13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#2879 4*4 az a szabvány felhőtúró :P -
BYpsilon #2878 vannak nagyobb telkek, pld uzletiben siman lehet csinalni 4*2-seket es residentalban egyszer sikerul 4*4-s telket csinalni -
BYpsilon #2877 de annyi
volt valahol egy teszt, hogy csinalt egy fazon bazi nagy farmokat egy terkepre, il. kicsi 4*4-s farmokat, es nepsuruseg osszesegeben ugyan annyi lett
valami nagyon kis ertek
-
#2876 Ha valaki pontosabbat tudna arról, hogy a farmok hány tagnak adnak melót kb. írja le legyen szives, mert ki van csukva, hogy egy 400-500 $ értékű farmon 6-9 fazon nyomul csak. -
#2875 Pontosítás: tehát a 3*1 telekcsoport helyesen -> 3 db 3*1-es telek, tehát a tömb valós mérete 3*3 (ami tudtommal a legnagyobb épületstrukikhoz is elég). -
#2874 Hi!
A vízügyekhez:
Kitapasztaltam, hogy a csövön nem koszolódik el a viz, csak az a fontos, hogy a víznyerőhely ne legyen indust. területen( én magam mindig a város közepére rakom a tornyokat és a pumpát is, így garantált a távolság a szennyezőktől).
A viztisztító telep tényleg mocsadék sokba kerül, de nagyon megéri és úgy láttam nem igazán a terület, inkább népesség függő: nem számolta fel a szennyezést, de visszaszorította azt szennyező helyekre mint amolyan gát.
Kezdőknek, merthogy magam is az vagyok, tanács attól, aki meg mindig az elejét szívja:)):
A favorit városszerkezetem a "negyed" és természetesen városként a 4 negyed:)). A "negyed"->a közepe egy 3*3-as hely rajta ált.iskola és orvosi rendelő amelyek busz és mentő nélküli hatásköre a vizsgálódás tárgya (a busz és a mentő szvsz drága holmi és nem a népsürűség, hanem a terület nagyságának függvénye és közömbös arra hogy a területen mennyi a beteg és a tanköteles ifjuság). Ezt kört egy cikk-cakk vonalú úttal belsőíven közelitem úgy,hogy lakóterületként mindig egy 3*1-es telekcsoportot(tömb) teszek, fontos hogy a telek legalább egy picike része mindig benne maradjon a suli és az orvos hatáskörébe. Extrém sűrűben ez kiadhat egy 28 lakótömbös negyedet, úgy hogy némi kis park-pihenő terek is maradnak, további útráccsal némi kommersziál terület. Aztán ezt a "negyedet" tükrözöm tengelyesen még 3* úgy, hogy a negyed közepek egy négyzet csúcsain legyenek, és így a negyedek által bezárt tér egy további "negyed", a majdani városközpont, de lakótömbök nélkül csak a kommersziális és városi épületek számára. Ebbe a központba kerül a nagyobb rendőrség, nagyobb tűzoltóság, a gimnázium, a könyvtár, a kórház... és minden területfedés-érzékeny közintézmény és a víznyerőhely is itt van. A nagyobb hatósági épülettel elérem, hogy egy dupla költségü intézmény négyszeres területet kiszolgálva ténylegesen csak a felébe kerüljön. Az ötletet a nem szokványos burkolólapokkal borított padló alakja adta:)))
Elnézést a májerkodásért, remélem nem volt akkora spoiler!:)))) -
#2873 pedig a $$$-sek sok koszt csinálnak! -
K.András #2872 Nekem az ipari résznél sem volt koszos igazábol ha koszolodott akkor le egy viztisztitot aztán kész. -
Mayan #2871 Nem tudom, szerintem a viztisztito nagyon draga (bar pontosan nem emlekszem ra, mert meg soha nem hasznaltam :). Kulon vizrendszernek meg nagyon minimalis a koltsege, csak annyi, hogy idonkent eleg lenne egyel kevesebb vizpumpa is. A lakossagi/uzleti resz nekem meg soha nem lett koszos, csak az ipari. -
#2870 különben a viztisztitonak is van range! -
K.András #2869 leraknál egy pár....:))) -
K.András #2868 Hát én soha nem csinálta külön rendszert neki, ha kiszámolod joval többe kerül mintha egy pár leraknál viztisztitot,nem beszélve arrol hogyha két rendszered van és mindkettö piszkos lesz akkor dupla tisztitot kell lerakni dupla költségel dupla munkával ecetera... -
Mayan #2867 High tech-hez mar tenyleg nem kell, de az nalam nem is szokott kulon lenni, hanem a lakonegyedek kozott. De az elejen, amig rengeteg a dirty industry, addig nem art a kulon vizrendszer. -
Mayan #2866 Mint elore jeleztem, ket hetig nem ertem ra. De jovo hettol megint tudok vele foglalkozni, kedd-szerda korul mar varhato az elso frissites.
