40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Janmester
    Nekem 7600 GT-m van ugytünik több ponttot ad a Vista alatt a 2006-os 3dmark 3433
  • Evogordon
    Lejött a 3dmark 2006 és leteszteltem. Az xp 64-en kb 1800 pont volt aszem a proci 4000+-on volt mostmeg 3000+ 2000pont. De nem biztos hogy volt akkor húzva a proci.
  • Alblink
    Hi all,valaki segitsen,az asztalrol eltunt a lomtar,es nem tudom hogy lehetne viszahozni,azt se tom hogyan tunt el.elore is thx.
  • janos666 #5567
    Nah, ez érdekes, ismételten elszállt az User-em Vista alatt. De ezúttal legalább csinált nekem egy új profilt és belépett automatikusan ahelyett hogy a bootolás után megált volna hogy hiányoznak a fileok és nem léphetek be a nevemmel, de így mást se tehetek, mivel az admin fiókhoz meg nincs jelszavam. Most is a szolgáltatásokra fogta a hibát, szerintem akkor áll ez elő mikor előbb készenlétbe rakja az ember a gépet, aztán nem lép vissza a profilba, hanem onnan kér kikapcsolást. Egyszer én vétettem ezt a start menüs leállító gombbal (ami nem leállít, hanem készenlétbe rak...), tegnap meg szintén kijelentkeztem a leállító gombbal, de lusta voltam, kinyomtam az áramot a gép alól készenlétben. Úgy látszik igeny érzékeny erre a vista.
  • bon
    Várd meg a teljes váltózatott. Még program és Driver gondok vannak elég rendesen.
  • B@ldrick
    igazad van nekem is baromira hiányzik. egyidejű full le- és feltöltéskor is várakozásmentes böngészést a népnek! :) ellenben nem mindegyik verzió "hatásos", nálam az 1.06 vált be xp-n.
  • Aldaryn
    Nosza, idő közben odáig jutott a dolog, hogy mindenképp valami a routerren nem okés, mivel, ha csak úgy direktbe a DSL modemet dugom a Vistás gépbe, akkor minden működik.
  • armageddon666
    Sziasztok!
    Azt szeretném megtudni hogy megéri lecserélni Vista RC1-re az XP-t? Mert kiváncsi lennék rá, de nemtudom menniyre stabil és hogy milyen programok futnak rajta.
  • Aldaryn
    Sőt, mindennemű "biztonsági szolgáltatás" kikapcsolva.
  • Aldaryn
    Az kikapcs. :) Gondolom, hogy itt a hiba, mivel sokan használják a rendszert minden gond nélkül. Viszont, most nézem, hogy arouter konfigot is alig tudom elérni. 10-ből egyszer ha hajlandó betölteni, beléptetésnél meg nem jut tovább. Ez a probléma a többi gépről nincs meg, azokról simán megy minden.
  • NeoMaN
    Na mégegyszer:
    nem a letöltést és a sávszéledet gyorsítja, hanem a HTML böngészés marad ugyanolyan gyors akkor is, ha mondjuk 100 szálon töltesz le full sávszéllel. Próbálj Cfos nélkül netezni ilyenkor.
  • janos666 #5559
    Átolvastam hogy elvileg hogy működik (nagyobb prioritást ad az ACK csomagoknak hogy a feltöltés ne lassítsa a letöltést, dinamikusan állítja az MTU és TCP windows értékeket), de én nem látok belőle javulást. Ha nem korlátozom 80%-ra a feltöltést utorrentben akkor ugyanúgy lelassul a letöltés.
  • Newfronter
    Ahhh kösz végre ez működik!
  • NeoMaN
    Ennél frissebbet is próbáltam.
    Egyébként a Cfos csal akkor érzékelhető ha DC ill. Torrent közben netezel.
    De akkor nagyon.
  • FLeK0
    Nem a kapcsolaton javít, hanem az adatokat küldi vhogy másképp, és így tudsz normálisabban netezni/játszani akkor is ha teljes sávon töltesz felfelé.
  • janos666 #5555
    Ezt a verziót is próbáltad?

cFosSpeed 3.11 build 1180 (van crack is hozzá, de azt már keresd meg te. :)

+ Added support for Vista interface type 71.

x Tried to work around locked conditions with Vista class installer.

