48078
-
#7993 hát nem :) bár lehet, hogy járt hozzá valami trial komolyabb progi is... de azt meg nem pakoltam fel :)) na mind1..
volt ma a kezemben Canon S1 IS :)) milyen picike masina az... valahogy sokkal nagyobbnak hittem :) (sajna nem tudtam kipróbálgatni) -
#7992 tehát nem maradtam le semmiről ;) -
#7991 hát ilyen minimáldolgot.. kontraszt/színek/körbevagdos... amit az irfanview is tud :) -
#7990 adtak képmanipuláló progit a fujihoz?
-
#7989 én már a freeware-t is kukába dobom, nem szeretem azt használni, amiért nem fizettem legalább negyedmillát -
#7988 nagyon helyes :)) látod, nekem meg maradt ami járt a fujihoz, meg ilyen freeware mókákkal próbálok néha levagdosni meg javítgatni, ha másnak úgy kell a kép... -
#7987 naná, 1.0 óta az összes megvan, külön polcot csináltattam nekik
sőt, előfizettem 10.0-ig az összes verzióra, de azok már csak a 3DS Max kollekcióm mellé férnek :/ -
#7986 TE nem használsz :) (neked van pénzed photoshopot venni ;)))) ) -
#7985 az igaz lehet
kérdés, hogy használok-e én ilyen szép színes hiperisten programokat? válasz: nagy lófaszt, majd ha nem maradt több agysejtem :) -
#7984 Freak: nem hiszem, hogy rosszabb bármelyik másik ilyen fotoretus/manipuláló/naptárkészítő/panorámagyártó/kitudjamivanbennemég suite-nál. -
#7983 ha bolt, akkor nincs rizikó, nem basznak át, DE HA MÉGIS, akkor már te vagy lépéselőnyben, mert ők sosem fogják kitalálni, ki dobott molotov koktélt éjjel a kirakatba..... -
#7982 én nem vennék, dehát ez egy.szoc.prob... ha nem volt velük rossz tapasztalatod, és megbízol bennük hajrá. ha kétely van benned, akkor ne. -
#7981 ugyanmá.... -
#7980 én egy 18 ezres telefont vettem, az működik :D
te döntesz, rizikó vagy húzós ár -
G_ArchAngel #7979 egy próbát megér...
srácok, Ti "apronet"-es dealer-től vennétek gépet, 2 év garanciával reklámozva, számlásan?
(Minolta A2 - 195e bruttó)
én telókat szoktam venni, ált. mindegyik 100k feletti, de egyszer sem vágtak át... -
#7978 ahoz érteni kell - ez meg megoldja a dolgokat 1 klikkből - valószínűleg nem olyan profi szinten, mint ahogy ps-el el lehet érni, de sokkal kevesebb gyakorlattal is kezelhető. vagyis házi felhasználásra jobb, és lényegesen olcsóbb. (a premium még inkább, az alámegy a PS olcsósított változatának is) -
#7977 hmmmm...én ezt azért nem hiszem el, maradok ps-nél :)
-
#7976 MS DI Pro 10
egy hatalmas integrált rendszer millió+3 modullal -
#7975 adnak hozzá egy 900 megás clip-art lib-et :)
-
G_ArchAngel #7974 1 Gbyte - és mit tud albumkezelésen kívül? -
#7973 tessék, így néz ki :)
-
G_ArchAngel #7972 Microsoft Digital Image Suite Pro v10.0 - ezmiez?
nekem a google csak olyan linkeket ad, ahol rendelhetek, nem pedig megnézhetem...:( -
G_ArchAngel #7971 a középkorban sok örömlány borotválta (izé, inkább kitépte a szőrt) a higénia miatt... -
#7970 bezzeg 89-ben..... nagy fekete hónaljkutya pfujjjjjj -
#7969 de mégis, hány borotvált pina szaladgált anno a bolygón? :D
kétlem, hogy a számuk elérte a tucatot, vagyis ez kb. olyan, mint élő földönkívülit fotózni :D -
G_ArchAngel #7968 az öreg tudta mi fogja érdekelni a fiatal fotós nemzedéket:))) -
#7967 mikor megláttam azt a képet, gondoltam hogy freak-nek ez biztos teccik majd :D -
#7966 hmmm egy 33-as képén full borotvált punci látható, nem semmi :D
vagy csak nagyon szőke :D -
G_ArchAngel #7965 Elhunyt Henri Cartier-Bresson, ’minden Leicás példaképe’
Peter Galassi fotótörténésztől származik a mondás, mi szerint Henri Cartier-Bresson minden Leicás fotográfusok példaképe. A huszadik század egyik legnagyobb fényképesze néhány héttel 96. születésnapja előtt hunyt el.
Cartier-Bresson a délkelet-franciaországi Cereste-ben hunyt el, ahol családi körben már el is temették.
Festőből lett fotós
Cartier-Bresson 1908-ban született gazdag textilgyáros családban a franciaországi Chanteloup-ban. 1927-28-ban festészeti tanulmányokat folytatott André Lhote-nál. Erősen kötődött a szürrealizmushoz, de csak mint vizuális beállítottságú ember, nem mint elméletek vagy programok alkotója.
