13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#2923 Hi! en egybol high-ra zonazok es az elso ev vegen mar ott diszeleg par negy - ot emeletes hazacska. -
#2922 Nem azonnal epitenek nagy hazakat, de majdnem. Ha a varos eleri kb az 5-8000 fot, mar epitenek 100-400 fos hazakat. Ehhez mar medium zona kell. A medium zonazas tehat mar a kezdetektol jol jon.
A tomegkozlekedest pedig elfelejtettem beleirni a hosszu szovegbe. Buszmegallokat mar a kezdetektol rakosgatom le, probalok teljes lefedettseget biztositani. Mukodo vasutat meg gyakorlatilag nem lattam. Metro kb 80-100ezer fos varostol, es a buszrendszert is teljes egeszeben megtartom. -
#2921 A farmterületekre vonatkozó folyamatos és eszméletlen magas igényt hogy a pékbe kellene letörni?
Jó látom-é, hogy a $, $$, dirty, manufactural között nem annyira egyértelmű az összefüggés, (találkoztam már $ manufacturallal és $$ dirtyvel is iparilag)?
Érdekelne a density változtatásnál a legkisebb még érdemes egybefűggő terület meghatározása a különböző sűrűségekre! -
#2920 Igy van se rendor, se tuzolto kezeskor. Tuzoltosagot majd akkor, ha kiut az elso tuz. Egyebkent a smoke detector ordinance ilyen teren komoly segitseg. Igy a lakohazak gyakorlatilag nem gyulladnak ki. Leggyulekonyabb az ipar, de abbol nekem mar a kezdetektol csak hightech van, az sem szokott kigyulladni. Van olyan varosom, ahol csak 20-30 evenkent van egy kis tuzecske.
Rendorseget akkor rakok le, amikor mar tiszta sarga a bunozesi terkep. A bunozesnek is legkonnyebben ugy lehet elejet venni, hogy kirugod a varosbol az R$ lakosokat. Nagyon bunoznek. Mivel a bunozes merteke egyertelmuen a $ es $$ lakossagszamtol fugg, ezert a jatek elejen nem kell semmifele rendorseg, hiszen kicsi a lakossag. 10-15ezer fonel johet az elso rendorseg, rogton legyen nagy rendorallomas, lefedi gyakorlatilag az egesz varost.
A jatek kezdeten az iskolaval es nagy korhazzal biztositom, hogy szinte csak $$ lakosok jojjenek. Mindig teljes lefedest biztositok. Kulonben nem jonnek a lefedetlen teruletekre. -
#2919 Köszi! Lásd egyzserű a megoldás és eszembe sem jutott! Ilyen esetbe is rikácsol a pasas vagy csak égünk szép csendesen? -
#2918 Ha helyből mediumra zónázol egyszerüen csak jönnek a faszik és nyomigálják az emeletes házakat?
Az RCI zónák arányát előre meghatározod, vagy zónázol picit és megvárod a szimuláció hatását?
