48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DannyL
    Sziasztok. MAx bruttó 40.000-ért szeretnék venni egy gépet. Semmi extrát nem várok el tőle, csak élvezhető amatőr képeket. Kodakokat nézegettem eddig, például ezt. Adnátok tanácsokat, esetleg egy két tippet? Előre is köszi. :)
  • GregSB
    Kb 2 hete megígértem itt vagy a fényképes topikban, hogy megkérdezem az ismerősömet az amcsi-óceánjáró-fótós munkával kapcsolatban.

Na ma tudtam vele beszélni. A tavalyi munkáját ő egy barátján keresztül szerezte (protekció), és oda nem kellett semmi papír, simán felvették. Idén nyáron viszont egy cégen keresztül megy ki. Itt már lesz meghallgatás (felvétel), ahova fotós papír nélkül el se mehetne. Cserébe viszont jobb pénzt fog kapni elvileg...
  • G_ArchAngel #11504
    ilyesmi...

attól függetlenül kíváncsi leszek a Panasonic (remélem Leica-val megtámogatva) és az Olympus szövetségére - finom kis dSLR-eket fognak gyártani (szerintem).
  • Cat #11503
    szerintem a trükk az, hogy az objektívekből jóval kevesebb kel el, tehát az "egybeépített konfigok" az adott esetben többmilliós gyártási mennyiség miatt lehetnek egy nagyságrenddel olcsóbbak.
  • Lateralus
    Jó az az objektív, jó a gép is. Pont. Nem kell egekig magasztalni, mert nem akkora szám. A tulajok szeretik isteníteni. Az a Leica amúgy nem is annyira Leica.

Megéri megvenni ? Aha. Ennyi.
    Teleállásban szerintem meglehetősen gyenge, de erősebb valamivel, mint a többi UZ gép.
    Nagyon jó a Panasonicok gépen belüli képfeldolgozása, Canonos hatású, sőt, talán túl is léptek azon.
  • Blasta
    Gondoljatok bele.
    Egy 38-380mm-es obi mennyibe kerül?????
    Sokkal drágábbak mint ezek a fényképezőgépek magukban.

Hol a trükk? Miért kapni 10-12x-es optikával szerelt gépeket 150e Ft-ért és miért kerül egy teleobi sokszázezer Ft-ba????

Ha 10x15-ös papírképet akarunk nyomtatni, akkor elviselhető az obik minősége, az rendben van.
  • Cat #11500
    akkor ott a panasonic, a leica objektivjével
    vagy az is béna?
  • Hangianix
    De ez attol is fugg, mire kell nem? Tehat, ha mondjuk 10*15-os papirkepet akar csinalni belole, akkor az emlitett problemak csak nem okoznak ugyanakkora lathato gondot?
  • Blasta
    Én per pillanat egyiket sem.
    Ezeknek az ultrazoom-os gépeknek az obija elég gyenge minőségű.
    Értsd: minél jobban bezoomolsz, kezdenek elveszni a színek, erősödik a kromatikus aberráció, gyengül a kép minősége.
    Ez van, én egy Z1-et teszteltem kb. fél évig, de nem voltam megelégedve a teleobival.
  • Amse
    Köszi azt tudom miből lehet választani, csak kiváncsi vagyok ti melyiket ajánljátok.
  • Cat #11496
    Ultrazoom fényképezőgépek
  • Amse
    A S7000-t néztem, de az xd kártya számomra nagyon lehúzza.A S1 IS-be cf kell ami olcsóbb mint az xd, de nekem van 1 giga mmc-m amit szeretnék felhasználni, de szerintem tudásra se jobb mint a Z3.
  • akos
    100 pénz környékén én a Canon S1 IS-ben gondolkodnék, vagy a Fuji Finepix S7000-ben.
  • Timber
    Errol hallottatok-e mar valamit? Vasarlasa elott allok es erdekelne a dolog. (Londonbol ... mert itthon egy normalis kereskedo sincs aki felismerne ebben a kutyuben rejlo nagy lehetosegeket)
  • Amse
    Hi!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert a közeljövőben szeretnék 1 kicsit komolyabb gépet venni olyan 100-130 ezer a max.Nézegettem gépeket és a KonicaMinolta DiMage Z3 mellett favorizálok, mert ami fontos nekem, hogy jó optikai zoom-ja legyen, sd/mmc kártyával lehessen bővíteni.Ebben az árkategóriában milyen gépet ajánlotok?
  • BomBa
    Ok, mostmár értem. Köszi!
  • akos
    Hali,

