13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#2963 Kezdek nyafogós lenni:))). A grafikus motor nagyon szépen készíti el a területek felszinét és oly bámulatosan simul tér a térhez, hogy gyakran megcsalja a szemem. (az sc2000-ben nem volt ilyen bajom:))) Bizony van úgy, hogy csak egy nagyobb struktúra beépitésénél vagy nagyobbvonalú zónázásnál derül ki, hogy a terep igencsak egyenetlen. Tudtok-e valamilyen trükköt, amivel a felszin képe úgymond "darabossá" tehető átmenetileg? Inkább én alkalmazkodnék a terephez semmint apróra legyaluljam:)))! -
#2962 Szépek, nagyon szépek és ugyan van bennük némi ismétlés sőt urambocsá plágium, de mindenképp érdemes szemelgetni belőlük. Ha töltögetnél(vagy bárki szedne le) belőlük kérlek azt azért írd(írjátok le), hogy működnek-e úgy ahogyan az olvasható, azaz szolgáltatnak, hatnak a környezetre meg ilyesmi. Holnap hosszasabban utána nézek magam is annak ami igazán tetszik és ha megpróbáltam akkor majd szólok róluk.
Most kutattam ki és nem tudom tudjátok-é ,de a business deals közül az army base tuningolja a városod manufactural iparát?
-
#2961 Ja! es olyan terepek is, ahol muszaly vagy nem kockaban epitkezni! -
#2960 Itt nem tervrajzok vannak hanem nagyon szuper epuletek! nekem tetszik a varosi uszoda pl. azt lattad? vagy azt a kis beugrot ahol nappal utlezaras, este meg drog, k**ak es egyebek vannak. -
#2959 Átnéztem sok site-ot és a fórumokon keresztül sok-sok képet a gamerektől. Azt gondoltam találok majd szellemes tervrajzokat, amelyekkel megtörhető a kocka uralma. Hát nincs ilyen:((((( -
#2958 Nezegeted oket? -
#2957 Aham! de mennyire hogy ott!! 10 oldalon keresztul csupa jo cumo! 4000 fos korhaz komplexum, stb. es ez NEM CHEAT!!!! -
#2956 Jo cuccok? Hol? Nem irtad be az oldal nevet...
Csak nem www.simtropolis.com? -
#2955 én hagyom 7%on mindet -
#2954 Iszonyat jo cuccokat talaltam egy site-on! csomo jo epulet, novelt iskola kapacitas, nagyobb park! komplex rekreacios kozpont! uszodaval stb. -
#2953 Orulok, hogy masok is egyetertenek velem Ezek szerint jol szurom le a tapasztalatokat a jatekbol.
Open paved area, grass area nem kell, hogy uttal erintkezzen.
Repteret rakd a kereskedelem kozvetlen kozelebe, jo utellatassal, kulonben nem nagyon hasznaljak. Ugy emlekszem, legszennyezest a hasznalattol fuggoen termel.
#2945-ben leirtakkal teljes mertekben egyetertek, kiveve hogy en altalaban nem viszem 8% fole az adokat, csak ha direkt azt akarom, hogy valami ne telepuljon a varosba. Akkor viszont 14% folotti adokat adok meg. Ha valaki meg azt is kifizeti, maradhat nyugodtan -
#2952 Most olvastam egy site-on a lakosság vagyoni helyzetének értékelését és pontosan úgy írnak róla, ahogyan mondod. A lényeg a lényeg a szinvonalas város legfontosabb népessége a $$, ez a réteg dolgozik legnagyobb számban a HT és manufact iparban és C$$-től felfelé a kereskedelemben. A $$$ valószinüleg spontán alakul a $$-ból és főleg a C office-ban hajlandó elhelyezkedni esetleg a HT iparban, a többi szóba sem jöhet. A famgazdaságokban, a dirty iparban és a $ kommersziálban csak a $ lakos hajlandó lomotolni, tehát ha valakinek egy mg. falu vagy városrész van tervében akkor ott azon a helyen ne vigye túlzásba az oktatást mert a $$ fazon semmi pénzért nem fog földet túrni:)))) -
#2951 Népek! kérdés: a nyitott kövezett terület (open paved area) és az ugyanilyen füvesben(open grass area) tényleg fontos, hogy út mellé illeszkedjen, vagy ha nem illeszkedik úthoz akkor ugat a gama a lerekásakor? -
#2950 Van egy tervem residentálra, szvsz. nem rossz és olcsó kiszolgálni. TopGunnak meg Ferinek már elküldtem, sajnos én nem tudom beilleszteni a fórumba. -
#2949 Mondod a repülőteret: gondolom ennek is van szennyezése, ha más nem hát a zaj, nekem meg nem volt soha az SC4-ben, hogyan érdemes illeszteni?