Addig is sokat segitene, ha osszeirnatok a hibakat. Multkor vegre en is megneztem hogy nez ki magyarul. :) Es van par elgepeles, csak nem jegyeztem meg hol. -
#2865 mindenképpen kell 1-2-3 vagy több víztisztító.... -
K.András #2864 "2. Szerintem igen, igy ugyanis nem szennyezi a lakossag vizet, az ipar meg nem panaszkodik annyira a koszos viz miatt."
Szerintem tök felesleges két vizrendszer, nekem van egy csomo high tech industrim (szinte csak az már)ráadásul két utcára az üzletektöl ahol toronyházak vannak, a viz sem szenyezett és más baj sincsen vele... -
#2862 Hello!
Köszi a választ, ez a vízgazdálkodás már az sc2000 óta nagy prüci! A túltervezettség valóban fenyeget ama hivatkozás gépies használatánál, de számomra mindig ez első 100e$ hatékony elköltése a problem. Ez eredeti elgondolás saját értelmezésben már tartalmazhat olyan célokat (farming, heavy industry, import-export) amelyek jócskán "átrajzolhatják" a térképeket.
Persze igazi gamer úgyis igyekszik túlszárnyalni és überolni a kapott ötleteket:)))) -
Mayan #2861 Hat ez tenyleg nem semmi. :) De en nem szeretem ennyire megtervezni a varosaimat. Persze lehet hogy igy hatekonyabb lenne... -
Mayan #2860 1. Igen, kell. Egyreszt nagymertekben megno a tuzveszely, ha nincs viz. Masreszt elvileg kevesbe akar bekoltozni az ipar is.
2. Szerintem igen, igy ugyanis nem szennyezi a lakossag vizet, az ipar meg nem panaszkodik annyira a koszos viz miatt. -
#2859 A hozzám hasonló, halványzöldfülü lámáknak a kezdeti nehézségek felszámolása céljából:
http://www.freewebs.com/bjumholtz/Content/SimCity%204/page1.htm
(megállapítható, hogy ez a pasas nem csak a sapkaviselet miatt hord fejet:)))) -
#2858 Hi Hölgyek, Urak!
Jönnek egy láma kérdései (más forrásból még nem jött egyértelmű válasz):
1. Szükség van-e egyáltalán az ipari körzetekben vízellátásra? (A farmnak nem kell és a víznyerőhely nem ipari körzetben legyen, ezeket tudom.)
2. Ha szükséges az amit ez 1.-ben kérdeztem, akkor külön vízellátási köre legyen-e az ipari területnek? -
Feree #2857 Ez így igaz, köszönet a fordításért, nagy segítség!