Nem tudom csak nálam problema-é, de leghamarabb a $-is pasasok kerülnek utcára és erősen hasonlítanak egyfajta "kisebbségre", az alábbiak szerint: "Nincs meló főnök!", "OK. haver dzsaljatok el tanulni!", "Mi tanulni, hát főnök hogyan gondolhat mán ilyet!", "Hát mégis mi kéne Gazsi?", "Csumigálom főnök, hát lóvé meg lakodare!" -
Mayan #2917 A fel palya bedrotozasa ellen segithet, ha kikapcsolod az "auto go to disasters" vagy valami hasonlo nevu opciot. -
#2916 Ha már üzemeltetsz tömegközlekedést hagy kérdezzek! Fontos-é nagyon, hogy a buszjáratok megállója feltétlen a főközlekedési utak mellett legyen, vagy a buszmegálló vonzása körkörös és igazán csak az útkapcsolat a fontos. Az én elrendezési metódom szerint ugyanis a lakótömb súlypontjában van erre hely de csak egy amolyan szervízút mentén(jó, ha a busznak kell "átfestem" streetről, roadra!), de az a hely az előzetes felmérés szerint nem igazán a fősodor mentén van. A korábbi próbálkozásaim szerint az ipari szektorokba elhelyezett megállóimat a gépi analizis black hole-nak jelölte, igaz ezek a szektorok min. 10 kockára kezdődnek a lakótelepek szélétől. Tehát akkor mi a kő? Mert teljesen logikus az, hogy a foszerek háztól-melóba melóból-házig használják a tömegközlekedést és így az ipari negyedekben is kell valami megálló. -
#2915 Visszatérek a második átolvasás során szembetünt, hogy az elejére nem raksz sem rendőrt sem tűzoltót. Nálam meg úgy van, hogy a nép meg sem jelenik ezek nélkül és az én "szeretett rendőrfőnököm"(mellesleg paranoias gyújtogató szerintem) folyamatosan szórakoztat a tűzeseteivel és előfordult, hogy midőn le akartam rakni 6 kockányi távvezetéket és rámszólt hogy "tűzvan" a képváltás miatt bedórtoztam a fél világot. A tanácsnokok közül nagyon tudom utálni a főépítészt és a főrendőrt:((! A zsaruról már megemlékeztem:)), a főépitészt meg akkor útáltam meg nagyon amikor a városkassza kb. 1000$-jánál beszólt, hogy "ugyan rakjuk már le a városházát, csak 40000-be kerül és mindenképpen kell", "az anyádat azt" kezdetü felkiáltásomra ez egész családom összefutott megnézni mi a bajom:)) Érdekes dolog, hogy a főkönyvelőmet meg kedvelem pedig ő "faszázik" a legtöbbet, de végsősoron támogatólag szól mindig. A környezetes fazon meg olyan mint a vurlitzer, két nótája van "a víztisztítót", meg a "mégtöbb fát" kezdetű, de legalább nem ökörködik. A főmérnök, az útfelügyelő és a tudós meg tényleg jókor szoktak beleugatni. -
#2914 Aham! ertem, koszi! :) -
#2913 Persze ezt még alkalmasint úgy kell high densityre formázni, hogy a 2*1-es telkeket átalakítod 3*1-re és 3*3-ra már egy torony elvileg kifér vagy esetleg a sarkokon jöhet a 4*4. Minden esetre az egyformára átzónázás szvsz. nem teszi szebbé a képet, inkáb amolyan vegyes massza érdemes, hogy függölegesen se alakuljon ki a konform. -
#2912 Koszi! erdekes es ujszeru kezdemenyezes a "hagyomanyos" kocka hazak ellen! :) -
#2911 Semmi gond! johet a kep levelben! Tenyleg! kusza a leiras! :) -
#2910 Hát elég kusza egy leírás, de csak levélben tudok kűldeni képet:))) -
#2909 Hi!
Nem tudok "beképezni" de könnyű leírni. a kocka központja egy zárt 3*3-as tér, ide kerül a suli,a rendelő és van hely egy pici játszótérre. A kocka 4 oldalának közepéből sugárirányban megy út és az út mentén egyik irányban és vele szemben szorosan a közp.kalickára zárva 2*1-es telek az út mindkét oldalán 6-6db., a merőleges irányokba egy teleknyi kihagyás után ugyancsak kétoldalára 6-6db 2*1-es telek. Ez a kereszt alak közepén a 3*3-as kalickával és az egyik irányban 4 db telek kihagyással határozza meg a szélesség-hosszúság értéket, azt keretezi egy út amely mentén belülről(csak belülről) ugyancsak 2*1-es telkek jönnek teljesen zárva az utakat. Így marad az útmenti telkek mentén belülrőlegy nagyobb üres terület amelyt úgy teszek bépíthetővé, hogy a "kalicka" csúcsából a kihagyás felé jön egy,merőlegesen erre kettő(már bent vagyok a zárt részben!),aztán az előzőre merőlegesen kettő és végül erre merőlegesen úgy három, hogy telektől telekig ér. Így a belső zárt részben kialakul 6 további 2*1-es telek és szabadon marad a "kerület" egy-egy negyedrészében 2 db üres hely mondjuk a tömegközlekedés vagy parkosítás részére. Egy-egy ilyen "kerület" egy további alváros egynegyed része, a közöttük belülről húzódó 4 kocka széles szabad területtel, ahova kommersziál és parkositás jön, a kommersziál mindig 3*3-as kockába rendezve (és ugye van hely a 4*4-nek meg némi plázának meg ilyenek. A 4-es egyelőre szabad területek metszése a negyed központja, ahova jön a nagyobb tűzoltó és zsaru, a gimi, a kórház, a könyvtár és egyéb városi igazgatási épületek (temető, major háza, templom, városháza). A negyedeket külső oldalukon szintén 3 kocka széles kommersziál részlet veszi körül, ezeken kivül jönnek a farmok 4 kocka szélesen körben és a famokon kívül jön az ipari körzet az erőművekkel, átalában a szélétől számítva 10 kocka szélesen így 2 rétegnyi 4*4-es ipari terület fér be meg a szvsz fontos ipari vasút. A tapasztalataim szerint egy kicsi térképre efajta kerületekből kifér békésen 16 db és a 4 db kerületet tartalmazó negyedek között, továbbá a később megszüntetendő farmterületeken elfér a nagyhelyigényű autópálya(bárcsak már itt tartanék:))). -
#2908 Hi! a zonakrol tudsz egy kepet benyomni? az elrendezes miatt? -
#2907 Hi!
