13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#4395 Jah, ami zavart, hogy 100 játékév után 2millió pénzem volt, és nem tudtam mire költeni ... persze az nem baj ha nem deficites a város, de akkor is zavart, pedig medium-on kezdtem
Most gondolkodom a hard-on, mert utálom a tanácsadók hülyeségeit, meg a pénz is kihívást jelent, csak úgy meg tényleg nem fog nőni a városom ... -
#4394 Legyalultam a mentésem, új várost akarok kezdeni egy jobb várostervezéssel
Széltében nem nagyon akarok terjeszkedni, mert borzasztó kiadással van a víz, utak, commute time egekben, stb, bár a bevételem még így is duplája volt a kiadásnak (+6600 / -3300), de akkor is, sok volt a felesleges pénzköltés
Egyelőre papiron tervezem hogy kéne egy layout-ot tekintve látványosabb várost csinálni, tervezek bele folyót, tengerpartot, csak azt se tudom melyik régió lenne rá alkalmas, előbb fél órát váltogattam közöttük, de nem találtam jó terepet :( -
#4393 rád visszatérve.
én először széltibe növekedtem (most ~43000 a lakosság), és már épülnek a toronyházak. -
#4392 Azt nemtom mi akar lenni, de van egy olyan grafikon, hogy Education by age, na ha az oszlopok meghaladják a 80-as vonalat, akkor már jön a HT . -
#4391 szóval azok maguktól jönnek, azt hittem lesz majd I-HT zone.
naa és a city school grade -ről mit tudsz? -
#4390 Amikor már van középiskolád és high dens ipari területed (és a HT adója nem túl magas), apránként elkezdenek jönni . A manufaktúra mellett jól megfér, de a dirty-t gyaluld le, nem kell sose ! -
#4389 city school grade-t nem találom ott.
valamint arra se találok választ, hogy a I-HT -et mikor lehet majd építeni. -
emberke #4388 Természetes, hogy megnő a kereslet a lakóövezetek, kereskedelmi zónák iránt, de ezek az igények a szomszédos régióban is jelentkezni fognak, emiatt lehet így hatékonyan építkezni. Elvileg meg lehet csinálni azt is, hogy az egyik régióba csak ipart telepítesz, egy másik régióba csak kereskedelmi zónákat, egy megint másik régióba csak lakóövezeteket, a rendszer működni fog így is.
Forton: katt az RCI diagramra és nézd meg pontosan milyen irányú építkezésre van szükség.
-
Hay #4387 Na most. Ha elkezdek egy szomszéd várost, és oda csak ipart telepítek, akkor nem követelnek "tőlem" lakó/üzleti negyedeket abban a szomszéd városban? -
Forton #4386 emberke: megcsináltam énis ezt a módszert amit te, hogy másik régióba csak iparnegyedeket építek. Ezzel megszűnt a levegőszennyezés tulajdonképpen, csak a forgalmasabb utakon van, 65-ről 75-re nőtt a populációm, de tovább nem akar menni. Mit tegyek hogy tovább növekedjen? -
Toroco #4385 hogy jön ide a colin? de amúgy nekem nincs. sorry -
#4384 Hát igen ezt gondoltam, csak hát a lakosságom nem nő, vagy csak irtó lassan (vízszintesen igen, de úgy meg nem akarom) . -
emberke #4383 Felhőkarcolókat csak magas populáció mellett kezdenek el építeni ( 30 ezres lakosság fölött a lakóövezetekben, 45 ezer fölött pedig a kereskedelmi zónákban), és csak akkor ha már kifogytak a helyből ahová építkezhetnének. -
tibor71 #4382 sziasztok nem -e meg van valakinek a colin mcrae rally 2005 -nek a bonus kodjai -
Hay #4381 60.873 lakos... -
Toroco #4380 asszem én is felteszem akkor a RHt és abban folytatom. -
#4379 Na mondjuk nem értem ...
102 éves a városod (asszem), az enyém 112, mégse akarnak ilyen toronyházaim lenni, és a lakosságom is csak 13,000 . Vajh' mitől függhet ez ? :/ -
Hay #4378 Azt nem tudom, hogy át lehet-e tenni, még nem próbáltam. -
Hay #4377 Rush Hour, igen. -
Hay #4376 O.K., kösz, megnézem holnap, mert ma megint farsangi bálozunk :-))) -
Forton #4375 Persze, nekem is először csak az alapgame volt meg, kise vettem a mentéseimet és úgyanúgy megvolt. -
Forton #4374 260 ezres város, 60 ezres bevétellel??? Rossz a kérdés! Kit nem érdekel??:D -
Toroco #4373 Hay te a rush hourral nyomod ugye? mert szerintem az a baj mivelén csak a sima SC4et instaláltam. a sima SC4 es városaimat át tudom tenni a SC4 RH ba ugye? -
Toroco #4372 hát nem szedem ki a városom mert én nem is maxisland régióban tevékenykedem -
Toroco #4371 én nem szedtem ki a saját városom. lehet hogy az volt a baj. -
emberke #4370 Elkezdtem építeni én is egy várost, jelenleg a lakosság 260 ezer, a város bevétele 60 ezer, a kiadás pedig 49 ezer. Viszont nincs semmi tömegközlekedésem. Akit esetleg érdekel itt megtalálja:Tokyo -
Forton #4369 Az út/vasút építés buborék, aztán ott alulról a 3. , majd a legalsó buborékocska -
Hay #4368 Ya, ahogy d.e. írtam, most yön majd a város "átrendezés", benne szándékaim szerint többek között a sűrű lakosságik adócsökkentése. A fizetőkaput hol kell beállítani? -
Forton #4367 Látom neked sikerült javítani a rohadt környezetszennyezést, majd a következő városomat ilyen módon fogom építeni. Viszont az adóid magasak, lehet hogy azért nem fejlődik annyira. Ha Rush Hourrel nyomod akkor sztem rakj le pár fizetőkaput, sok jövedelmet hoz. Egyébként faja város -
#4366 azért a save game-en még csiszolhattak volna kicsit...