Kikötőt már raktam, az szépen veri fel a kommerszial demand-ot, de fontos hogy röviden és úttal be legyen kötve a kereskedelmi helyek felé. -
#2948 nah! nálam nem jön be a 6*6 meg a 6*7 ert nincs út jeleket kapok!
szal a 5*7 residentalra és 4*7 commra! és csak *6ot kell bezónázni a maradék helyre mehet a pub transport -
#2947 akkor most megyek simcity-zni és porba alázom a simeket (jah ez nem az a játék :P) -
#2946 nem mondanak semmit ... azaz hogy az ABC jót tenne a lakókanak (170 es az oktatás minősége mindenhol) -
#2945 További tapasztalatok, mostanság látok ilyet először és lehet, hogy spanyolviasz, de leírom:
a HT ipar telepszik medium densityre is, apróbb üzemek, de van ilyen,
a farm valóban teljesen elhagyható az elején, bár magam vagyok annyira paraszt, hogy előbb-utóbb mégis leteszek egy amolyan élelmiszertermelő városrészt (a teljesség igénye és a "feeling":))),
nagyon fontosak a city ordinances beállítások (de csak megfontoltan), végsősoron ez a városi politika kifejezője,
6. Leninnek igaza volt tanulásügyileg,
a szemétégető (ahogyan azt Ködlovag vázolta) szinte kötelező,
fontos hogy az út az nem a street:)),ugyanakkor csak annyit építs amennyi nagyon-nagyon kell,
a busz medium densitynél szinte kötelező és a szimulátor néha téved a black hole megitélésben,
a városi "negyedek" oktatási és eü. ellátási igénye egy adott feltételrendszer tartása mellett stabilizálódik és finoman hangolható, de addig nagyon fontos a folyamatos revizió,
a kicsi virágos parknak és a játszótérnek párja nincs,
a residentálban a $9 $$8.5 $$$8 vagy igy 1:1-ben átvéve vagy úgy, hogy csak a 0.5 csúsztatást tartod nyerő,
a $ ipar adója tényleg jó, ha min. 10 ,de fontos hogy párhuzamosan a $$ és a $$$ ne legyen több mint 8-9
a kommersziál adókulcsa szvsz ideálisan a gama alapértéke körül jó, azaz 6.8-tól 7.2-ig
rendőrt a városközpontba, tűzoltót az ipari negyedekbe, de ez utóbbit úgy, hogy be tudjon loholni a városi tüzhöz gyorsan (a smoke detector kötelező és filléres ordinance),
az ipar zónázásának jellemzője a 4*6-os utakkal határolt térrész,
az ipari zónák egy-egy oldal illeszkedjen a régió más városaiba átmenő úthoz vagy ipari vasúthoz, mert a fejlődésének alapkulcsa a short trip,
zónázáskor mindig hagyj helyet a tömegközlekedésnek, még akkor is ha egyelőre nem használod,
a park és a sportpálya anyagi lehetőségekhez mért építgetése a $$ és a $$$ residental szerves része és nem kegy gyakorlása,
a város által termelt pénzt költsd a városra, mert csak így tudod tartani a folyamatos spirálist. -
#2944 Hi és Ahoj!
Uraim! a köszönetnyílvánítás ideje:
Mayannak a hasznos játéktechnikai javaslataiért és a "vízszintesen nyomulás" elvéért,
Ködlovagnak az oktatás mechanizmusának lényegi bemutatásáért, a szemétkezelés valami szuper lerendezéséért, a medium densityért és még sorolhatnám.....,
Elnek,PAStheLodnak és TopGunnak az apróbb, de fontos részletekért.
Ötleteitek és saját elgondolásaim keverékéből tegnap zöldmezőre túrtam egy várost, illetve egyelőre annak csak harmadát-negyedét 3 óra alatt, amiben van jó levegő, tiszta ivóvíz, 3 szintü oktatás, teljes orvosi ellátás és védelmi fedés és virágok mindenütt. Mindössze egyszer faszázott a főmérnök jogosan(bamba vagyok olykor) és hát folyamatosan a főkönyvelő(de a pici aranybogár még nem tudja amit én már látok). 3 órányi, korántsem mechanikus túrás után egy 7500 lakosu és körönként kb.700$ nettót leadó városrész sikeredett, aminek meghatározó rétege a $$ "középosztály" (~60%) és jelentős már (~15%) a $$$ "úrinép".
