22786
Html-, css- és php-help
-
#18422 Így van csak oda kell beírni.. így próbáltam, de sikertelenül:
mysql_query("UPDATE `fights` SET `end` = CASE WHEN ( SELECT
(`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + (`user1` = `3`) + (`user1` = `4`)+ (`user1` = `5`)+ (`user1` = `6`)+ (`user1` = `7`)+ (`user1` = `8`)+ (`user1` = `9`)+ (`user1` = `10`)+ (`user1` = `11`)+ (`user1` = `12`) + (`user1` = `13`) < (`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) +(`user2` = `3`)+(`user2` = `4`)+(`user2` = `5`)+(`user2` = `6`)+(`user2` = `7`)+(`user2` = `8`)+(`user2` = `9`)+(`user2` = `10`) + (`user2` = `11`) +(`user2` = `12`) + (`user2` = `13`) FROM `fights` WHERE 1 )");
Nem írt semmi az end-be.. :\
Ezt PHP-val nem lehet valahogy megoldani? Nincs ötleted?? -
bracsek #18421 ha csak az end oszlopba kell beírni a nyertest én valami ilyennel próbálkoznék
UPDATE tablanev
SET end = CASE WHEN ( SELECT (`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + ... + (`user1` = `13`) <
(`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) + ... + (`user2` = `13`) FROM `tablanev` WHERE 1 )
THEN `user1` ELSE `user2` END de ez akkor ha mindenképpen van nyertes ami ha minden mező ki van töltve 100% hanem lehet hogy döntetlen áll elő és akkor meg rossz érték lesz az end mezőbe. -
nenad #18420 Nem tud valaki egy olyan programot ami batch convertál minden php fájlt utf8 formátumba? Csak tuti tipp érdekel.
Esetleg műmködő script.
Köszi
-
#18419 Hát erre szerintem nem nagyon van SQL utasítás szóval PHP-val kell valahogy. Vagy át rendezed az SQL felépítést és csinálsz egy olyat, hogy:
TÁBLA: harcok
- id (ez az ami fent, tehát 1 harc id-je)
- sorsz (1-13)
- nev (ide meg aki épp jön) -
#18418 Üdv!
Van egy táblám ilyen mezőkkel: user1, user2, 1, 2..13, end.
Na most ez egy harc rendszer lesz majd.. ez kész. az 1..13-ig mezőkben tartalmaz egy-egy nevet. Ezekben a mezőkben csak 2 név közül lehet az egyik.
Pl.:
1: mate
2: mate
3: isti
4: mate
5: isti
6..13 így tovább
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom megnézni, hogy melyikből van több??
Ha nem érthető bocsi, de azért feltöltök egy képet:
Köszi előre is az ötleteket! -
#18417 Lehet ez a baj? Mivel a kep nem kep, hanem php kod, csak kep a kimenete.
Igy lehet nem kepes az utolso betoltes idejet megallapitani?
Egyebkent melyik fuggvenyt kell hasznalnom? -
#18416 Mehh, ez jónak tűnik. Esetleg próbáld meg kirakni a {} vagy vizsgáld > 6-tal. -
#18415 megint milyen egyszerű, és megint milyen hülye vagyok... D:
$szamlalo = 0;
foreach (array_rand($jatekosok, 6) as $nev) {
$szamlalo++;
if ($szamlalo == 6) break;
//muveletek
}
//tovabbiak (ja , és ez egy nagy for ciklusban van)
tudom, hihetetlen vagyok... -
#18414 Raksz bele egy számlálót és ha több, mint 6 akkor break. -
#18413 egyik foreach ciklusan használom az array_rand fv enyt, megadom melyik tömbből szedjen random, meg utána a számot is, hogy 6 ot, de ezzel ugye csak azt mondom meg neki, hogy min 6 ot szedjen, ki ezét vagy 6ot szed ki, vagy annál többet. Hogy lehetne megcsinálni azt, hogy CSAK 6ot szedjen ki, se többet se kevesebbet. -
#18412 egyes fájlrendszereken le van tiltva (pontosabban le lehet tiltani), hogy az utolsó hozzáférés idejét módosítsa (teljesítménynövelés, vagy terheléscsökkentés céljából, a lemezre írást tekintve)
szolgáld ki a képet php-n keresztül, és egy txt-t fájlba mentsd el az utolsó hozzáférés idejét (mondjuk hasonló névvel, csak más kiterjesztéssel), vagy adatbázisba is mentheted... -
#18411 Hogy lehet leellenorizni egy kepet, hogy hany napja volt megnezve utoljara bongeszoben? Ezalatt azt ertem, hogy mondjuk ma feltoltom a kepet a tarhelyre(5.7.2001) es egy holnap(6.7.2001) vki megnezi a bongeszojeben, akkor a PHP-nak a holnapi datumot kellene mutatnia: 6.7.2001
Nezegettem a fileatime() es stat() fuggvenyeket de kiprobalva nem azt adja vissza amit keresek. -
#18410 Hát végülis témába vág szal:
Keresek programozót alkalmi munkára, sos-be kéne nekik szal munkanélküliek előnyben :P Nekem sajnos nincs időm. Egy személyre szabott webshopot kellene összerakni, szerkeszthető aloldalakkal, kép+info termékfeltöltős admin oldallal.
