48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FREAK
    én egy workshopot csináltam végig, haszna éppen volt, de a lényeg ott is a gyakorlási lehetőség

a sulikkal az a baj, hogy fizikaórával kezdődik, és filmelőhívással végződik, gyakorlatilag csak digifotózni nem tanulsz meg :D

vegyél sok könyvet és fotózz sokat!
  • FREAK
    "Meg látva arkangyal képeit, azért nem olyan meggyőző"

S602?
  • Yoz
    Engem mostanában 1-2 hónapja egyre jobban érdekel a fotózás dolog, eddig még 1 db normal fényképezőm volt, úgy kaptam valamilyen alkalomra és azt is 1x használtam max. 2x. És nagyon gondolkodom valami sulin is...
    Ti végeztetek ez irányba sulit, miet?
  • FREAK
    azóta huszonhat másik pénznyelő tényezőre gondolok, hadd ne soroljam :D
  • Madmaxx
    mindig hazaszökött? :)
  • tomsolo
    és amikor megvetted, már a kétszer drágábbra gondoltál:D
  • Madmaxx
    én a canonban azért jobban bizok. Meg látva arkangyal képeit, azért nem olyan meggyőző. A Leicánál meg szerintem jobb a Canon optika.
  • Dzsini
    Geronimo: stimmel, de nagyjából az az 1 tulajdonsága (bár az igggencsak számít), amiben jobb a Canonnál (meg a macroja jobbnak tűnik 1 kicsit)
    hmmm, meg megy rá külső vaku, viszont a sorozatfotó lehetősége sokkal gyengébb... (meg drágább is - nagyrészt a lencse miatt)
    nekem all in all jobban tetszik a Canon :)
  • Yoz
  • Galy
    :DDDDDDD
  • FREAK
    meg kell oldani, hogy visszakapd az áfát, az sokat segít
  • FREAK
    pedig ez egy ilyen móka :D

anno én is 150 körül kezdtem el nézelődni, és több mint a kétszereséért vettem gépet, közben az anyámat is eladtam kétszer :D
  • geronimo77
    De az FZ10-esnek Leica optikája van F2,8 35-420-ig végig!! És 12x-es zoom. Engem ezek győztek meg.
  • Galy
    tudtok linket osztrák cégekről, akik fotós dolgokkal foglakoznak, és tapasztalat is van velük?
  • Yoz
    147.375 Ft jó kis píz, ez egyenlőre szívenütött...
  • FREAK
    bazzeg tegnap találtam egyet a kuka mellett, de nem vettem fel.... bazzzeeeeeeeeg
  • tomsolo
    nekem meg ha egy LEICA digilux 2-est! :DDD
  • G_ArchAngel #4459
    hál'sten én más szempontok miatt döntöttem a Pana' mellett:)))
  • Galy
    én tegnap rájöttem, hogy full meg vagyok elégedve a gépemmel, kivéve az optikai zoom, ami kevéske, tehát ha egy olcsó DCR-2020PRO-t találtok, akkor tessék szólni nekem! :)
  • Dzsini
    nem, azt majd befestem én rúzsaszínre :o)

(és tudod, hogy nekem az elem fontos :D )
  • FREAK
    csupa igazán fontos paraméter :D

a színe már nem is lényeg? :D
  • Dzsini
    én inkább S1IS :) ceruzaelemes, CF kártyára dolgozik :) nekem ennyi elég, hogy a Panát beelőzze :))
  • geronimo77
    Én is a Canon S1 IS-t néztem ki magamnak de aztán átpártoltam az FZ10-re. Persze mindezt csak gondolatban egyelőre.
  • Dzsini
    aztán lehet pici telekonvertert venni a Canonra, simán fogadja az ilyesmiket
  • Dzsini
    Canon A70 - felesleges az A75, a 32megás kártya és a plusz párezer pixel a kijelzőre nem éri meg a plusz pénzt.
  • geronimo77
    A Pana-ba milyen kártya kell?
    Olcsó vagy drága?
  • G_ArchAngel #4450
    igen a Canon PowerShot S1 IS -re érdemes spórolni...:)
  • FREAK
    mondom, a zoomot nagyon fontold meg, mert akkor kezd el majd hiányozni (ha nincs), amikor minden kibaszott fácán már 50 méterről kiszúr, és esélyed sem lesz lekapni őket
  • geronimo77
    Még a sólyom, ölyv, vércse is elmegy :)
  • G_ArchAngel #4447
    1., Minolta Dimage Z1
    2., Fuji S5000
    3., Canon A75

tessék választani:)
  • Yoz
    Megmondom őszintén én is inkább húzok a Canon felé, valami megérzés és nem hozzáértés alapján . Nekem olyan masssina kell amivel ha sétálok egyet a természet lágy ölén akkor tudjak fotózni szépeket, de zárt térben is jól működjön. A pénzt most gyűjtögetem, és a 100 ezer is sok (és nem vagyok jó spórolásból), de ha azt mondjátok sokkal jobban megéri 115 ezerér egy canon .... mint egy 100 ezres x gép, akkor azt megfontolom.
  • tomsolo
    ez ilyen "zárás után nyitunk dolog" lehet :)
  • Galy
    Dzsini már leírta az egyik nyomós okot, másrészről kényelmetlen a menüje (szvsz), túltömöríti a képeket

viszont jól néz ki4 :-)
  • Madmaxx
    Ha lopott azt leszarom csak garit adjanak rá :)
  • FREAK
    inkább Z1
  • Galy
    :DDDDDDDD

külförldrül

ejtsétek ki hangosan!
  • G_ArchAngel #4440
    miért is?
  • Galy
    egyszer majd megtanulok gépelni is
  • Galy
    külförldrül szürkeimport :)