13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#3003 Alt és Shift együtt OK! Kösz! -
#3002 A lot-ok kozott volt? mert en nem talalom! mi a pontos neve? -
#3001 Hát éppen Te hívtad fel a figyelmet a simtropolis cuccaira!!! Az tulajdonképp egy parkok közzé berakott cumo és a telepítés helyén mérsékli az air pollution-t, nem teng túl, de erőművenként 1 ilyen leállítja az elgázosítást 30$-ért. -
#3000 No, akkor probizom mégegyszer:)))! -
#2999 Hi! mi az a varosi porszivo? mit csinal es melyik oldalrol szedted le? -
#2998 Akkor is rontja, ha az Alt meg a Shift billentyut is nyomod zonazas kozben? Nem hiszem el. -
#2997 Nézegetem a simtropolis-ról leszedett plugineket és van benne egy ami nagyon kellemes csak jó nagy könnyítésnek látszik, egy városi porszívó. Van neki ára is meg költsége is, de még így is nagyon megéri. Szoktatok ilyen problemázgatást csinálni mint most én, vagy nem használtok plugint, vagy hagy jöjjön és jó avagy mi a kő? -
#2996 Fennt van és nem az auto road a baj hanem hogy van egy fix utakkal lezárt még üres térrész és ebbe rakosgatva a telkeket a legszélső telket mindenképp rontja, ilyenkor az út egyik irányba 3 kockányit felszed (6$), telek lekrak, út visszarak(30$)=össz.szívás 36$=2 sim pedagógus 1 havi fixe:((((! -
#2995 Hat igen, 80/20 szabaly... De azert nekem sikerult olyan varost osszehozni, ahol tobb mint 30ezer R$$$ el, es ez a teljes lakossag 100%-a.
Ha fent van a patch2 (lehet, hogy az 1 is eleg) akkor zonahuzas kozben tartsd nyomva az Alt vagy a Shift billentyut. Az egyik megszunteti az automatikus utbeillesztest egybefuggo nagy zonak huzasakor, a masik a szomszed meroleges uthoz illeszti a telkek kijaratat. Ezzel tudsz a 3db 1x1-es telek helyett 1db 1x3-ast csinalni.
Ha nincs fonn a patch2, mindenkeppen tedd fel! -
#2994 Jaja, szvsz. nem tévedsz ez a helyes metód. Lehet hogy csak rémeket látok, vagy erőszakolok valami elvet, de látom a gamában a 80/20 szabályt:)))
pl.: jó ha a $R aránya az össznépesség 20%-nál nem magasabb; a $$$R aránya általában nem haladja meg a nem-$R népességnél a 20%-át.
Technikai kérdés: számtalan esetben szükséges, hogy a zóna egy-egy telke két úttal is érintkezzen; a derékszögü találkozásnál a legszélső telek lerakása nekem kinszenvedés és általában rombolással is együttjár mert a gama-májer betördeli a telkeimet 1*1-re, hogyan lehetne ezt kikapcsolni? -
#2993 lehet! -
#2992 Szerintem a dolog a PAUSE miatt van. Nincs ideje ervenyesulni a korhaz es az iskola hatasainak a desirabilityben meg a telkek ertekeben. PAUSE alatt ugyanis nem megy semmilyen szimulacio.
Talan az segithet, hogy eloszor lerakod az utakat, aztan iskola/korhaz, es egy kis idovel utana zonazz csak, amikor mar ervenyesultek a jotekony hatasok.
Talan igy jo lesz, de a tevedes jogat fenntartom. -
#2991 Azoknak, akiknel a lot editor "can't initialize video card" uzenetet ad:
If you're running WIN XP,check your color scheme.If it's set on 24,drop it down to 16,restart your pc,and the Lot Editor will run fine.
Magyarul, WinXP alatt ha 24 bitben vagy (desktop, gondolom) tedd le 16-ra, restart es menni fog. -
#2990 Hi!
