48078
-
#11226 Szerintem, ha nem művészkedni szeretnél a 10x-es optikával, akkor bármelyik márkás gép modellje megfelelő. A kép
Úgy hallottam, hogy szép képeket csinál az S1 IS.
Nem profi kategóriás objekívekkel vannak ezek szerelve de utazáshoz tökjók.
-
#11225 Nem arról van szó.
Ezeknél az ultrakompakt 10x-es optikáknál azért hagy némi kívánnivalót maga után a zoom minősége.
Ezt megtapasztaltam a Z1-nél. Hiába volt 380mm, szép, részletgazdag képet nem tudtam vele lőni.
Az A2-nél ugyan csak 200mm a tele, de ég és föld a minősége. -
#11224 biztos :) optikai zoomnál nem illik problémáznia -
#11223 10x zoomnál már kicsit életlen a kép, nomeg nem olyan részletgazdag.
de lehet, hogy hülyeségeket beszélek. (: -
#11222 hát ezek inkább a bejelentési meg ilyesmi dolgok, általában leghamarabb pár hónapra rá kerülnek boltba ezek a gépek -
#11221 3-5 Mpixeles, 80-100.000 forintos kategóriában milyen masinát tudtok ajánlani, netes leírásokból nekem a Canon S1 IS tetszik... erről mi a véleményetek? mivel jelenleg egy nagyon régi, 1 mpixeles és zoommentes HP-gépem van :), nem igazán tudom felérni, mennyire fontos az optikai zoom mennyisége... a 3x kevésnek számít, ha kirándulásokat, tájképeket szeretnék fényképezni? a 10x menyivel nyújt jobb/rosszab képet? -
#11220 Aha. Köszi. ÉS akkor ezek a nagy gépmegjelenési időszakok is? -
#11219 van a CES (Consumer electronic show asszem) januárban
a PMA (Photographing marketing annual) februárban
és a Photokina szeptember végefele
ezen kívül azért évente folyamatos, de ez a 3 nagy show talán -
#11218 Hali!
Az lenne a kérdésem, h a digitális fényképezők piacán is van olyan időszak amikor a gyártók nagy újdonságokat jelentenek be, és mikor várhatóak az új típusok? Tudom folyamatosan, de azért mégis valami? Van olyan időszak amikor kifejezetten sok gép kerül piacra? -
#11217 Köszi, megint okosabb lettem. -
#11216 a Panasonic is 100 fölött van -
#11215 másik irányba el kell torzítani, és akkor a lencsehiba visszatorzítása kijavítja... -
#11214 úgyvan, bármit teszel az optika elé, az csak ronthat a képminőségen -
Lateralus #11213 Picit gondolj bele!
Ha a hiba a lencse után jelentkezik, akkor hogy javíthatna ezen előtét ?
Az ilyen nagy zoomos gépek többségénél együtt kell élni az ilyesmivel. Valamit valamiért.
Vannak amúgy az objektívbe épített extra lencsetagok, amik csökkentik ezt a hibát. Ezeket hívják akromát, vagy apokromát lencsetagoknak. Álltalában használnak ilyet a gyártók, de nem minden esetben hatásos. -
#11212 Azért az A1 még mindig 120e NETTO -
#11211 Nézd, ez az amit úgy hívnak: KOMPROMISSZUM
Vagy olcsó ultrazoom-os gépet veszel és a nagyobb zoomtartományban erős CA-val számolhacc, vagy költesz rá picit és veszel 100rugóért olyat aminek a lencséi "hibátlanok".
Ez van, ezek a kompakt kategória hátulütői.
De ajánlom, hogy keresd fel a dpreview oldalát és nézd meg a UZ gépek tesztképeit, általában kitérnek a CA-ra. -
#11210 tuti nem javítható, mert az optika lencséi között téved el a fény.. ill nem ugyanarra a pontra vetítik a szineket. De tényleg majd lateralus mondja a frankót :D -
#11209 minolta a1 :) szerintem már 100k körül lehet az ára vagy picit felette. -
#11208 );
Van egyáltalán olyan gép az a ultrazoomosok közül (100e körüli kat.), ami nem "beteg"? -
#11207 Elvileg ez a hiba nem nagyon javítható, de tán Lateralus mester többet tud mondani erről!
Előtétlencsék szvsz csak ronthatnak a minőségen... -
#11206 ööö...
"Fz20 kurva CA-s képeket csinál!!!!
Akár a Z1-Z2..."
...s akár az A75 (asszem)
akkor most nekiállok agyalni q:
létezik olyan előtétlencse, amivel javítható ez a hiba?
mert ha jól olvastam, azzal van ilyenkor a probléma, hogy rosszul törik meg a fény a lencséken -
#11205 Erős a Kromatikus aberrásió a képeken.
Keress rá google-n, ez egy hiba az optikában.
Gyenge minőségü lencséket jelent.
(nekem is most tünt fel, hogy a minolta A2 CA-ja abszolute elhanyagolható, egy képemen se szúrtam még ki ilyen hibát. Viszont cserébe vignettál a gecie :-D)
-
#11204 az mi is pontosan? -
#11203 Fz20 kurva CA-s képeket csinál!!!!
Akár a Z1-Z2... -
#11202 deeee...
van másik géped, akkor az minek? (: -
#11201 ha eladtuk volna, nemtudtam volna megtartani :) -
#11200 miért szerecsére? (:
lál, most nézem, milyen kurva drága egy vízalatti tok ); -
#11199 canon a70 beszteszt, alig több mint 1 éve hozták :) szerencsére nemtudtuk eladni :D -
#11198 ööö...egyelőre még mindig az fz10 tesztjeit bújom (most indexen)
valszeg keresek vmi ismerőst és nagykeráron megveszem, úgyazért már nem olyan súlyos
neked milyen volt az első géped? :o -
#11197 varj 1 kicsit meg lejjebbmegy az ára , vagy akár az fz20 nak is és vedd meg azt :)
csekkdiszáut -
#11196 a tetejen hazak vannak + ott sok a fa, sazl...
viszont az osztrák résznél szép a kilátás, de onnan meg visszazavarnak ((:
ez a panasonic fz10 egész szép képeket csinál, sazl inkább még gyűjtök 30e-t és megveszem eztet...htx -
#11195 felmesz a tetejere es onnan fotozol :D addig alvany taskaba, vagy feldobod a hegytetőre -
#11194 hehe akkor azért nem jöttem rá 4 olvasás után se,hogy hogy jön ez a panoramakephez D:D:D:D:DD:D: -
#11193 így is majdnem lebaszódtam a hegyoldalról, nem fogok ott még állványozni (((: -
#11192 nem a panorámát... a hangfelvételt használtam :)) -
#11191 pláne :D -
#11190 ugy kell csinálni hogy 1 képen rajtalegyen a kórus és akkor nemlesznek megcsonkolt emberek, ha megis akkor belemagyarazod, hogy ez így művészi :D:D/megkered oket hogy huzodjanak közelebb egymashoz :D
Amugy kinn az erdoben/akarhol nemvaloszinu hogy turistacsoportokrol akar panoramakepet csinalni :D (mar csak azer is mert nincsenek ott turistacsoportok :) -
#11189 én használtam már... templomban épp gyakorolt a kórus, és tök jól illett a pár fotóhoz amit csináltam a felvétel :) -
#11188 ööö
kösz -
#11187 [nemszokott panorámát csinálni]