Bár nem tudom minek ez neked. Nekem semmit nem képes javítani a neten mikor a szolgáltató szarakodik, mikor jó a kapcsolat akkor meg végképp nincs min javítania (és nem is teszi).
  • LeonSilver
    Szerintem az neki is tiszta volt, hogy a hiba nála van.Inkább megoldást keres a problémára és ha jól emlékszem volt már itt valaki akinek szinte ugyanez volt a bibi.
  • janos666 #5553
    Bekapcsoltad az automati punishing filtert? Mert akkor nyod ki gyorsan.
  • Morpheus
    Szia. Nálad lesz valami bibi, mert mindegyik cimet ellenőrizem, amit beirtál, és egytől-egyig betöltődik mindegyik oldal gond nélkül.
  • Aldaryn
    Mondjuk, hangot sem sikerült még kicsikarnom belőle, annak ellenére, hogy elvileg azt is felismeri, mint HD audio device, sőt, arról is van tudomása, hogy digit kimenetre van dugva valami, meg analóg mike bemenetre, ezen felül érzékeli, ha ki be dugdosok, de hang, az nem jön. :D
  • Aldaryn
    Üdv,

Nagy lelkesedéssel, hogy végre oda merte írni az MS, hogy ez már RC, , ígényeltem, leszedtem, feltettem, örültem. egészen addig, amíg bele nem botlottam ebbe a problémába:
    A netes domainek túlnyomó százalékát nem leli a gép, semerre. És látszólag semmi probléma ninc semminemű beállításban.
    A probléma kicsit részletesebben vázolva:
    A gép a kis szerény otthoni hálózatban működne, ahol egy routeren keresztül szippanthatja magába a világháló adatait. A hálózatban rajta kívül van még 2 gép, egy ősöreg linuxos cucc mindféle örökkönfutó szerverfeladatok biztosítására (FTP, stb...), meg egy laptop néha néha XP Home-al. Azokon a gépeken semmi gond a nettel, minden megy, minden bejön, a Tréonline által biztosított kereteken belül még élvezni is lehet. Nade...
    A Vistás gépen a hazai domainek egy kis részén kívül, és a microsoft.com-on kívül semmit nem tudok elérni. Nagy lelkesedéssel első utam a getfirefox.com-ra vitt, ahol egyből 404. Aztán gondoltam, leveleket nézek, gmail, szintén 404. Hmm, gondoltam getfirefox.com-ot eladták, googli meg épp offline. Akkor mozilla.org. Azsem. Jó, akkor miranda-im.org. Az sem. Vazze. Semmi. Elkezdtem turkálni a hálózati beállításokban, ahol azt mondja, minden szép és jó, internethez már csatlakozom, legyek boldog.
    Sg.hu... bejött. Csodálkoztam. Sőt, a magyar domainek nagy része is bejön. Nemértem.

A gondom az, hogy látszólag minde rendben. Próbálkotam már azza is, hogy manuálisan adogatom meg a DNSeket, meg az IP-ket, de az sem segített.
    Összeszedtem egy összeesküvés elméletet, miszerint a Vista bitos blokkolja az MS konkurens vállalkozások dmainjeit, mert ugye keresőnek ott a live, meg IM-nek is, levelezésre a hotmail, szóval, mit akarok én, kis pondró, de amikor a Vista aktiválásánál is sorozatosan szerver connection errort ír, akkor azt hisze, itt másról van szó.

Kicsit végére járok ezen a héten az agykapacitásomnak, valakinek valami ötlete? Ha már megválaszolásra került, akkor csak jelezzétek, aztán visszaolvasgatok. Oh, és igen, épp vista alól írok ide SG-re... nem értem. Nem értem.

