13557
  • neménvoltam
    Valaki tud segíteni?
  • neménvoltam
    Mit csináljak?
  • neménvoltam
    csövi! A warezcenterről leszedtem a full ISo verziót, felinstalláltam, semmi hiba, crakkelem, de amikor elindítanám, nem csinál semmit.
  • Mayan
    Ennyi a mai termes. Most mar benne van nehany rendeletnek a neve is.

Nekem a Gimpsrus verzio van, asszem ez az amerikai. Onnan szarmazik a dat file is.
  • Mayan
    Kosz a segitseget.

Olyan volt mar valakinek, hogy valamelyik tanacsado meghalt? Mert vannak ilyen szovegek. :)
  • BYpsilon
    nah majd este kirpobalom otthon

ha megy, akkor a NAGY MAGYAR SIM CITY 4 program sinen van :)
  • TopGun
    Ok. Igy mar mas! van par rendelet ami le van forditva a reszletesben es jo is! nincs hiba benne, azonkivul a kezdesnel a regio is le van forditva, szoval nem lesz baj a kulonfele verziokkal erzesem szerint, bar nem tudom Neked melyik verizo van fent otthon? szerintem mukodnie kell nalatok is!
  • TopGun
    Na ezt meg nem neztem de mindjart megnezem ok?
  • Mayan
    A rendeletek leirasa sem magyar? Ha rakattintasz a szovegre. Meg nem mind, de pl a paper waste es a smoke detector leirasa mar at van irva. A neve lehet hogy meg nem.
  • TopGun
    Nos megneztem es sajnos nalam a varosi rendeletekbol egy sem magyar! :(( bar ez lehet amiatt is, hogy nekem kevert installos a jatek, lehet, hogy minden nyelvbe be kene masoln ia dat filet, de azt nem probaltam, van par dolog ami mar magyar benne, pl az adoknal az ipari meg az irodak a lakossagi az meg nem magyar.
  • TopGun
    Ok! mindjart megnezem, mara nem igerem a rendeleteket, de holnap reggel ok.
  • Mayan
    Itt van a dat. Megvan a rendeletek egy resze, meg ami eddig megvolt textben. Meg tudod most nezni, hogy mukodik-e? En majd csak otthon.

Ha raersz, es segiteni szeretnel, akkor keresd meg a tobbi rendeletet, es akkor azokat elore veszem. Jelenleg sorban haladok lefele, most 800 korul jarok, es a fontosabb, egyszeru szovegeket forditom.
  • TopGun
    Ok. de ha Mayan ugyis forditja mar az editorban, akkor nincs sok ertelme foglalkoznom vele, inkabb megvarom amig felteszi a dat filet.
  • BYpsilon
    mindenfele kezetet be lehet tenni csak ő-ből az ékezet tetején nem két vessző lesz, hanem hullámvonal

és amikor irod be az ékezetes karaktereket, nem feltetlneul latszik mindegyik a szerkesztoben
  • TopGun
    A rovid ekezeteket be tudod rakni? esetleg hosszukat?
  • TopGun
    OK! KIRALYSAG!! azert kicsit probalgatom meg! mazohizmusbol :))
  • BYpsilon
    uj karaktert beszuras pedig INSERT tel lehet

oda allsz az utolso karakterre es 1 karakter beszuras = 2 INSERT
  • Mayan
    Egyszeruen lepd at jobbra nyillal. Hex kodkent egyebkent 00-at kell irni neki, ugy is mukodik. De ne kuzdj vele, mostantol egybol igy forditok, es a dat filet rakom fel.
  • TopGun
    Igen! idokozben erre rajottem! most a szunetekkel a szavak kozott, szivok! ha spacet utok akkor lemarad a tobbi, ha pontot akkor is! ha bal oldalt irom be hexaban az sem jo! :(( Neked hogy mukodik?? igy nem tudok haladni! :(
  • BYpsilon
    mert a kivalasztott file-n jobb gomb es utan kapsz egy menut amiben van ket fele edit opcio
    asszem a decoded-t kell valasztani es ott szerkeszteni.
  • TopGun
    BYpsilon! az istennek nem tudom csinalni a forditast! En ugy csinalom, hogy kivalasztom a filet, jobb oldalt atirom magyarra, utana az LTEXT filen jobb gombbal reindex, ha ez megvan, felul kattintok a lemez ikonra es elmentem, de mikor ujra megnezem azt az LTEXT-et abban megis angolul van! miert? hol hibazok? :((
  • TopGun
    Ezen konnyen tudunk segiteni, ugyanis nekem egy Deviance fele elso es egy Gimprus fele masodik
    CD-m van, ebbol installaltam a gamet, NA verzio volt az 1-es patchem, a 2-est is olyannal patcheltem meg, pedig van angol es kinai stb. nyelv is, megis csak az NA-val mukodik. Par forditast beirok es kiprobalom, meg ha Mayan elkeszult parral a dat-ban es az O dat filejet letudom szedni akkor avval is tesztelhetem, bar nem tudom neki melyik verzio van meg?
  • TopGun
    Szia! akkor amit irtam a #2621-ben szerintem azokat nezd meg es irom a tobbit is ok?
  • Mayan
    Igy viszont johetnek az eloszor forditando szovegek sorszamai.
  • Mayan
    Emberek, nem fogok a text fileokkal szorakozni. Ezzel a progival sokkal egyszerubb a locale.dat-ot szerkeszteni. Es nem kell duplan dolgozni.
  • BYpsilon
    ahol a filekat sorolja fell ott jobb gomb es ReIndex
  • BYpsilon
    igen, lehet valtoztatni, eddig csak 2-3 karekteres hossz valtoztatast probaltam
    ennel hosszabbat meg nem igy nem tudom milyen hatassal a file-ra es magara jatekra futas kozben
  • Mayan
    Ezexerint a hosszt lehet valtoztatni. Ez jo, mert kulonben neha nagyon nehez lenne forditani. Ekezetekkel mi legyen?

