48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • The Garrett
    bíztató az a román zászló az elején :D
  • MrSpock
    Ez eléggé Ca-s kép,mondjuk megnézném az eredetit,de a tesztoldalakon megnézed ott is megmutatják mennyire csinálja,hasonlitva a többi géphez.
    Én is sok hasonlót gyártottam,(mármint nem CA-st)szemben van az ablakommal nagy fa,illetve több, azon tesztelgettem a gallyak,ágak közt,és nálam nemjött elő.Mondjuk úgy 400isonál találtam ,persze a fényviszonyoktól nagyon függ.Én ajánlom az S1-et.A tesztek alapján választottam én is,mondjuk épp a Fuji5500-zal szenben.1 hétig néztem olvasgattam topicicat,oldalakat,képeket.Nekem bejött,tetszik is,mondjuk jó a kihajtható lcd is.CF-kártya.Igaz csak 3.2MP-s,de jó képeket lehet vele készíteni.
    A lényeg:Mindenki saját maga döntse el végülis neki mi tetszik,mennyit szán rá,mire használja...Fuji is jó,Canon is,Pana is,Nikon is,Oly is...mindegyiknek van jó gépe..
    Izlés,és tetszés szerint döntsön mindenki.
  • PResident Evil
    htxvm
  • GregSB
    /dob link.
  • Blasta
    Faterom most is hajón van.
    Zenél.
    Szintén húzta a száját, mikor megemlítettem neki.
    A pénz se túl jó (leszámítva, hogy lényegében semmire se kell költened) és durván sok a meló.
    Nade gyönyörű helyeken jársz és gyönyörű képeket csinálsz.
    Nem valószinü, hogy később eljuthatsz azokra a helyekre ahol egy hajó megfordul...
  • GregSB
    Allright! Meg fogom, de csak jövőhéten, vagy még később... most külföldön van, és pár napon belül én is utazom, szal legközelebb jövő 7 végén tudok vele beszélni.
  • Dzsini
    én ahol csak rákérdeztem (meg szintén ismerős) ott filmes gépekről volt szó - kb 1 éve, lehet azóta hajlandóak voltak váltani. a részletek meg: 6 vagy 8 hónapos szerződés, heti 7 nap napi fix 10 óra kemény munka, a lenti stílusban.
  • PResident Evil
    egy linket tudnál dobni a suliról, esetleg mégvami infót ?
  • Blasta
    Kérdezd meg a részletekről plíz!
  • GregSB
    A technika szerintem változó. (nem mindenhol filmes)

Egyik ismerősöm kiment Óceánjáró hajóra, ami Floridából indult. Kapott egy D100as Nikont + digilabort. Ő egyébként a Práter utcai fotós suliban végzett. (Nem tudom hogy mennyire számított a papír abban, hogy megkapja ezt a munkát, de megkérdezhetem tőle)
  • GregSB
    A práter utcai iskola nem fizetős 21 év alatt. Csak a felnőtt képzés kerül pízbe
  • Giovanni Gatto
    Szerintem azért mindenképpen próbálj ki egy Olympus-t is, vagy legalább keress a neten tesztképeket. Nekem Oly C770-em van és gyönyörű képeket csinál. Szinte minden fotós oldalon jobbnak hozzák ki a Fuji-nál (képminőség tekintetében).
  • Dzsini
    semmilyennel, kapsz gépet. napi 1200-1500 fotó a szint, plusz el is kell őket adni - ez úgy működik, hogy leadod az előhívóba (filmes géppel megy), megcsinálják a nagyított képeket, azok kimennek egy tablóra és amikor arra jár a vendég te megpróbálod neki eladni, meg hozzá mondjuk egy szép albumot, meg ha rendel belőle még 50et akkor olcsóbb, meg... szóval a napi 10 óra meló 2/3a kb elmegy fotózással (hajón, kiránduláson, bulin, stb) - a többi alatt meg megpróbálsz minél többet eladni nekik, mert abból van a pénzed.
  • Galy
    én mást olvastam
    persze társaságtól függhet ez is

és ha már itt tartunk, milyen felszereléssel illik odaállítani vajon?
  • Dzsini
    a hajókon pont nem kérnek semmilyen papírt semmihez - gyakorlat kell és hogy el tudd magad adni nekik. lehet bármilyen papírod, ha nem tudod beadni nekik hogy te vagy az akire vágynak, akkor nem vesznek fel.
  • Galy
    thx,

a papir azért fontos, mert pl. hajóra általában kérik.
  • Lateralus
    Az országban kb. 6-8 szakmunkásképzőben lehet tanulni fényképésznek, érettségi utáni képzésen. Ez szakmunkás bizonyítványt ad. BP-en pl a Práter utcában van ilyen iskola, ami elég elismert, de mondjuk 21 éves korig lehet jelentkezni. Valamit fizetni is kell.

http://www.palya.hu/szak/szakma.cfm?kepznev=F%E9nyk%E9p%E9sz

Aztán van a Népszabadság Fotósiskolája, ami nem tudom, hogy milyen papírt ad, de idehaza nagy a presztízse. Ez fizetős, és felvételis. Ez fotóriporter képzést ad. Egy félév olyan 130ezer.