1931-ben egy évre Afrikába költözött vadásznak. 1935-ben filmtechnikát tanult New Yorkban Paul Strandnél. Visszatérve Franciaországba Leicá-jával, amely egyike volt az első 35 mm-es lencsével ellátott gépeknek, korának fáradhatatlan krónikása lett.
A huszadik század legnagyobb hatású és legtermékenyebb fotósa. Gyakran végzett párhuzamosan filmes és fotós munkát. 1936-39 között Jean Renoir rendezőasszisztense volt (Miénk az élet!, Kirándulás), közös munkájuk során született például a híres piknik-kép, a Vasárnap a Marne folyó partján.
1940-ben Németországban hadifogságba esett. Három évvel később, harmadszorra sikerült végre megszöknie. 1946-ban nyílt meg az első önálló kiállítása a New Yorki Museum of Modern Artban.
1947-ben Robert Capa-val és David Seymourral megalakította a Magnum fotóügynökséget. Húsz éven keresztül dolgozik a Magnumnak: fényképez a Szovjetunióban, Kubában, Mexikóban, Kínában ott van Mao Cetung hatalomra kerülésekor, Indiában pedig Mahatma Gandhi halálakor.
A döntő pillanat
A fotós egyik legjelentősebb képe, amely később a náci terror végének ikonja lett, 1945-ben Dessauban, Németországban készült. Cartier-Bresson, mint filmes van jelen, de miközben pörög a filmfelvevőgép, fényképez is 50 mm-es lencsével ellátott Leicá-jával.
1945 áprilisában szabadult fel a dachaui koncentrációs tábor. A céltalanul ődöngő rabok, kábán bóklászó menekültek viszont zavarták az amerikai katonák előretörését, ezért átmeneti táborokat hoztak létre ezeknek az embereknek laktanyákban, üzemekben.
A dessaui hontalanok táborában a nácik egyik áldozata hirtelen felismer egy egykori Gestapo-besúgót, egy belga nőt. A nőre egy francia nő ront, arcul üti, úgy, hogy az szó szerint kirepül a képből. Pár másodperc múlva újra megjelenik, a haját igazgatja, zavartan pillant „kínzójára”, vérzik az orra.
Furcsa, de a Cartier-Bresson által rendezett filmben a jelenet végül nem szerepel. A kép viszont elkapta a „döntő pillanatot”. A kép nagyítva >>
A Magnum fotóügynökség weboldalán most Henri Cartier-Bresson 352 képe megtekinthető.
National Geographic Online
Galéria -
G_ArchAngel #7964 "és ez a nagyszerű ember poszt-humusz felvételt nyert iskolánkba" :DDD -
#7963 jaaaj ezt el is felejtettem. A srác aki koliba szobatársam volt kaposváron, ilyen indiánokat ment fotozni. Bement 1 udvarba ahol 1 ajtón kb 25 névtábla volt, aztán kigyűltek köré, hogy mit akar itt fotozni. mondta a srác hogy az országos cigány önkormányztat készülő havilapjába csinál képeket. erre beinvitelték és mondták neki hogy hát még ezt is fotozza már le, azt is stb. A srác meg pittyegett nekik a fénymérővel, hogy azthigyjék fotózott :D
-
#7962 én jártam az ottani temetőben, ott is vannak ám "sztorik" -
#7961 "persze, ha ők is toleránsak a felvételizőkkel szemben"
Ha nem, akkor meg tuti a siker, az NG stílusú "bemozdult akciófotó a háttérben dühös csőcselékkel és a fotós felé repülő éles tárgyakkal" mindig bejön :) -
#7960 hehe na ilyeneket nemtaláltam. Amugy azért döntöttem elsősorban lottozo mellett, mert egyrészt oda senki más nemment, másrészt olyan nyugdijas arcokat el lehet kapni hogy az hihetetlen ;) -
G_ArchAngel #7959 én Kaposváron megpróbálkoztam volna egy szegényebb városrésszel és az ott élő nyudíjasokkal és "c" kategóriás állampolgárokkal, ha jól tudom, akkor Kaposváron sok olyan "indián" van még, akik a népviseletüket hordják...
persze, ha ők is toleránsak a felvételizőkkel szemben -
#7958 értettségi kinderspiel ;) volt :) -
G_ArchAngel #7957 nekem könnyebbnek tűnt az érettségi, mint itt a történelem feladatsor...:( -
#7956 Hehe magyart írtam máshova. igen kemény volt az idei magyar központi :/
volt is róla 1 cikk a népszabadságan hogy: EZ MOST FELVÉTELI VAGY KICSESZÉS. (szószerint)
ennek ellenére nem sikerült rosszul ,) -
G_ArchAngel #7955 és a tesztlapokat megnézted? nem sajnáltad volna, ha a humán felvételin buksz el?:) -
#7953 jah így okay ;9