48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Érdekes, emlékeztem, hogy volt róla szó, de arra nem, hogy ugyan ez a cikk volt. Örexem... :-D
  • G_ArchAngel #13749
    én linkeltem be kb. 1-1,5 hete...
  • Blasta
    Ugyan ez a cikk, magyarul?
    Nem hinném
  • G_ArchAngel #13747
    vótmá...
  • GregSB
    Elfogult bagázs!
    Én inkább azt mondom hogy Canon.
  • Blasta
    ...ha a többi drága
  • ivjoe
    Esetleg Canon
  • akos
    Canon Canon Canon... esetleg Nikon Coolpix.
  • Darkboy
    hi! milyen fényképezőgépet ajánlotok 40E ft alatt? Családi fotózásra kellene!
  • Lateralus
    Úgy tudom a Pana gépek optikái Leica tervezésűek és megfelelnek a német cég minőségi követelményeinek, de a Panasonic gyártja őket.
    A Lumix feliratúak valószínűleg Panasonic gyártásúak és tervezésűek is.
  • Stann
    A Lumix Panasonic gépeknem nem Leica optikája van?
    Eddig azt hittem, hogy minden Pana gépet Leica optikával gyártanak, de megnéztem az FX7-est, és az LZ1-est, ahol előbbinek az optikájához egyértelműen Leica van írva, míg az utóbbihoz Lumix.
  • Blasta
    Ha lehet inkább a "divatcézár kefélőgép fotós"-t választanám ;-))))
  • Lateralus
    Mostantól a hátad mögött így csúfolunk :)
  • ivjoe
    CSak nekem ez tegnap óta tart! NEm tok leírni egy értelmes mondatot! Pl.: Tegnap MSN-en lassú kilégzés helytt lassú kivégzést írtam
  • Blasta
    Néha én is véletlenül olyan f@sságokat tudok legépelni :-)))
  • ivjoe
    Csak tudnám, hogy hogy tuttam így elgépelni!
  • ivjoe
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    De hülye vok, bocs, Blasta!

Tehát, #13732: Balta=Blasta
  • Blasta
    Balta???????
    :-)))))
  • ivjoe
    Bocs Balta, ezt nem a tiédre akartam!
  • ivjoe
    Ha nincs pénzed, csinálj magadnak állványt! :DDD

1. Zárt vascső, egyik végére valami stabilizáló helyt, a másik végére megfelelő méretű csavarmenetet heggesztessz!
    2. Hevederállvány: Szintén cavarmenet, de hozzá egy hevederszíjj (jó nagy hurokkal a végén) kapcsolódik. Jól meg kell mérni, hogy milyen hosszú legyen, mert fényképezéskor a heveder végére képzett hurokba bele kell majd lépned, így stabilizálhatog a gépet. Jó, ha állítható a heveder hossza!
  • Blasta
    Ez azért nagy butaság ám.
    Bármilyen fényképezőgéppel (ami tud kb. 15-30mp-es hosszú záridőt) lehet értékelhető éjszakai képeket csinálni állványról.
  • Blasta
    Sorry, nekem pl. lövésem nincs arról a gépről és a tudásáról.
    Nézz utána a hasonló kamerálnak itt
  • ivjoe
    Igen, az, hogy HP!
    [sry, értelmes válasszal nem tud szolgálni] Talán próbáld meg kártyaolvasóval.
  • sweech
    hi...van egy HP gépem..na sazl az a gond hogy még a kezdetekkor simán fel tuttam tölteni róla a videókat de mosmár sehogy nem megy...amikor rádugom a gépre nem is jelzi hogy van a fényképezőgépen video...valaki tuggya mi a baj?
  • Shortstop
    Na gyerekek! Abban szeretném kérni a segítségeteket hogy egy olyan gép kellene nekem mint amilyen egy Sony Cybershot DSC-P93 -as. Szóval ua.-okata a beállításokat tudja és 5MPX-eles legyen.
    Melyik az ilyen gép??? (gondolom vmi profi keni ezeket a dolgokat, ezért kérdem)

előre is köszönöm
  • ChevyG #13725
    nekem HP 435ösöm van, nagyon kezdö vagyok, de szerintem annak hálál mind1, hogy állvánnyal v annélkül
  • Blasta
    ISo100-zal is lehet sötétben fotózni, csak állvány kell hozzá

