48078
-
G_ArchAngel #7951 160-ból ötven, majd 50*ből 17 maradt, igaz az alkalmassági durvább, ha a számokat nézzök, de az arány mindkettőnél harmad-harmad:) -
#7950 akkor nemjol értetted, vagy írtam.
alkalmasságin 50 ember ment át, aki írhatta a magyar/töri -t -
G_ArchAngel #7949 azért durva, hogy a magyar/töri jobban megszórta az embereket, mint az alkalmassági:) -
#7948 Enis lenyultam jóapám minoltaját ;)
minolta dynax700si -
#7947 saját gép. CSak az előhíváshoz adtak kedvezményt ;))
a magyar/törire csak akkor hivtak be ha az alkalmassági meglett, de utannaerdeklodtem (1 ismerosom bekerült) alkalmasságin már csak kb 50 ember ment át (ebbol 40 a már említett kategória) -
G_ArchAngel #7946 csak mert van egy Nikon SLR-e egy barátomnak, aki nem használja, szóval lehet gyúrok egy kicsit:) -
G_ArchAngel #7945 és történelem/irodalom felvételi csak akkor van, ha ezen átmész?
filmes gép saját vagy ott adták? -
#7944 kepeket csak filmes géppel lehetett csinálni, scannerem meg nincs sajna :/ DE röviden első nap: megérkezés koliba be szállást foglalni, aztán körbejártam a várost 1x szétnézni enni stb.
2. nap be kellett menni az egyetemre itt volt 1 eligazítás hogy mit is kell csinálnunk. Gyakorlati rész annyibol állt, hogy szabad témában kellett a váriosban fotóripotrot csinálni, képeket előhivatni és 3. nap bevinni aztán beszélni róluk hogy miért ezt választottad és hasonlók.
2. Nap nézegettem , hogy ki merre megy fotozni, volt aki a pályaudvaron az induló / érkező vonatokat, volt aki a többi fotóst , én spec bementem 1 lottózóba körbekérdezgettem mindenkit , hogy nem gond e ha csinálok pár képet. MINDENKI tudott a városban a felvételiről és senki nem ondta hogy menjek melegebb égtáj fele ;) <<= emiatt tetszett meg nagyon az egész. Vhogy ugyértezte magát az ember hogy IGen.., elismerik, és még valamennyire fel is néznek rá. Aztán 3. Nem mondom hogy az én képeim lettek a legjobbak, de sz.tem sikerült jól elkapni 1-2 tipikus szerencsejátékos arcot/mozdulatot.
3. Nap végülis egy elbeszélgetés volt 3 tagú felvételi bizottsággal. BEszélni kellett a vitt képekről és az ott csináltakról, meg "általános fotós ismeretekről". De ez is jó hangulatban telt, nem az a vaskalapos felvételi bizottság volt. (legalábbis remélem nem a tudatlanságomon mosolyogtak ;) ) hátennyikéremszpem ;) -
G_ArchAngel #7943 csinálnál egy kis élménybeszámolót a képeiddel?
kiváncsi lennék. hogy zajlik az ilyen... -
#7942 hát nemkicsit :Dde tultettem magam rajta, talan meg 1x megprobalom ;)
Bar ha tudom előre hogy ez lesz akkoris elmentem volna, mert megérte az a 3 nap kaposváron. Egesz nap csak jarni a varost, fotozni. ÉLMÉNY volt ;) -
G_ArchAngel #7941 keserű a szőlő?:DDD -
#7940 Ugy nézett ez ki ( voltam felvételin) :P HOgy először volt az alkalmassági vizsga. Ide eljött mind a 160 ember és kellett fotozgatni a városban meg vitt kepeidet bemutatni stb. a 160 emberből volt durván 40 30év feletti "profi" szakmabeli fotós aki na most szerzek belőle egy diplomát jeligével látott neki az egésznek. Közülük vettek fel 17 et :P -
G_ArchAngel #7939 köszi - tényleg érdekes, hogy milyen kevés embert vettek fel, talán csak a tanfolyamosokat:)
azért 10 év távlatából keménynek tűnik a töri/irodalom felvételi:) -
#7938 jah és ittvan még 1 pár fotósuli ;) -
#7937 egesz pontosan ,) -
#7936 Kaposváron a Csokonai V mihály Főiskola - Fotóriporter/képszerkesztő szak-szakpár. -
G_ArchAngel #7935 oks, és a kaposvári suli az pontosabban melyik? -
#7934 a levelet már nem, de ezt találtam róla onlájn
ASA-Fotóstúdió, Stalter György: 30/9620 273, 1/303-5723, Több éve sikeresen működő, magas színvonalú tanfolyamát Művészet és mesterség címmel újra indítja az ASA-Fotóstúdió. - Párhuzamosan kezdő- haladó és speciális kurzusok. - A hallgatóknak lehetőségük nyílik a műterem, a fekete-fehér labor és a technikai eszközök használatára, valamint önálló elképzelések megvalósítására.