Ködlovag(Kódlovag?) és El köszönöm, igen hasznos vala a tanácsotok. Főleg az, hogy vízszintben terüljünk le. A nagy "gyengém" a humanizmus, azaz a védelem-oktatás-eü.ellátás teljes fedésre, továbbá a megfelelő vítisztítás és szemétgyűjtés, amelyek nagyon megterhelik a városkasszát. A hét végén azért csináltam egy kis térképet 16 db. szokásos kockakerülettel(mindegyik kockát lefedi egy-egy rendelő és egy-egy ált.iskola járműköltség nélkül és egy nagy rendőr+tűzoltó jut 4 kockára teljes fedést adva) és mindössze csak a katonai bázist engedtem be a területemre( nagyon jól megvan az erőművek meg a szeméttelep társaságában:)). Elérve a 16000-es lakosságot lefutottam ez elejére(a legrégebbi kerület) és elkezdtem a medium residental óvatos zónázást és az itt lévő négy negyed megkapta az közös gimijét. Csendesen elkezdtek átalakulni a residentál területek és mivel az épités során a palik nagy többsége $$ lett hálistennek az ipar légszennyezése is kezd alábbhagyni. Talán ott követtem el a katonai bázis kényszerhibáját, hogy az általános felzúdúlás miatt leraktam egy vízkezelőt és végsősoron ennek a folyamatos költségét finanszírozom a katonaságból, de a jókedv visszajött és a szennyezés tényleg csökkent a felére, a health általában nőtt. Nekem a rendőr és a tűzoltóság fedése nélkül meg sem jelennek az új házak. Az általam használt szokásos kerület elrendezésnél a rendelővel várok a betelepedésig, amit nemsokára követ az alapiskola.
Ami e legnagyobb szívfájdalmam az a "kockás város" mint látkép, én magam nagyon szeretem a girbe-görbe városokat, az asszimetria gyönyörködtet:)))
Szvsz: Nagyon úgy látom nem lehet kikerülni a szabályos szerkezetü "újdelhi"-szerű városképet a gama kezdeti szakaszában. A teljes vízszintes kitöltés után a medium és high density előadásakor viszont már el lehet kezdeni a kockaváros mérséklését és a városzépítést, de csak akkor ha a pénzügyek megengedik. A medium density együttjár a tömegközlekedés lerekásával. Az ipari és a kommersziál területeken nekem még mindig jó a light density és itt is csak akkor térek át a mediumra vagy a highra ha már elfogyott a hely.
Kérdés és májerkodás: Úgy látom az alapiskolát meghagyom abban a stációban amit kezdésnek választottam, tehát sűrűn rakom és nem kap buszközlekedést mivel a $$ átalakulás során az osztálylétszám nálam beállt kb. 30-ra így egy tanár 18 dolcsiért elvan. A rendelő kiterhelése viszont elég magas az én kerületméretem (utakkal együtt 19*19-es kocka) mellett kb.90 fő metőellátás nélkül; érdemes áttérni nagyobb kórházra, ami 4 ilyen rendelő szerepét venné át?