-
Hay #4365 Én semmit :-)))
Az általad is letöltötthöz képest továbbfejlődött Apacity, és majd lassan elkezdem az "átszervezéseket". "KÖzéptájon" szeretném a nagy sűrűségű lakónegyedeket, "köré" a nagy sűrűségű üzletieket, szélekre az ipari mindenfélét. Aztán később megprószálom majd kiszorítani az ipart egy szomszédos városba, külön a mg-i, külön a nagyobb sűrűségűek.
Amúgy, mik a benyomásaid ApaCityvel kapcs.? -
Forton #4364 Hay: Nekem sikerült megnyitni a városod. Annyit csináltam, hogy a C:\Documents and Settings\Forton\Dokumentumok\SimCity 4\Regions\Maxisland könyvtárból kivettem csak a saját városaimat, és egyszerűen ide bemásoltam a városod. Ennyi volt az egész, nem tudom mit csinálhattatok. -
Forton #4363 Majd énis próbálgatom, hátha több kéz többre megy. Most van egy 58 ezer fős városom, környezet full piros, de annak ellenére szépen fejlődik a város, van bevétel minden.
Viszont egyet nem értek: amikor nagy sűrűségű ipartelepet építek, mértnem high-tech-eset épít, mért ipar-koszos-t meg ipar-termelős épületet? -
Hay #4362 http://simcity4.freeweb.hu/
Serpa, itt találsz sok-sok segítséget. -
#4361 még 2 kérdés.
highteches industry zone -t mikor lehet építeni?
szemét eladás hogy megy? én csak importálni tok (azt meg nem akarok) -
#4360 valamint a city school grade -t hol tudom megnézni? -
Hay #4359 Forton: Viper kért egy már működő várost, mert nem akart egyet elölről kezdeni. Feltettem a http://rapidshare.de -re a városom, de nem tudja sem ő, sem Toroco "életre kelteni". Bemásolják a megfelelő mappába, de semmi. Ha visszaolvasol, eléd tárulnak az eddigi fejlemények :-)
Esetleg azok alapján, vagy egyéb megoldással van 5leted? -
Hay #4358 http://rapidshare.de/files/12490294/region.ini.html
Vazze... csak egyesével tudom felrakosgatni...
http://rapidshare.de/files/12490356/config.bmp.html
http://rapidshare.de/files/12490428/City_-__j_V_ros.sc4.html ez nálam City - Új Város.cs4
http://rapidshare.de/files/12490544/City_-_Terraforming_Tutorial.sc4.html
http://rapidshare.de/files/12490603/City_-_New_City.sc4.html
http://rapidshare.de/files/12490687/City_-_Mayor_Tutorial.sc4.html
A többi 86 db fájlt most hadd ne (kb. 22 Mb összesen). -
Forton #4357 Azon tűnődtök hogy hogyan lehet bemásolni a mentést vagy hogy honnét lehet szerezni? -
#4356 Hi minden polgármesternek!
Nekem a Rush Hour van meg, de vannak problémáim.
Szenvedek egy ideje a játékkal és eddig az van, hogy nem megyek csődbe, minimálisan nő a pénzem (100$/hó körül ingadozik), de a városom, az nagyon stagnál.
Szal az áramot veszem, a szemetet eladom - mert így olcsóbb mindkettő és tisztább is. Ugyanennek a városnak adnék el vizet (3000 m3), de ahányszor betöltöm a játékot, mindig újra kell kötni a szerződést, de nem tudom miért. Akkor nincs rá panasz, meg is veszik 53 $-ért - ami ugyan túró, de mégsem értem miért kell minden egyes betöltéskor újra beállítani, hogy igen, eladok 3000 m3 vizet.
A tömegközlekedést egyszerűen nem tudom megszervezni. Régebben csináltam olyat, hogy az ipar és a lakások között csak metróval lehetett közlekedni, és akkor boldog boldogtalan azt használta, de ha nincs külön kiépített iparnegyed, plusz a városban szanaszét vannak üzletek, akkor ez már kicsit bajos.
Nem tom mit lehet kezdeni a munkanélküliséggel, ami időnként felüti a fejét, de a kijelölt üzleti és ipari zónák közben nincsenek beépítve...
És már elszaladtam a pékbe, 120. életébe lépett a város, de hát még mindig nagyon kicsi: 5.000 valahányan laknak csak benne.
Szanaszét van iskolázva, mindenki 200 IQ-val szaladgál, a havi jövedelmes 80 K felettiek, vagy lehet több, mindenki 100 évig él, tiszta a levegő és a víz, nincs forgalmi dugó, autópálya is van egy kicsi, meg sugárút, mint a tenger... stb, olyan mint a Kánaánban, de csak nem nő az a tetves város. Miért?