Iso800 is attól függ mennyi a fény. Vak sötétben 1600-zal se csinálsz éles képet kézből...
  • ChevyG #13723
    csalódóttan tértem haza, nem is gondoltam, hogy ISO 400al már sötétedéskor nem lehet fotózni...:(
    Ha lenne gépem, ami bírja az ISO 800at, azzal mennék valamire?
  • Lateralus
    Pedig csak digikompaktot használ.
    Olympus C 4040, C5050, C5060, újabban pedig C8080 is. De a C4040 is a mai napig használatban van nála. Általában négy gépet használ, de van, hogy 6 db-ot. Mindet a fenti típusokból.
  • Blasta
    Hasznos olvasnivaló
  • obe
    na jo hát igy nem ér..ő a MAGNUM tagja, ide bekerülni nem semmi, biztos hogy nem csak kopaktot használ, már csak a koránál fogva sem, egy egész életmű kell hogy ide bejusson valaki.
    Persze aki tud az kompaktal is tud, meg vegyük hozzá hogy éveket töltenek 1-1 témával, a világ számos helyén, szal idejük és pénzük is van rá hogy utazzanak..mázlisták.Ide nehezebb bekerülni mint a National-hoz.Ha meg tagja vagy bárhol publikálhatsz, a MAGNUM neve garancia a minőségre..aki ámulni akar:www.magnumphotos.com
  • Lateralus
    Jó kis cikk egy különc riportfotósról, aki csak kompakt digiket használ a munkájához. Semmi DSLR !

Több rangos, nemzetközi fotópályázatot is megnyert már a képeivel és olyan lapokban jelennek meg fotói, mint a Vanity Fair, vagy a Newsweek.

link
  • Stann
    Igen, itthon nem hinnékm, hogy komolyabb szerzives javításokat meg tudnának csinálni. Így inkább lemondok a külföldi vásárlásról, esetleg Szlovákia, Ausztria lenne értelmes, de ott meg nem ismerek egyetlen webes áruházat sem, ha egyáltalán olcsóbb lenne! :(
  • Lateralus
    Azaz csak kisebb javításokat végeznek itthon. Kiesik mondjuk egy gomb, kb.
    Bármilyen fődarab drágább lesz az ár 60%-ánál.
    Optika, érzékelő, panelcsere stb.
  • Stann
    No, megkérdeztem:

Elvileg a javításokat itthon is megcsinálják ingyen(garidőn belül), de ha cserélni kell, vagy a javítás költsége meghaladja a készülék árának 60%-át, akkr vissza kell menni az eladó helyre, és ott cserélik ki, itthon nem adhatnak helyette cserekészüléket. Nyilván lehet postázni is, csak az a vevő költsége. Így már nemis olyan jó a helyzet... :(
  • Lateralus
    Hogy maradj-e aza anlógnál azt nem tudom, de pl az első összeállítással többet érsz. Ugyan a Sigma 70-200/2.8 egy nagyon jó optika, de a másik kettőt többet lehet használni. 24-113mm sokkal gyakoribb tartomány, mint a 113-320mm. Mondjuk úgy a szituk 85%-a lefedhető vele.
  • G_ArchAngel #13714
    persze, csak előtte nyugtasd meg magad egy hívással - a külföldi cégek úgy hallottam, hogy korrektek, csak ugye oda-vissza posta van, tehát jobb, ha a magyar képviselet is tud tenni az ügy érdekében...

amúgy meg azt mondom: soha ne legyen semmi baja, és akkor nem érdekes a garancia sem:)
  • Lateralus
    Van egy olyan is, amikor anyukát két marcona fickó a lábánál fogva fejjel lefelé kilógatja a színházi balkonról, himbálják mint a harangnyelvet. Úgy csinál képet a színpadon felépő porontyról.

Természetesen ez is teljesen hiteles és életszerű helyzet.
  • Stann
    Aha, kösszi szépen! Szóval akkor megoldható ha rendelek vmelyik EU-s országból az Eu-s gari...
    Esetleg, hogy így felcsillant a szemem, van valami "ajánlott" rendelős oldal, ahol korrekt áron lehet DigitGépeket rendelni EU-ból?
  • G_ArchAngel #13711
    EU-s garanciát kapsz, elvileg a Panasonic központban utána lehet érdeklődni, hogy miként érvényesítheted Magyarországon...

Tel: 06-1-382-6060