40038
-
vernyuszi #5530 Nem szidok senkit, tudomásul veszem, hogy nagyon az elején vagyunk a dolognak, egyenlőre ez csak teszt!....De azt meg kell jegyeznem, hogy az egész szoftvergyártó alvilág koránt sem készült fel az egészre....Pedig már egy ideje kint vannak vista "demók" -
#5529 Igen, élesebb a kép, ez már így volt a 5112 buildnál is. Remélem november elejére lesz normálisabb nvidia driver, és Realtek AC97 5.1 támogatás... -
vernyuszi #5528 Azért ne kapkodd el, hogy csak vistád legyen, mert vannak még problémák bőven !
Főleg 64-essel. Nekem ott figyel még másik vinyón xp !
Aztán nagyon ne éljétek bele magatokat, mert kb 85 körül lessz ára, tört verzió meg szerintem felét sem fogja tudni! -
#5527 Ehh, lehet nem is az nvidiát kéne szidni hanem a Microsoftot. Az RC1 a hozzá való 96.33-as driverrel 50 FPS-t produkált, ez az 5728 ugyanezzel a Vista-RC1 driverrel meg 70-et (XP-ben 92.91-el 78-at, de itt mintha élesebb lenne a kép egy picivel, nincsenek még ugye annyira optimalizálva a driverek, és lehet hogy nem is lesznek mert ez lesz az MS hobbija hogy a DirektX referenciát kell követnie a VGA-nak...) -
vernyuszi #5526 FAQ-ot a népnek !!!!
már egyszer belinkeltem, de akkor még 1x :[www.start64.hu],hasznos kis oldal
Nvidia driver 64-esre nem igazán mászott fel...nektek ?
-
#5525 5728 alá feltettem a legújabb XP-s nvidia drivert (92.91, XP alá WHQL...) és csakúgy mint a legutólsó hasonló próbálkozásnál (az RC1-től eggyel korábbi build valami 91.xx-es nvidia driverrel) mindenféle kékhátteres mese nélkül lehal az egész gép ha elindítok valami 3D-s alkalmazást. -
#5524 Köszi, de bootolós telepítéskor hogy googlezek ha csak 1 gép van itthon? -
FLeK0 #5523 ajánlom a G notebook-ot papírkák helyett :) -
#5522 Megtaláltam a másik papírkát, a beta2-esét dobtam félre, a warezos maradt a tokban, most már aktivated. -
#5521 Megtaláltam a másik papírkát, a beta2-esét dobtam félre, a warezos maradt a tokban, most már aktivated. -
Dodo55 #5520 Én is tudtam Beta2-es kulccsal. -
FLeK0 #5519 én tudtam
de kérj egy új kulcsot ha ez gond, 2 perc. -
#5518 Nekem nagyon bejön ez az 5728-as build, gyorsan bootolt és ilyen sajátgép/vezérlőpult/stb. kattintgatás, böngészgetés, programindítás közben majdhogynem gyorsabbnak is érzem mint az XP-t. Majd megnézem már hogy XP-s nvidia driverrel mennének-e rendesen a játékok és akkor már formáznám is a winyót holnap és búcsút vennék az XP-től. -
FLeK0 #5517 elég szánalmas lenne ha egy 30+ ezres kártya megvásárlására kényszerítenék így az embereket.
de ha csináltak 2 beta drivert akkor csak lesz a véglegeshez is egyszer. -
#5516 Remélem lesz Audigy 2-höz is driverre hamarosan, ha nem akkor megyek és veszek egy X-fi kártyát. -
#5515 Na jó a Fifa 07-el elvagyok vele egy ideig...:) Tökéletesen megy alatta.:) -
#5514 Szia! köszönöm,ez bevált. Ha nem cseréltem, akkor feltelepedett ugyan, de nem hozott látre meghajtót, csere után minden rendben. Egyre jobban tetszik a rendszer. Már csak egy jó kis ATI driver kellene...:) -
Tomy Lee #5513 Opera Böngészőt ajánlom(jól testreszabható és jó a letöltés vezérlője) valamint emulálóként Virtual Clone Drive.Esetleg Star Download Manager Opera mellé. -
Aspyrin #5512 Remek, thx :) -
Tomy Lee #5511 Megerősítve!Nero 7 Lite szépen remekel Vistan. -
Dodo55 #5510 Valaki szólhatna egy modnak, hogy tegye be a FAQ linkjét(http://dodo55.uw.hu/vistafaq/index.php) -
#5509 Tudom, csak azt nem, hogy X64 alatt is műxik-e... -
shiftáj #5508 3.11b müxik vistán.. -
Newfronter #5507 Még valami: 5728 alatt már működik a K-Lite Codec csomag. Mindenképpen ajánlom a 2.1-es BSPlayert, sokkal finomabban játsza le a videókat, mint a WMP. Ajánlom még a VLC Playert, mert az lejátsza a .mov-ot is. A HD videók még szaggatnak Vista alatt, még BSPlayerrel is. -
Newfronter #5506 CD-DVD író: Nero 7 Lite
IMGBurn az ISO fájlok kiírására
Úgy vettem észre, hogy a full Nero verziók eléggé bugosak mégha mennek is, így inkább a Lite-ot javaslom erre, szvsz még jobban is tetszik a sima Nero 7-nél a Lite.
