48078
-
#11426 nem hiszem, 5 megapix elég, állítólag iso800on már zajos (:-))
meg csak origi zuiko obikat eszik, az meg drága
meg volt még valami
-
#11425 nemtecc?
Oszt mi nemtecc rajta??? Tökszép az a gép.
Nem beszélve a tudásáról.
A MÉGÁPIKSZEL lesz itt a fők gond, tuti :-D -
#11424 E-1 nem tetszik neki, meg felsorolt x hibát vele kapcsolatban
-
#11423 Jah, 7végén beszéltem le Kenny-t a D70-ről, nehogymá annyiért azt vegye, mikor itt a diákigazolványos E-1 biznisz... -
#11422 Ehh, én meg még egy jó darabig úccse cserélek gépet, marad A2.
Majd eccer... -
#11421 E-1 Rulez -
#11420 jajaa csak ehhez legalabb meglennének az obik, es nemkell lecserelni canon miatt // már ha jók hozzá//. De ennek az egesz cseredolognak kb annyi az eselye minthogy eppmost beszakad alattam a föld es felfele esnek nem lefele :/
DE a gondolattal k.jo eljaccani :D -
#11419 Én néztem, néztem, nyálazgattam a tesztet, de csak oda jutottam, hogy hamá dSLR akko 10D vagy 20D
Tetszik ezis, de per pillanat kurva drága, és a Canon tesztképek jobbnak tűnnek.
Igaz valszeg kezelhetőségben veri a versenytársakat... -
#11418 ha biztosan tudnam hogy a nemreg emlitett obi jo a 7d hez, rabeszelnem apamat hogy nemakar mar analog SLR el fotozni :/ -
#11417 "A gyors visszanézésnél nem villogtatja a túl fényes/sötét területeket"
De az info képernyőn villogtatja, szal no problem
-
#11416 Amúgy sejtettem, hogy hamarosan elkészülnek vele, hamár Sztív megcsinálta 1 héttel ezelőtt... -
#11415 Örök hála, hogy szóltál! ;-) -
Lateralus #11414 Konica Minolta 7D nagyteszt !
http://www.dpreview.com/reviews/konicaminolta7d/page19.asp
Ami tetszett:
Jó felbontás, amely a legjobb 6 megapixeles DSLR-ekkel vetekszik
Élénk színvisszaadás, megfelelően kontrasztos képek (bár azért nem csúcsminőség)
Magas érzékenységnél is alacsony zaj, de a részletek és az élesség árán
Egyedülálló, gépbe épített Anti-Shake rendszer
Bármely objektívünk 'stabilizátorossá' válik extra költség nélkül
Kiváló manuális kezelés, használható és átgondolt külső kezelőszerv kiosztás
Kiváló gyártási minőség, masszív felépítés, 'izmos' megjelenés
Világos optikai kereső, átlag fölötti méretű (DSLR-ek között) keresőképpel
Nagyon nagy, 2.5" LCD monitor, okos információs kijelző (elem merülés ?)
Kelvin fokokban megadott fehéregyensúly állítás, minden fehéregyensúly mód finomhangolható
Széleskörű kép paraméter szabályozás (szín, tónus, élesség)
Választható színterek (sRGB / Adobe RGB)
A RAW valódi 'digitális negatív' funkcióként működik
Sok beállítás értéke megjelenik a keresőben (pl. ISO)
Az egyedi beállítások széles köre jó kezelhetőséget biztosít
Egyedileg állítható 'MSET' gomb
Magasra nyíló vaku (segíthet a makrózásnál a lencseárnyék, és a vörösszem kiküszöbölésében)
Erős, könnyű lithium ion akkumulátor
Képállás (orientation) érzékelő
A tükörfelcsapás okos alkalmazása, amely a 2 másodperces időzítésnél automatikus
Ami nem tetszett:
Az sRGB Natural+ színmódban előfordultak kiégett színek
A versenytársaknál lassab készenléti idő (bekapcsolás után 2,6 mp)
A gyors visszanézésnél nem villogtatja a túl fényes/sötét területeket
Nincs automatikus kép elfordítás a visszanézésnél
A zajszűrt hosszú expozíció csak 30 másodpercig lehetséges, és néhány fekete pötty jelenik meg
A fénymérés hajlamos alulmérni, így szükséges némi kompenzáció
Gyenge CF írási sebesség (lassabb, mint a komlyabb digitális fényképezőknél)
Gyenge automata fehéregyensúly mesterséges fénynél
A vaku teljesítményét állítani kell
A mellékelt DiMAGE Viewer programmal átlag alatti minőségű RAW fájlok készíthetők (nagyon lágy)
A USB 2.0 kapcsolat csak USB 1.1 sebességgel megy
Az ára magas a konkurenciához mérten -
Cat #11413 http://gigapxl.com/gallery.htm
És egy csávó ül a hídon! -
Cat #11412 Fotófotópályázat József Attila emlékére
József Attila születésének 100. évfordulójára emlékezve az EURORA Kulturális Közhasznú Alapítvány és a Xerox Magyarország országos, nyílt fotópályázatot hirdet "Születésnapomra" címmel, melyre 2005. március 1-ig várják a digitális alkotásokat.