Lenne egy kérdésem, ami érdektelen, de a barátnőm ezzel nyagat amikor játszik a játékkal, az elején amikor állatokat lehet lepakolni, miért lesznek öngyilkosok, miért mennek be a vízbe, miért gyalogolnak ki a régióból? -
#2856 Annak en is nagyon orulok! mar igy is SOKKAL KONYEBB ES ELVEZETESEBB JATSZANI A JATEKOT! HALA NEKED! ES 1000 KOSZONET!Remelem mindenki egyetert velem aki jatszik mar a magyaritassal?? -
Mayan #2855 Remelem 1 honap mulva teljesen kesz lesz. :) -
Mayan #2854 Elvileg meg az is feltetel, hogy a vevo oldalon tobb havi (2 vagy 3) penz meglegyen. -
#2853 az ÉRDEKTELEN engem a rush hour izgat! -
El #2852 En nyuzom :) Bar engem leginkabb az izgat, hogy mikor lesz keszen a magyar forditas :) -
#2851 nah ha még nyúzzátok a gamet mad írok egy kis Guide-t. -
#2849 Hello!
Köszönöm!
Nincs sztrájk, az illetékes tanácsnok is nyugiban.
Igazán, ha nem szeretik a tömegközlekedést nem tudom mivel lehetne ezt a nyüzsgést mérsékelni? Mondjuk, ha a népet nem zavarja hát hagy dudáljanak egymásnak órákon át! Egyébként a hivatkozott "város" inkább apró falu cca.2000 lakossal és mindössz két 4*4 szektor ami medium beépítésü. A road jelzésü útféleség után már csak a nagyáágyuk (autopálya meg metro) jöhetne, de gondolom ekkora méretben ez még túlzás. Nem ismerem, de hajdani SC-s emlékeim szerint a vasút köthető volt a földalattival, itt is igaz? -
#2847 Kiegészitő kérdés:
A buszmegállók kiszolgáljá-é mind a két irányt vagy a KRESZ szerint kell letenni ezeket, azaz (kontinentális europai rend szerint) odafelé jobbkézre, a visszajövőt balkézre (ez egy kissé drágítaná az eseményt:))!)? -
#2846 Jól gondolom vagy elég hülyén hangzik?:
Buszjáratokat szeretnék épiteni a lakó- és az iparkörzet közé, hogy a commute time csökkenjen és a szúfoltság is csökkenne az utakon(?). A szimuláció egyértelmüen mutatja, hogy reggel-este melyik a legforgalmasabb útvonal, ez egy gyűjtőút a lakóterület közepén és ez illeszkedik az ipartelepi főútra. Ha kb. 10 területegységenként rakok egy-egy buszmegállót a forrás(lakó)- és a cél(ipari)- körzetekbe a főút mentén akkor fog-e müxni a buszos masstranzit? -
#2843 Hi Hölgyek és Urak!
Tudók és Értők!
Mitől van az, hogy a körzetben nyomuló városi szolgáltatások egy része olykor-olykor jelentősen megzavarodik? Példával->esetenként a zsaruk néhány dolcsiért hajlandók akár az egész régiót hatóságilag lefedni ugyanazon időben a tűzoltók prémiummal együtt sem hajlandók mégcsak a szomszéd utcában sem ellenőrizni. Vagy mondjuk a rendelő ambuláns hatásköre többszáz mérföld és azonos időben a suli csak a szomszéd lakótelepről fogad 100%-os iskolabusz támogatás mellett. Aztán néha ez a tendencia kiigazodik vagy más szélsőségbe megy át. -
#2840 vizi bulit felejtsd el szvsz -
#2839 de lehet csak hát igen... nem az igazi pro cucc -
#2838 szivesen
-
#2834 pontosan! -
El #2833 Ja, meg olvasgassad szorgalmasan ezt az oldalt:
http://www.freeweb.hu/simcity4/ -
El #2832 Javaslom, hogy olvasd el ennek a forumnak a regi hozzaszolasait. A 35. oltaltol kb a 25.-ig mindenkeppen (en kb. eddig jutottam eddig )Ja, es a 35.-el kezdve termeszetesen. Nagyon sok minden le volt irva annak idejen, jol lehet belole tanulni. -
#2831 mert biztos túl sokat akar a szarka és nincs farka!
szal először csak áram kell meg út :)) semmi több! nem kell sok kék ! és csak a low density! majd lassacskán tehecc dirty industry-t és jön a money :D -
#2828 nekem az kellet :) mert előtte csa 640*480 ba ment...