Nagyon kedvesek vagytok hogy a kimerítő és hosszú válasz és tanács sorozat megirásával bajlódtok, mégegyszer köszönöm és ugye kiderült, hogy csendben magam is leírtam a tanácsaimat. -
#2906 A kovetkezo hosszu szoveget azert irom be, hogy segitsek az esetleges kezdoknek. Egyben kernem a tapasztalt jatekosok velemenyet, szerintuk jo-e a modszer, lehetne-e jobb, esetleg ti teljesen mashogy csinaljatok?
AZ ELSO 100.000$ ELKOLTESE, AVAGY HOGYAN KEZDEK EN
(A modszer valoszinuleg csak olyan regioban mukodik, ahol van mar egy nagyobb meretu(>40000fo) varos egyetemmel >140 EQ-val, es full demand high techre)
Az elso lepes: Mihelyt a varos betoltodik, PAUSE.
Adok beallitasa: R$ 9-9.2% (ez az a pont, ahol az R$ demandja fullrol leesik 0 kozelebe. Utalom az R$ lakosokat, keveset fizetnek es sokat bunoznek. Nagy varos eseteben ez pedig nagy baj)
R$$ 7-7.4% (En 7%-on tartom, penzhiany eseten emelek egy kicsit)
R$$$ 6.5-7% (Ezt is 7%-on szoktam tartani)
C$ 7-7.6%
C$$ 7-7.3%
C$$$ 7%
Agriculture nem adozik!
Dirty ($) 14-20% (Nem kell koszos ipar, csak a baj van vele. Ha eleg magas az ado, egyszeruen nem fog jonni.)
Manufacture ($$) 8-20% (Nyugodtan adoztathato, de nekem altalaban ez sincs, mert meg ez is szennyez)
HighTech ($$$) 8% (Ez kell nekunk, minel tobb)
Ennyit az adokrol.
Zonazas: Kockavaros epitese. Kezdeshez jo, egyszeru megcsinalni es az igazan nagy varosok is csak igy mukodokepesek. (Mostanaban kezdek leszokni rola, mert egy ido utan ronda, egyhangu es unalmas jatekot eredmenyez) Egyenes utak huzasa (csak road, semmi street) ugy, hogy 6*6-os, illetve 6*7-es teruleteket fogjon kozre. A 6*6-os teruletekre egyszeru zonazni, a 6*7-es teruletet tobbfelekeppen toltheted ki: 6*6-s reszt zonaval toltod ki, a 7-ik csikra pl huzhatsz utat(igy dupla vastag utad keletkezik, ami kesobb jo lehet a nagy forgalom elvezetesere) vagy telepithetsz fakat, parkokat (azt szeretik a simek) illetve a kezdesnel a kozepso 'kocka' legyen 6*7-es, erre lehet jol elhelyezni a kozintezmenyeket. Elfer benne egy gimi+nagy korhaz+alt.isk+marad egy 4*2-es hely, amire barmit rakhatsz.
A fontiekbol ugye kiderult, hogy kezdeskor kapasbol leteszek egy alt.iskolat es egy nagy korhazat. A hatosugarukat ugy allitom be, hogy 5 db ilyen 6*6(/7)-os kockat aterjenek. Ez kb 50-50$ schoolbus es ambulance cost lesz. kapacitasokat az iskolaban kezdesnek 100 fore, a korhazban 2-300 fore allitom, kesobb szukseg szerint novelem. Ez kb 60+100$ koltseget jelent. A sarkokon levo negy kocka igy nem lesz lefedve, de nem baj, oda kereskedelmet zonazok, meg a hamarosan megkapott temetot epitem. Elfelejtettem irni, hogy minden, amit eddig zonaztam, az medium density. Ennyi zona a munkahelyeknek meg persze keves, a szamunkra tetszo helyre tovabbi kockakat zonazunk ki. Ha a kereskedelemnek zonazunk, akkor a foldterulet kozepe fele terjeszkedjunk, ha a hightech iparnak, akkor a terkep szele fele. Az elso lakoteruletemet mindig ugy teszem le, hogy a lakoterulet es a terkep szele kb 15 egysegre legyen egymastol, ott az HT ipar kenyelmesen elfer majd a jatek soran. A HT iparnak high densityvel kell zonazni! Ezt a zonazasi modszert persze nem kotelezo kovetni, de a kiosztott teruletek mennyiseget erdemes figyelembe venni, kezdeshez kb ennyi kell.
