13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#4275 Rush Hour -ra raktatok peccseket? -
#4274 És a tanácsadók szövege magyar lesz? Mert az jó lenne! -
Toroco #4273 nem teljesen lesz magyar a sima. a grafikonok magyarok, meg a leirások, és a menük -
#4272 Sziasztok! A SimCity Rush Hour magyarítása mindente lefordít szóval az eredeti Simcity-t is? Vagy mi van benne magyarítva? -
Toroco #4271 szerintem maximum 8% lehet. nekem a lakosság 8, üzlet 7,5 az ipar meg 7% on van. -
Toroco #4270 ez nem feltétlenül függ a város lakosságának számától. nekem 65000 lakos van és még csak egykét magasabb ház van, majd megnézem hány fősek. De én még a map felét sem építettem be. -
Forton #4269 Nekem a legnagyobb médium lakás eddig 335 fős, bár még csak 42 ezres városom van -
Mik #4268 Mediumból eddig nekem csak 6-7emeletes ház sikerült, de nagyon jól nézett ki! : ))) -
Mik #4267 Meghoztátok a kedvem a játékhoz : ), a múltkor is csak azért hagytam abba, mert 32ezer fölé az istennek sem akart menni a populáció.
Gyorsan egy kérdésem is lenne: hogy tudom én a szomszédos várost fejleszteni? lementem majd beloadolom a mellette lévőt vagy how? Mégy egy: mennyi az ideális adókulcs? hogy ne menjen tönkre a város és maradjanak is meg az emberek?.... köszi. -
Toroco #4266 én ugy tudom hogy csak highból épül felhőkarcoló -
Forton #4265 Annak nagyobba valószínűsége, mert a rendőr/tűzoltós tanácsadóm mindig zöld:D Bár lehet hogy csak a fizetésük miatt? A másik hogy felhőkarcolók csakis high grade-es házakból lehet, vagy lehet mondjuk mediumból is? -
Forton #4264 Köszi, kifogom próbálni
Amúgy nem tudjátok honnan tudnám letölteni a Rush Hour-t?? -
#4263 Azok a házak, gyárak tényleg úgy néznek ki, mintha le lennének égve. Valójában csak kiköltöztek onnan/csődbe mentek. Ennek meg ugye millió és egy oka lehet.:) Én az ilyen házakat el szoktam takarítani, mert úgyis új fog épülni a helyén, és addig se rontsa a városképet.:) -
#4262 de van még:)
-
#4261 Tudna valaki segíteni? a városom 30%-a nem dolgozik.Valószínűleg azért mert nagy az igény egy bizonyos I-Mg zónára.Ez milyen ipari zóna?hiába építek minden féle gyártelepet nem oldódik meg az ügy. -
Toroco #4260 Most kezdtem egy uj várost és abban alapban nincs kiakadva a grafikon, de ami már megvolt abban igen. Lehet hogy károsodott a mentés amikor ujra lett telepítve a játék? de az a fura hogy ugyan ugy van kiakadva mind2 városomban.de most ez miatt nem akarom ujra kezdeni. már rohadt nagy a városom kiterjedésre is, lakossága meg 65000 körül van. A gépem már alig birja a várost, folyton tölt a vinyóról. biztos kevés a 256MB memória. -
Toroco #4259 ti tapasztaltatok olyat hogy kiakad az igény grafikon? a kissűrűségű lakózóna, meg a hightech ipar van kiakadva. próba képpen leraktam mindkettőből egy hatalmas területet és nem is épült be. és az adózásnál a hightech iparból nem jön pénz, pedig abból van lerakva a legtöbb. ilyenkor mit csináljak? -
ez az ember sem 1 órát játszott a játékkal... -
Toroco #4257 ya az a város elég durván nézett ki. Laslandes arról a városról nincsen közelebbi kép? -
#4256 A 'zistenbe lehet egy ilyet kézbentartani ..? :) -
Toroco #4255 talán a bűnözés az oka vagy hogy nem elég tanultak az emberek. lehet hogy kéna még rendörség. -
Forton #4254 Hali!
Nekem az a problémám, hogy pár ház, meg több ipari építményem leég! Lassan 20 ezer fős lesz a városom, és agyon van pakolva tűzoltósággal, és mégis folyton leég. Mi lehet az oka? -
#4253 kép egy külföldi fórumról:
-
#4252 Nem, a szemét/villany/víz szállítás ténylegesen megtörténik.:) De csak akkor ha van felesleg az egyik városban. -
#4251 akkor az csak "virtuális", hogy például a szemetet odaszállítják? meg a villanyt? a másik városban ez nem látszik? akár oda-vissza lehet játszani ezzel? ez elég valósághű lenne, mert a szemét sokszor szokott gazdátlan lenni és inkább mindenki szabadulna tőle:)) -
#4250 Akkor próbálj alacsony sűrűségű kertvárosi részt kialakítani. Ha a plebsz költözik oda akkor nem kell egyből eldózerolni őket.:) Kell nekik egy kis idő amíg meggazdagodnak(legalábbis én így vettem észre). De szerintem a leghatásosabb a szomszéd városok kialakítása. Ha a közelben lennének más városok is, akkor fellendülne az ipar, a kereskedelem és a turizmus is.
Igen, ezt jelenti.:) Akár azt is megcsinálhatod, hogy az egyik városban szinte csak ipar van, a másikban meg a residential és commercial zónák.