Valami élmény Önökkel együttgondolkodni!!! -
#2943 Azert ne mart neha a tancsadokra is figyelni! foleg ha magyarul jatszod! sok hasznos dolgot mondtak mar nekem is! -
#2942 mostanában nem játszom mert már van egy félmiliós városom de nem akar tovább nőni... bezónáztam egy új külvárost szépen 5*6 osokra meg 5*4 meg 5*5 ösökre road mindenhol busz meg metró college highi school elementary school 2 klinika meg víz gáz ami kell police fire dept. de beköltözik egy pár ryan apartments ($$) aztán fekete lesz mint az esti égbolt! pedig ott az autópálya vasút metró busz és 20 max! 20 kockára a HiTek ipar... vagy közvetlen mellette comerical ill autópályán egy nagy smogcitiy-t is elérhetnek ahol füstös ipar van... -
#2941 R$->R$$ atalakulas akkor tortenik, ha van magasszintu korhaz es iskolai ellatas, esetleg egy kis park a kornyeken elosegiti a dolgot. Persze lennie kell megfelelo igenynek, azt meg elsosorban a munkahelyek szama befolyasolja (szerintem).
R$$->R$$$ atalakulas szerintem nem letezik olyan modon, mint R$->R$$ atalakulas. Az R$ helyere szokott bekoltozni R$$, vagy egyszeruen meggazdagodnak a jo munkahelyek miatt. Ezt lehet latni a job&population grafikonon. Az szokott megfigyelheto lenni, hogy lenyegesen csokken az R$ lakosok szama, mikozben az R$$ lakosok szama kb ugyanannyival no. Ugyanezt meg nem sikerult megfigyelnem R$$/R$$$ viszonylatban. A gazdagok mindig plusszkent aramlanak be a varosba (megint csak szerintem). Felteve, hogy mindenfelet biztositasz nekik. De szerintem az igeny az R$$$-ra elsosorban a C$$$ munkahelyek szamatol fugg. Es persze, ha biztositasz nekik magas szintu iskolai, korhazi ellatast, tiszta levegot, rovid ct-t, esetleg meg nagyobb parkokat, akkor be is fognak koltozni.
Szerintem az ipar szintezodese csak a lakossag EQ-jatol fugg, a kereskedelmet viszont lehet nyomatni plazakkal, landmarkokkal, repterrel.
A densityt en mindig akkor novelem, ha van ra folosleges penzem. Eloszor res, aztan comm, az ipar alapbol high density.
Az iskolaboszrol es a mentorol nem tudok mit mondani, azaz hogy feltetlenul kellenek-e, nalam 30-60% kozott vannak finanszirozva, hogy jol lefedjek a lakoteruleteket, meg ha at is fednek egymassal.
Vasut a szemelykozlekedesben. Csak akkor mukodik, ha igazan nagy tavolsagokat kell atfedni. Szerintem csak nagy terkep eseten jon ki igazan a haszna. Mivel en csak kozepes terkepen jatszottam eddig, osszesen egy olyan vasutallomasom volt, aminek stabilan volt kihasznaltsaga. A terkep egyik sarkan levo lakoteruleteket es szomszed varost kototte ossze a terkep masik szelen levo ipari terulettel. Kesobb autopalyaepites miatt az allomast le kellett rombolni, az uj allomast pedig mar nem hasznaljak.
Varoskozpontban levo lakoteruletek esete. Nagyvaros eseten a metro tud segiteni, esetleg epits autopalyat a varoskozpontbol a tavoli munkahelyekig. Az autopalyakat hasznalatara azonban ra kell kenyszeriteni a lakokat, mert mindig toronyirant mennek a kiszemelt munkahelyre, a terben legrovidebb uton, es nem mennek oldaliranyba egy utcanyit, hogy ramenjenek az autopalyara, amin aztan feleannyi ido alatt odaerhetnenek. Szoval ha az autopalya mellett dontesz, gondoskodj rola, hogy ez legyen az egyetlen utvonal, legalabbis ne legyenek vele parhuzamosan futo alternativ utvonalak, mert akkor azokat fogjak hasznalni. Egyebirant szerintem egy komoly buszhalozat mindenkeppen kell, mert ha az utak zsufoltak lesznek, a buszokat automatikusan kihasznaljak. Vagy bontsd el a lakohazak felet, es epits helyettuk kereskedelmet. Az nagyon jol fejlodik a zsufolt varoskozpontokban.