Az előadásokat minden szakterületről a hazai fotográfia legjelesebb képviselői tartják. A korlátozott létszám miatt a kezdőknél bemutatkozó beszélgetés, a haladóknál szintfelmérés alapján történik a felvétel. - A tanfolyam időtartama 20x4 óra, heti egy alkalommal. Jelentkezés folyamatosan a fenti telefonszámokon.
-
#7933 mindjárt megkeresem a levelet, ha még nem dobtam ki -
G_ArchAngel #7932 lécci dobjál linket és infót a suliról és tanfolyamról, htx... -
#7931 már nincs kötelező sorkatonaság hálistennek :D -
#7930 Hát kaposvár nekemis a világvége, da CSAK ott van ilyen (felsőfokú) képzés :/ legalábbis egyelőre. -
#7929 áhh, én olyan rokkant vagyok, hogy csak öngyilkos merénylőnek lennék jó :) -
G_ArchAngel #7928 Katonának sem? :DDD -
#7927 hát ÉN nem akarok Kaposvárra kerülni, ha már vidék, akkor külföld -
#7926 van még valami ASA fotósuli én onnan kaptam multhéten 1 levelet ott 75k az 1 éves képzés továbbá előnye hogy a kaposvári fősikola fotórpirorter/képszerkesztő szakán felvételiztetnek az ott tanító tanárok => finom célzás hogy aki oda akar kerülni annak az a tanfolyam kötelező :/ szuxx -
G_ArchAngel #7925 cool, htx!
ha szeptembertől úgyis pesti leszek, lehet bevállalom:) -
#7924 kedves gyerekek a mai első órán ebből a táblaüvegből fogunk nagylátószögű objektívet pattintani kompakt fleskártyával...:DDD -
#7923 http://www.vizualkommunikacio.hu/
évi 3x3 hónap, 8 fős csoportok, a következő most indul 12-én
utazási költségek itt sincsenek benne az árban, de amúgy jónak tűnik, sok mindennel foglalkoznak
persze a végén derülne ki, mennyire jó, elmondva minden szebb :) -
#7922 sok fotós tanult ott, az tény, de önmagában még ez is kevés ebben az országban
-
G_ArchAngel #7921 link? -
G_ArchAngel #7920 oks, akkor az jó, nem?
azt hallottam, hogy az NSZ fotóriporter sulija a legjobb -
#7919 találtam természetfotós tanfolyamot is 3 hónap, 70 rugó
ehhez képest most hívtak egy napos akt workshopra valami kastélyba 35 rugóért (plusz utazás), szóval nem olyan drágák ezek -
#7918 2 félév és bruttó 130/félév +egyebek (könyvek, vizsgadíjak) -
G_ArchAngel #7917 én is szívesebben mennék a Népszabadág fotósulijába, mert pl. 2 éves, de sokkal drágább (asszem 150k+áfa/félév), és kicsit profibbnak tűnik a képzés menete, de nem biztos, hogy nekem erre van szűkségem... -
#7916 igen, bár ahol eddig néztem ott hozzáértés szerint felosztották a hordát... ide meg ha beiratkozik 10 ultrakezdő (és miért ne tenné, olcsó és nagyon frekventált helyen van meghírdetve), akkor természetesen az egész hozzájuk fog alkalmazkodni. -
G_ArchAngel #7915 Sajnos mostanában ezek a tanfolyamok nem olcsók, ez nem is olyan drága, az eddigiek 150k körüliek voltak... -
#7914 drága :( és rosszkor van... pedig teccik :D -
G_ArchAngel #7913 Digitális- és nagyformátumú filmes Fotósuli Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerősének!
[ Index.Digicam ]
augusztus 9. 15:56
Elméleti és gyakorlati oktatást is magában foglaló fotós tanfolyamot indít több neves szakember közreműködésével a Chromogenic Arts Kft. A kétszer 12 alkalmas iskola az alapok mellett olyan gyakorlati megoldásokat is megismertet a jelentkezőkkel, mint például a kültéri derítőlapos megvilágítás, színkorrekció vagy a portfoliókészítés. A tanfolyam első foglalkozásának időpontja 2004. szeptember 7. 18:30 perc.