Igen, a szomszéd várost is neked kell irányítani. De nem egyszerre történik a kettő, szóval nem kell attól tartani, hogy amíg az egyik várost szépítgeted addig a másik várost elpusztítják az UFO-k.:)
-
#4249 a szomszéd várost is nekünk kell irányítani? vagy ez hogy működik? mer egyszerre kettő vagy több irányítása eléggé nehéznek tűnik. nincs meg a gém, csak szeretném megszerezni majd:) -
ottar #4248 Bocs, hogy belekérdezek, de ez azt jelenti, hogy kezdjek el ott is egy várost, és kössem össze úttal-vasúttal-villanydróttal?
ÉS akkor lehet kereskedni velük?
-
#4247 Jaj
Szeretném én növelni a lakosságot, de erre kéne valami hatásos módszer .
Az állami csődör szerepét meg nem vehetem át :) -
#4246 A lakosságot szerintem növelned kellene. 7-8 ezres városban még nem fognak felhőkarcolókat építeni.:) Már én is rég játszottam vele, de úgy emlékszem, hogy 10 ezres népesség körül már építettek 20 emeletes lakóházakat. És ha megfelelően nagy a lakosság száma, akkor jön az igényesebb commercial is.:) A szomszéd városok építése viszont ajánlott, asszem ezt ki is írja alul a híreknél. Átmeneti népességingadozás lehetséges, de mindenképpen jól jár vele a város. -
Toroco #4245 én ugy olvastam egy leirásban hogy addig nem kezdenek magasba épitkezni amig van szabadon beépithető terület és min 30000 lakos kell. -
#4244 Látom érted a csíziót ! ;) -
#4243 A szeméttel egy időben gondban voltam . Szeméttelepet soha nem használok, mert csak hízik, szennyez, és az életben nem lehet megszabadulni tőle .
Amikor már az utcákon térdig járt a nép a szemétben, a szomszédba raktam egy szemétégetőt és "eladtam" neki a szemetet, hogy vigye el . Így kipucolódtam a szeméttől, leraktam egy Recycle Center-t, és ez most szépen ellátja a teendőit, minimális szeméttermelés van a városban . Szerintem ezek változtatása a lakosságra nincs drasztikus hatással .
Mostanában egyedül a víztisztitó hiányát nehezményezik a tanácsadóim, de az egyrészt olyan költséggel van, hogy minimalizálná a profitom, másrészt a vízszennyezettség egyáltalán nem magas .
Talán valamit a szomszédsággal kellene variálni, de ahogy tapasztaltam a kapuk megnyitása révén a lakosságom fogy, ha bezárkózok, akkor meg a R$ pórnép áraszt el, 20%-os adózás mellett is ... -
#4242 gondolom ehhez hasonlót szeretnél elérni :)
-
#4241 még egy ötlet.
szemétlerakó?
hogy többet tudjak segíteni, játszanom kéne vele. ^^
ami lehet megtörténik.
kedvet kaptam hozzá. -
#4240 Kórház mellett :)
Természetesen teljes a lefedettség . -
#4239 rég játszottam már ezzel. :)
úgy hogy nem tok hozzászólni.
vízellátás megoldva?
nem látok waterpump -okat. -
#4238 hali
Szeretnék kérni pár tippet
Nos, van egy városkám, a játék 47 . évében járok, a lakosságom ~7500 .
A városban lényegében minden szükséges és szükségtelen jó megvan, általános-, közép-, főiskola, múzeum, könyvtár, megnyitott cuccok (templom, temető, szobor), a városban mindenki okos és szép, agyontanult . A város teljes egészében $$ és $$$ lakosokból áll (nem akarok R$ gettót ...), az üzletek is C$$ és C$$$-ből állnak, az ipar 75% High Tech, 25% Manufacture, mindenhol csakis High Density zónák . Ennek ellenére, ha sajnos lassan is, a város profitot termel (~2800 / ~3600) . Szóval a helyzet már-már utopisztikus .
A probléma az, hogy a ~7500 lakos már 12-13 éve stagnál . Az ingadozás minimális, egyszer elértem a 8000-es álomhatárt, és estem már le 7200-ra is, de főleg 7400 és 7600 közt mozog a nép . A költségek ennek ellenére nőnek (pl . vízellátás, áramfogyasztás) számomra ismeretlen okból ...
Vízszintesen nem akarok már terjeszkedni, csakis függőlegesen, és ennek a módjai, valamint a lakosság hatékony növelése érdekelne . Esetleg az iparterület bővítése jöhetne szóba, de ezzel már megpróbálkoztam, hiába adok neki területet, nem épül be ... Visszaolvasva tippek alapján próbáltam az adót csökkenteni, de még 0%-on (!!) sem volt változás sem rövid, sem hosszú távon . Sőt, a városom az ipari területtől távol eső végében egyre csak gyarapodnak a Commute Time növekedése miatt elhagyott házak . Ezen a tömegközlekedés fejlesztése sem segített ... SŐT ..!
A kérdés még, hogy a szomszédok fejlesztése milyen hatással van a városomra ? Amit tapasztaltam, csináltam egy tetemes méretű iparvárost az enyém mellé, az én lakosságom valamelyest nőtt, de mindenki átvonult dolgozni oda, így az iparból befolyó pénz meg is csappant ...
Szivesen fogadnék használható tanácsot hogyan lehet függőlegesen terjeszkedni .
Kép -
ricky #4237 azt tudom, az már egybúl sikerült. Szemétnek kellett a szomszéd városban építenem egy olyan recycling centert vagy mit, és utána egyből felajánlotta!!! -
Toroco #4236 grat, ugyan ezt lehet vizzel és árammal is.