Egyelore ennyi van kesz.
  • TopGun
    Es hogy kell indexelni? ez a legfobb kerdes! leirnad sorjaban a teendoket lecci!
  • BYpsilon
    a sorszamazott file-k megfelelnek a dat file-n beluli sorszamnak

az indexeles a koverkezot jelenti:
    minden file a dat file-n belul egy adott cimen kezdodik es X hosszusagu, a kovetkezo mindig az elozo kezdo cime hosszusagtol kezdodik
    az indexeles arra szolgal, hogy ha egy file hossza megvaltozik, akkor ujra szamolja a file kezdo pontjat a dat file-n belul

amugy felemerult meg egy gondolatom
    ugyebar a jateknak kulonfele verzioi vannak
    a kerdes az hogy a kulonfele verziokban talalhato ANGOL dat file.k mennyire egyformak
    pld. Azsia(ISO) - USA(ISO) es Europai(bolti) angol local dat file-jai azonosak-e
    ha nem, akkor az elfogadja-e az egyik a masok modositott dat file-jat
    ha nem fogadja el, akkor magyaritast ugynez ki 3 verzioban kellesz elkesziteni :(
  • Mayan
    Sorszam az itt is van, es ugy lenne logikus, ha egyezne a programban levovel. Indexelesnel arra lennek kivancsi, hogy mit kell csinalni. Menteni itt is egyesevel kell, merthogy minden uzenet kulon fileban van. Na majd otthon megnezem ezt a progit, akkor talan erteni fogom, amirol beszeltek. :)

Igen, ezeket kene elore venni, meg a menu feliratait. Csak ossze-vissza vannak a fileok, es a formatum miatt keresni se lehet bennuk.
  • TopGun
    Egyebbkent szerintem elsosorban a varosi rendeleteket kellene leforditani, utana azokat az uzeneteket amiket a gep kuld es a vegen a tobbi aprosagot.
  • TopGun
    Igen, at kell irni nekunk is! en nem a BYpsilon listajat mondtam, hanem megnyitottam az olvasoval a dat filet es az ott levo sorszamot mondtam, szoval igy nehez elmondani melyik a legfontosabb!? az indexeles arra kell gondolom, hogy benne legyen a dat fileben a magyaritas es 1nkent el is kell menteni mindig, szal eleg maceras szerintem,
  • Mayan
    Nekem BYpsilon kuldott egy zip file-t, benne kb 3000 rovid, sorszamozott file-al. A sorszamok nem folyamatosak, a kb 3000 file-hoz az utolso sorszam 4306.

Nekem igy most eleg egyszeru a forditas. De ezutan nektek ugyanigy at kell irni a szoveget a dat file-ban, ahogy en csinalom? Mert ez igy felesleges munka. Indexeles mibol all?
  • TopGun
    Ne csinald! jobbrol az elso a "num" mellette a "Loca" es a num-ban a 2-es file ami ugy kezdodik hogy:Mayor I think a neighbor..... nem talalod ezt a filet?
    Azert nehezkes ez a megoldas hogy egybol bele irod a forditast, mert ahogy BYpsilon irta minden beiras utan indexelni kell. szerintem igy is jo, de ha vallalod ezt a plusz munkat...
  • Mayan
    Meg valami. Mintha azt irtad volna, hogy hosszu o", u" nincs a jatekban. Ez azt jelenti, hogy ne is irjak, vagy csak hogy nem jol jeleniti meg?
  • TopGun
    Fontos kerdes!! hogy kell atiras utan indexelni?
  • Mayan
    Hmm, ilyenek nalam nincsenek. Hianyos filet kaptam? :)
  • Mayan
    De akkor mar nem egyszerubb ha egybol abba irom? Vagy nem nehez berakni ezeket a dat file-ba?

Es akkor most valtoztathatom a hosszt, ha a file-ban is atirom az elso byte-ot?
  • TopGun
    Na elso nekifutasra itt van par file amit esetleg lefordithatnal: 2, 4, 9, 10, 11