Ha nagyon erosen legszennyezo iparod van, szerintem is erdemes 6-8 kockanyi zold savot hagyni, felteve hogy jo surun be is fasitod. Vagy ezekre a teruletekre fa helyett rakhatsz egyetemet, advanced research centert, disease research labot, stadiont, golfklubot. Tehat mindent, aminek egesz varosra kiterjedo hatasa van, ami mashol csak a helyet foglalna, es mindegy neki, mekkora a legszennyezes.
Van olyan, hogy fozsaru? Persze biztosan. En sosem hallgatok a tanacsadoimra, csak mikor arra figyelmeztetnek, hogy keves az aram vagy a viz. Az tenyleg hasznos, a tobbi mit sem er. Meg a kornyezetvedo nyafogasanak hatasara szoktam fasitani, ami viszont szeppe is teszi a varost es emeli a mayor ratinget. Igy hat azt magamtol is szoktam csinalni. -
#2940 Ha a 2938-ban előadott nagy kérdésre szólnátok, az bizony jó lenne:)))!! -
#2939 Ezekben a varosokban csak hd zonak vannak. A parkokat sokszor mar a zonazas soran leteszem, a zonazasbol ilyen-olyan okok miatt kihagyott reszekre, ezert ritkan bontok el epuletet, de megeshet neha. Egy jol fejlett varosnal mar sok figyelmet forditok arra is, hogy jol nezzen ki. -
#2938 Hi!
Megszemléltem a városaidat. Minden zónád hd-s vagy van más is? A parkokat, sportpályákat kimaradó helyekre teszed, vagy tudatosággal a tuning céljából? Bontassz-e el épületet, szüntetsz-e meg zónákat csak azért, hogy valami mutatós kijöjjön belőle?
Nagyszerű lenne, ha leírnád(írnátok) hogy pontosan milyen feltételek (iskola, környezet....) mellett történik a $->$$ és a $$->$$$ residental átalakulás? Az ipar és a kereskedelem szinteződése csak a residental lehetőségtől, aránytól és igényektől függ, vagy kell hozzá más is? A density változásánál jó ötlet, hogy előbb a residentál és csak később a kommersziál és az ipar? A kommersziálnál mi figyelmeztet arra, hogy érdemes a densityt emelni?
Helyesbítem magam, de nem cáfolom: az iskolabusz és a mentők finanszírozását akkor is érdemes valamelyest forszírozni, ha a területi fedéshez nem igazán szükségesek, mintegy 10-20%-ra ahogyan a kassza engedi, mert így a lusták-bénák is megfelelő ellátásban részesülnek.
Mi a véleményetek a vasút személyközlekedében való felhasználásáról, hogyan érdemes? Nekem a munkahelyek (főleg az ipar) a város(térkép) szélén helyezkednek el, a belső lakókerületek ct-jét a masstransiton kívűl hogyan lehtne még csökkenteni? Minden vizsgált guide-ban azt olvastam, hogy érdemes a lakóházak és az ipar(nyílván nem a ht-s) között egy 6-10 egységnyi un. zöld sávot hagyni, csak ezzel a commute time is nő és a főzsaru szerint a safety is csökken! Egyáltalán ez a szemét főhekus a zónázott még nem beépített területeket is veszélyes, lakatlan épületeknek tekinti!
-
#2937 Ja, azt elfelejtettem irni, hogy ez az en egyik varosombol van.
Ha megnezitek a weboldalt, talaltok meg egy csomo kepet. Eleg regi mar mind, de majd hetvegen csinalok uj sorozatokat. -
#2936 Na most megprobalok beilleszteni egy kepet. Lassuk csak...
Most este osszedobtam egy honlapot. A varosaimat fogom kitenni ra. Nem rohogni rajta, ez eletem elso probalkozasa weblap ugyben. 3 oram ment ra.