#11482 ??
  • G_ArchAngel #11489
    Tegnap volt lehetőségem kipróbálni egy Minolta A2-est, aranyos kis gép, bár jóval nagyobb tudással rendelkezik, mint a régi kis Fuji-m, de nekem a S602-esem juttatta eszembe:)
    és még a formája is pofás, nem mint a szerencsétlen Z-kategóriájú hajszárítoknak:)
  • Punker
    mi nagykertől 1 áron kapjuk a sandisk/kingston pendrive-okat :)
  • Dzsini
    a Sandiskek vannak náluk túlárazva, máshol simán 7-8000 az 512es.
    http://www.depo.hu/?page_number=6&id=17161&lid=10&csid=47
  • akos
    A Kingston kerül fele annyiba, mint a Sandisk...

KLIKK!
  • Dzsini
    a Kingston nem _gyárt_ semmiféle memóriát vagy memóriakártyát. ők bevizsgálnak és minőségbiztosítanak, és az kerül párezer forintba, hogy ráteszik a matricájukat, és garanciát vállalnak a vásárolt árura.
  • Punker
    akkor rossz helyen nézted, Kingston max 1-2 ezressel szokott drágább lenni.
  • akos
    Még valami.
    Kingston és Sandisk memcardok között van valami égbekiáltó különbség? Csak mert Kingston rendre fele annyiba kerül, mint a Sandisk... és hát a Kingstont nem úgy ismertem meg, mintha gagyit gyártana. Mi végre ez a nagy árkülönbség?
  • akos
    A HTMC és a normál polárszűrő közti különbség? Előny, hátrány? Hol, milyen körülmények között van eltérés a velük készített képek közt? Egyáltalán: van számottevő különbség köztük egy kompakt, amatőrgép esetében? (Canon Ps A75)
  • Lateralus
    Csillagszűrő a nagyon erős fényforrásoknál a nevében szereplő ágú, csillagalakú becsillanásokat ad.

A szürkeszűrő kevesebb fényt enged be. Napos időben szeretik használni, ha az expozíció idejét akarják növelni.

HTMC - high transmission multi coated (nagy fényáteresztés, többrétegű bevonat)

Az UV szűrő jelentős látható hatása nincs, főként az objektív védelmére használják.
  • akos
    Sziasztok!

Mire yo a csillagszűrő? Szürkeszűrő?
    Polárszűrőknél a HTMC jelölés mit jelent?
    Az UV szűrő mire alkalmazható?

Köhi!
  • Galy
    kezd (kezd?) olyan lenni ez, mint a PC ipar
  • Blasta
    LOL

Ráadásul a Z4-et ki se dobták, az már akkor elavult lett volna :-D
  • Dzsini
    az, hogy most a Canon az egész Axx szériát újra kihozza Axxx néven az elég egyértelmű :) de a 3mp-s lett az 510, akkor 910 lesz a 7mp :) vagy kitudja..
  • Lateralus
    Most nézem a szenzorméreteket, a 7 megapixeles gépek 1/1,8"-ast használnak. Kicsit nehezebb lesz igazítani az optikát de talán van még tartalék.

Viszont a Canon A95 1/1.8"-as CCD-t használ, mint a 7 megpixelesek. Szinte biztos, hogy idén az A sorozat kijön egy, vagy két 7 megapixeles modellel (A710). Azokra is úgy lehet minden évben fogadni, mint a sánta lóra az ügetőn.
  • Lateralus
    Számontartod ? :)

Fene se emlékszik már. Biztos.
    Az új Minolta Z fél évente olyan biztos, mint a hathuszas gyors. Még annál is biztosabb.
    Nyáron jön a Z7 (7 megapixel), meg a Z30.
  • Dzsini
    jóslatlistában megvan? :)
  • Lateralus
    Na, ideje volt már. Kezdtem aggódni, hogy valami baj van. Az elődők már 6 hónapos matuzsálemek, azóta semmi.
  • Blasta
    A Z3-ban másfajta volt?
  • Dzsini
    az egyetlen "aszta" benne az a 7D-ből átemelt antishake, ahogy írja az nagyon finom.
  • Blasta
    CSÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ

ÁSZTÁÁÁÁÁ
  • Dzsini
    Z5, Z20... 5MP, 12x zoom, AS, meg satöbbi... a szokásos űrhajó-design
  • Lateralus
    640x480=307200 ~ 0,3 megapixel

1 megapixel= 1 millió képpont
  • BomBa
    Hali!

A 640×480 az hány megapixel?