Bárki részt vehet a pályázaton legfeljebb öt darab, digitális formában (minimum 800x600 képpont felbontással) benyújtott alkotással, melyet CD lemezre írva a 1142 Budapest, Dorozsmai u. 104., vagy elektronikus levélben a [email protected] címre kell elküldeni. Szakmai zsûri értékeli a beérkezett munkákat Surányi J. András fotómûvész vezetésével. Eredményhirdetésre 2005. április 3-án, a "Születésnapomra- Hommage a József Attila" címû emlékmûsor keretében kerül sor a Magyar Sajtó Házában (MUOSZ székház, 1062 Budapest, Andrássy út 101.), ahol a legjobb pályamûvekbõl kiállítást is rendez az EURORA Alapítvány, illetve az elsõ három helyezett értékes jutalomban részesül. A programot az MTV felvételrõl közvetíti 2005. április 10-én. A szervezõk tervei szerint a tárlat a rendezvényt követõen budapesti és vidéki helyszínekre utazik, és a kiállítás anyaga 2005 folyamán egy albumban is a nagyközönség elé kerül. -
#11411 gondolom neki is a forum.php a kezdőoldal sg-n :) -
#11410 Kinnvan SG főoldalon is, te nagyontájékozott :-) -
#11409 hír -
#11408 ...meg a neten :-) -
Lateralus #11407 Sajna a legközelebbi beszerzési helye vélhetően Tokióban lesz :) -
#11406 Másfél méterig vízálló új 4mpx-es Minolta kompakt
-
#11405 hmm... én speciel a régi analóg gépekre gondoltam... faternak van egy 20 éves :P -
#11404 Fullos Maxxum/Dynax 7D teszt Sztívnél -
Lateralus #11403 Régi motorosnak, de nem túl aktív. Néha kiad egy-egy gépet és inkább a különlegességekre helyezi a hangsúlyt, pl. GPS a gépben. -
#11402 Az Olympus és a Panasonic közösködik... -
#11401 Nikon F5 rulez!
-
#11400 ezentul csak Digital Kiss-t fogok irni ^.^ mindig osszekeverem, a 300D meg D300 irasat ... de a kotekedokre majd Moloch haragjaval fogok lesujtani ^.^ -
#11399 E-1 Rulez! -
G_ArchAngel #11398 EOS 1v rulez:)
-
G_ArchAngel #11397 Fotós sulik közül (mármint tanfolyam) az ASA Fotósuli és a Szellemkép ami kiemelt - az előbbin a legnevesebb magyar fotósok tartanak tanfolyamokat, az utóbbin inkább a művészi képzésen van a hangsúly, alkotótáborral egybekötve... -
G_ArchAngel #11396 Keress Panasonic FZ10-et ilyen árban, az jobb, mint a Canon...
...az FZ3 rosszabb, szerintem... -
G_ArchAngel #11395 D300...:) -
#11394 Nem is tudom. Ránézésre....
-
#11393 mittomen ... de valakinek ki kellet mar lognia a tomegbol ^.^ -
#11392 Ricoh milyen márkának minősül gépek terén ? :D -
#11391 miért? -
#11390 Most vettem egy Kodak CX7220-ast 20 rongyért. Igaz, nem vmi nagy cucc, de sztem jó ki fényképezgép, ugysem használnám mindig. -
#11389 E-1 rulez, de kár hogy csak 5 mekapikszeles. Utód jöhetne! -
#11388 enis canonra szavazok
(de ne menj erodbe fak között madarat fotozni :D ) -
#11387 szerintem E1 suxx ^.^