A tapasztalás onnan jött elő, hogy a gama egy fázisában új területet kezdtem el kiépíteni és egy 6 szegmensből álló alvárost rakását kezdtem el. Minden szegmens 72 db. 3*1-es telekből áll. Hogy a geometriát lássam az első szegmenst teljes egészében álló szimulációnál raktam le és amikor már megvolt a szüks. városi épületek helye akkor engedtem el az időt. Na az iszonyú igények és a medium dens. egyszerre eredményezet több ezer $R-es pasast, ami a gazdaság szerkezetében kellemetlen változást idézett elő. A város egyik sarkának szennyezettség-térképe azóta is emlékeztet az elkövetett hibára:(((, noha maga a negatív jelenség már megszünt, sőt az előidéző residental és környéke azóta impozáns és gazdag kereskedelmi, hitech és lakónegyeddé nőtte ki magát. -
#2989 DC... -
#2988 leszedted? -
BYpsilon #2987 ha valakinek Lot Editor kell mail me -
#2986 Igazad lehet, bar az engem egyaltalan nem erdekel, hogy van-e egy kis R$ a varosban, vagy egyaltalan nincs. A kezdetek utan en mindig folviszem az R$ adojat jo magasra, es tobbet nem jonnek. Igy csak az R$$-ra alapozva tenyleg lassabban fejlodik a varos, de en amugy is nagyon lassan jatszok. Valamint nem hiszem, hogy a varos olyan gyorsan tud fejlodni, mint ahogy a lakossagszam novekedni tud (mar ha R$ is jon). -
#2985 Nemtud vki egy ISO lelőhelyet? -
#2984 Ojkor jol jönne az IRC-n SC4.hu -
#2983 Májerkodás:
Lásd egy gondot már magam is megtapasztaltam: a R sűrűség nagyobb területen történő megváltozása vagy a R-zónák számának emelése (ez kevésbé) oly mértékben változtathatja meg a RS és a R$$ arányát amely már semmikép nem felel meg a munkahelyek foglalkoztatás-szerkezetének. Természetesen, ha ellátod a bagázst minden jóval az egész R igény az egekig ér benne a R$ igény is, de ha nem akarod elveszteni az ipar és a kereskedelem technológia-gazdasági szinvonalát akkor bizony vissza kell fogni a fejlesztés ütemét, hogy legyen idő a R$->R$$ transzformációra. Azok az ordinances segíthet, amelyek az oktatást támogatják. -
#2982 300 ezer lakosnál mi a gond? -
#2981 Üdv. mindenkinek!
Idáigg csak csendes szemlélő voltam, figyeltem, a NAGYOK hogy művelik a város építést.
Az életbe maradáshoz jól jöttek az itt olvasott tippek, míg egyszer csak kezdtem letúrni a koszos ipart, mikor azt vettem észre, hogy tisztul a város levegöje. Véletlenül felejtettem ledózeroltni §§§ipar területet, amikor azt vettem észre, hogy belátogatott hozzám a HiTek ipar. Mivel ez nem szennyez, kezdtem felhasználni a vetésforgót a város szélén, és nem tudtam eleget adni nekik, oj nagy lett az igény.
Fellendült az élet a városokban, adóval elüztem a sok tudatlant, s megkaptak minden földi jót. Igy is átlag 1 milla felett van a pénzem. Nem azt mondom, hogy csodát műveltem, csupán ez nekem igy alakult, gondoltam jól jöhet még valakinek.
Amikor ezt kiprobáltam a másik városomba azonnal bevált, ugyanis tiszta területekre húztan nekik területet, a régi koszost meg lezónáztam.
Gondjaim persze most is vannak, csak más természetüek, de ezzel most nem fárasztanák senkit.
Köszi a türelmeteket ...
Várom a tanácsokat problémás 300 000 ezer lakosú városok megoldására :)
csá -
#2980 Sajnos en csak napkozben vagyok a neten!! :( -
#2979 Mail ment, bocs, legkozelebb este leszek gepkozelben. -
#2978 Olvastad a mailem? nem valaszolsz? :( -
#2977 Kuldtem E-mailt most! nezd meg lecci! -
#2976 Magam is csak rajongó vagyok, egy szegény-szegény rajongó:(((! -
#2975 Egy kis ideig valaki belinkelt egy letoltheto verziot, amit en gyorsan le is szedtem. Helyesen, mert masnap mar a moderatorok kiszedtek a linket. Ha kell, irj mailt, megbeszeljuk. -
#2974 Aham! valaszoltam is! nezd meg lecci! nagyon fontos! -
#2973 Emil bácsi megjött? -
#2972 Nincs itt most senki? -
#2971 Engem erdekelne a terv! elkuldod? -
#2970 Hi!
Észrevételek a zóna méretekhez:
Dilemma volt, hogy az R zónák alaposztása a 2*1-es vagy a 3*1-es telek legyen. Kipróbáltam egy városon belül és azt tapasztaltam, hogy a 2*1 óriási alak és textura változatosságot ad, viszont a 3*1 már mediumban is igen derekas épületeket eredményez noha egyhangubb, de a népsürűség jóval nagyobb.
(Van új subtown tervem, ha valakit érdekel: a "virágszirom") -
#2969 LOT editor! ezt! nagyon szuper kis proginak nez ki! barmit megcsinalhatsz a varoson evvel! lattam par kepet amik az evvel a cuccokrol keszultek! szuper! pl. a kozfurdo! nagyon jol nez ki! -
#2968 mit kell leszedni? -
#2967 van az a LOT editor azt kellene leszedni!! Te le tudod szedni? -
#2966 En ugy szoktam csinalni, hogy megnyomom a gombot, hogy utepites, ekkor az egeret a terkep fole viszem, mintha tenyleg utat akarnek epiteni. A kijelolt kocka kb 5 egyseg sugaru kornyezeteben megjelenik a felszinen az alap kockaracs. Az egeret mozgatva szepen leszkennelheted a felszint. -
#2965 Marmint a Simtropolist. -
#2964 Persze. mar vagy egy honapja folyamatosan figyelemmel kiserem az oldalt.