www.hszk.bme.hu/~nz212 -
Mayan #2935 Igen, akkor is szol, es van egy "Go to disaster" gomb valahol baloldalt, amivel akkor ugrasz a problemas helyre, mikor te akarsz. -
#2934 Az en tervem az, hogy lesz 6-8 kozepes merteu szomszed varos, mind csupa felhokarcolo kaliberu epuletekkel. Mar keszul a Downtown is, csupa commercial felhokarcolo es csak $$$ lakosok. Ezt veszi korul a tobbi varos sok $$ lakossal (egyenkent 100ezer+ fo). Ez lesz a regioban A VAROS. A kornyezeteben lesznek kertvarosok, farmteruletek, hegyek, volgyek, tengerek, szigetek pici falucskakkal... -
#2933 Itt a zónázgatáshoz: az én tervem, hogy mindenfajta zónából hagyok meg mert egyáltalán nem célom a "new yorki belváros"-szerű kép. Valahol egy site-on láttam néhány efféle "függőlegesen hullámzó" várost és nagyon tetszett, gondolom egy ilyen "toronyban" lakó fazonnak is jól esik az ha a szomszéd valagán kívül mást is lát. Tényleg van egy olyanféle városképem, hogy toronyházak-út-kétkockaszéles zöldség-út-toronyházak; tutira magas és high,de mégis szellős:))). -
#2932 Regebben en is azonnal high densityre zonaztam, de egyreszt egy csomo penzt elvisz, masreszt 30-40ezer fo alatt nem epulnek tomegesen nagy hazak, hiaba high density az egesz varos. Most mar nagyobb a regiom, es eppen akarok egy uj varost kezdeni. Majd kiprobalom. -
#2931 Igen, ezt így csinálom; ahogy tudom adni az általánosiskolás fedettséget a $ adója 9 a $$-é pedig 8.5, ez a butaság ÁFA-ja és a vizszintes kitöltés után pedig a gimi megjelenésével a $$$, aminek adója kezdetben együttmozog a $$-vel lemegy 8-ra, mintegy ösztönözve az "érettségit". -
#2930 Ahogy gondolod! en kezdettol igy zonaztam es az elso evben 2k lakom volt most tartok kb a 20-ik evnel 30-35k lakoval es szinte csak 15-20 emeletes hazam van. -
#2929 Az ipart es az eromuvek kornyeket kell elsosorban lefedni a tuzoltosaggal. Ha a varos annyira megno, hogy a lakoteruletek tavol kerulnek az ipari teruletektol, akkor a lakoteruletek kozepebe beteszel egy nagy tuzoltosagot. Szerintem az majdnem eleg is. nalam a 100+ varosok is mind igy futnak, es nincs tuz.
A legelejen lehet hogy aramlik be $ nep is, nem baj, csak jojjenek. De gyorsan felvaltjak oket a $$ lakosok. Ha pedig meg kesobb is egyre csak jonnek a $ lakosok, emeld az adojukat 8.9-9.2% koze oda, ahol mar eppen egy kicsit minuszba kerul a demandjuk (en ebben az adosavban talaltam meg ezt a pontot). Nehany ev alatt szep lassan elfogynak. Az nem jo, ha tul gyorsan elfogynak, sokkolhatja a varost, mas teren is visszaeses lehet. -
#2928 OK. arra gondoltam én is, ezekre a 30-100 fős házakra, de ezek már nem földszintes cuccosok, van persze kicsi is meg nagy is, a 100-as felettiről mégcsak nem is merek álmodozni. Ez meglep meg TopGun-é is de meg fogom próbálni.
A busznál maradva, TopGun már látta a tervemet, aminek az a lényege, hogy lenne a megállóknak hely a lakózónák súlypontjában. Ez elég, vagy kizárólag a nagyforgalmu utak jöhetnek számításba? Tehát úgy nézne ki, hogy a busz a lakótelep szervízútjáról hajtana be a főútra, aminek a végén az ipari telep van és végig mellette a kommersziál épületek. -
#2927 4-5 emeletes hazakhoz boven eleg a medium zona. 30000 fo alatt nem epulnek olyan hazak, amihez high density kell. A 800+ fos hazakhoz kell a high density. Valami hasonlo van kereskedelemre is. -
#2926 A buszmegallok kb. 6-8 kockankent kellenek! ennyit hajlandoak gyalogolni a simek. -
#2925 Hát nem tudom! Nekem a város lefedéséhez kell 4 nagy rendőrség, igaz a bűnözés már kezdetektől fogva elhanyalgolható és egy 15000-es városban van 4-8 letartóztatott. Mondom, hogy a rendőrfőnököm gyújtogató, vagy legalább is így akar a "testület" számára forrásokat kötni:))), mert nálam van 4 nagy és 1 kicsi tűzoltó, így tudom a fedést megadni, a smoke detectort is üzemeltetem, de javaslatod szerint kipróbálom azt, hogy inkább az ipari területekről egy-egy kisebb tűzoltósággal nyomulok.
Nekem helyből nem a $$, hanem a $ nép áramlik be. Túrjam fel annyira az adóját, hogy hagyjon békén? De akkor ki tartja el a várost az elején? Vagy ugyanolyan számban jönne a $$ és az alapellátáson kívül a $$ sem kérne egyebet (tehát ált.isk., orvosi rendelő)? -
#2924 Miert akarod letorni az igenyt a farmra? Ne zonazz low density ipart, es nem jon. Egyebkent a farmra az igeny akkor fog lecsokkenni, ha varosszerte altalanosan megno a legszennyezes, valamint keves a $ lakos.