Megvan a zonazas, kell aramellatas. A terkep egy tavoli sarkaba szeneromu telepitese. Teljesitmeny beallitasa kezdetben 50$-ra. Kesobb ezt novelni. Uttal es aramvezetekkel az eromuvet osszekotni a varossal. Ezzel megvan az aramellatas.
Vizellatas elkeszitese. Kezdesnek eleg egy sima viztorony. 50$ koltseg. Vizvezetek huzasa minden masodik ut alatt a zonazott teruleteken, igy a teljes teruletnek lesz vizellatasa. Viz es aramvezetekek fenntartasi koltsege kezdetben kb 50-100$ (Remelem nem tevedtem sokat, nem tudom az egysegnyi koltseget, a jatek meg nincs keznel) Az utak teljes fenntartasi koltsege ekkorra elerheti a 100$-t.
City ordinances:
-Legalize gambling (ha akarod)
-Clean air act (nem kell dirty industry)
-Turist promotion program (kereskedelemnek jol jon)
-Smoke detectors (tuzbiztonsag miatt, hiszen vegyuk eszre, nem epitettem tuzoltosagot)
Ezek egyutt kb kiegyenlitik egymast.
Kesz a teljes kezdeti epitkezes. Mit lehet meg kezdeskor epiteni:
gimi, konyvtar, ha a szomszedbol jon ide autopalya, annak egy lejaratot epiteni (erre elmehet +6000$ a keretbol, de megeri)
Mit nem kell kezdetben epiteni:
muzeum, foiskola, tuzoltosag, rendorseg, borton, szemettelep(ezt egyaltalan nem szabad epiteni, SOHA)
Ha osszeszamoljuk a kiadasokat, kb 70000$-t koltottunk. Marad 30000, ez a tartalek. Kell is, hiszen a havi bevetel ekkor 100$ (ha van szerencsejatek), a kiadas kb 800$, azaz havi netto -700$. (Remelem az osszegekkel nem tevedtem nagyot, nem szoktam fillerre figyelni az osszegeket)
Eddig a jatek PAUSE modban volt, most elinditjuk az idoszamitast, leglassabb sebessegen. Ha valamit el nem felejtettem leirni, ennek most azonnal el kell kezdenie fejlodni. Jonni fognak a kezdeti adobeallitasoktol fuggoen az R$ es/vagy R$$ lakosok.
Egy 2-3000 fos varoska mar havi netto pluszban van az adobevetelekbol (felteve hogy van jo sok R$$), a kiadasok pedig alig nottek, a kezdeti beallitasok meg kitartanak. Egyedul az iskolaban es a korhazban lehet szukseg egy kis kiadasnovelesre. A mostmar szaporodo penzbol azonnal felhuzunk egy gimit es egy fosulit, a havi fenntartasi koltsegeket mindkettonel a leheto legalacsonyabban tartva. A ket intezmenyre szukseg van, hiszen a hightech-nek kell a magas oktatasi szint. De ezelott is jon mar a HT a varosba, hiszen a szomszed fejlett varos biztositja a nagy HT demandot ebben a varosban is. (Emlekezzetek, mit irtam a legelejen, hogy milyen esetben mukodik ez a varosinditasi modszer!)
Ezzel a modszerrel 2-3 ev alatt a regiotol es a demandoktol fuggoen egy 2-10000 fos varos hozhato ossze, altalaban nagyreszt R$$ lakosokkal, valamint havi 500-1000$ tiszta bevetel, a kasszaban ha eleg takarekos voltal, kb 30-35000$. A leirtakbol latszik, hogy Uljanov bacsival ertek egyet, azaz az en fejlodesi modszerem: "Tanulni, tanulni, tanulni".
