48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #13910
    amúgy van egy halom ötletem, be kellene jegyeztetnem, majd jó pénzért eladni...
  • G_ArchAngel #13909
    miattam...
    nálam már amúgyis megfakult, mint ötlet...:P
  • ivjoe
    :DDDDDDDDDDDDDDD
  • G_ArchAngel #13907
    Membrah egyedül elég lenne nekem egy naptárhoz, akár külön napi oldaltörésben is...:)
  • Yeltzin
    mielőtt meg te belénk kötnél, tisztázzuk, hogy naptárakat sokszáz év alatt sokezer cég, művész stb csinált, miből gondolod, hogy pont TŐLED "loptuk" el az "ötletet"?

de most, hogy mondod, majd Blasta megbeszéli az SG-vel, hátha azt is megcsinálhatjuk egy füst alatt... kösz a tippet! :P

• ivjoe
    DE kata nem jött be! XDDD
    És Membrah?
  • G_ArchAngel #13904
    simán...:DDD

amúgy mielőtt belémkötnél, én SG-st akartam...:P
  • Blasta
    A bombázós naptárfotózásra célzol?
  • G_ArchAngel #13902
    hát akkor?
  • Blasta
    RULZIK!
  • G_ArchAngel #13900
    látom nem kellett volna anno feldobnom a naptárfotós ötletemet...:)
  • Yeltzin
    ahhoz csak egy auto-levels kell, rögtön átdobja olcsó diába :)

banner kint figyel
  • Blasta
    Yeah.
    Íródik a cikk, gyüjcsük a képeket, pésönsz!
  • Blasta
    Nem én mondtam ilyesmit :-)))
  • G_ArchAngel #13896
    aham...:)
    amúgy ezen a hétvégén volt elvileg túrátok, nem?
  • ivjoe
    Jajjmá!
  • Blasta
    Télleg, és hol a banner? Az is fennvan, vagy majd next time?
  • Blasta
    Cöcö, nem PS-elek szét mindent, csak megpróbálom csóró kis digim béna nyers képet az analóg gépek minőségére feljavítani! :-)
  • Yeltzin
    már csinált egy bannert meg egy "címlapot", erre az évre kidolgozta magát, elküldtük továbbképzésre (féltem, hogy a művészete látja kárát, ha ilyen konkrét feladatokat kap) :6
  • Blasta
    "amúgy "aranyos" a főcímlap:)"

HTX, átadom majd neki ;-)
  • G_ArchAngel #13890
    oké, akkor ennyit a hölgyről:)

megértem, hogy nem a legfontosabb, de pl. Blasta unalmában úgyis mindent szét"PhotoShop"pol, legalább lekötné magát a weboldal csinosítgatásával:)
  • Yeltzin
    második részre: nem ő az
  • Yeltzin
    ugyan, ne mondják ránk, hogy nem törődünk a gyengénlátókkal... különben meg a weboldal kinézete jelenleg a 235. helyet foglalja el a fontossági sorrendben... fő az egészség!
  • G_ArchAngel #13887
    már a 70%-ra levett betűmagasság is sokat segítene...

amúgy a lány a nyitóképernyőn ua., aki a "Editty" néven alkot?
  • Giovanni Gatto
    Nikon D50 review: Nikon D50 Érdekes, hogy magas ISO-nál képzaj tekintetében látványosan jobban teljesít, mint a jóval drágább D70s! Ha már ugye koncertfotók:)
  • Yeltzin
    az má úgy marad, amíg egy buzgó amatőr weboldalkreátorguru önszántából ingyen meg nem csinálja a fullos hat nyelvű flash verziót
  • G_ArchAngel #13884
    Galy-n és Rajtad kívül a 3. oszlopos tag is megjelent - lassan átvehetitek a hatalmat:)

amúgy "aranyos" a főcímlap:)

csak azt a béna betűstílust cserélnétek le, ami a menüben van...
  • Blasta
    Na abba azért nem, mert az már van! :-)
  • Yeltzin
    még Tökölön a gyengélkedőben :)
  • G_ArchAngel #13881
    Üdv, az újregnek:)))

...lassan átmegyünk nefotozz.hu fórumba...:D
  • Blasta
    Jaja!
    Csak nem emléxem melyik fórumon, mert Te ide még nem írtál, az tuti
  • Yeltzin
    kár, hogy ezt nem írják rá nagy piros betűkkel a dobozra... nem lenne annyi villogó turiszt az utcákon :) de ezt már kitárgyaltuk kb. egy éve :)
  • Blasta
    "Az más kérdés, hogy egy 50 rugós kiskompakt vakuja 2 méter fölött kampó, vagyis próbálkozni sem érdemes vele..."

Igen, lényegében az 50 rugós (és egyéb kompakt) gép vakuja miatt írtam ezt, nyilván jó rendszervakuval megoldható a vakuzott koncertfotózás is...
  • Yeltzin
    "A jó koncertfotó alapja az, hogy nem vakuzunk, azaz a színpad fényeivel világítjuk be a képeket, ami így maximálisan visszaadja az ottani feelinget"

Ezzel nem tok egyetérteni, vagy csak a fogalmazás nem stimmel. Ez a "hangulatos" koncertfotóra igaz, "jó" koncertfotó lehet direktvakuzva, számtalan példát lehet erre találni. Az más kérdés, hogy egy 50 rugós kiskompakt vakuja 2 méter fölött kampó, vagyis próbálkozni sem érdemes vele...

Plusz nincs minden színpadon világítás, a rádió koncerttermében pl. sima csillárok lógnak emlékeim szerint, ilyenkor egy szórt vaku sokat dob a képen. A másik meg, hogy a magyarok olyan profin tudnak világítani, hogy mindenhova esik fény, csak a lényegre nem, a közönség szeme már kiégett a 6 millió Watt ellenfénytől, szegény énekes meg kapott egy lilára színezett olvasólámpát...
  • Dzsini
    meg még pár tucat - lekicsinyítve kicsit
    ha kicsit több a fény már bőségesen jó képek készülnek :)
    (akkor idáig én nyertem, mert 300ért vettem az S602-est.. igaz járt hozzá egy 256os kártya is)

koncertfotózásról meg - ha konyítasz egy kicsit fotosophoz (vagy ha lusta vagy egy picasa-jellegű akármihez), akkor lehet úgy játszani, hogy lefixálsz egy 50-60as időzárat, a legmagasabb iso-t és a lehető legtágabb blendét, aztán otthon adsz neki a fill light-al... elvész egy adag a kontrasztból, de nem lesz elmosódva minden.
  • G_ArchAngel #13875
  • Dzsini

ISO1600, maximum zoom
  • G_ArchAngel #13873
    nekem is ez volt az első digitális gépem, még az Extreme Visegrádi utcai üzletében vettem, akkor 180e volt...
  • Galy
    260 körül indult anno :)
  • G_ArchAngel #13871
    végülis a 45e-s kompakt tökéletes arra, hogy nyári koncerteken, verőfényben csináljon képeket az ember, de ha tényleg a koncertfotózás a cél és az anyagi lehetőségek korlátozottak, akkor venni kell egy használt Canon AE-1-t egy-két jó fényerejű objektívvel, venni hozzá nagy érzékenységű filmet és megvan oldva a probléma...