Előre is köszi!
  • LeonSilver
    Igen
  • LeonSilver
    Látod pontosan ezért szarik nagyívben a kreatív a népekre.
    Persze megértelek, én sem szeretnék heng nélkül lenni bár amikor még 286-os gépem volt annak csak a renccer hengszórója hallatott néha valami hangot amiben nemvolt köszönet :)
  • barret
    Hmmm te Baszku vagy mi? :D
  • NeoMaN
    Ez is elég fura. Ez az nfs hisztéria a 14 éveseket fogja meg max, a világ 99.99%-a leszarja, hogy van krekk vagy nincs, mert ingyen sem érdekel senkit.
  • NeoMaN
    Elég fura amit írsz, mivel XP X64-hez semmiféle törés nem kell az update-hoz.
    X86 winfoshoz meg 2 havonta kereshetsz törést...
  • NeoMaN
    CFos nélkül...??
  • takraj
    Igen, igen... a warez nagy reklám ám. ;)
  • Newfronter
    Nem úgy értem, hanem hogy pl. nem raktak rá védelmet és az Oblivion sikeres lett ennek ellenére is, sőt a warez még segített is.
  • janos666 #5541
    Játékon lévő védelmek? Egy NFS:MW-vel is mennyit kellett már szopózni (legújabb DT + segédprogram, csak több hétre rá lett crack), de vannak még hasonlók amit nem is tudnak máig rendesen megoldani.
  • janos666 #5540
    Most nem fogadok veled, de szerintem: Megjelenik, azonnal húzhatod az ISO-t, rövid időn belül (mire lejárna az aktiválási korlát időtartama az ISO kidobásától ketyegve) lesz valami patch hogy aktiválhasd, még rá pár héttel (ha nem hamarabb), mikor esetleg lesznek már fontos-értelmes updatek is addigra pedig megoldják a windows update gondját is.
    NEkem tiszta volt az első boot is, de biztos pakolgat még ide-oda egy-két filet és amitt lehetett lassabb mint most. (vagy lehúzott 1-2 drivert valami apróbb rendszereszközökhöz netről)
  • Newfronter
    Ugyanolyan "védelem" lesz benne, mint az elődeiben, nem kell félni tőle, nem hiába került bele a product key changer is rendszerszinten.
    Az MS-t marhára nem érdekli a warez, sőt azt szeretné, ha minél hamarabb elterjedjen az oprendszere, legyen az akár milyen út. A warez nem azt jelenti, hogy az miatt nem veszik meg, hanem elősegíti, hogy többen megvegyék. Lásd játékon lévő védelmek...
  • TothLaci
    Jah, ez valahogy tényleg így lesz. Szerintem egy darabig nagyon híres lesz a final verzió előtti build.
  • vernyuszi
    Mondjuk úgy hogy javítgattak rajta...de forráskód stb, tehát az alapok nyilván ugyan azok. Akkor meg szerintem rákészülhettek volna, bár nem vagyok programozó, nem értek hozzá !
  • vernyuszi
    Hát azért ne legyél olyan biztos benne, hogy vista egyszerü töréssel megy majd.
    Ha jól megfigyeled az eddigi oprendszereknél sokkal jobban támaszkodik net-re.
    A friss telepítésnél nekem tök lassan tért magához, 2-3 ujraindítás után és egy kis net "tapogatódzás" után sokkal jobban futott. Szerintem ha kijön a végleges megvásárolható verzió, begáncsolnak egy erősebb "eredetiség vizsgálattal"...
  • TothLaci
    Az igaz, hogy kint van már egy ideje, de nagyon sokat változott a Vista már a Beta1 megjelenése óta.
  • janos666 #5534
    Én is csinálok 2-t is: FAQ, FAQ
  • Dodo55
    Csináltam faq-ot, de még nem rakták be fentre: http://dodo55.uw.hu/vistafaq/index.php
  • janos666 #5532
    Ne viccelődjünk már hogy ne lehetne crackelni a Vistát. Csak az aktivációt kell kiküszöbölni és elhitetni a windows updatevel is hogy eredeti kulcsod van. Ezt ha más módon is, de XP-vel is meg kell tenni. Nem lesz ez megoldhatatlan.

Most is XP mellett vannak a Vista buikdek, próbálgatom, aztán ha jó akkor törlöm az XP-t, ez egyértelmű...

Csináltam egy biztosabb tesztet 3DMark05-el:
    XP, 92.91 - 3870 (az aláírásomban több van, de lusta voltam átírni hogy nemrég kicsit lentebbvettem a memóriák feszültségét és frekijét, mert egy játék kényes volt rá)
    5728, 96.33 - 2978 pont.

Csak 1/3-ada veszik el az FPS-nek, szóval van még itt gond a rendszerrel. De azt sem értem hogy beta2-es nvidia driverből csináltak ilyen moddolt/tweakelt drivereket amikkel erősen meg lehetett közelíteni az XP-s szintet. Most meg híre hamva se ilyennek, pedig ez már nem is csak beta hanem RC1, és driver is szintúgy hivatalos, lehet hogy mégis az MS szopózik valamit a DX fileokkal.
  • vernyuszi
    Az Ac97 nekem tökéletesen működik 5.1-ben