Fejlodesi sebessegtol fuggoen, de meg mielott elerned a 10000 fot, azt fogod tapasztalni, hogy kezd sok szemet lenni a varosban. Ekkor meg kell epiteni a szemetegetot a szeneromu melle. Ez 25000$, de ha minden igaz, van ennyi a kasszaban. Mivel aramtermelesre nincs szukseg, azt megoldja olcson a szeneromu, a szemetegeto havi koltseget 0$-ra!!! le kell venni!!! Ekkor nem termel aramot, de a szemetet tovabbra is megsemmisiti, es a fustfelhoket is tovabb eregeti. Igy a szemetproblemat meguszod jo hosszu idore (amig a varosEzzel el is koltottuk az elso 100000$-t, es egy vidaman fejlodo varoska buszke polgarmestere vagyunk.
VEGE
Ui.:
Mit csinaljunk, ha nem tudunk hightech gyarakat hozni a varosba rogton a kezdeskor? (pl nincs fejlett szomszed varos a regioban, vagy eppen ez az elso varos a regioban) A megoldas ekkor is az ipar. Jo sok ipar. Ha elso varos a regioban, akkor amilyet csinalni tudsz, egyebkent manufacture magas, 9-10%-os adokulcsokkal. Ez kepes lesz potolni a hightech hianya miatti adokiesest es persze ekkor gimi meg foiskola se kell olyan surgosen. Idovel, es a varos novekedesevel meg fog jonni a CO$$$ es a high tech is.
Remelem, van akinek segitettem. Es varom a velemenyeket. -
El #2905 Ahogy Mayan is mondta, eloszor vizszintesen kell terjeszkednie a varosnak, csak utana fog felfele is novekedni. Nekem 11.000 - 15.000 lakossag kozott jelentek meg az elso magasnak mondhato hazak, 200-300-400 lakossal.
Iskolabusz: maximumra felhuzva legyen, hogy minnel messzebrol is be tudjanak jonni a suliba, es nojon a varos IQ-ja. Ez igaz a korhaz tamogatasara is, ne legyen mar gothos a varos szeli lakossag sem. 18.000 lakosnal nekem 2db kicsi rendelom van.
Tomegkozlekedes: 18.000 lakosnal en most csak buszokat hasznalok. De itt mar nagyon kell! Igazabol par ezres varosnal tettem le az elso buszmegallot, ha jol emlexem, de azota mar kb 10 db van. Kihasznaltsaguk a 2-10 simtol a 200-250 simig terjed. Azt vettem eszre, hogy ha valami surun lakott teruleten munkanelkuliseg van, es leteszek oda egy buszmegallot, akkor elmulik a munkanelkuliseg, vagy legalabbis nagyban csokken. Mondjuk ez erteheto, hiszen lecsokken a munkahelyre valo bejutas ideje. Ja, es nem art, ha a munkahelyek kornyeken is van buszmegallo.
Az elneptelenedett epuleteket en mindenfele szivfajdalom nelkul turom le, altalaban nem varom meg, amig maguktol lecserelik, es azt vettem eszre, hogy ez nem okoz semmifele problemat.
Aram: Szerintem eloszor Natural gas eromu kell, majd ha ez kifujt, johet a szen eromu. Ezeknek a tamogatasat a megfelelore alitva, hatekonyan lehet energiat termelni. Igaz nem tul kornyezetarat modon :)
Mayan: A forditas kiraly! Hajra -
#2904 A városszépítés ügyei: mennyire érdemes forszírozni kivált az elején? Mert az még hagyján hogy a telepítésük kerül amibe kerül, de érdekes, hogy amig egy doki, vagy tanár fizuja 15 $ addig 3 db. nyílt füves pici terület folyamatos költsége ugyanennyi:)). Mi éri meg jobban, egy nagyobb területü placc vagy sok apró nagy változatosságban (persze figyelve az RC hatások eltérésére)? -
Mayan #2903 Kis/nagy kapacitas: errol asszem lement mar itt 1 vita, es egyik fel sem tudta meggyozni a masikat. :) Van aki szerint erdemes az elejen par viztornyot epiteni, es kesobb lecserelni pumpara. Van aki szerint meg erdemes rugton pumpaval kezdeni, mert a viztornyok felepitese es lerombolasa tobbe kerulne. Szoval ahogy neked tetszik. :)
Gazdagok adojat meg szerintem ne emeld fel. Ha jonnek ugy is, hogy kevesebb a szolgaltatas, annak csak orulni kell. -
#2902 Jövök tovább az idétlen kérdezősködéssel!