Ismeretterjesztő anyagok:Webcastok
Letölthető videókon keresztül mutatják be a Vista képességeit, még most kezdődött az egész, eddig 2 előadás tekinthető meg.
TechNet magazin a Vistáról szóló száma, ebben is rengeteg információ megtalálható: TechNet magazin
5728: Több játék elindul ez alatt, mint a 5600 alatt és jobban futnak alatta, viszont ahogy látom, másnak meg pont hogy eléggé rosszul mennek a progik, inkább azt írd oda, hogy nem túl stabil build, inkább csak tesztelésre ajánlott.
Működő játékok(nem teljes):
Linegae 2 C5, Company of Heroes, ParaWorld, Fifa 07, Lego Star Wars 2.
F1 Challenge 99-02 +RH2004,+RH2005,Lords of the Rings - Battle for Middle Earth
Ja és még valami: RC1-hez van egy kompatibilitási lista, ezt is tedd bele:
Lista
Driverekről meg annyit, hogy az Ati RC1-es drivere nálam szörnyű, mert kék halált dob. Nem tudom másnak van-e valami gondja vele. Ja és működik az XP-s moddolt Omega driver Vista alatt. -
#5505 X64 5600-on:
Nero 7-es széria nem működik. Nero 6.6.0.14 tutira működik (telepítésnél ill. indításnál hibaüzit ad, de műxik kifogástalanul).
Virusírtó: AVG ill. Avast tutira megy (talán ezek is hibaüzit dobnak, de nem érdekes).
CFosspeed: sajnos nem megy, anélkül pedig nem lehet élni....
:(
-
Dodo55 #5504 http://dodo55.uw.hu/vistafaq/index.php
CD Író progik: nem tudom mi működik, azt leírhatnátok.
1-2 ismeretterjesztő oldal: plz adj linkeket
Melyik a legfrisebb letölthető build: ez benne van, a legfrisebb public build-et írtam be, az 5728-at.
Mi a különbség: azon kívül, hogy az 5728 gyorsabb, többet nem tudok, úgyhogy ezt is leírhatnátok
Gépigény: benne van
Melyik játék megy biztosan: Source engineseken kívül más játékot még nem próbáltam, szóval ezt is leírhatnátok
Driverekről majd írok kicsit, de ebben is segíthetnétek kicsit. -
Newfronter #5503 CD-író progik, 1-2 ismeretterjesztő oldal (pl. technet, technet magazin), melyi ka legfrissebb letölthető build, mi a különbség 5600 és 5728 között, gépigény, melyik játék megy biztosan rajta, illetve néhány elérhető driverről infó(vagyis ez a legfontosabb :) ) -
Dodo55 #5502 Csinálok FAQ-ot, már van benne pár dolog, de mondjatok dolgokat, hogy miket írjak bele.
Eddig vannak benne linkek az RC1-hez, leírtam milyen cd/dvd emuláló progik működnek a legújabb buildel, stb -
Aspyrin #5501 FAQ ;-) -
#5500 csináljon már valaki egy FAQ-ot bazzeg! -
lampard99 #5499 hello honnan tudok letölteni olyan virtualis meghajtót ami müködik a vistán? -
Newfronter #5498 átnevezed pl. cdrom.sys.old -ra és bemásolod a másikat, egy restart kell neki és kész is vagy vele. -
shiftáj #5497 cdrom.sys hogy írható felül? én az usbport.sys t szeretném... -
lampard99 #5496 honnan szedted le a dt 4. mert nekem a hármas tönre basza 1*szer az op és javitani kellett! -
lampard99 #5495 hello valami daemon tools hoz hasonló progi kéne mert nem tudom feltelepíteni a deamont HELP!!! -
_Vegeta_ #5494 Na az anyaszomorito creative csinalt rc1 drivert csakhogy az x-fi sorozathoz. Hogy szomorodnanak meg az en kartyamhoz meg mindig no development planned -
lampard99 #5493 hello valami daemon tools hoz hasonló progi kéne mert nem tudom feltelepíteni a deamont -
#5492 nekem siman felment, nem kellett ilyet csinalnom -
Newfronter #5491 Ez hülyeség, a beta 2 környékén eléggé lassú volt még a rendszer, és mindenki ráfogta hogy mennyire memóriazabáló stb. Pedig egy beta buildnál ez természetes. Szerintem meg az alaplapi chipset nincs tökéletesen kezelve, nem véletlenül csinál a VIA drivereket hozzá.