Sajtóközlemény
Fotóiskolánk filozófiája, hogy magasfokú szakmai hozzáértéssel, a rendelkezésre álló legjobb tanítási módszerek és technikai eszközök, megoldások alkalmazásával, gyakorlatias formában megtanítsuk leendő hallgatóinkat a fotózás technikájára.
További fontos szempont a a szemléletesség, illetve az, hogy közben a tanulók minél inkább kedvüket leljék a fotózásban.
A tanfolyam legnagyobb része a digitális fotózás szakmai fogásait ismerteti, egy része pedig kifejezetten a közép- és nagyformátumú filmes fotózás praktikáit, trükkjeit tárgyalja.
A fotósulira teljesen kezdő, illetve a fotózás alapjaiban már jártas leendő hallgatók jelentkezését várjuk.
Oktatók, előadók:
Török György (fotográfus)
Szalontai Ábel (fotóművész, az Iparművészeti Egyetem tanára)
Jakab Zsolt (az Adobe cég által minősített szakértő)
Helyszín: Újpesti Gyermek és Ifjúsági Ház
1043 Bp. István út 17-19.
Összesen kb. 40 óra elmélet (12 alkalom) és kb. 50 óra gyakorlat külső helyszíneken (12 alkalom)
minden óra után konzultációs lehetőség az oktatókkal az egyéni kérdések megválaszolására
Első foglalkozás: 2004. Szeptember 7. , kedd 18:30
Foglalkozások: minden héten kedden 18:30-tól
Részvételi díj: 90.000,-Ft + ÁFA
A tanfolyam elvégzéséhez nem feltétlenül szükséges saját fotós felszerelés, igény esetén a résztevőknek – külön térítés nélkül – a foglalkozások idejére tudunk biztosítani digitális és filmes fényképezőgépet. Lehetőség van professzionális fotóberendezések (fényképezők, speciális nyomtatók, stb.) kipróbálására is a tanfolyam foglalkozásain.
A résztvevők a tanfolyam elvégzéséről oklevelet kapnak.
Több neves fotóeszköz-gyártó cég képviseletével kapcsolatban állunk, a tanfolyam hallgatóinak lehetőségük van kedvezményes termékvásárlásra digitális és filmes fényképezőgépekből, objektívekből, állványokból és sokféle egyéb fotós kiegészítőkből.
Fotóiskolának hallgatóinak továbbá lehetősége van számos külföldi és hazai fotósszakkönyvet, illetve folyóiratot is –térítésmentesen- kölcsönözni az iskolától.
Az oktatás során a most következőkben leírt témáknál sokkal nagyobb és részletesebb a tananyag, ez csak egy rövid felsorolás tájékoztató jelleggel, a teljesség igénye nélkül:
Az elméleti oktatás főbb témái:
Színtan, színkeverés, Pszichés színtan, színkompozíció, színhőmérséklet
Formakompozíció, fotóterületek
Fényképezőgép felépítése (digi/analóg), Rekesz és záridő
Fényérzékenység, CCD-k, filmek fajtái, objektívek
Fénymérés, filmkidolgozás
Tárgyfotó és kellékei
Modellfotó és kellékei
Táj- és makrofotó, és ezek kellékei
Riport-, dokumentációs fotó és kellékei
Szkennerek, képfeldolgozás, nyomtatók, levilágítók, nyomdai előkészítés
Photoshop használata, WEB-design
Árképzés, szerződések, modell-lapok, szerzői és egyéb jogok
A gyakorlati órák főbb témái:
fényképezőgép felépítése, használata (géptartás, állványok, tartozékok, stb.)
fénymérés és beállítások, objektívek
Világítástechnika , beltéri műterem, tárgyfotó
Kültéri fények (derítőlappal)
Világítástechnika :fények típusai, fényforrások típusai
Tárgyfotó, épületfotó és perspektívakorrekció
modellfotó, portré, divat
Photoshop -- nyomdai előkészítés, színkorrekció, digitális retus, webes előkészítés
Photoshop II. -- kiállítási képek és portfólió készítése
Képértékelési gyakorlat
Nagysebességű adatátvitel, mobil képtovábbítás
Műszaki fotózás, épületfotó, táj, makrofotó
További információ és jelentkezés:
Csikszenthy Csaba
Telefon: 06-20-390-1560
e-mail: [email protected]
-
G_ArchAngel #7912 köszi, jelzek, ha vége:)