Van-e valamilyen nyerő arányszámotok arra, hogy mi a RCI zónák helyes aránya? Engem mindig a C zónák szívatnak igazán, mert egyrészt fontosak az R és I zónák fejlődéséhez (sevice/office bontásban), de még munkahelyet is adnak (amivel viszont lenyomják az I részeket feketére viszont az I-k elnéptelenedése visszahat a Co csapatra, az is feketedik.......na innen már egyenes út a zártosztályra:))). -
#2901 Hi! (be nem áll a pofám:)))
Úgy vettem észre, hogy az ipari zónák komálják a teherpályudvarokat és mivel általában a pálya szélén vannak a vonalat csak röviden kivezetem a "sim nation" irányába. Jól látom?
Mekkora népességnél, ill. density-nél érdemes először a tömegközlekedéssel foglalkozni?
Érdemes-é az iskolabusz rendszert és mentők ellátást egyáltalán fenntartani? Úgy vettem észre, hogy e nélkül kb 9-10 kocka a lefedés és 20 simoleonos növeléssel 3 kockát nő sugárban. Vagy esetleg érdemes a min. és max. között valami arányt tartani? A célba vett akropoliszban ugyanis csak szeretnék teljes lefedést adni! Azt nézegettem, hogy egy doki vagy tanár kb. 15-18 $-ba kerül és az iskolabusz 100$-jából kijön 6 tanár fizuja! -
#2900 Hi! (és ahoj!:))
Hogyan éri meg jobban a szolgáltatásoknál (áram, víz): előbb kiskapacitásu források és hagy szóljon, vagy nagyobb kapacitások lefojtva az igények szintjére? Arra is gondoltam, hogy az elején az igények visszaszorítására a $$ és $$$ zónákat 2-3 %-kal magasabban adóztatnám (valahogy így: $9 $$12 $$$12), hogy a város $ népekkel töltődjön fel és szoc. juttatásként csak eü. alapellátást kapnának? Aztán ha vizszintesen telenyomigáltam a szabad placcot akkor jöhet az okítás és a $$12 lecsökkenne $$8.5-re.
-
#2897 Köszi!
Lenne itt még egy kérdés: egy tipustervben sasoltam ki ezt a 3*1-es telek berendezést. Úgy figyeltem, hogy az első igazán jó kégli a népnek az un. "story house", pofás is meg 11 fazon eléldegélhet benne, viszont ez egy 2*2-es telekre ül be, pontosan 2 db 2*1-re. Valamelyikőtök mondta, hogy a csúcsépületek alapja 4*4 amihez nyílván jobb alap a 4 db 2*2-es. Mi a tanácsotok? -
Mayan #2896 Mint az valamelyik tanacsado is mondja, a varosnak eloszor vizszintesen kell nonie, mielott elkezdene fuggolegesen fejlodni. Azaz egy 5000-es varostol ne varj felhokarcolokat. Szerintem eloszor ne kolts ennyit oktatasra, hanem inkabb epits nagyobb varost, es ha mar tobben laknak benne, raersz akkor oktatni oket. -
#2895 Állandóan ledobnek a szerverek, pedig minden beállításomnak jónak kellene lennie. -
#2894 Hi!
