)
Most felületes leszek, mert melóhelyen vagyok, és itt nem tudom tesztelni az eredményt, sajnos :C
De néhány látványos hiba van benne, először ezeket tedd rendbe.
Itt ebben pl:
<table overflow:scroll width=270 height=245 align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=5>
CattiBrie-vel már írtuk, hogy az overflow nem html tag kód, tehát style="overflow:scroll;" lesz a szintaktikája, ha már mindenképp html-be akarod erőszakolni.
Másik:
Még érvényben lévő HTML szabvány szerint a paramétereket "" közé kell tenni. Nem nagy dolog, és némelyik böngészőnek ígyis, úgyis jó, de tartsd be a szabványt. Pl.: height="245"
Amúgy meg nézegess css megoldásokat, és paraméterezd azzal a tábládat, jobban jársz.
Így első lendületre ennyi... -
BEE LEE #17490 ha az overflow:scroll-t állítom be, akkor minden esetben ott kell, hogy legyen a scroll? Független attól, hogy nagyobb e a tartalom?
köszi -
BEE LEE #17489 Megnézné vki ezt?
ahol ez van: ////////IDE SCROLL (a lap alsó harmadában)
kezdek begolyózni, mert sehogy nem veszi be a scrollt, már mind kipróbáltam, amit írtatok.
köszönöm!!! -
#17488 Nos, ha scroll-t akarsz, akkor miért lenne hidden az overflow?
overflow:scroll vagy overflow:auto esetleg? -
#17487 Nem, ott azért "veszi be", mert css-ként adtad meg, helyesen. :) -
BEE LEE #17486 ez nem jött be.
amúgy, amikor a css-ben beállítottam annak a divnek az overflow:hidden-t,
amibe beletettem a php kódot, akkor sem lett scroll. -
BEE LEE #17485 itt:
echo "<td align=center><textarea name=gbmessage style='width:270px; height:100px; overflow:hidden;'></textarea></td>";
azért veszi be, mert ez textarea:
-
és akkor az előbbi táblázatban hogy tudnám megoldani, hogy ne lógjon ki a szóveg, hanem legyen egy scroll?
köszi -
#17484 Szia!
<table style="overflow:hidden;" width=270 height=245 align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=5>
Így?
Amúgy szerintem a többi paramétert is be lehetne pakolni a style-be, vagy még elegánsabb, ha csak class-ra hivatkozol, amit definiálsz egy css-en. -
#17483 Azért, mert az overflow:hidden az egy css utasítás és nem html tag attribútum. -
BEE LEE #17482 sziasztok!
van egy ilyenem:
echo "<table width=270 height=245 align=center border=0 cellspacing=0 cellpadding=5 overflow:hidden>";
de az overflow:hidden -t nem veszi be, miért?
köszönöm!! -
#17481 megvan koszi -
#17480 Hát ha külön van egy js fájlod amiben a hibaüzenetek vannak akkor magának a fájlnak állítsd be, hogy az utf8 legyen (pl notepad++ al). -
#17479 Esélyes, hogy a vendégkönyv fájl alapú adatbázisban (pl sqllite) tárolja a bejegyzéseket.
Szerintem csak egyszerűen nincs joga írni abba a fájlba. Adj rá megfelelő jogokat. -
#17478 a weboldalon az van de a javascriptben be tudok ilyet allitani? -
#17477 UTF-8 as kódolást használj. -
#17476 hello van egy email form-om amit jquery-vel validaltatok, hogy ki-e toltottek a megfelelo adatokat. Az a problemam, hogy a jquery-ben beirt uzenetben ha nincs kitoltve egy mezo megjeleno figyelmeztetes nem tudja lekezelni az ekezetes betuket hogy tudnam ezt megoldani? -
BEE LEE #17475 na... ez mit takar6: Hiba !
Az adatbázis nem elérhető az üzenet rögzítéséhez
path : //jokaiapartman/guestbook/data.dat -
BEE LEE #17474 köszi +van -
Cat 02 #17473 Total Commanderben a legelső menüpont és ott valamelyik :D
Vagy parancssorból, de inkább TC :% -
BEE LEE #17472 köszi, érthező.
a éeírásban van olyan, hogy ezt CHMOD to 777 be kell állítani.
ezt hol tudom megtenni? vmikor 6éve tudtam :)
köszi -
Cat 02 #17471 Semmilyen kommentre sincs szükség, de sokat segít, ha pl ki jön egy frissebb verzió, vagy valamelyikkel baj van, akkor meg tudod nézni melyik az. Illetve, ha írsz 1 kódot és nem kommentezed, lehet 1 hét múlva csak bámulsz, hogy ez mit csinál. Én anno elkövettem azt, hogy megírtam a kódot és utána kezdtem kommentezni és nem értettem, hogy a kód miért működik rendesen :D -
BEE LEE #17470 most konkrétan a verzió számára és a dátumára gondoltam. -
BEE LEE #17469 ha már így benne vagyok, lehet, hülye kérdés, de...
erre Script file version és erre Script file version date szükség van egy php kódban?
köszi -
BEE LEE #17468 csak átírom...:) így a fele munkája nem volt felesleges :) -
BEE LEE #17467 köszönöm! -
#17466 Azonban nem viccből vannak a kommentek, ha a későbbiekben is tudni szeretnéd mi micsoda akkor célszerű benne hagyni.
(A programozó munkaidejének csaknem felét a kommentek írása teszi ki?:) Tessék értékelni:)) -
Cat 02 #17465 Ami // mögött a sorban van az komment, kitörlöd nem történik semmi.
Illetvte /* */ között levő is -
BEE LEE #17464 Hello!
szedtem le egy vendégkönyv mintát, és tele van sárga színű, igy: //kezdődő szövegekkel. ezek magyarázatok, törölhető?
köszi -
#17463 Koszi kiprobalom :)