Akit érdekel küldjön refkót és mutatom miről lenne szó. -
#18409 működik! blog.hu-n is. huh.
köszi a tippeket! -
#18408 Ez szep volt. Koszi.
Ranezesre erre mit mondasz, ebbol is ki lehet hagyni a ciklust?
$fr=0;
while($fr<count($tl)) {
$zq[$fr] = $ir+(18*$fr)+1;
imagestring($by, $f, 20, $zq[$fr], $tl[$fr], imagecolorallocate($by, $tr, $tg, $tb));
imagecopyresized($by, imagecreatefrompng('circle.png'), 0, $zq[$fr], 0, 0, 16, 16, 16, 16);
$fr++;
}
Egy kis optimalizalas nem art. :) -
#18407 Nem kell ciklus..
if($ln>=0 and $ln<=8){
$by=imagecreatetruecolor(150, 150*($se[1]/$se[0])+($ln*18));
}
Egyébként a több feltételhez case (swich)-t használunk, nem ciklust, mert nem pocsékoljuk feleslegesen a processzoridőt:) -
#18406 lehet. :D -
#18405 Ez a lenyeg. Szuksegem van 9 fele meretu imagecreatetruecolor();
Mivel a felhasznaloknal az $ln erteke valtozo, a felhasznalo beallitasai adnak erteket neki.
Ha mondjuk jozsi $ln erteke 4, akkor a $vt=4; altal letrehozott imagecreatetruecolor(); jelenik meg nala. Ha bela $ln erteke 0, akkor a $vt=0; altal letrehozott imagecreatetruecolor(); jelenik meg nala.
STB. -
#18404 <!-- --> nem kell bele, ez a komment, de szerintem nem fog menni. -
#18403 Illetve most nézem dreamweaver-ben a </script> befejezésre syntax errort ír ki. -
#18402 De a vt ugyanannyi, mint az ln nem ? Legalábbis csak akkor akarod, hogy lefusson ez az if-ek alapján.
Round: http://php.net/manual/en/function.round.php :) -
#18401 $ln erteke valtozo, mely lehet: 0,1,2,3,4,5,6,7,8.
Szoval ha kerekitem, utana jo lesz? Nem latsz hibat a while ciklusban? Azt jol irtam?
A floor() lefele, a ceil() felfele kerekit, de ez a round a kozepet nezi es vagy le, vagy fel kerekit? -
#18400 Hogyne kellene, mivel az ff hatarozza meg, hogy melyik erteket jeleniti meg:
$by=imagecreatetruecolor(150, 150*($se[1]/$se[0])+($vt*18));
Itt ha a $vt=0, akkor 0*18=0, ha $vt=1, akkor 1*18=18; STB.
Ezert kene while vagy for ciklus, hogy ne kelljen 9X beirnom a kodba az if ellenorzest. -
#18399 Köszi, css-t lehet külön is feltölteni, azt le tudja hivatkozni gond nélkül.
Kipróbáltam beleírni a js-t az egyik oldaldobozba custom módon, totál hazavágta azt a boxot, gyakorlatilag csak törölni lehet, és egy újat csinálni helyette. :D
Először így kereteztem:
<script type="text/javascript">
(function(E,B){function ka(a,b,d){if(d===B&&a.nodeType===1){d=a.getAttribute("data-"+b);if(typeof d==="string"){try{d=d==="true"?true:d==="false"?false:d==="null"?null:!c.isNaN(d)?parseFloat(d):Ja.test(d)?c.parseJSON(d):d}catch(e){}
(...) (hosszú a kód.)