Köszi! Magam is gondoltam arra, hogy hiba lehet a stilussal és mint a legtöbb világ fő baja itt is alap ok a pénz. Szeretnék mindenfajta intervenció nélkül haladni a gamában és ehhez azt ötlöttem ki, hogy rövid idő alatt el kell érnem minél nagyobb népességet, hogy a költségvetés hiánya megszünjön. Kidolgoztam egy beépítési technikát, amellyel 10-15 szimulációs kör, de legkésőbb 2 gamaév alatt elérhető az 5000-es népesség teljes foglalkoztatás, eü. alapellátás és kétszintü oktatás bevezetése mellett R9-C7-I9 adózási paraméterekkel inditva. Innen jön aztán az a fázis amikor a $$ népek adóját és a $$ ipar adóját csökkentve rákényszerítem a palikat a tanulásra és az ipart az innovációra (én úgy hívom a különbséget, hogy "butaság ÁFA"-ja). Közben persze a beruházásokra és a zónákra elmegy a startpénz, általában a vízkezelőművet és a hulladékhasznosítót már csak hitelből tudom megvenni. Ez elég feszült pénzügyi helyzetet idéz elő, a főkönyvelőm folyamatosan padlótfog vagy őrjöng forráshiány miatt, ami azt eredményezi hogy a város vizszintesen nem terjeszkedik egy picit sem és rezidentális új zónák nincsenek. Hogy aztán a függőleges irányú nyomulás a density óvatos megváltoztatása ellenére sem következik be azt nem értem. A start beépítési terv összesen 432 db 1*3 telek kialakítását tartalmazza és ez a szám hosszú időn keresztül fix, csak az ipar és a kereskedelem zónáinak száma nő a népakarat függvényében. Tehát valóban eléggé statikus rendszer! -
#2893 Mi baja DCnek nálad? Nálam FULL jó. Amúgy warezcenteren még van rip talán (ha volt belőle) -
#2892 Van még valahol ISO lelőhely? Ne a DC-t mert az nekem nem müxik. -
#2891 akkor jáccok! -
#2888 Hi!
Még mindig öregszik a népességem, mit csinálok igennagyon hülyén? Qrva jól érzik magukat, nyílván a szerény lehetőségek között, de nincs megfiatalodás. Egy rakás nyugdíjassal meg nem lehet akropoliszt csinálni! A density növelése sem hoz lényegi változást, mert a vének nem bontják el a házukat az új, emeletes épületek számára. Jöhetnének bátran $ manusok mert oktatás, egészségügy van, de új területekre nem nagyon van hely és az infrastruki is elég fix. Sőt meg kell mondani, hogy az oktatás kihasználtsága erősen lecsökkent, az eü.-é meg stagnál. -
#2887 Hello! en irtam mar tobbszor is hibakrol, csak az a baj, hogy nem tudom megkeresni hol van! :(( -
Mayan #2886 Heti frissites. Tovabbra is all a keresem, hogy a hibakat jelezzetek! -
#2885 Hi!
Én is arra gondoltam mint az emlegetett Uljanov bácsi:"Tanulni, tanulni, tanulni!":))) Csakhogy az említett esetben egy 5000-es városban van kétszintű oktatás, könyvtár és múzeum (a további kissé luxi lenne és lóvé sincs rá) valamint a népesség 2/3-a $$ (az iparnak is kb. ekkora hányada $$). Ja és van temető is;-))), bár a népek nem kapkodják el mert a kellemes feltételek (orvosi ellátás, tiszta víz és levegő) miatt a várható élettartam 73 év.
Tudók és Bárki Akinek Sikerült!
Kellene egy tuti recept a tisztességtelen üzleti ajánlatok elkerülésére közepesjó "major rating" mellett egy zöldmezős beruházásnál. Próbáltam már a "fontolva haladást", a "forradalom stílust", az "zöldek mozgalmát", a "tudás mind felett", a "szén és acél országa" .... és kitudja még hányféle stílust, de nem tudom elkerülni az állami intervenciót. Ama külföldi website-ok amelyek "megmondják a tutit" csak jó nagyokat linkelnek és a fórumok többségében sincs erre válasz. Tehát ilyen kellene az első 100 e$ elköltéséig:
- a célbavehető népességszám
- az egyes költségvetési sorok maxi kiterhelése
- a különleges költségvetési beavatkozás (city ordinances) tartalma
- az adók nagysága
- a közlekedés stilusa
- az oktatás (szerintem is igazán erről szól:))) és az egészségügy szerkezete.
Előre is kösz!
-
#2884 meg $$-es lakások meg $$$-asok -
#2883 amúgy kell minden féle suli!! -
#2882 V. I. Lenin te :o) -
#2881 Hi!
A népességem öregszik és nem hajlandó tanulni sem.
A health-educa. fedésem 100%, adóztatom a "butaságot", munkahely rahedli sok, sajnos lakóterülethez nincs helyem több. Mi a teendő? (kérdezte 6. Lenin:)))) -
#2880 farm nem éri meg max a legeslegelején...