Kimondott felsőfokú képzést pedig a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Kara indított pár éve, mint "fotóriporter és képszerkesztő".

Ezekről tudok, amik komolyabb papíros képzések. Meg van egy csomó tanfolyam.
    De nem biztos, hogy ezen fog ám múlni, hogy el tudsz-e helyezkedni fotósként.
  • Galy
    fotóiskola, ami szakképesítést is ad, tudtok ilyenről?
    melyikbe lenne érdemes beiratkozni?

vagy az is jó, ha mondtok egy helyet, ahol megvehetem a papírt :)
  • Blasta
    Hol állítottam, hogy attól mert nem tetszik, szar képeket is csinál?
    Sehol.
    Csak megjegyeztem, hogy NEKEM nem jönnek be az Oly kompaktok.
    Ennyi.
  • GregSB
    Amiért neked nem tetszenek attól még lehetnek jó gépei.
  • Blasta
    Hádde vazze ha egyszer NEM TETSZENEK????
    Egy olyan géppel nem lennék boldog, aminek nem szeretem minden porcikáját.
    Van aki leszarja ezt, van aki nem. Én spec. nem szarom le, hogy tetszik-e a drága pénzen megvásárolt eszköz vagy sem.
  • GregSB
    "Az Oly-k meg csak simán nem jönnek be."

Na hát ez egy hatalmas indok az oly ellen :DD

Nagyon jó gépeket csinál az olympus SZVSZ.

A 3 közül én az oly és fuji között hezitálnék. Ilnyenkor kell kipróbálni őket...
  • Cat #11324
    olvasd el a topic alcimének cikkeit
  • consono
    Én is leginkább a Fuji felé tendáltam, most megerősítettetek ebben :) Az volt már a kezemben eleget (igaz az 5000-es, de ahogy látom túl sok változás nincs) és tényleg eléggé fényképezőgép jellegű...
  • Galy
    vagy nikon coolpix 3100/3200
  • Galy
    Canon A széria
  • Bandee1987
    Üdv.
    Szeretnék digi fényképezőt vásárolni, de 50 ezernél sajnos nem tudok többet költeni rá. Mit ajánlotok?
  • Blasta
    A lentebb említett árkategóriájú gépek szerintem mind ilyen minőségü optikát kapnak...
  • Blasta
    Minolta A1/A2/A200

Az az obi nem igazán CA-zik.
    Igaz nem ultra zoom-os (7x)...
  • Dzsini
    kiváncsi lennék melyik nem cserélhető obis gép nem csinálna ilyen kontraszthatárokon jól látható CA-t...
  • Blasta
    Hát a CA-az nem jelentkezik tömörítés miatt, így az egyértelműen a lencsék hibája.
    De szvsz az összes ultra zoom-os kompakt ilyen minőségű obival van szerelve.
    Legalábbis a lentebb sorolt gépek tuti...
  • The Garrett
    bar nemtudom itt az utolagos tomorites mennyit rontott a minősségen, de ez suxx :)
  • The Garrett
    huu volt "szerencsem" 3 S1 el készült fotóhoz hwsw.hu egyik fotostopikjában. Önnek Azt Nemajánlom ;)

ez az egyik
  • Blasta
    De épp ezen filózott a kollégám, akinek segítettem gépet venni.
    Elmondtam a pozitívumokat (abszolute amatőr a srác), negativumokat.
    Egyik 3mpx, másik 4. Egyik forgatható LCD, másik nem. Egyikben van IS másikban nincs.
    Sok volt neki.
    Bementünk a boltba, megfogta mindkettőt és a Fujit vitte.
    Oka: mert fényképezőre hasonlít...

Ennyi.
  • Lacee
    és a Fuji S5500 vs Canon S1 IS? :)
  • Blasta
    Én a Fuji-t ajánlanám.
    A Z2 eléggé "űrhajó" forma (bár nekem bejött anno).
    Az Oly-k meg csak simán nem jönnek be.
    A Fuji-nak egyetlen hátránya, hogy XD kártyát eszik, ami ugye a legdrágább.

Inkább vásárlói véleményeket nézegess. pl. az Index digifotó oldalán írnak véleményeket..
  • Cat #11310
    akkor nézegess tesztképeket
  • modellmaker
    Fuji. Az ergonómiája ennek a legjobb. Nagyon jó fogása van. HA nem tudsz dönteni olvasgass még néhány cikket. Lehetőleg olyat a hol vannak tesztképek is. Utána talán már könnyeb dolgod lesz.
  • consono
    Az lesz a vége, mert hiába olvasgatok reviewkat nem megyek sokra cele :) Sajnos a megfogdosásból viszont nem derül ki, hogy milyen képeket csinál, meg a szubjektív "ez tetszik benne, ez nem"...
  • Dzsini
    fogd mindegyiket kézbe, próbálgasd, és amelyik jobban tetszik...