</script>
utána így:
<!--
(function(E,B){function ka(a,b,d){if(d===B&&a.nodeType===1){d=a.getAttribute("data-"+b);if(typeof d==="string"){try{d=d==="true"?true:d==="false"?false:d==="null"?null:!c.isNaN(d)?parseFloat(d):Ja.test(d)?c.parseJSON(d):d}catch(e){}
(...)
//-->
</script>
még valami tipped van esetleg? :) -
#18398 $ln-nek van értéke?
$se[1]/$se[0] ez nagy valószínűséggel nem egész szám lesz, ezért ajánlott kerekíteni round() mivel az imagecreatetruecolor() egész számot fogad el. ha jobban belegondolsz, fél pixel nem létezik. -
#18397 Minek kell ide ciklus vagy egyáltalán IF ? $vt * 18 egymagában annyit csinál, mint az előzőben a sok IF-ed :)
#18396: script taget elvileg az oldalon bárhol beszúrhatsz, a CSS-t meg simán másold bele abba amit tudsz szerkeszteni (szerintem van ilyen blog.hu-n, de nem 100 %) -
#18396 és szerinted lenne rá mód, hogy magába a sablonba írjam bele a js kódokat? -
#18395 Ezeket az IF ciklusokat probaltam igy while ciklussal leegyszerusiteni:
$vt = 0;
while($vt<8) {
if($ln==$vt){
$by=imagecreatetruecolor(150, 150*($se[1]/$se[0])+($vt*18));
}
$vt++;
}
Miert nem mukodik? Koszonom. -
#18394 na ott még nem.
az viszont lehet, hogy nem lehet.. :) bár mindenre van megoldás. ahol a txt-s megoldást olvastam ott @font-face-re használták ezt a trükköt. nem képnézegetőhöz.
-
#18393 Az oldalon is <head></head> között van ? (ctrl+u a forráskód)
Szerintem blog.hu-n nem nagyon lehet ilyet. -
#18392 az egyik egy WOW slider js és ezzel együtt egy shadowbox, képnézegetésre lenne. persze ez a kód saját szerveren működik tökéletesen másik oldalnál, és wordpress motornál is. -
#18391 köszi! txt felment szerencsére, de még nem akar beüzemelődni.
most ezt raktam be a sablon fájlba egy <head></head> keretbe (nem tudom kell-e egyáltalán ez a keret):
]<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/engine/style.css" media="screen" />
<style type="text/css">a#vlb{display:none}</style>
<script type="text/javascript" src="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/engine/jquery.txt"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/shadowbox/shadowbox.css">
<script type="text/javascript" src="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/shadowbox/shadowbox.txt"></script>
Shadowbox.init();
-
#18390 Elvileg igen (nekem régebben ment .jpg-ként feltöltött fájlra), de blog.hu-ra szöveges fájlt sem lehet feltölteni nem ? -
#18389 Hi!
Olvastam valahol, hogy txt fájlokba írt javascriptek működhetnek, ha pl. az adott szerverre (ez esetben blog.hu) nem lehet .js fájlokat tölteni.
Lényegében ez azt jelenti, hogy a "<script type="text/javascript" src="engine/jquery.js"></script>" helyett írjak "<script type="text/javascript" src="engine/jquery.txt"></script>"-t?
köszi a választ! -
#18388 Régen is mindig Te mondtad meg a megoldás, ez esetben is így történt!
nagyon köszönöm! -
#18387 <input type="szöveg" value="Üzenet elküldése" name="submit" class="submit" />
mehh type="submit" inkább -
#18386 http://moyo.atw.hu/kapcsolat.html -
#18385 köszi.
sokmindent láttam, de ezt nem.
sajnos ez megoldotta, hogy nem kiabál, de az üzenetet nem tudom elküldeni.
amikor az elküldés gombra kattintok, az nem is küld, hanem a kurzor villog a szövegben.
megnéznéd, mi lehet ez a görcs? :)
köszi -
#18384 Amúgy meg használjatok PHPMailer-t, egyszerű mint a faék, van a weblapon csomó példakód. -
#18383 részletkérdés :D